Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΚΑΡΑ - ΑΡΧΗΓΙΚΕΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ την Πέμπτη 19 Ιουλίου στα εγκαίνια των νέων γραφείων του κόμματος αιφνιδιάζει ανακοινώνοντας ότι ..."αναβαθμίζει " τρώγοντας τον πρόεδρο της ΝΕ.Ο.Σ. Γιάννη Παναγιωτακόπουλο για να τον ¨αξιοποιήσει " στο κόμμα και την Παρασκευή ( κατόπιν αντιδράσεων ) ανακαλεί την...αναβάθμιση .Ο Αρχηγισμός πρόεδρε βλάπτει σοβαρά το κόμμα .
ΣΠΑΠ

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Αυτοί είναι οι κομμουνιστές : Ανθέλληνες και φιλότουρκοι - Δηλώσεις από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ για την τουρκική εισβολή

Στον προσωπικό ιστότοπο του στενού συνεργάτη του προέδρου του,ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρα,  Γιάννη Μηλιού δημοσιεύθηκε άρθρο που το υπογράφουν τρία στελέχη του .Σύμφωνα με τις απόψεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, για τα δεινά του Κυπριακού Ελληνισμού, ευθύνονται ο «ελληνικός εθνικισμός» και η «ελληνική επεκτατική πολιτική». Κατηγορούν, μάλιστα, τους Ελληνοκυπρίους ότι καταπιέζουν τους Τουρκοκυπρίους!!! Δεν έχασαν ευκαιρία τα ορφανά του Μαρξ του Χότζα και του Τσαουσέσκου να βεβηλώσουν την μνήμη όσων Ελλήνων έχυσαν το αίμα τους για την πατρίδα .
Χωρίς να θέλουμε να φτιάξουμε κάποιο σίριαλ, αποφασίσαμε να ξανα-αναφερθούμε στο ζήτημα της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων για το οποίο γράψαμε στην Εποχή της 24-12- 06. Αφού ο σ. Κολοκασίδης, μέλος της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, μας τίμησε με μια απάντηση παρά το «κατάντημά» μας, όπως

ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ επίσημο όργανο του ΕΝΕΚ - Αρ. Φύλλου 4 - Κυριακή 15 Ιουλίου 1979

Οι δηλώσεις του...Εθνάρχη που έδωσαν το πράσινο φως στον Αττίλα.


<< ...Και ώφειλα να έχω το θάρρος να πράξω εκείνο το οποίον επέτασσεν η ιστορική στιγμή.
         Η ένοπλος αντιμετώπισις των Τούρκων εις την Κύπρον καθίστατο αδύνατος και λόγω              αποστάσεως και λόγω των γνωστών τετελεσμένων γεγονότων . Και δεν ήτο δυνατόν να επιχειρηθή χωρίς τον κίνυνον εξασθενήσεως της αμύνης αυτής ταύτης της Ελλάδος ....>>

20η Ιουλίου 1974 - Όχι στη λήθη

 

Ώρα 04:35, Σάββατο 20 Ιουλίου 1974. 

Το πρωί του Σαββάτου της 20ης Ιουλίου 1974 άρχισαν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί ολόκληρης της Κύπρου κυρίως όμως στις βόρειες ακτές της Κυρήνειας και συγκεκριμένα στο σημείο “Πέντε Μίλι” δυτικά της πόλης της Κυρήνειας. Η επίθεση και απόβαση επικεντρώθηκαν κοντά στο χωριό Άγιος Γεώργιος Κυρήνειας. Τα στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου της  Γλυκιώτισσας (στο μοναστήρι της οποίου έδρευε το 256ον Τάγμα Πεζικού) και Αχειροποιήτου (όπου έδρευε η 190η Μοίρα Αρμάτων Τάγμαν Πεζικού) όπου έγινε και η απόβαση του Τούρκικου στρατού υπήρξαν τα πρώτα θύματα των Τουρκικών αεροπορικών βομβαρδισμών.

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Μπορείς να ξεχάσεις;;; Εμείς ΟΧΙ. 18 - 20 Ιουλίου: Αντικατοχική πορεία και εκδηλώσεις στην Κύπρο. ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ




38 Χρόνια πόνου, ξεριζωμού, καταπίεσης και κατοχής....
38 Χρόνια από τότε που ο Αττίλας ρήμαξε, βίασε, σκότωσε, λεηλάτησε, βεβήλωσε και κατέστρεψε...

38 Χρόνια από το μαύρο καλοκαίρι του '74...
38 Χρόνια και η μνήμη άσβεστη, ακέραια, αγωνιστική, επαναστατική..
ΘΥΜΑΤΑΙ, ΠΑΛΕΥΕΙ, ΑΝΤΙΜΑΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ...

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΞΕΠΕΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΕΣ ΦΩΝΕΣ
 


Η αυτόνομη μάχιμη νεολαία της Ελληνικής και μαρτυρικής Νήσου παρεμβαίνει αποφασιστικά και δυναμικά στα εθνικά και κοινωνικά δρώμενα..

