Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Η Ελλάδα του κόπου και η Ελλάδα του τόκου




του Σπύρου Χατζάρα
Ο αριστερός Άξελ. από τα «Κεντρικά» της Νέας Υόρκης, το έσκασε το παραμύθι.

«Για να τελειώνουμε μια και καλή με αυτή την ανόητη και επικίνδυνη συζήτηση, εθνικό μας νόμισμα είναι το ευρώ. Είτε θέλουμε, είτε δεν θέλουμε». Αυτή είναι η αριστερή πολιτική. Ευρώ και πάλι ευρώ και «μια είναι η Κεντρική Ιουδαϊκή Τράπεζα».

Σε αντίθεση με το αριστερό οβριόπουλο. ο αστός καπιταλιστής και εκατομμυριούχος Μπερλουσκόνι. που πιστεύει ότι «ο Μουσολίνι, σε κάποιους τομείς είχε ενεργήσει ορθά», έθεσε ως πολιτικό στόχο του κόμματος του «τη μετατροπή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε μια πραγματική Κεντρική Τράπεζα».


Ο αριστερός Άξελ. δηλαδή είναι «τραπεζικότερα» του Μπερλουσκόνι. Για να πει κάτι πάντως το αριστερό παιδί στο προοδευτικό τηλεοπτικό κοινό ζήτησε «να αλλάξει στρατηγική η ΕΚΤ για να γίνει βιώσιμο το ευρώ».



Το να αλλάξει πολιτική η ΕΚΤ (ΕCΒ) σημαίνει από αντιπληθωριστική να γίνει επεκτατική, όπως υποχρέωσε να κάνει ο νέος πρωθυ­πουργός της Ιαπωνίας Σίντζο 'Αμπε την θυγατρική FED. «Τράπεζα της Ιαπωνίας», υπό την απειλή δημοψηφίσματος για την κατάργηση της «ανεξαρτησίας» της. Έτσι, ο πληθωρισμός στην Ια­πωνία θα πάει «όσο το δυνατόν νωρίτερα» στο 27ο. με την κοπή χρήματος για να σταματήσει η ύφεση και η ανεργία.



Με οργή απάντησε ο ιουδαίος διοικητής της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας (ΒUΒΑ)

Γενς Βάιντμαν. που είπε ότι «βρίσκεται σε κίνδυνο η ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών», και ότι «το κλειδί για τη διαχείριση της κρίσης δεν το κατέχουν οι κεντρικές τράπεζες». O επικε­φαλής της Μπούντεσμπανκ μίλησε και αυτός για την «απειλή νομισματικού πολέμου», με την πίεση που ασκεί η νέα κυβέρνηση της

Ιαπωνίας στο κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας για να προβεί σε πιο έντονη ποσοτική χαλάρωση, όπως συνέβη και στην περίπτωση των ενεργειών της ουγγρικής κυβέρνησης.



Υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική μπορούν να ακολουθούν μόνο οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί για να σώσουν τις τράπεζες τους. Το ευρώ και το γιέν πρέπει να υποστηρίζουν προς το παρόν το δολάριο. Για το λόγο αυτό και η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ, όπως είπαν «στα κεντρικά» στον Αξελ. Ένας κλονισμός του «σκληρού» ευρωπαϊκού νομίσματος θα έπληττε την Αμερική, τη στιγμή που παρατηρούνται «ανησυχητικές παραβιάσεις στην Ουγγαρία και την Ιαπωνία» και οι κυβερνήσεις παρεμβαίνουν άμεσα «στο έργο της κεντρικής τράπεζας».

