Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Εκτός νόμου το ακροδεξιό κόμμα στη Γερμανία;


Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο Οι ανίκανοι της ΕΕ   να βγάλουν από την οικονομική κρίση τους λαούς της, μιας κρίσης την οποία οι ίδιοι δημιούργησαν τώρα φτιάχνουν εχθρούς φαντάσματα και θέλουν να μας σώσουν.
Μόνο που λογάριασαν λάθος η κατάσταση έφυγε από τα χέρια τους, σε όλη την Ευρώπη νέα εθνικιστικά κινήματα δημιουργούνται από σοβαρές προσωπικότητες και αυτό τους τρομάζει ,  έχουν χάσει τον ύπνο τους
Έρχεται η ώρα τους και μαζί και η ώρα των εδώ να πάνε στον αγύριστο

Την απόφαση αν θα θέσουν εκτός νόμου το ακροδεξιό, νεοναζιστικό κόμμα NPD θα συζητήσουν αύριο και την Πέμπτη οι ηγεσίες των ομόσπονδων γερμανικών κρατιδίων.
Η συζήτηση θα γίνει μία δεκαετία αφότου μια πρώτη απόπειρα απέτυχε επειδή μυστικοί πράκτορες είχαν διεισδύσει στην οργάνωση και είχαν φτάσει στα ανώτερα κλιμάκια της ιεραρχίας της.

 Οι Γερμανοί πολιτικοί εμφανίζονται διχασμένοι για το αν θα πρέπει να ζητήσουν την απαγόρευση του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος -γνωστού με το ακρωνύμιο NPD- καθώς φοβούνται ότι μια ενδεχόμενη νέα δικαστική εμπλοκή του θέματος θα ισχυροποιούσε, αντί να αποδυναμώσει, τους νεοναζιστές.

 Το NDP, που ιδρύθηκε το 1964 και αυτοχαρακτηρίζεται "πατριωτική δύναμη", θεωρείται ευρέως ρατσιστικό, αντισημιτικό και ρεβιζιονιστικό κόμμα, με στενούς δεσμούς με βίαιες νεοναζιστικές οργανώσεις.

 Οι υπουργοί Εσωτερικών των 16 κρατιδίων της Γερμανίας θα συναντηθούν αύριο Τετάρτη στην πόλη Ροστόκ για να συζητήσουν το θέμα και να λάβουν μια απόφαση. Την Πέμπτη θα ακολουθήσει η ψηφοφορία μεταξύ των πρωθυπουργών των κρατιδίων.

 Ένα πρώην υψηλόβαθμο μέλος του κόμματος διατηρούσε δεσμούς με έναν τρομοκρατικό πυρήνα, τα μέλη του οποίου δολοφόνησαν τουλάχιστον οκτώ Τούρκους, έναν Έλληνα και μία αστυνομικίνα από το 2000 μέχρι το 2007.

 Η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ διστάζει να κινήσει τη διαδικασία δικαστικής απαγόρευσης του NPD καθώς φοβάται ότι το κόμμα μπορεί να προσφύγει αρχικά στο Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας και κατόπιν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και να πετύχει την άρση της απαγόρευσης.

Για να τεθεί εκτός νόμου το NPD η κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει ότι, ακόμη και αν το κόμμα δεν συνηγορεί ανοιχτά υπέρ της βίας, απειλεί τη δημοκρατία τηρώντας μια "ενεργά επιθετική, μαχητική" στάση απέναντι στο κράτος.

Το 2003 η προσπάθεια απαγόρευσης του NPD απέτυχε όταν αποκαλύφθηκε ότι πληρωμένοι πληροφοριοδότες και πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών είχαν διεισδύσει στην ιεραρχία του. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα γιατί δεν μπορούσε να καθορίσει σε ποιο βαθμό οι πράκτορες είχαν επηρεάσει τις ενέργειες του κόμματος. Ταυτόχρονα, οι γερμανικές αρχές τότε ήταν απρόθυμες να δημοσιοποιήσουν την ταυτότητα των πρακτόρων αυτών.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι αρχές των κρατιδίων έχουν συντάξει ένα φάκελο περίπου 1.000 σελίδων που περιλαμβάνει 2.649 έγγραφα, όπως ομιλίες, ανακοινώσεις τύπου και άλλα στοιχεία. Επιμένουν ότι οι πληροφοριοδότες δεν είναι πλέον ενεργοί και επομένως το υλικό αυτό δεν έχει επηρεαστεί καθ' οιονδήποτε τρόπο από αυτούς.

Πηγή:ΑΜΠΕ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π