Κατεβαίνει στους δρόμους και διεκδικεί την αποτίναξη της τουρκικής κατοχής, την απελευθέρωση της πατρίδας μας και την εξασφάλιση της εθνικής επιβίωσης του Ελληνισμού στη γή των πατέρων μας..
 

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ:

-18/7
10:00 π.μ. - Διαφώτιση σε κεντρικούς δρόμους όλων των πόλεων

-19/7
12:00 μ.μ. - Συμβολικό κλείσιμο του οδοφράγματος στην οδό Λήδρας για μια ώρα
23:00 μ.μ. - Λαμπαδηφορία απο την εκκλησία της Φανερωμένης προς το τέρμα της οδού Λήδρας (Συμμετέχουν οι κοινότητες των Κούρδων και των Αρμενίων)
-Διανυκτέρευση στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας

-20/7
08:00 π.μ. - Κατάθεση στεφάνων στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας
18:00 μ.μ. - Πορεία απο τα φώτα Debenhams στη Λευκωσία και κατάληξη στο τέρμα της οδού Λήδρας (Συμμετέχουν οι κοινότητες των Κούρδων και των Αρμενίων)
19:30 μ.μ. - Αντικατοχική εκδήλωση στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας

*Στα πλαίσια της αντικατοχικής μας δράσης θα διοργανώσουμε παρουσίαση του βιβλίου "Κύπρος 1974: η μεγάλη προδοσία" την Κυριακή 22/7 η ώρα 19:00 στην Δημοσιογραφική εστία στην Αγλατζιά.

Συνδιοργανώνουν οι αυτόνομες παρατάξεις: Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π., Μέτωπο Κ.Φ. Η.Β., Νίκη ΤΕ.ΠΑ.Κ. και Α.Κ.Μ. ΕΦΕΝ



Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Καληνύχτα κύριε Καρατζαφέρη



Ὁ ΛΑΟΣ υπέγραψε τή θανατική καταδίκη του μαζί με την υπογραφή του στο Μνημόνιο. Από τη «ρήξη και ανατροπή» πέρασε εν μια νυκτί στη συμπόρευση με τους καταστροφείς της πατρίδας! Και οι φιλελεύθεροι γυμνοσάλιαγκες που επέβαλαν τη γραμμή τους στο κόμμα ήταν οι πρώτοι που το εγκατέλειψαν όταν είδαν που το οδήγησαν! 
Ὅλα αυτά όμως είναι τραγικά λάθη τού Καρατζαφέρη, πού δηλώνουν σαφώς ανεπάρκεια πολιτικής διορατικότητας. Το μπακάλικο δεν κατάφερε να το κάνει υπεραγορά και τώρα πια μόνο με την κυρά Κοκκίνου και 2-3 ακόμη έμμισθα «στελέχη» θα κρατήσει το μαγαζάκι, μέχρι να τελειώσει και η επιχορήγηση από την Ε.Ε. Καληνύχτα σας κε Καρατζαφέρη. Ἡ πατρίς δεν χρειάζεται άλλο τη σοφία σας...
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης  

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ευρωπαίοι εθνικιστές δίπλα στους Έλληνες που έχουν ανάγκη

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διημερο των εκδηλώσεων με τίτλο «Ακρόπολη εναντίον Wall Street», που διοργάνωσαν τα περιοδικά Patria και Ενδοχώρα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων πατριωτικών φορέων από την Ιταλία και την Ισπανία.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 13-15 Ιουλίου, στην Ξάνθη και στη Θεσσαλονίκη.

Στην Ξάνθη, το Σάββατο 14 Ιουλίου, υλοποιήθηκε το κοινωνικό μέρος των εκδηλώσεων, με τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας σε 20 ελληνικές οικογένειες, εκ των οποίων 10 χριστιανικές και 10 μουσουλμανικές πομακικές.
Η δράση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου της πόλης και αγκαλιάστηκε από πλήθος κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών, ενώ παρευρέθησαν ο Πομάκος δημοσιογράφος Σεμπαεδήν καραχότζα και η ηρωίδα δασκάλα Χαρά Νικοπούλου.

