Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Το Θαύμα της Δημοκρατίας τους - 170 υπαλληλοι της βουλής μοιράζονται 30 εκατομμύρια ευρώ !


Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει ! 170 υπάλληλοι της βουλής ( να μην τα ξαναλέμε ποιοι είναι ) μοιράζονται εφ άπαξ 30.000.000 ευρώ Όχι δεν κάνουμε πλάκα .Είναι αλήθεια Την ώρα που ο λαός πεθαίνει με νόμους που ψηφίσανε οι εντολοδόχοι αυτοί μοιράζουν στους δικούς τους που βόλεψαν τόσα χρόνια τα αστρονομικά ποσά των 160.000 στον καθένα .Και για τα "δικά" τους παιδιά νόμος περικοπής δεν υπάρχει ..

Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, άρον άρον έφυγαν οι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι της Βουλής υπό τον φόβο τα χρήματα αυτά να ψαλιδιστούν όπως έγινε με τις συντάξεις των κοινοβουλευτικών υπαλλήλων που είχαν κατοχυρώσει δικαίωμα από το 2010.

Με τα τωρινά δεδομένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εν λόγω υπάλληλοι δικαιούνται να λάβουν διπλό εφάπαξ, το ένα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το άλλο από το ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής (ΤΑΥΒ).

Από το πρώτο εφάπαξ οι αποχωρήσαντες υπάλληλοι θα λάβουν περίπου 60.000 ευρώ έκαστος και από το δεύτερο 100.000 ευρώ, ανάλογα και από τον βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας τους.
Το κόστος λοιπόν αναφέρει η εφημερίδα, που θα κληθεί να καταβάλει το ΤΑΥΒ ξεπερνά τα 17 εκατ. ευρώ, ενώ το πρόβλημα είναι πως από το πρόσφατο κούρεμα τα αποθεματικά του ταμείου έχουν περιοριστεί σημαντικά. Κάποιοι λένε πως δεν αρκούν για τα συγκεκριμένα εφάπαξ και οι δικαιούχοι θα τα λάβουν σε πολλές δόσεις.

Το "καμπανάκι" που οδήγησε δεκάδες υψηλόβαθμα στελέχη της Βουλής να καταθέσουν άρον άρον τα χαρτιά τους είναι τα λόγια του πρωθυπουργού το βράδυ της συζήτησης του προϋπολογισμού, ο οποίος τόνισε πως δεν μπορούν οι υπάλληλοι της Βουλής να παίρνουν το 8πλάσιο εφάπαξ σε σχέση με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, το καμπανάκι είχε χτυπήσει νωρίτερα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με αφορμή περίπτωση υπαλλήλου της Βουλής με εφάπαξ 320.000 ευρώ!
Γενικά, σύμφωνα με το Έθνος, ο μέσος όρος των μεικτών αποδοχών των υπαλλήλων της Βουλής υπολογίζεται σε 2.200 έως 2.400 ευρώ το μήνα, με το ποσό αυτό προ περικοπών να άγγιζε τα 3.300  έως 3.5000 ευρώ.

Υ.Γ. και πως μπορεί να μην θεωρείται αστρονομικό ένα ποσό που ένας υπάλληλος με τον βασικό  για να τα βγάλει (όχι να τα αποταμιεύσει) χρειάζεται τουλάχιστον  30 χρόνια εργασίας ;

egerthitoi 

2 σχόλια:

  1. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΗ ΓΕΛΟΙΩΜΑΣΤΕ ,ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΑΛΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ? ΑΠΟ ΠΟΤΕ ? ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΘΕΣΠΙΣΕ ? ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ?ΤΩΡΑ ΤΙ ΛΕΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΡΩΓΑΝΕ ΤΡΙΣ ΕΔΙΝΑΝ ΨΙΧΟΥΛΑ ΣΤΗ ΜΑΖΑ ΝΙΩΘΑΜΕ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΨΗΦΗΖΑΜΕ ΕΥΤΥΧΕΙΣ ΘΥΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ 50 ΕΤΩΝ.ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι δυστυχώς.Οι εθνικιστές φωνάζανε για αυτά χρόνια τώρα αλλά ο κόσμος ήταν παραδομένος στην προσωρινή και ψεύτικη καλοπέραση .Εμάς τότε μας έλεγαν γραφικούς και φυσικά ποτέ δεν τους στηρίξαμε . Ο κόσμος έκανε λάθος και το λάθος παραμένει λάθος όσο συνεχίζεις να το κάνεις .Προχθές ανέβηκε ένα άρθρο με τίτλο :Mοναδική ελπίδα: «H Kαρχηδόνα να καταστραφεί» – το υπάρχον πολιτικό σύστημα συνταγματικά να εκλείψει. Αυτό χρειάζεται η Ελλάδα .Εμείς με την σειρά μας πρέπει να μένουμε ενωμένοι και να βλέπουμε τα πράγματα μέσα από το εθνικό συμφέρον και όχι το προσωπικό .Γιατί όταν το Έθνος ακμάζει και εμείς βιώνουμε αντίστοιχη ακμή .

      Πριν 33 χρόνια οι Εθνικιστές του ΕΝΕΚ φτιάξανε τις Ιδεολογικές Αρχές ( http://koinosparanomastis.blogspot.gr/2012/10/blog-post_7291.html)
      Η 15η αρχή έλεγε :

      15. Το Κίνημα αγωνίζεται για την κατάργηση της προσωπολατρίας, της οικογενειοκρατίας και του αρχηγισμού.

      Τα πολιτικά κόμματα, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς θέσεις, πάνω στα ζωτικά εθνικά θέματα, και κυρίως χωρίς ιδεολογία, αναγκάζονται να καλύπτουν την εσωτερική τους ερείπωση με το να προβάλλουν σε υπέρμετρο βαθμό πρόσωπα και να αντισταθμίζουν την έλλειψη αξίας με ονόματα.
      Τα πολιτικά κόμματα, πάσχουν από γηρασμό διαιωνίζοντας την οικογενειοκρατία και επιτρέποντας σε μία κλειστή κάστα προνομιούχων να κρατεί την πολιτική εξουσία οικογενειακή υπόθεση.
      Τα πολιτικά κόμματα δεν λειτουργούν σαν συλλογικά όργανα με οργανωτικές αρχές και καταστατικό που να καθορίζει υποχρεώσεις και δικαιώματα των μελών τους. Το κόμμα αποτελεί ιδιοκτησία του αρχηγού του γεγονός που αφαιρεί από τα μέλη του το δικαίωμα να συμμετέχουν ενεργά και την δυνατότητα ανελίξεως στην ιεραρχία του.
      Η προσωπολατρία, η οικογενειοκρατία και ο αρχηγισμός αποτελούν αποθέωση της αναξιοκρατίας και απόδειξή του ότι ο κοινοβουλευτισμός είναι ένα ξεπερασμένο σύστημα.

      Τώρα χρειάζεται αγώνας για να ανατραπεί το τερατούργημα που έφτιαξε το σύστημα. Ήδη ο κόσμος έχει έστω και αργά αντιληφθεί τι συμβαίνει .Το σύστημα βρίσκεται στα μαγειρέματα για να τους "αποπλανήσει" για μια ακόμα φορά .(δημιουργία νέων κομμάτων και σχηματισμών)

      Διαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π