Επειδή η αγορά πλημμυρίζει με πληθωρικό χρήμα ο διευθύνων σύμβουλος της ΡIMCO πρότεινε στους επενδυτές του να πουλήσουν το αμερικανικό δολάριο και να κρατήσουν το ευρώ, αλλά και να αγοράσουν χρυσό, έργα Τέχνης και εμπορεύματα, που είναι ακόμα



φθηνά όπως το λάδι και το κρασί. Για αυτό και οι επενδύσεις σε φθηνές κρατικές περιουσίες από τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ένα φθηνότερο ευρώ θα ήταν προτιμότερο για την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα, ωστόσο η Γερμανία, μπορεί να παίζει στις παγκόσμιες αγορές χωρίς υποτίμηση.

Επομένως του Άξελ δεν του τα είπαν όλα.

Ταυτοχρόνως, ένας ηλίθιος Γερμανός μας είπε ότι «οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου δεν έχουν ακόμη ανακτήσει την ανταγωνιστικότητα τους και εξακολουθούν να είναι πολύ ακριβές». Η Ισπανία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία θα πρέπει μακροπρόθεσμα να γίνουν κατά 30% φθηνότερες σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, προκειμένου να ξαναγίνουν αν­ταγωνιστικές, είπε ο ηλίθιος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, η βαριά ελληνική βιομηχανία, ο του­ρισμός, στο εννιάμηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου, είχε 5.2% λιγότερους επισκέπτες (13,4 εκα­τομμύρια, έναντι 14,2 εκατομμύρια την αντί­στοιχη περίοδο του 2011) και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις μειώθηκαν κατά 3,27ο (303 εκατ. ευρώ).

Παράλληλα, οι οικονομικοί εισαγγελείς συσχέτισαν την υπόθεση των 0ϋ5 με το Τ3-Τ10. δηλαδή την κοινή απόφαση Παπακωνσταντί-νου-Προβόπουλου, για την επιμήκυνση του χρονικού διαστήματος αποπληρωμής των συ­ναλλαγών σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου από τρεις σε δέκα ημέρες, ώστε να διευκο­λυνθούν οι αεριτζήδες και οι κερδοσκόποι, και να οδηγηθούμε στην άνοδο των σπρέντς. . Αυτό σημαίνει ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς όχι απλώς ότι βλέπουν δόλο πίσω από τις δύο υποθέσεις, αλλά και πιθανότητα κοινών αυ­τουργών!



 Προσθέστε και την κακουργηματική δίωξη για το «έλλειμμα μαϊμού» της ΕΛΣΤΑΤ και θα καταλάβετε ότι οι αρχιτέκτονες της χρε­οκοπίας, Σόρος. Αβάπτιστος, Προβόπουλος and Co, είναι πλέον στη σέντρα.

Για τον λόγο αυτό. η κατάργηση της ανεξαρ­τησίας της Κεντρικής Τράπεζας είναι απόλυτα επιβεβλημένη. Χωρίς την επαναφορά του δη­μοκρατικού ελέγχου στο τραπεζικό σύστημα, δεν μπορεί να γίνει απολύτως τίποτα.

Και βέβαια, η εθνική πατριωτική θέση πρέπει να είναι μα και μόνο μία. Άμεση έξοδος από την Ευρωζώνη και επάνοδος στη ΔΡΑΧΜΗ.

Ο εθνικός έλεγχος στο νόμισμα. Για να δει μια άσπρη μέρα κάποτε η Ελλάδα του κόπου, που της πίνουν το αίμα τα τσιμπούρια της Ελλάδας του τόκου.

Δυστυχώς όμως, η πλειονότητα των τηλεθεατών, άγεται και φέρεται από την τηλεόραση. Οι νοικοκυρές αγοράζουν στις λαϊκές κρεμμύδια πολυτελείας, με... απόδειξη, για να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή και οι νοικοκύρηδες χειροκροτούν.

Τον Δένδια που ανακατέλαβε τη Βίλα Αμαλίας και τον Χατζηδάκη που ανακατέλαβε το μετρό, από τους δικούς του συνδικαλιστές που του έκαναν αβάντα.

Το άρθρο του Σπύρου Χατζάρα δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ελεύθερος Κόσμος του Φεβρουαρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π