Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Η «Αργώ» των Εθνικιστών και η «Ιθάκη» των ναυαγών - του Σπύρου Αρ. Παπαδόπουλου




Διαβάζοντας κάπως καθυστερημένα το άρθρο- χρονογράφημα του Παν.Δούμα (Ελ.Κόσμος 16/9 σελ 15) με τίτλο «οδηγίες προς ναυτιλομένους» δεν ξέρω γιατί αλλά το μυαλό μου αμέσως πήγε σε «ναυάγιο» και σε «ναυαγούς» που αφού πολύ σύντομα διαπίστωσαν ότι το σχέδιο του «αρχιπειρατή» τους να κουρσέψει το σαπιοκάραβο της Ν.Δ.-Μπάουντα το λέει –και να εκπληρώσει την ματαιοδοξία του να πάρει σειρά για πρωθυπουργός ,άρχισαν τα «πειρατόπουλα» να πηδάνε ένα ένα (τέλειωσαν και τα τρόφιμα βλέπετε ) στη θάλασσα και κολυμπώντας ύπτιο άρχισαν να αναζητούν την Ιθάκη τους..


..Έτσι ο πρώτος που πήδηξε στην στεριά από το σαπιοκάραβο (Μπάουντι) και έπιασε στεριά,
άρχισε να υποδεικνύει στους ναυτιλλομένους, αυτούς δηλαδή που δεν ακολούθησαν τον …αρχιπειρατή τι να κάνουν για να φτάσουν στην Ιθάκη .
Μας νουθετεί επίσης , ο «διασωθείς» ναυαγός να μην αγαπάμε το σκάφος, τον αρχιπειρατή και το πλήρωμα αλλά να αγαπάμε την …Ιθάκη.
Πώς να διαφωνήσω εγώ προσωπικά σε αυτό όταν ανήκω σε αυτή τη γενιά και σε αυτή την σχολή σκέψης και ιδεολογικών αρχών η οποία τριάντα πέντε (35) τουλάχιστον χρόνια πριν , κατήγγειλε μέσα από ιδεολογικές συνδιασκέψεις και συνέδρια την οικογενειοκρατία, την προσωπολατρεία και τον δια νόμου επιβεβλημένο αρχηγισμό σαν την μάστιγα της πολιτικής ζωής του τόπου μας?



Θα διαφωνήσω όμως με τον «ναυαγό» στα περί Ιθάκης ενδεικτικό σημείο που αποδεικνύει την διαφορά νοοτροπίας, αγωνιστικού πνεύματος ,ιδεολογικού προσανατολισμού, πολιτικής πρακτικής ,στρατηγικών στόχων..
Οι εθνικιστές αυτοί που ένοιωσαν τον ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ τους ανέβηκαν εδώ και αρκετά χρόνια στην δική τους Αργώ και κωπηλατούν σαν ένα σώμα, μια ψυχή, μια ΔΥΝΑΜΗ με πορεία προς την «ΤΡΟΙΑ» (βλ. πολιτικό σύστημα)

Η «ΤΡΟΙΑ» είναι τώρα ο στόχος και η άλωσή της και είμαστε ακόμα μεσοπέλαγα…
Δύσκολη πορεία, πορεία για ατσάλινες ψυχές, κορμιά σαν του Μυρμιδόνα Αχιλλέα..
Αυτή η πορεία δεν είναι για αριβίστες , για μικρόψυχους, ευκαιριακούς και γιάπηδες της μικροπολιτικής
Αυτοί που περιφρόνησαν την συλλογική προσπάθεια και αυτομόλησαν εγκαταλείποντας την «Αργώ» έχασαν κάθε ίχνος αξιοπιστίας..

Είναι αλήθεια ότι τα .. «σκαριά»( βλ. ταμπέλες ) δεν είναι αυτοσκοπός αλλά το μέσον για να πάμε στον ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ μας.
Άλλο πράγμα όμως η πολιτική τακτική όταν βρίσκεσαι μπροστά σε αδιέξοδο και άλλο πράγμα οι νοητικές και ψυχικές διαδρομές της διαχρονικής μας «Αργούς» που μας οδηγεί  με λάβαρο τον Ελληνικό Εθνικισμό στον τελικό προορισμό !

Όσοι ναυαγοί ας ξαποστάσουν την κουρασμένη ψυχή τους στην πρόωρη Ιθάκη τους και αφήσουν για το ημερολόγιο τους τις οδηγίες προς ναυτιλλομένους…
Ας αγναντεύουν την «Αργώ» να συνεχίζει κόντρα σε ανέμους και φουρτούνες την πορεία προς την Τροία .

Υ.Γ1 Ποτέ μου δε μετάνιωσα για την προσχώρησή μου (μας) στον ΛΑ.Ο.Σ αφού τα πολιτικά αποτελέσματα ήταν πολύ σημαντικά και για πρώτη φορά η ατζέντα των εθνικών ,πολιτικών και κοινωνικών θεμάτων που αναδείχθηκε  άλλαξε το πολιτικό τοπίο και δημιούργησε ρωγμές στο κόμμα των πολιτικών κομμάτων το οποίο και θα είχε ακόμη μεγαλύτερες ζημιές αν τα μνημονιακά «δεξιά» και «εθνοφιλελεύθερα» δεκανίκια δεν προσέτρεχαν να στηρίξουν την παράγκα της Ν.Δ.

Υ.Γ.2 Όμως μέσα από όλη αυτή την περιπέτεια ήρθε και η αυτοκάθαρση στον στελεχικό πυρήνα των Εθνικιστών (ουδέν κακό αμιγές καλού) και αποκαλύφθηκε η πολιτική και ηγετική ανεπάρκεια της «τρόικας» που σφετεριζόταν τον Εθνικισμό.
Και αυτό το καλό το οφείλουμε στα λάθη πολιτικής τακτικής του Γ. Καρατζαφέρη τον οποίο και πρέπει να ευχαριστήσουμε .

Υ.Γ.3 Πολιτικό δίδαγμα : Για να περιορίσουμε τις πιθανότητες νέων «ναυαγίων» ας πορευθούμε με πυξίδα τις ιδέες μας και τα οράματά μας και όχι τα πρόσωπα τα οποία τελικά κάποια στιγμή είναι «αναλώσιμα» προς χάριν του σκοπού ,ειδικά όταν τα πρόσωπα χρησιμοποιούν επιλεκτικά τις περιστάσεις για προσωπική και μόνον ανέλιξη…

Σπύρος Αρ. Παπαδόπουλος   


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π