Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Αγωνιστικό Ημερολόγιο - ΙΔΡΥΕΤΑΙ Η Τ.Ο. ΕΝΕΚ ΚΟΖΑΝΗΣ


Κατάμεστα τα γραφεία της ΤΟ Κοζάνης την ώρα των εγκαινίων
• Σάββατο 13η Φεβρουαρίου 1982 : Εγκαινιάζονται τα πρώτα γραφεία της μετέπειτα πανίσχυρης Τ.Ο. Κοζάνης, επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 25, παρουσία 100 περίπου μελών και φίλων του ΕΝ.Ε.Κ.

Τα μέλη του ΕΝ.Ε.Κ. στην Κοζάνη είχαν να επιδείξουν αρκετά χρόνια αγώνος, με έντονη πολιτική δράση, η οποία πολλές φορές είχε σαν αποτέλεσμα την δίωξή τους.
Παρά το ότι πολλές φορές οδηγήθηκαν στο δικαστήριο, κατηγορούμενοι με διαφορετική κάθε φορά κατηγορία, παρά το ότι αρκετές φορές οι αρχές της Κοζάνης προσπάθησαν να περάσουν φόβους ανύπαρκτους, αλλά καλοσερβιρισμένους στους γονείς και στα ίδια τα μέλη πολλές φορές απείλησαν για την εθνικιστική τους δράση και όλα αυτά με στόχο να τους αδρανοποιήσουν και να διαλύσουν την εκεί οργάνωση του ΕΝΕΚ, οι
συναγωνιστές όμως της Κοζάνης έκαναν δυναμική την παρουσία τους σε όλες τις εκδηλώσεις του Κινήματος και πέραν τούτου εδραίωσαν τον Εθνικιστικό αγώνα στην Κοζάνη.
Η Τοπική Οργάνωση του Κινήματος στην Κοζάνη είχε τότε 40 περίπου εγγεγραμμένα μέλη και γύρω της σε χωριά 6 οργανωτικά στοιχεία με 20 συνολικά εγγεγραμμένα μέλη.
Δύο από αυτά τα οργανωτικά στοιχεία υπήρχαν από αρκετό καιρό το Ο.Σ. Σιατίστης και το Ο.Σ. Σερβίων. Τα τέσσερα υπόλοιπα σχηματοποιήθηκαν μετά το τέλος των εγκαινίων από νέους ενθουσιώδεις και αποφασισμένους για αγώνα, ήτοι τα Ο.Σ. Εράτυρας. Καλονερίου, Δαφνερού και Γαλατινής Κοζάνης.
Ιδιαίτερη εντύπωση εις τους φίλους του ΕΝ.Ε.Κ. προξένησε η παρουσία στα εγκαίνια τόσων νέων, κάτι που κατά την ομολογία τους συμβαίνει για πρώτη φορά στον «δεξιό» καλούμενο εν γένει χώρο.
Επίσης τονίσθηκε από τον Πρόεδρο της Τ.Ο. Κοζάνης η σταθερή και αμέριστη συμπαράσταση του Δικηγόρου - Πολιτευτού και μετέπειτα προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης Γιάννη Πετρίδη προς τους νέους Εθνικιστές με κάθε τρόπο.
Ο Αρχηγός του ΕΝ.Ε.Κ., κύριος ομιλητής της τελετής των εγκαινίων, συναγωνιστής Δάκογλου ανεφέρθη στους στόχους γενικώτερα του Κινήματος και ειδικώτερα προσδιόρισε παραστατικά τις απαιτήσεις του αγώνος σήμερα, σαν αποτέλεσμα της έντονης πολιτικής δράσεως του ΕΝ.Ε.Κ. και της οργανωτικής εξαπλώσεώς του.
Στην συνέχεια κόπηκε από τον Πρόεδρο της Τ.Ο. Κοζάνης η πρωτοχρονιάτικη πίττα.

Κατάμεστα τα γραφεία της Τ.Ο. Κοζάνης την ώρα των εγκαινίων. Πολλοί έμειναν στις σκαλωσιές και άκουγαν χωρίς να βλέπουν. Στην φωτογραφία ένα μέρος των μελών και φίλων ενώ παρακολουθούν την ομιλία του Αρχηγού του ΕΝΕΚ.

Ο Πρόεδρος του Οργανωτικού Στοιχείου Σιατίστης συν. Χρήστος Τζιούφας ενώ παραλαμβάνει το κομμάτι της πίττας από τον πρόεδρο της Τ.Ο. Κοζάνης συν. Θεολόγη Μελά και τον αείμνηστο συν. Γεώργιο Ανθόπουλο. 


Ακολουθούν τρεις δικαστικές κλήσεις προς έναν εκ των ιδρυτών της Τ.Ο. Κοζάνης τον συναγωνιστή Δημήτριο Μισυρλή, όπου καταφαίνονται οι τρόποι με τους οποίους εδιώκοντο τα μέλη του ΕΝΕΚ 




Επίσης βάζουμε από τον "Συναγερμό" ένα δημοσίευμα που δείχνει την  μετέπειτα πορεία της ΤΟ Κοζάνης 
 

2 σχόλια:

  1. ΕΝΕΚ Τ.Ο. Κοζάνης... ΔΥΝΑΜΙΣ!!!
    Π.Ι.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άξιος πατέρας,φίλος,αγωνιστής για το έθνος μέχρι τέλους,Πότε του δεν μετέδωσε στα παιδιά του δια της επιβολης να ακολουθησουν τους δικους του ιδεολογικούς ορίζοντες.Θυμαμαι στα τελευταία χρόνια της ζωής του μου χάρισε το άξιο βιβλίο του Γ.γεωργαλα "Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ", το οποίο με έκανε να διαμορφώσω την πλήρη αντίληψη μου για το οτιδήποτε γύρω μου.Θα μπορούσε να εξασφαλιζε τα γειρατεια του και αυτός καταχραζωντας το δημόσιο χρήμα..Αντι αυτού έζησε φτωχικά μέχρι το τέλους. Παρόλα αυτά θα θυμάμαι τα ζεστά του μάτια να αστράφτουν δύναμη και αγάπη όταν μιλούσε για τα ιδεώδη του εθνικισμού,της Ελλάδας και το πώς είναι αιώνια,άριτα συνδεδεμένα με την φύση και την ιστορία μας,την υπεραφανεια που έδειχνε όταν μιλούσε για το Ε.Ν.Ε.Κ για τον Κ.Δακογλου. Γ.σκοινα.Στα μάτια μου θα ναι πάντα ο άγνωστος εθνικιστής και ο υπέροχος πάτερας. Με όλο το σεβασμό προς το blog, Εμμανουήλ Μισιρλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π