Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Χριστούγεννα: Υπάρχει τόσο πόνος και τόσα αδιέξοδα...


Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου

Υπάρχει τόσο πόνος και τόσα αδιέξοδα, έξω στην κοινωνία, που είναι να απορεί κανείς για το πόσο απόμακροι έχουν γίνει οι αιρετοί και οι διορισμένοι, χάρις στους φόρους που πληρώνουμε, «υπάλληλοί μας», ώστε να μην τα βλέπουν.
Από τις 2 το πρωί, οι μη προνομιούχοι, «πιάνουν στασίδι» έξω από το ΙΚΑ, μήπως και προλάβουν να εξεταστούν (αν δεν λείπει ο γιατρός ή αν δεν έχουν απεργία). Οι εργαζόμενοι όμως, επιστημονικό και μη προσωπικό, θα ξεκινήσουν στις 7, στις 8 και στις 9. Θα έχουν την ζεστασιά τους, τα φρεσκοβαμμένα δωμάτιά τους και τα καινούργια τους γραφεία. Θα εξυπηρετήσουν όσους προβλέπει «η νόρμα τους» (άντε και κανένα δικό τους εκτός σειράς) και σε επτά ώρες θα φύγουν. Συμφωνώ, έχουν δικαιώματα οι εργαζόμενοι και το σύστημα έτσι λειτουργεί. Όμως, σε λίγα χρόνια, θα είναι και αυτοί συνταξιούχοι και θα πιάνουν και αυτοί ουρά από τα ξημερώματα, αν κάτι δεν το αλλάξουν τώρα που μπορούν.

Μπαίνουν φυλακή άνθρωποι, λόγω συνωνυμίας ή άλλου λάθους. Κάποιος δεν έγραψε τα σωστά ή τα πλήρη στοιχεία (ίσως γιατί έχασε η ομάδα του ή είχε φάει περισσότερα παϊδάκια, την προηγούμενη ημέρα) και κάποιοι άλλοι την πληρώνουν με ευτελισμό και καταστροφή.

Βλέπετε, το σύστημα δεν δίνει τη δυνατότητα στον διοικητή του τμήματος να δώσει αναστολή δυο ημερών, μέχρι να διευκρινιστεί το θέμα. ΟΧΙ!!   Άπαξ και τον συλλάβουν, η μοίρα του είναι προδιαγεγραμμένη. Θα τον κλείσουν στο κρατητήριο. Θα τον φωτογραφίσουν. Θα του πάρουν αποτυπώματα. Θα του φτιάξουν φάκελο και την επομένη ημέρα θα τον οδηγήσουν με χειροπέδες στον εισαγγελέα, στην κρίση του οποίου είναι αν θα πάει φυλακή ή θα δοθεί άλλη προσωρινή λύση.
Υπάρχουν εκατοντάδες περιπτώσεις που μπορούν να αναφερθούν. Όμως, όλες έχουν τρία κοινά χαρακτηριστικά. 

ΠΡΩΤΟΝ: Τα θεσμικοί "υπηρέτες" των πολιτών, αιρετοί και έμμισθοι, δεν κάνουν καλά την δουλειά τους. Ούτε όταν σχεδιάζουν (που και που γίνεται αυτό), ούτε όταν εφαρμόζουν (αυτό γίνεται συχνότερα αλλά κατά το δοκούν), ούτε όταν πρέπει να κάνουν διορθωτικές παρεμβάσεις (αυτό γίνεται συνήθως για την εξυπηρέτηση κάποιων «δικών μας»). 

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Οι πολίτες, αγνοούν τα δικαιώματά τους και δεν τα διεκδικούν. Προσπαθούν να βολευτούν, διά της πλάγιας οδού, και αποφεύγουν να μπουν στον κυκεώνα των αναφορών και των δικαστηρίων. Κι όμως, οι νόμοι επιβάλουν στους Δήμους και τις Νομαρχίες να μας αποζημιώνουν αν π.χ. σπάσουμε το χέρι μας ή το αυτοκίνητό μας λόγω ασυντήρητων δρόμων, όπως και στο κράτος, αν οι εκφραστές του μας βλάψουν από πρόθεση ή αδράνεια.

ΤΡΙΤΟΝ: Το σύστημα δεν θέλει «Ελεύθερους Πολίτες». Θέλει «Οπαδούς»! Θέλει «δικούς του»! Θέλει «δούλους»!  Γι’ αυτό και η εφορία έγινε όργανο τρομοκρατίας. Γι’ αυτό οι δικαστές φορτώνονται τόσες υποθέσεις. Γι’ αυτό και οι πολίτες μπαίνουν φυλακή ή καταδικάζονται «για ψύλλου πήδημα» (Οι πολίτες και όχι οι πωλητές ναρκωτικών, γυναικών, παιδιών, μετοχών και ελπίδων). Υπάρχει τόσος πόνος και τόσα αδιέξοδα γύρω μας. Και όμως…. Εμείς ασχολούμαστε με το ...(άντε να μην το γράψω)!  Υπάρχει λύση; Αναμφίβολα ΝΑΙ. Αρκεί να θυμηθούμε ότι: 

- Αιρετοί και έμμισθοι είναι υπάλληλοί μας.
-Οφείλουν να εργάζονται με συνέπεια, για εμάς και ότι αν δεν είναι σωστοί και παραγωγικοί μπορούμε να τους απολύσουμε. Όπως έγινε με το ΠΑΣΟΚ, πριν λίγους μήνες και όπως θα γίνει με την Νέα Δημοκρατία, αν συνεχίσει τον κατήφορό της.
Το ποιος θα τους αντικαταστήσει ας μην σας απασχολεί. Έχουν προβλέψει, και γι' αυτό, εκείνοι που στα αλήθεια κυβερνούν το τόπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π