Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Οι 24ωρες και 48ωρες απεργίες είναι ο αερόσακος της κυβέρνησης - ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ μέχρι την ανατροπή !


Ας κάνουμε μια αναδρομή είκοσι  χρόνια πίσω και ας προσπαθήσουμε να θυμηθούμε μια πανελλαδική απεργία που κήρυξαν τα δυο συνδικάτα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εκπρόσωποι των εργαζομένων και κράτησε πάνω από 48 ώρες .Συμμετείχα αρκετές φορές και ως εκπρόσωπος εργαζομένων στο σωματείο της δουλειάς μου .Μάλιστα το 1986 βρέθηκα στην ανεργία όταν ο βιομήχανος με απέλυσε λόγω της συμμετοχής μου στην απεργία
.Θυμηθήκατε ποτέ να απέφεραν κάποια αποτελέσματα οι απεργίες ? Όχι ποτέ ! Αν εξαιρέσουμε την απεργία των εργαζομένων στην ΕΑΣ σε ένα κλάδο τότε που ο Μητσοτάκης έδωσε λεωφορεία στους οδηγούς με ένα μικρό κόστος .Ο Σταμούλος και ο Κολλάς ,ο ένας ΚΚΕ ο άλλος ΠΑΣΟΚ ο πρώτος  «έφυγε» ο δεύτερος έμεινε και βολεύτηκε όπως όλοι οι συνδικαλισταράδες Πρωτόπαπας Κανελλόπουλος Φωτόπουλος και άλλα καλόπαιδα και στο τέλος πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ και να αρθρογραφεί στην Αυγή.
Κράτησε αρκετό καιρό νομίζω γύρω στους 5 μήνες αυτές οι απεργιακές κινητοποιήσεις   και με τακτικές που θύμιζαν κατσαπλιάδες του ΕΑΜ .Ξεγυμνώνανε τους οδηγούς συνήθως πολύτεκνους που είχαν επιλέξει να πάρουν λεωφορεία .

Από την πτώση του Μητσοτάκη και μετά το παιχνιδάκι για να δικαιολογούν την ύπαρξη τους και την εξασφάλιση μιας θέση στη βουλή έκαναν μόνο 24ωρες και 48ωρες Το παραμύθι που έφτιαξαν οι εργατοπατέρες και που βόλευε το πολιτικό σύστημα .Προσωπικά σταμάτησα να συμμετέχω σε απεργίες από πέρυσι όταν αντίκριζα όλες τις φυλές που κουβάλαγε μαζί του ο αναρχικός ΑΝΤΑΡCIA και την καπηλεία της αριστεράς που δεν θέλησε να ανατρέψει αυτή την κατάσταση αφού αποτελούσε και αυτή μέρος του συστήματος .

Τους προκαλούμε : Έχετε κότσια ? Κηρύξτε πανελλαδική απεργία αορίστου διαρκείας μέχρι να τα πάρουν όλα πίσω !Αυτός είναι αγώνας μέχρι την τελική νίκη . Ανοίξτε τα ταμεία των συνδικάτων όχι για ταξίδια στο εξωτερικό με διαμονές σε σουίτες και ντόλτσε βίτα και στηρίξτε τους εργαζομένους .Μπορείτε να φτιάξετε μέσα σε λίγες ημέρες επιτροπές αλληλεγγύης (αληθινές ) για να στηρίζουν τους απεργούς όσες μέρες δεν θα δουλεύουν ? Όχι ! τίποτα από αυτά δεν μπορείτε η μάλλον δεν θέλετε .
Εργάτη ,υπάλληλε βιοτέχνη αυτοί οι συνδικαλιστές είναι συνυπεύθυνοι με τους πολιτικούς που μας έφεραν εδώ γιατί αυτοί είναι κομματικοί υπάλληλοι κοινώς κομματόσκυλα που άγονται και φέρονται αναλόγως των συμφερόντων της τσέπης τους και εσύ αποτελείς το προϊόν διαπραγμάτευσης .

Οι 24ωρες και οι 48ωρες λειτουργούν ως αερόσακος ασφαλείας για την κυβέρνηση αφού υπάρχει εκτόνωση του εργαζόμενου  δημιουργώντας  την ψευδαίσθηση  ότι αγωνίζεσαι .Και ξέρεις ότι αύριο θα έρθουν οι γνωστοί άγνωστοι παρακρατικοί υπάλληλοι όταν η συγκέντρωση θα αρχίσει να δυναμώνει για να σε στείλουν σπίτι σου μια ώρα αρχύτερα .Εσύ βέβαια θα έχεις φωνάξει ..μάλλον ψιθυρίσει το σύνθημα Εμπρός Λαέ μη σκύβεις το κεφάλι αντίσταση και πάλι ..Αν αυτό θεωρείται αντίσταση την ώρα που αυτή σου παίρνουν όσα απέκτησες από το 1936 μέχρις και σήμερα λυπάμαι εγώ σε τέτοιο θέατρο δεν θα κάνω τον κομπάρσο .
Η πρόταση είναι: 
 ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  μέχρις την ανατροπή .      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π