Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

..Στην ευχή της Παναγίας - του Φοίβου Ιωσήφ (ευθυμογράφημα)


Ήρθε, μας είδε ο άνθρωπος, διαπίστωσε το άριστον της υγείας μας, πήρε το κάτι τις του και έφυγε να πάει στην ευχή της Παναγίας. Και πόσο δηλαδή να καθόταν, σάματις τι κοστίζουν

τά βρωμοαέρια και ο απαρχαιωμένος ΟΣΕ? Μια μέρα ήταν αρκετή για να καταλάβουμε και μείς οι ίδιοι τι αξίζουμε, μην παίρνουν τά μυαλά μας αέρα έτσι εύκολα, μπορεί να κρυολογήσουμε στο εσωτερικό του κρανίου μας. Ο λόγος βέβαια, όπως καλά θα καταλάβατε, και καλά κάνατε, για τον κύριον Ολλανδία. Hollande είναι και η Ολλανδία και το όνομα του Γάλλου Προέδρου.

Τόση ποικιλία έχει η Γαλλική γλώσσα και τέτοιον πλούτο, χρειάζονται θησαυροφυλάκιο για να την φυλάνε.

Εφυγε που λέτε ο κύριος Ολλανδίας περιχαρής μόλις διαπίστωσε τις προόδους μας τά τελευταία τριάντα χρόνια διότι και αυτοί, ας μην ξεχνάμε, βοήθησαν πάντοτε ως φίλοι την πρόοδό μας.
Κανένας δεν μπορεί να ξεχάση ότι Γάλλοι αξιωματικοί διοικούσαν το Τουρκικό πυροβολικό στην καταστροφή μας το 1922 με τους δύο εκατομμύρια πρόσφυγες από την Ιωνία. Η φιλία δεν ξεχνιέται ακριβώς όπως και το μίσος. Δεν μπορούν εύκολα να το καταπιούν ότι παρ ότι ανέδειξαν αναμφίβολα μεγάλα πνεύματα όπως ο Βολταίρος, ο Μπαλζάκ, ο Ντιντερό, ο Ζάν Ζακ Ρουσσώ και ο Λαμαρτίνος, τελικά νοιώθουν ελλειπείς μπροστά στον υπερμεγέθη Δημόκριτο, στον μοναδικό Αριστοτέλη και στον τεράστιο Επίκουρο. Είναι ένα κόμπλεξ πού εμείς ούτε το καλλιεργήσαμε ούτε το προκαλέσαμε, από μόνοι τους το αισθάνονται. 

Πώς και τι, κανένας μας δεν γνωρίζει, Γαλλική υπόθεση αισθήματος κατωτερότητας,νίπτουμε τάς χείρας μας αν και μόλις τά πλύναμε.

Ήρθε πού λέτε ο κ.Ολλανδίας και μας διαβεβαίωσε ότι τά πετρέλαια του Αιγαίου θα τά προστατεύσουν με τις φρεγάτες τους αφού από κοινού θα τά εκμεταλευτούμε και θα δώσουν και σε μας λόγω φιλίας ένα 5-10% για να καταλάβουμε το μέγεθος των ψυχικών τους κυβικών χιλιοστών. Μεγαλεία πράγματα, όχι τσιγκουνιές τώρα! Αμα είναι να δώσης, δώσε, μην γίνεσαι καρμίρης.Ενα 5% για μας τους ιδιοκτήτες εδώ και ογδόντα χιλιάδες χρόνια παρουσίας στο Αιγαίο είναι αρκετά,μη γινόμαστε πλεονέκτες. Αλλωστε και τι να τά κάνουμε τά περισσότερα, εμείς από πλούτο άλλο τίποτα, από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω.

