Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Το παραμύθι της κάθαρσης ..δεν έχει δράκο.


γράφει ο Ζ.Ζαφείρης
Το πολιτικό σύστημα έπιασε πάτο .Η 38χρονη κυνοβολευτική δημοκρατία γκρεμίζεται .Ήδη μετράει αντίστροφα και προς το τέλος. Πρώτα πρώτα χάνει ακόμα και τους τελευταίους πιστούς της, τους ηλικιωμένους που παραδοσιακά και με ταμπέλα το πίστευε και μη ερεύνα, στήριζαν προσκολλημένοι τα κόμματα της μεταπολίτευσης . Η επόμενη γενιά τους έχει διαγράψει με την μία και η νεότερη δεν θα τους πλησιάσει ποτέ. Με κάποιο τρόπο οι πολιτικοί χιμπατζήδες θα πρέπει να μείνουν για λίγο ακόμα επάνω στην εξουσία για να αποτελειώσουν το καταστροφικό έργο τους. Και αν έχουν στο μυαλό τους αυτό που είχε πει ο Νίτσε το « ότι δε με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό» τότε θα ζήσουμε ακόμα πιο δύσκολες στιγμές. Το πολιτικό σύστημα και οι διαχειριστές του τα έβαλαν κάτω και είδαν πως αν δεν κάνει θυσίες το τέλος θα είναι πολύ
σύντομο και χωρίς τα αναμενόμενα. Σαν το αερόστατο λοιπόν που πέφτει, έτσι και αυτοί αρχίζουν να πετάνε την σαβούρα, ξέρετε εκείνα τα βάρη που κουβαλά μαζί του για τις δύσκολες στιγμές. Η επιχείρηση δεν λέγεται «καθαρά χέρια» αλλά «αερόστατο» .Έτσι αρχίζουν να πετάνε την σαβούρα. Με διπλό κέρδος. Και αποσυντονίζουν αλλά και παραπλανούν τον κόσμο από τα αληθινά προβλήματα .Έτσι τα πληρωμένα και τηλεκατευθυνόμενα  μέσα μαζικής ενημέρωσης τρώνε όλο τον χρόνο τους στην ..κάθαρση .Μια κάθαρση που ο κόσμος την θέλει, αλλά όχι όπως αυτοί την κόβουν και την ράβουν στα μέτρα τους. Η ιστορία θα γράψει για την πολιτική αλητεία των δυο οικογενειών που μας πλασάρονται ακόμα ως ηγέτες και εθνάρχες και τα ονόματά τους μαγαρίζουν τους πιο πολλούς δρόμους της Ελλάδας .

Δίνουν λοιπόν τους «περιττούς» και εύκολους ενώ τους χρήσιμους και δύσκολους  τους προστατεύουν. Κάποιοι βούδες της πολιτικής που ξέρουν τι θα επακολουθήσει προτιμούν…να αποσυρθούν. Έτσι πρέπει να περιμένουμε μια σειρά από τέτοιες κινήσεις που τις είχαν για επείγουσες ανάγκες. Γράφει ο «Επενδυτής» ότι οι πρώτοι που θα βρεθούν στο στόχαστρο είναι τρεις πρώην υπουργοί, που τώρα δεν είναι βουλευτές,  δυο «γαλάζιοι» και ένας «πράσινος» θα βρεθούν σύντομα στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης, για διαφορετικές υποθέσεις.

 Ο ένας είναι παλιό πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που έχει θητεύσει (μεταξύ άλλων) σε υπουργείο διαβόητο για τις προμήθειες του και το όνομά του έχει απασχολήσει στο παρελθόν τον ελληνικό και ξένο Τύπο για συμβόλαια που είχαν υπογραφεί επί υπουργίας του, γράφει ο Επενδυτής. Ο δεύτερος, ένας από τους δυο πρώην υπουργούς της ΝΔ, όχι κορυφαίο στέλεχος, έχει περάσει από το ίδιο υπουργείο και ερευνάται για συγκεκριμένη προμήθεια.
 Ο τρίτος, για πολύ καιρό προβεβλημένος υπουργός επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα γνωστού σκανδάλου και πρωταγωνιστής σε αλλεπάλληλες ιστορίες αρνητικής δημοσιότητας. 

 Στις υποθέσεις των δυο πρώτων, οι έρευνες θα συμπεριλάβουν και τις πρώην συζύγους τους.
Εκτός από πρόσωπα ξέρουν και λεπτομέρειες δηλαδή .Όλα στημένα και κανονισμένα .Αλλά παράλληλα το καταστροφικό έργο δε θα σταματά. Και περισσότεροι άνεργοι και περισσότεροι φόροι και δημεύσεις περιουσιών και παραχώρηση δημόσιας περιουσίας και ρόλο κομπάρσου στα εθνικά θέματα.
Ας μην μας υπνωτίζουν με την υποτιθέμενη κάθαρση .Η οποία επιλεκτική «κάθαρση» εμπεριέχει και κινδύνους. Ρίσκο. Και το ξέρει αυτό ο Σαμαράς. Απλά δεν έχει άλλες επιλογές .Το ρίσκο είναι να «μαγκώσει» σε κάποιον από τους θυσιαζόμενους και  το πουλόβερ και να αρχίσει να ξηλώνεται.  


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π