Την Κυριακή 15 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης υλοποιήθηκε το πολιτικό σκέλος των εκδηλώσεων με ομιλίες των εκδοτών Δημήτρη Ζαφειρόπουλου και Γιάννη Κουριαννίδη, των εκπροσώπων του ιταλικού Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Κινήματος (MSE) και του ισπανικού Δημοκρατικού Κοινωνικού Κινήματος (MSR). Σε μία συγκινητική εκδήλωση τιμής προς την γεννήτορα του ευρωπαϊκού πολιτισμού πατρίδα μας, οι Ισπανοί συναγωνιστές προσέφεραν στους διοργανωτές λίγα κλαδιά ελιάς από την περιοχή του αρχαίου Εμπορίου, που ήταν η πρώτη αρχαία ελληνική αποικία στην Ιβηρική χερσόνησο, ενώ οι Ιταλοί τόνισαν ότι επέμεναν στη διοργάνωση αυτήν τη συγκεκριμένη περίοδο, διότι στις 13 Ιουλίου ήταν τα γενέθλια του Έλληνα ήρωα φοιτητή Μίκη Μάντακα, που δολοφονήθηκε από τους κομμουνιστές στη Ρώμη πριν 37 χρόνια.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του πλήθος κόσμου, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γ.Γ. του Εθνικού Μετώπου Μάνος Κώνστας, ο πρόεδρος της Ν.Ε. Θεσσαλονίκης του κόμματος Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας Απόστολος Σιώκος, ο εκπρόσωπος του νεολαιΐστικου κινήματος Youth of PIGS Παναγιώτης Καράμπελας και ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Ηλίας Πολατίδης.





http://www.elkosmos.gr 

Μαύρες γάτες Πρόεδρε ?

Το άρθρο του Χρήστου Χαρίτου " η επόμενη μέρα του Λαικού Ορθόδοξου Συναγερμού " τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της Καλλιρρόης.
Ο Χαρίτος έγραψε τα αυτονόητα που ΟΛΟΙ συμφωνούν άσχετα αν δε τολμούν ! Κανείς (εκτός των ευνοημένων ) δεν θα αναλωθεί πλέον για πρόσωπα ,παρά μόνο για ΙΔΕΕΣ και ΑΞΙΕΣ και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο !!!

ΣΠΑΠ

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Αυτός δεν είναι ανθελληνισμός .Είναι αφελληνισμός !



Γράφει η Κουσίδου Πελαγία, Δράκα 


Δεν έχει όριο πλέον 'αφελληνισμός'' του Υπουργείου παιδείας στα εγχειρίδια του δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.
Συγκεκριμένα στα βιβλία της ιστορίας έχουν αφαιρεθεί οι χάρτες των Ελληνικών αποικισμών της κλασσικής εποχής στις περιοχές της Μεσογείου, Ευξείνου Πόντου και Βαλκανίων με αποτέλεσμα ο Ελληνικός κόσμος εκείνης της εποχής, αντί να φαίνεται ως μια κραταιά αυτοκρατορία φαντάζει πλέον ως μια κουκκίδα στα μάτια των μαθητών!!


Για ποιόν λόγο και από ποιους όμως επιτελείται αυτή η σταδιακή αποξήλωση της ιστορίας μας;

Μήπως προσπαθούν κάποιοι κύκλοι να σταματήσουν να καλλιεργούν στο υποσυνείδητο των μαθητών τη μεγαλειώδη κληρονομιά του Ελληνισμού και να την αντικαταστήσουν με μιζέρια και ηττοπάθεια;

Ποιοι προσπαθούν να ''βιάσουν'' την Ελληνική ιστορία; Γιατί πλέον στα σχολεία δεν δίνουν στα παιδιά μας αξίες, αρετές, ευγενικά ιδανικά και δεν τους μαθαίνουν τα πραγματικά γεγονότα;

Μήπως κάποιοι θέλουν τον σταδιακό εκφυλισμό της κοινωνίας μας και όχι την πραγματική πρόοδο;

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παρακάτω απόσπασμα από το περιοδικό ''η Δράση'' τεύχος Ιούλιος- Ιούνιος 2012:

Αρχίζοντας με τη Γλώσσα τής Ε' τάξης (σελ. 23) βλέπουμε τον άγιο Ιωσήφ χωρίς φωτοστέφανο να αγκα­λιάζει την Παναγία, χωρίς φωτοστέ­φανο και αυτή. Επίσης βλέπουμε τον Χριστό σαν ένα απλό μωρό χωρίς φωτοστέφανο. Όλο το βιβλίο έχει δυο φωτογραφίες για τα Χριστούγεννα. Συ­νεχίζοντας βλέπουμε ότι όλο τό κεφά­λαιο για τα Χριστούγεννα αναφέρεται στη μάγισσα Φρικαντέλα (σελ. 26). Βά­ζουν ένα παιδί μετανάστη (σελ. 24) να θέτει σε αμφιβολία για το αν υπάρχουν άγγελοι, και αυτοί μόνο για τους χορτάτους. Ακόμη (σελ. 29) βλέπουμε τα Θε­οφάνια να είναι ένας απλός αγώνας κολύμβησης. Βάζουν τα παιδιά να φαντάζονται ότι είναι δέντρα (σελ. 31) όχι. πάντως νοήμονα όντα. Πλύση εγκε­φάλου επίσης γίνεται (σελ. 11 και 12) ειδικά για τούς εξωγήινους.

