Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Ρεπορτάζ: Κωνσταντάτου Μαριάνθη
Κανονικά τέτοιες ημέρες, σε άλλες εποχές, όλη η πολιτική και κοινωνική ελίτ του τόπου θα περίμενε τον αγγελιοφόρο της Προεδρίας της Δημοκρατίας να παραδώσει τον μεγάλο λευκό φάκελο με την πολυπόθητη πρόσκληση, τυπωμένη σε ακριβό χαρτί, για τη δεξίωση στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου για τον εορτασμό της αποκατάστασης της δημοκρατίας.


1982: Ο Γιάννης Αλευράς, πρόεδρος της Βουλής, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η Μαργαρίτα Παπανδρέου, η Εύα Ζησιμίδου, πρώτη σύζυγος του Γιώργου Παπανδρέου, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Μαρούδας



Οι «κυρίες των κυρίων» θα είχαν έτοιμα τα πανάκριβα εντυπωσιακά σύνολα που θα φορούσαν για να συγκεντρώσουν τα βλέμματα των παρισταμένων και τα φλας των φωτογράφων πάνω τους, αφού η καθιερωμένη εκδήλωση τα τελευταία χρόνια είχε μάλλον χάσει τον πραγματικό της χαρακτήρα, θυμίζοντας περισσότερο πασαρέλα παρά εθνική επέτειο για να τιμηθεί η αποκατάσταση της δημοκρατίας μετά την επταετία της χούντας. Στην Προεδρία της Δημοκρατίας, σεφ, σερβιτόροι, κηπουροί, οι κυρίες των δημοσίων σχέσεων και το γραφείο Τύπου θα δούλευαν πυρετωδώς αρκετές εβδομάδες νωρίτερα για να είναι όλα άψογα, ενώ η ορχήστρα της ΑΣΔΕΝ θα έκανε τις τελευταίες πρόβες πριν από τη μεγάλη ημέρα.


1982: Ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου με την τότε σύζυγό του Μάργκαρετ





Τίποτα όμως δεν θα είναι το ίδιο τη φετινή χρονιά. «Η εκδήλωση για την επέτειο αποκατάστασης της δημοκρατίας δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος. Το επιβάλλει η δοκιμασία που περνά ο ελληνικός λαός», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, που βάζει τελεία σε έναν θεσμό που ξεκίνησε το 1975.


1986: Η Μαρία Δαμανάκη, η νεότερη τότε βουλευτής του Κοινοβουλίου, μαζί με τον γ.γ του ΚΚΕ Χαρίλαο Φλωράκη, ο οποίος την ξεναγεί στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου.





Οι κήποι της Προεδρίας φέτος θα παραμείνουν κλειστοί στις 24 Ιουλίου, κρατώντας επτασφράγιστα τα μυστικά 35 δεξιώσεων. Μέχρι νεωτέρας. Η πρώτη επέτειος για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, το 1975, γιορτάζεται στην Πνύκα, παρόντος του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τσάτσου. Ανήμερα της επετείου κηρύσσεται αργία για τις δημόσιες υπηρεσίες και τις τράπεζες. Ο θεσμός της δεξίωσης στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου ξεκινά την επόμενη χρονιά, 24 Ιουλίου 1976, με οικοδεσπότη τον Κωνσταντίνο Τσάτσο.


1981: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με τον Δημήτρη Χορν







1982: Πηγαδάκι εκδοτών της εποχής. Αλέκος Φιλιππόπουλος, διευθυντής της εφημερίδας «Εθνος», Γιώργος Μπόμπολας, εκδότης της εφημερίδας «Εθνος», Γιώργος Βότσης, αρθρογράφος της «Ελευθεροτυπίας», και Κίτσος Τεγόπουλος, εκδότης της «Ελευθεροτυπίας»



1990: Το κλίμα στη δεξίωση είναι βαρύ. Στην πολιτική ζωή κυριαρχεί το σκάνδαλο Κοσκωτά. Ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει μόλις παντρευτεί τη Δήμητρα Λιάνη, η οποία εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Προεδρικό Μέγαρο, με εμπριμέ φόρεμα, συγκεντρώνοντας όλα τα βλέμματα. «Τελικά είσαι καλύτερη ζωντανή», της είχε πει τότε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής








 2008: Ο Αλέξης Τσίπρας, φορώντας μπλου τζιν, εμφανίζεται στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από την 22χρονη Καντίζα Σανκόχ από τη Σιέρα Λεόνε, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να υποστηρίξει τα δικαιώματα των παιδιών μεταναστών.   

1997: Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, τότε υπουργός Εξωτερικών, στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την εντυπωσιακή σύζυγό του Χριστίνα Χριστοφάκη.  



2008: Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της επικαιρότητας και ο Κάρολος Παπούλιας στην ομιλία του στηλιτεύει τα φαινόμενα διαφθοράς. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη είναι παρόντες στη δεξίωση και χειροκροτούν την ομιλία του Προέδρου.  
Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π