Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

«Οι Συνεταιριστικές Τράπεζες και οι στάχτες της ΑΤΕ…..»


του Ευθύμιου Βασιλείου

Στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε με ένα θέμα που είχε έρθει στην επιφάνεια το καλοκαίρι, αλλά έκτοτε «πνίγηκε» όπως άλλως τε και η Ελληνική Οικονομία και το οποίο φαινομενικώς ενδιαφέρει μόνο αυτούς των οποίων «καίγονται άμεσα τα οπίσθιά τους», αλλά στην πραγματικότητα όλους μας. Αυτό είναι το κλείσιμο κάποιων Συνεταιριστικών Τραπεζών και της Αγροτικής Τραπέζης.
Η έλλειψη ρευστότητος των Ελληνικών Τραπεζών και δή των μεγαλυτέρων δημιούργησε την άμεση υποχρέωση του Οικονομικού Επιτελείου για ενέσεις και ροές χρήματος προς αυτές. Πολλές οι προτάσεις που ετέθησαν στο τραπέζι. Ως τελευταία λύση το επιτελείο εφηύρε τις πωλήσεις-συγχωνεύσεις τραπεζικών ιδρυμάτων.
Την εκκαθάριση των Συνεταιριστικών Τραπεζών Λαμίας, Αχαΐας και Λήμνου-Λέσβου, ακολούθησε ο τεμαχισμός της ΑΤΕ. Τα ρευστά διαθέσιμα των ανωτέρω Συνεταιριστικών Ιδρυμάτων κατέληξαν (κυριολεκτικώς) στην ΕΤΕ και μαζί τους κατέληξαν (μεταφορικώς) καί οι τοπικές κοινωνίες. Το εν λόγω θέμα όμως θα το πραγματευθούμε από μια σκοπιά για την οποία κατά πρωτοφανή και συνωμοτικό τρόπο δεν αναφέρεται κανείς σχεδόν. Από αυτήν των μικρομετόχων της ΑΤΕ, οι οποίοι αν και είχαν εμπιστευθεί πλήρως το Κράτος (θυμηθείτε την διαφήμιση : Αγροτική => Τράπεζα Εμπιστοσύνης!!!!!!!), τις παρελθούσες θετικές αξιολογήσεις δεκάδων Οίκων (Ανοχής???), τους Υπουργούς Αναπτύξεως και Οικονομικών, συμμετέχοντας ενεργώς στις συνεχόμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και ουσιαστικώς στηρίζοντας την Τράπεζα και την Ελληνική Οικονομία, τώρα έχουν χάσει τα πάντα!

 Κανείς από το Οικονομικό Επιτελείο, το τόσο λαλίστατο στο παρελθόν, δεν αναφέρεται στους μετόχους. Θα αποζημιωθούν? Αν ναί με τι τίμημα? Θα χάσουν τελικώς τα πάντα? Και γιατί δεν περενέβει το Υπουργείο την τελευταία εβδομάδα πρό της πωλήσεως όταν υπήρχε διάχυτος η εντύπωσις ότι η μέτοχοι θα ελάμβαναν με μια κάποια αναλογία μετοχές τής Πειραιώς οπότε και έτρεχαν να αγοράσουν και νέες τής ΑΤΕ ανεβάζοντας την χρηματιστηριακή της τιμή? Ο κος Προβόπουλος μετά του κου Στουρνάρα την Παρασκευή 03/08 ανέφεραν στην Αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ότι έγιναν πολλές προσπάθειες σωτηρίας τής Τραπέζης στο παρελθόν μέσω των Αυξήσεων Μετοχικού Κεφαλαίου αλλά και πλείστες άλλες ενέργειες, οι οποίες ενέργειες προσθέτουμε εμείς έπεσαν στο απόλυτο κενό. Από τα λεγόμενά των τεκμαίρεται ότι όλες αυτές οι κινήσεις εντάσσονταν σε ένα σχέδιο τής εκάστοτε Κυβερνήσεως το οποίο απέτυχε οικτρώς. 

Άραγε οι οικονομικοί εγκέφαλοι που συνέλαβαν αυτόν τον στρατηγικό σχεδιασμό της ΑΤΕ την τελευταία δεκαετία και οι οποίοι απέτυχαν εκ των πραγμάτων, θα λογοδοτήσουν? Θα ζητηθούν ποινικές και αστικές ευθύνες? Ή ήταν καί αυτοί μαθητευόμενοι,, κωφοί ή καί πονηροί μάγοι? Οι ερωτήσεις είναι βεβαίως ρητορικές….


Υ.Γ. Η ίδια τακτική επιχειρήθηκε να πραγματοποιηθεί καί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με εγκληματικά (κυριολεκτικώς) αποτελέσματα για την τιμή της μετοχής….Και μετά αναρωτιέται κανείς, «πού είναι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς???», «Γιατί δεν αγοράζει κανείς το Τ.Τ.???», «δέν κοστίζει τίποτα!!!»
Αλλά όπως λέει και ο λαός μας ο γυαλός δεν είναι ποτέ στραβός, εμείς αρμενίζουμε στραβά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π