Στο Ανθολόγιο τής Γλώσσας Ε' (σελ. 154) ο Τα Κι Κο ό Κινέζος αναρωτιέται: « .. Τα μάτια του γιατρού ήταν γλυκά και τα μάτια του Χρίστου ήταν γλυκά». Τι ωραία βλασφημία! Παρουσιάζουν επίσης το βάψιμο των αυγών σαν παλιό' ειδωλολατρικό έθιμο πού πήραμε και ότι ο Χριστός απλώς σήκωσε την πλάκα και βγήκε (σελ. 174, 175, 177).

Ο 'Άι-Βασίλης κάνει μπουγάδα με τα σώβρακα του (Δ'τάξη Γλώσσα σελ. 52). Τα παιδιά μαθαίνουν να γράφουν Χαίκοΰ (Γ'τάξη, Γλώσσα σελ. 68) πού είναι επηρεασμένα από το Βουδισμό Ζέν, αλλά όχι Όμηρο κ.τλ. Ελληνικά.

Διαβάζουμε (Γλώσσα, Β' δημοτικού σελ. 79) για το ημερολόγιο τής Έβραιοπούλας Ροζίνας, για το 1940 αλλά όχι κάποιου Έλληνα ήρωα π.χ. Κώστα Περρίκος.

Από τη Γλώσσα Α'Δημοτικου μαθαί­νουν τα παιδιά: πώς να μπαίνουν σε ξένα σπίτια να κρυφακούν, να κρυφοκοιτάζουν τη νύκτα (σελ. 32, 34, 36, 38) όλα εικονογραφημένα. Στη Μελέτη Περιβάλλοντος Δ' τάξης (σελ. 17,18) νιώθουμε περήφανοι πού μιλάμε τα Τουρκικά. Τό Τουρκάκι Έκρέμ δοξάζει τον Αλλάχ με ανύπαρκτο Χριστό.

Στα Μαθηματικά Γ'τάξης (σελ. 85) υπάρχουν μάγισσες, σεΐχηδες και γενικά όλα τα ξενόγλωσσα ονόματα καί κυρίως αγοριών.

Κάνουν συνεχώς διαφήμιση (Μαθηματικά Γ'σελ. 102) στό Ταγκράμ, αλλά όχι στο αρχαιότερο Γεωμετρικό παιχνίδι το "Λούκουλος" του Αρχιμήδη.

Στα Θρησκευτικά Δ' (σελ. 98, μας κάνουν πλύση εγκεφάλου με τούς μετανάστες, παρουσιάζοντας τούς Έλληνες σαν ρατσιστές.

Στα Θρησκευτικά Ε'(σελ. 92) αναφέρουν σαν αιρετικό τον Ρωμανό το Μελωδό, ότι αντλούσε τα θέματά του οπό τα απόκρυφα Ευαγγέλια.

Πηγαίνοντας στην Ιστορία (Δ'τάξη σελ. 79) αφαιρούν τις αποικίες τής αρχαίας Ελλάδας από όλο το μεσογειακό χώρο και την δείχνουν σαν ψείρα.

Καλλιεργούν αισθήματα ηττοπάθειας των Ελλήνων (Ε'τάξη σελ. 11) ειδικά απέναντι στους Ρωμαίους, χωρίς να μας πουν ότι πολυπληθέστεροι Ρωμαίοι μαζί με Έλληνες προδότες πολέμησαν εναντίον λίγων Ελλήνων.

Το διάταγμα τής ανεξιθρησκίας τοϋ Μ. Κωνσταντίνου τό δουλεύουν όπως θέλουν σαν τάχα να μην ισχύει στην Ελλάδα (''στ. Ε' σελ. 22). Ρωτούν πονηρά τα παιδιά νά άναρωτηθοΰν γιατί ό Μ. Κωνσταντίνος άφησε τούς παλαι­ούς ναούς δίπλα στις Χριστιανικές (σελ. 27, Ίστορ. Ε'). Γιατί άραγε;

Στην άλωση της Κωνσταντινούπο­λης Βιβλίο Εργασιών Ιστορίας Ε' (σελ. 46), ρωτούν και ζητούν τα παιδιά να γράψουν τι τα εντυπωσίασε στον Μωάμεθ τον Πορθητή. (Βάζοντας δεύτερο στη λίστα τον Κωνσταντίνο τον Παλαιολόγο).

Δίνουν ψευδή στοιχεία με μικρό Τουρκικό στρατό στην άλωση, Ιστορία Ε'(σελ. 107) (άλλου γράφουν πάνω από 60.000, αλλού 100.000). Ιστορικά εμείς ξέρουμε ότι το νούμερο ήταν πολύ μεγαλύτερο.

Γράφουν (Ιστορία Ε'σελ. 106) ότι την άμυνα τής Κωνσταντινούπολης την ανέθεσε ό Πα­λαιολόγος στον Ιουστινιάνη λες και αυτός ήταν απλός παρατηρητής, τονίζοντας το με­γαλείο του Ίουστινιάνη και του Μωάμεθ.

Αυτά τα βιβλία είναι όλα σαβούρες. Σε τι να πρωτοαναφερθεί κανείς; Και αυτά είναι μόνο λίγα.