 Λιμενικό σώμα δεν έχουμε? ΔΕΗ μήπως την ξεχνάμε?Τελωνεία, εφορίες, Αστυνομία, Δασαρχεία έναν περίδρομο.Μετακινήσεις Πανεπιστημίων, απεργίες των τρακτέρ Massey Ferguson, Ford, Landini, Zetor και όλες τις άλλες επώνυμες εταιρείες.Τά πάντα έχουμε κι άλλα τόσα αν χρειαστή μπορούμε να μοστράρουμε. Νομίζω με τόση χλιδή θα ήταν υπερβολή να απαιτούμε και τον πλούτο της θάλασσας του Αιγαία, της ποιήτριας Σαπφούς και του Θαλή από την Ιωνία. Σε όλα πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο. Δεν μας φτάνει δηλαδή η ξηρά, τόσο ξετσίπωτοι είμαστε?Ηρθε, διαπίστωσε ο κ.Ολλανδίας πώς στις 20 Φεβρουαρίου όλοι οι χώροι δουλειας είχαν νεκρώσει με τη συμμετοχή στην απεργία ακόμη και των γραφείων εκταφών και επείσθη πολύ εύκολα ότι σ αυτή τη χώρα δεν χρειάζονται οι Έλληνες και τόσο τις δικές τους εταιρείες ύδρευσης, σιδηροδρόμων, λιμανιών και φυσικών αερίων και αποφάσισε μάλλον να μην δώση το τεράστιο ποσοστό του 5%. 

Πληροφορούμαι πώς στο Γαλλικό υπουργικό συμβούλιο θα προτείνη μείωση του ποσοστου , βοηθώντας από την  πλευρά του στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων του Ελληνικού λαού. Αυτό,εκτός του πέντε τοις εκατό, θα συμπεριληφθή στο πακέτο των αντισταθμιστικών οφελημάτων από τις συμβάσεις κονόμας και φιλίας. –Προβάλεται καθ εκάστην σε όλα τά τηλεοπτικά προγράμματα.


Είδε ο άνθρωπος ότι τόσα χρόνια είμαστε τακτοποιημένοι πλουσιοπάροχα, άλλοι ως Παπάδες στις ενορίες και άλλοι στις Νομαρχίες,στα ειρηνοδικεία,στην τροχαία,στα υπουργεία και στη Βουλή

καμμιά δεκαριά χιλάδες και σωστά σκέφτηκε να μας απαλλάξει από τις φουρτούνες των επιχειρήσεων και των εξορύξεων.Καλά, ξέρεις τι επικίνδυνα είναι στις εξέδρες για το πετρέλαιο? Αστα, ευτυχώς πού μας φύλαξε ο Θεός και ο Ολλανδίας, τόσοι και τόσοι κινδύνεψαν να κρυώσουν τον Σεπτέμβρη μήνα με τά μελτεμάκια και τις θαλάσσιες αύρες, άσε μην τό συζητάς καθόλου.


Ως λαός μάλλον πνέουμε τά λοίσθια, και για μεγαλύτερη κατανόηση ξεψυχάμε, και επί το λαϊκώτερον τινάζουμε τά πέταλα. Λύση? ναι υπάρχει, όμως μάλλον θα χαρακτηρισθή ανεπαρκής και αντιδημοκρατική. Υπάρχει λύση:


Να πάνε για δουλειά οι χιλιάδες συνδικαλιστές κι ας μειωθή η κατανάλωση του καφέ-ντεκαφεϊνέ.

Να αυθηθή κατά τριάντα τοις εκατό το ωράριο εργασίας

Να καθίσουν σε΄σεμινάρια οι Δημ Υπάλληλοι στο μάθημα της συνείδησης εργασίας.

Να απολυθή το 70% των υπαλλήλων της Βουλής.

Να μειωθή ο μισθός των Βουλευτών  των Γεν. Γραμματέων, Δημάρχων, Περιφερειαρχών και των διορισμένων από την Κυβέρνησησε  στα 700 ευρώ

Δεν θα συνεχίσω, κινδυνεύω από καμμιά μήνυση, άσε καλλίτερα τους συμμάχους Γάλλους να κρυφογελάνε όταν κοιτάζουν προς την πατρίδα μας.

Ακου 700 ευρώ ο Βουλευτής και ο Αντιπεριφερειάρχης,ντροπή, ντροπή , χίλιες φορές ο Ολλανδίας πού είναι και φίλος μας από το 1922.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π