Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Εθνικιστής Σκοπιανός ιστορικός : «Η Ελλάδα δημιουργεί μειονότητα στα Σκόπια»


Η Ελλάδα επιδιώκει τη δημιουργία «μειονότητας» στα Σκόπια, υποστηρίζει ο Σκοπιανός ιστορικός Ντίμιταρ Βάμβακοφσκι, με δηλώσεις του στην εφημερίδα  «Dnevnik».
Το τι μέρος του λόγου ιστορικός μπορεί να είναι ο Σλαύος  μπορείτε να το καταλάβετε από τα ψέμματα που στηρίζουν το εικοσάχρονο σλαυικό κρατίδιο τους .Στην είδηση του πρώτου θέματος τον αναφέρουν ως εθνικιστή, προφανώς αγνοώντας τον όρο εθνικιστής, ίσως και για να τον εξομοιώσουν με αυτούς τους καπήλους και παραχαράκτες της ιστορίας και να τον υποβαθμίσουν για μια ακόμη φορά. Στην καλύτερη των περιπτώσεων ο Σλαύος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως σωβινιστής, ένας τυφλός και χωρίς λογική στην πορεία σχηματισμού αυτής της άποψης περί οικειοποίησης της Μακεδονίας
Στο στόχαστρο του εθνικιστή  ιστορικού, γράφει η εφημερίδα, που ενίοτε φωτογραφίζεται στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Θεσσαλονίκη κρατώντας την προκλητική σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας (φωτογραφία δίπλα), έχουν μπει τα φροντιστήρια ελληνικής γλώσσας που λειτουργούν σε διάφορες περιοχές της χώρας.
 
«Ας μην ξεχνάμε ότι σε αυτές τις μη-κυβερνητικές οργανώσεις, μαζί με τη γλώσσα, μαθαίνουν και μέρος της ελληνικής ιστορίας, η οποία αποτελεί σημαντικό τμήμα του οικοδομήματος της ελληνικής εθνικής ταυτότητας.  Ο στόχος είναι ξεκάθαρος, εκτός από τη δημιουργία της τεχνητής ελληνικής μειονότητας στα Σκόπια θα υπηρετήσει και ως άλλοθι από το ελληνικό κράτος ως είδος αμοιβαιότητας για τη σλαβική μειονότητα στην Ελλάδα, αλλά και ως επιχείρημα κατά του Σκοπιανού Κράτους για παραβιάσεις των δικαιωμάτων των μειονοτήτων αυτής της ομάδας» δήλωσε στην εφημερίδα ο νεαρός ιστορικός, θέτοντας το ερώτημα ποιος κρύβεται πίσω από την χρηματοδότηση των φροντιστηρίων ελληνικής γλώσσας στα Σκόπια, φωτογραφίζοντας την Ελλάδα.  
 
Ανάμεσα στους συλλόγους, «μέσω των οποίων μεταφέρεται η ελληνική επιρροή στα Σκόπια», όπως υποστηρίζει  ο Λιόροφσκι, είναι οι Σύλλογοι Μοναστηριωτών Θεσσαλονίκης και Φλώρινας.
Φροντιστήρια ελληνικής γλώσσας, λειτουργούν στις πόλεις  Μοναστήρι, Κρούσοβο και Πέχτσεβο και τα μαθήματα παρακολουθούν όχι μόνο άτομα ελληνικής καταγωγής, αλλά και Σκοπιανοί που θέλουν να μάθουν την ελληνική γλώσσα.
 
Προφανώς ο σλαύος ανιστόρητος "ιστορικός" διάβασε το δημοσίευμα του Κοινού Παρονομαστή
"Των Ελλήνων οι Κοινότητες φτιάχνουν άλλο Γαλαξία" και άρχισε να βλέπει εφιάλτες Δεν γνωρίζει βλέπεται ότι το Ελληνικό Έθνος αναγεννάται από τις στάχτες του Αλλά ας κρατήσουν και κάτι από τα λόγια του, όσοι δεν το έχουν καταλάβει ..έτσι για να μπαίνουν στο νόημα :
Μέρος της ελληνικής ιστορίας, η οποία αποτελεί σημαντικό τμήμα του οικοδομήματος της ελληνικής εθνικής ταυτότητας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π