Έτσι φτύνουν τους προδότες - κατάμουτρα !


Πριν λίγες μέρες η Ελένη Λιάσκα μια μικρή στην ηλικία ηθοποιός αγνόησε την απειλή να την αποκλείσουν από όλα τα κανάλια και είπε έξω από τα δόντια την γνώμη της .
Πριν λίγες μέρες ένας άλλος νέος Έλληνας από τον καλλιτεχνικό χώρο ,ο Κωνσταντίνου Χριστοφόρου δεν άντεξε τις προδοτικές αντεθνικές και ανθελληνικές δηλώσεις του κομμουνιστή Χριστόφια ότι η Κύπρος δεν χρειάζεται καμία μητέρα πατρίδα και τον στόλισε όπως του άξιζε.
Του έγραψε στο twitter :

"Τι λες ρε αποτυχημένε,άχρηστε,ανύπαρκτε; Που ζεις; Ποιος είσαι; Πόσο θα σε ανεχτούμε ακόμα; Δεν εκπροσωπείς κανέναν πια" ήταν το πρώτο σχόλιο του Χριστοφόρου  που συνέχισε :

"Πόσο σε λυπάμαι για τις απόψεις σου, το αγύριστο κεφάλι και την άγνοια σου; Δεν υπάρχει Μητέρα-Πατρίδα;Υπάρχει ρε!"

"Χώνεψε το! Και εσύ και οι λίγοι σου του πιο ανύπαρκτου ιδεολογικά κόμματος σου που θεωρεί την Κύπρο τσιφλίκι του"

"Υπάρχει ρε Μητέρα πατρίδα!ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ! ΑΚΟΥΥΥΥΣΣ? Ξεπέρασες κάθε όριο πια! Κλείσε το στόμα σου! Φύγε!"

"Και όλα αυτά που έγραψα είναι μετά λύπης μου για έναν πρόεδρο! Τον χειρότερο! Τον πρόεδρο Χριστόφια-Καταστρόφια!"


Γειά σου ρε Έλληνα Μας έκανες και νιώσαμε περήφανοι .Ο Έλληνας ξυπνά γιατί ο Εθνικισμός είναι μέσα στο αίμα του ,είναι στο DNA του 


Η επόμενη ημέρα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού


του Χρήστου Χαρίτου
αναπληρωτή γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ.

