Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Ποια Ελλάδα ευχαριστούν;


Την Πέμπτη 7/2 δημοσιεύσαμε ένα βίντεο το οποίο τελικά κάνει θραύση στο διαδίκτυο με τίτλο Gracias Grecia - ευχαριστώ Ελλάδα 
Πρόκειται για μια δημιουργία των καθηγητών και των μαθητών ενός σχολείου από τη Μούρθια - της επίσης δοκιμαζόμενης από την κρίση Ισπανίας.
Αξιέπαινη η πρωτοβουλία και το ενδιαφέρον των Ισπανών μαθητών και καθηγητών για την πατρίδα μας και τον λαό μας. Ωστόσο, αξίζει να αναρωτηθεί κάποιος -έστω ρητορικά- ποια Ελλάδα ευχαριστούν οι Ισπανοί φίλοι μας; Η απάντηση έρχεται αυθόρμητα: Την αρχαία Ελλάδα. Αυτή που έχει πυρπολήσει με προμηθεϊκή φλόγα όλα τα σαπρόφυτα του σκότους, της άγνοιας και του ασιατικού, απολυταρχικού τρόπου σκέψης.


Η παγκόσμια κοινότητα δεν μπορεί παρά να νιώθει αιώνιο δέος και ευγνωμοσύνη απέναντι στους θεμελιωτές της επιστήμης, τους επινοητές της φιλοσοφίας και τους εφευρέτες του θεάτρου. Ακόμα κι όποτε δεν ομολογούνται τούτα τα συναισθήματα και δεν διατυπώνονται ανοικτά, υπάρχουν και θα υπάρχουν για όσο θα βαδίζουν άνθρωποι επί της γης. Η αρχαία Ελλάδα είναι εκείνη πάνω στην οποία στηρίζουμε το μεγαλύτερο μέρος από το εποικοδόμημα της αυτοπεποίθησης και της υπερηφάνειας μας. Κερδοσκοπούμε πάνω στην κληρονομιά που συχνά εκποιούμε και περιφρονούμε.

Για τη σύγχρονη Ελλάδα, ελάχιστα μπορούν να ειπωθούν τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Είναι αυτονόητο ότι ο πλανήτης δεν θεωρεί σκόπιμο ή λογικό να εγκωμιάσει ένα σύστημα αξιών και ιδεών, του οποίου οι επιφανέστεροι εκπρόσωποι ταιριάζουν μόνο σε αστυνομικά δελτία και δικαστικά ρεπορτάζ. Η αρχαιοελληνική ελίτ έχτιζε Ακροπόλεις, Μυκήνες, Δελφούς και Εφέσους. Η σύγχρονη είναι ελληνόφωνη, κατασκευάζει πισίνες σε κιτς επαύλεις και τρέμει την επίσκεψη του οικονομικού εισαγγελέα.

Εμείς, οι νόμιμοι κληρονόμοι της αρχαίας δόξας, δεν έχουμε απλώς την υποχρέωση να ακολουθήσουμε τους προγόνους μας αλλά να τους ξεπεράσουμε. Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε να τοποθετούνται επικεφαλής του ιερού έθνους μας ιδιοτελή, ενδοτικά, αστράτευτα, οκνηρά και ανελλήνιστα ανθρωπάρια που μας καταντούν, αντί για πρωταγωνιστές, κομπάρσους και επαίτες της παγκόσμιας Ιστορίας.

Η ανοχή μας σε τέτοιου είδους πρόσωπα πρέπει να μηδενιστεί και να κατορθώσουμε κάποια στιγμή, ξεπερνώντας τις τωρινές δυσχέρειες, να «ισοφαρίσουμε» τους ξακουστούς προγόνους μας σε αρετή, αποτελεσματικότητα και επιρροή.

εφ.δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π