Πολλοί συναγωνιστές το τελευταίο χρονικό διάστημα μού ζήτησαν να καταθέσω τις σκέψεις μου για την επόμενη ημέρα του Εθνικιστικού Κινήματος και του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Είναι προφανές, ότι πρέπει να ανοίξει μία μεγάλη ιδεολογική και πολιτική συζήτηση για την πορεία του Ελληνικού Εθνικισμού. Και αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει με νηφαλιότητα, ειλικρίνεια, επιχειρήματα και με άξονες το μέλλον της πατρίδος μας. Τα ψέματα τελείωσαν για όλους.
Δεν σκοπεύω στο παρόν άρθρο να αναφερθώ σε άλλα κόμματα που πρεσβεύουν μία πατριωτική πολιτική στάση, την Χρυσή Αυγή και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Θα καταθέσω συνοπτικώς τις σκέψεις μου για τον ΛΑ.Ο.Σ., ένα κόμμα που συμμετέχω από το 2005 και στο οποίο έφθασα να είμαι Αναπληρωτής Γραμματέας της Κ.Ε.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. στις εκλογές συνετρίβη. Από το 5,5% των εκλογών του 2009 και το 7% των ευρωεκλογών, από το 8-9% των δημοσκοπήσεων του Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2011, έλαβε μόλις 1,6% τον Ιούνιο του 2012. Οι κυριώτεροι λόγοι για αυτό:
  • η ψήφιση του πρώτου Μνημονίου
  • η συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου
  • η προσπάθεια ενσωματώσεως σε ένα πολιτικό σύστημα που κατέρρεε
  • η φυγή των Βορίδη, Γεωργιάδη, Πλεύρη στην ΝΔ, για την «σωτηρία της πατρίδος» φυσικά!
  • τα αλλεπάλληλα ήξεις-αφήξεις του Γιώργου Καρατζαφέρη
  • οι μυστικές προσωπικές συζητήσεις του Γ. Καρατζαφέρη με τον Αντώνη Σαμαρά την επομένη των εκλογών του Μαΐου, για να ενταχθεί ο ΛΑ.Ο.Σ. στην «πανστρατιά» της ΝΔ! Το γεγονός ότι δεν «ευοδώθηκαν» οι συνομιλίες δεν αλλάζει το ηθικό πρόσημο της πράξεως.
Οι εθνικιστές γύρισαν την πλάτη στον ΛΑ.Ο.Σ., το ίδιο και οι 500.000 Έλληνες που μάς ψήφισαν το 2009. Φταίνε οι εθνικιστές και οι Έλληνες για αυτό; Όχι, φταίνε αυτοί που έκαναν αυτές τις επιλογές, χωρίς μάλιστα να συγκληθεί κανένα συλλογικό κομματικό όργανο, για να έχουν κάποιοι τουλάχιστον την δικαιολογία ότι το αποφάσισε η πλειοψηφία του κόμματος και των στελεχών.
Σε αυτές τις συνθήκες, έχει μέλλον, και ποιο, ο ΛΑ.Ο.Σ; Για εμένα το μέλλον του ΛΑ.Ο.Σ. δεν είναι αυτοσκοπός. Έχει σημασία, στον βαθμό που υπηρετεί την Εθνική Ιδέα, όταν σέβεται την ιδεολογική και ηθική υπόσταση του Εθνικισμού, όταν σέβεται τον αγώνα και τον ιδρώτα του εθνικιστή συναγωνιστή μας, που κατέθεσε την ψυχή του προκειμένου οι εθνικές ιδέες να εκφρασθούν στην κοινωνία και στο Κοινοβούλιο.
Αυτοί οι χιλιάδες πατριώτες έστειλαν τον Γιώργο Καρατζαφέρη στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, τους βουλευτές μας στην Βουλή και έφτιαξαν τα βιογραφικά κάποιων άλλων για να δραπετεύσουν στην Νέα Δημοκρατία. Όταν αυτό το ξεχάσαμε, μάς «ξέχασαν» και αυτοί.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. έχει μέλλον με τις εξής προϋποθέσεις:
1. Θα εκλεγεί νέος πρόεδρος στο κόμμα. Στην τέως Κοινοβουλευτική μας ομάδα υπάρχουν πολύ άξια στελέχη για να ανταποκριθούν σε αυτή την πρόκληση. Ροντούλης, Πολατίδης και Χρυσανθακόπουλος μπορούν να δώσουν λύση για την επόμενη ημέρα.
2. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης θα πρέπει να αναλάβει έναν πολύ σημαντικό ρόλο, αυτόν του μέντορος. Θα εγγυηθεί την συνέχεια στο κόμμα που ίδρυσε. Η υστεροφημία και η αναγνώριση της συνεισφοράς του στο πατριωτικό Κίνημα εξαρτώνται από αυτό.
3. Το κόμμα θα γίνει κόμμα αρχών, με καθαρό ιδεολογικό σήμα (τον Εθνικισμό), συλλογικά και λειτουργικά κομματικά όργανα, με στελέχη που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και δράση.
4. Θα γίνει ξεκάθαρο από την αρχή, ότι θα υλοποιήσουμε μία πολιτική «ρήξης και ανατροπής» και δεν θα λειτουργήσουμε ως μαξιλάρι αποσυμπιέσεως του πολιτικού κατεστημένου. Το σύστημα διαθέτει ήδη αρκετά.
Αυτός για εμένα είναι ο ρόλος του ΛΑ.Ο.Σ. σήμερα και η ιστορική ευθύνη για τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Οτιδήποτε άλλο θα απαξιώσει το κόμμα και την προοπτική του. Εμείς οι εθνικιστές τους τελευταίους μήνες ζήσαμε πολλά. Είδαμε ανθρώπους που ηγήθηκαν του Εθνικιστικού Κινήματος επί 20 χρόνια να λένε δημοσίως ότι «το σπίτι τους είναι η Νέα Δημοκρατία»! Είδαμε «εθνικιστές» βουλευτές να ζητούν συγγνώμη από τον Παυλόπουλο. Άλλους να κλείνουν τα κινητά τους και να εξαφανίζονται προς Συγγρού, όταν έως χθες διέψευδαν τις «ανυπόστατες φήμες».
Σε κάθε περίπτωση, η επόμενη ημέρα δεν μπορεί να είναι μία απλή τροποποίηση της προηγουμένης. Ένα μερεμέτι, να βάψουμε την πρόσοψη και να συνεχίσουμε ως έχει. Η επόμενη ημέρα πρέπει να έχει αναγεννητικά και ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά. Ο ΛΑ.Ο.Σ. για να ξεπεράσει την κρίση πρέπει να κάνει πολλά βήματα, τόσο σε επίπεδο προσώπων, όσο και οργανωτικά-επικοινωνιακά. Οι εθνικιστές πλέον δεν θα γίνουν αχθοφόροι κανενός, πλην των ιδεών τους. Όσοι ζωντανοί! 


Ιων Δραγούμης

Εφέτος δεν ακούγεται κιχ για την εκδήλωση τιμής για τον Ίωνα Δραγούμη .Αυτό το... ίδρυμα πρόεδρε τι κάνει ; Μόνο αλλάζει επικεφαλής ;
Μήπως πρόεδρε είναι ευκαιρία να αρχίσεις το νέο το νέο ξεκίνημα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στις 30 Ιουλίου από την εκδήλωση αυτή που θα συμβολίζει πολλά..!
Να δούμε αν τα εννοείς όσα λες .

Σπ. Παπαδόπουλος

Οι μετανάστες, οι αστοί και οι εθνικιστές


γράφει ο Δ. Ζαφειρόπουλος

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που διάφοροι γνωστοί και μη εξαιρετέοι είχαν καταφέρει τον εαυτό τους να πειστεί για το ότι η ΝΔ έχει αλλάξει θέση στο μεταναστευτικό. Κάτι οι δηλώσεις Σαμαρά περί "έθνους" και "πληθυσμούς", κάτι οι δεσμεύσεις για κατάργηση του εθνοκτόνου νόμου Ραγκούση, κάτι οι διάφορες ημερίδες για το μεταναστευτικό, κάτι οι εκλογικές πιέσεις από την βάση, υπήρξαν λοιπόν αυτοί που θέλησαν να πιστέψουν ότι τελικά η κεντροδεξιά ανακάλυψε την Αμερική, δηλαδή το πρόβλημα που προκαλεί η μετανάστευση, νόμιμη ή παράνομη.
Δεν χρειάστηκε φυσικά ο πετεινός να λαλήσει τρις για να για διαψευστούν όλοι τους. Χρειάστηκε η ΝΔ να έλθει στην φυσική της θέση, δηλαδή την εξουσία, σε συνεργασία μάλιστα με το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ. Έτσι η κατάργηση του νόμου Ραγκούση μετατράπηκε σε αυστηροποιησή του, ενώ παράλληλα ακόμη για νομιμοποίηση 300.000 παιδιών μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα ή το ανεκδιήγητο που αφορά την παροχή υπηκοότητας στους αλλοδαπούς φοιτητές για τον λόγο της συμμετοχής τους στην "ημετέρα παιδεία".

Βέβαια δεν χρειαζόταν κανείς να περιμένει να φτάσει η ΝΔ στο πολυπόθητο γκουβέρνο για να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο: αυτό μίας φοβικής προς τα αριστερά αστικής δεξιάς, που και το μεταναστευτικό το αντιμετωπίζει με οικονομικίστικους όρους, πασαλειμμένους με λίγο "πολιτισμό". Αρκούσαν τα άρθρα διαφόρων νεόκοπων ιδεολόγων της ευρύτερης παράταξης, όπως του Φαήλου Κρανιδιώτη και του Σάββα Καλεντερίδη, τα οποία μιλούσαν για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μεταναστών για όσους μπορούσαν να αφομοιωθούν, ελέω πάντα της "ημετέρας παιδείας". Δηλαδή ξεχώριζαν, πολύ απλά, τους μετανάστες με βάση αυτούς που μπορούσαν να είναι χρήσιμοι για οικονομικούς λόγους και αφομοιώσιμοι λόγω πολιτισμού. Πουθενά δεν υπήρχε η αναφορά στο έθνος και στο διακύβευμα που είναι η αλλοίωσή του: σε φυλετικό και πολιτισμικό επίπεδο.

Δυστυχώς αυτή η αντιμετώπιση, η αστική την λέμε εμείς, είναι κυρίαρχης σε αυτούς που αντιτίθονται στην μετανάστευση. Δηλαδή, την αντιμετωπίζουν με λόγους και ζητήματα, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά (στην καλύτερη των περιπτώσεων) και όχι εθνικά. Γι' αυτούς οι μετανάστες είναι καλοί και άξιοι άμα δουλεύουν, δεν κλέβουν και μπορούν να λένε και πέντε λέξεις στα ελληνικά, άμα δε είναι και χριστιανοί τότε γίνεται μεγάλο πάρτυ. Όπως Αμερική δηλαδή, όπου για να πάρει κάποιος την υπηκοότητα οφείλει να ξέρει ολίγα αγγλικά και να παπαγαλίζει μερικά άρθρα του Συντάγματος. Έτσι απλά και όμορφα, χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται για τα εθνικά χαρακτηριστικά, χωρίς κανείς να δίνει σημασία στο αίμα, την καταγωγή, την κοινή ιστορία, την βούληση για το μέλλον που είναι και τα μοναδικά στοιχεία που δημιουργούν εθνικό πολιτισμό και όχι πολιτισμό τύπου MTV και Coca Cola.

Οφείλουμε όμως να είμαστε δίκαιοι. Αυτή η αστική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ταιριάζει γάντι με την ελληνική κοινωνία, την πλήρως αστικοποιημένη, τουλάχιστον μέχρι κρίσης. Μία κοινωνία που δεν ενοχλείτο και πολύ από τους μετανάστες, αρκεί τα αλβανά να δουλεύανε και τα ρωσσιδάκια να ήταν πρόθυμα. Όταν βέβαια ήλθαν οι πακιστανοί και οι αφρικανοί και οι αφγανοί, τότε άρχισαν τα δύσκολα. Όταν οι δολοφονίες, οι ληστείες, η γκετοποίηση και η οικονομική υποβάθμιση έγιναν συνώνυμο των μεταναστών, τότε οι Έλληνες άρχισαν να ενοχλούνται ακόμα και με τα παιδιά που ασκούσαν το παρεμπόριο από το οποίο μέχρι πρότινος αγόραζαν. Και θύμωσαν οι Έλληνες και κατέβηκαν και στους δρόμους και ψήφισαν σε εκλογές με κριτήρια αντιμεταναστευτικά. Και καλώς φυσικά έπραξαν, γιατί ποτέ μία κοινωνία βολεμένη δεν μπορεί να δει τον γκρεμό που βρίσκεται πίσω από την επίπλαστη ευδαιμονία της. Όταν όμως έρχεται η κρίση η οικονομική και έχεις και τους μετανάστες να σου κάνουν ακόμη περισσότερο κόλαση την ζωή σου, ε τότε, κάπως πρέπει να αντιδράσεις.

Οι ευθύνες αυτής της αστικής αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, δεν βαρύνουν την ελληνική κοινωνία αλλά το ευρύτερο πατριωτικό κίνημα. Ένα κίνημα που επέλεξε και αυτό να ακουμπήσει το μεταναστευτικό με κριτήρια όχι εθνικά αλλά κοινωνικά. Είτε γιατί φοβόταν τον χαρακτηρισμό του ρατσιστή άμα ψέλλιζε την λέξη "έθνος" από την κυρίαρχη ιδεολογικά αριστερά. Είτε γιατί ωφελιμιστικά είδε ότι η εθνική προσέγγιση του ζητήματος δεν πουλάει. Και γι' αυτό στράφηκε περισσότερο ή λιγότερο στα ζητήματα ανεργίας, εγκληματικότητας και γκετοποίησης. Ζητήματα υψίστης σημασίας, τα οποία όμως, εύκολα ή δύσκολα μπορούν να τα παίξουν και άλλοι πολιτικοί χώροι.

Ο ΛΑΟΣ ανέδειξε το μεταναστευτικό σε πολιτικό θέμα, επέλεξε όμως να μην το κάνει κυρίαρχο της ατζέντας του με αποτέλεσμα, σε συνάφεια και με άλλους λόγους να χάσει ψήφους και προς τα κεντροδεξιά και προς τα ακροδεξιά. Η Χρυσή Αυγή αναδείχθηκε εξαιτίας της ακτιβιστικής της δράσης στο μεταναστευτικό, "πουλώντας" όμως μόνον ασφάλεια στους πολίτες και μη αναφερόμενη μακροπρόθεσμα σε αυτό πολιτικά, μπορεί εύκολα να υποκατασταθεί από την αστυνομία, αν ποτέ αυτή πάρει σχετικές εντολές.

Αυτή είναι και η ουσία του θέματος "μετανάστευση" για τον "πατριωτικό χώρο". Αν αυτός αντιμετωπίσει το ζήτημα στην εθνική του διάσταση μπορεί να πετύχει την αποκλειστική πολιτική του εκμετάλλευση και να κάνει στην ουσία μια αληθινή παρέμβαση για το μέλλον της πατρίδας. Αν το δει, περιοριστικά σε ζητήματα ασφάλειας ανεργίας και ποσοστώσεων, αν αρχίζει και ξεχωρίζει σε καλούς (αφομοιώσιμους) και κακούς (μη αφομοιώσιμους) μετανάστες θα κινδυνεύει πάντα να μείνει πίσω. Πίσω από ένα κράτος που θα αναλάβει κάποιες από τις ευθύνες του, πίσω από μία αστική δεξιά που θα παίξει ωφελιμιστικά με το θέμα. Οπότε το ερώτημα δεν μπορεί παρά να είναι μονάχα ένα: θέλουμε μία πατρίδα με Έλληνες στο γένος ή μία χώρα με καλούς και νομοταγείς πολίτες, κάθε προέλευσης και καταγωγής; Θέλουμε Ελλάδα ή θέλουμε παγκοσμιοποίηση.

www.elkosmos.gr

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Εθνικιστική συγκέντρωση σήμερα στην Φλώρινα



Εκατοντάδες συναγωνιστές  από διάφορες εθνικιστικές οργανώσεις της Βορείου Ελλάδος συγκεντρώθηκαν σήμερα ,μέσα στον καύσωνα ,για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα εντός και εκτός συνόρων .Να θυμίσουν στους προσκυνημένους ότι η ιστορία και η εθνική ανεξαρτησία δεν είναι σκαλοπάτι της πολιτικής τους και προσωπικής καριέρας και δεν παζαρεύεται .
Και ένα χαστούκι στους Σλάβους για να νιώσουν ότι Μακεδόνας ,Κρητικός .Θρακιώτης Κύπριος ,Ρουμελιώτης ,Πελοποννήσιος, Ηπειρώτης γεννιέσαι δεν γίνεσαι .
Η Μακεδονία ήταν είναι και θα είναι Ελληνική .



















                                                                        
                                                                    ΒΙΝΤΕΟ :
                                         http://www.youtube.com/watch?v=y9IwTyA5zcg




φωτογραφίες από florineanews