Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Συγκρούσεις στην Ιερισσό της Χαλκιδικής για τα μεταλλεία


Καταγγελίες για ρίψη δακρυγόνων σε σχολεία
Όλα ξεκίνησαν όταν σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, έξι άτομα που είχαν κληθεί στην ασφάλεια Πολυγύρου ξανά για κατάθεση, κρατήθηκαν και μεταφέρθηκαν με κλούβα και οχήματα της ΕΛ. ΑΣ προς άγνωστη κατεύθυνση. Αυτό ξεσήκωσε αντιδράσεις με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βγουν στους δρόμους και τα ΜΑΤ να παραταχθούν απέναντί τους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες τα ΜΑΤ έχουν κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών ακόμα και μέσα στο σχολείο του χωριού. Οι κάτοικοι έχουν ανάψει φωτιές προκειμένου να διαλύσουν την αποπνικτική ατμόσφαιρα των δακρυγόνων και να προστατευτούν από τα ΜΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την στιγμή στην Ιερισσό βρίσκονται 6 κλούβες των ΜΑΤ και 3 εισαγγελείς.
Στην εκπομπή του ΣΚΑΙ μίλησε ο  ο πρώην Δήμαρχος Σταγείρων κ. Βλαχόπουλος για το τι γίνεται τώρα στην Ιερισσό. "Δακρυγόνα τώρα στην Ιερισσό ακόμα και μέσα στο σχολείο" ανέφερε.
Χθες κλήθηκαν να καταθέσουν στην ασφάλεια δύο ανήλικες μαθήτριες η μία εκ των οποίων μάλιστα αναζητήθηκε στο σχολείο της!

"Το απόγευμα λοιπόν άλλα δυο παιδιά μας θα ανακριθούν, από τις διωκτικές αρχές που συνεχίζουν να αναζητούν τους εμπρηστές στα σχολεία μας. Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και ο Σύλλογος Διδασκόντων έχουν εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία τους για τις προσαγωγές ανήλικων μαθητών. Τα χτυπήματα που έχουμε δεχθεί ως κοινωνία και ως κίνημα, από Κράτος, αστυνομία και ΜΜΕ, ήταν πάμπολα και ανηλεή. Οι πρακτικές όμως των τελευταίων ημερών, που βάζουν τα παιδιά μας στο κέντρο του όποιου σχεδίου έχουν στο μυαλό τους άνθρωποι χωρίς ηθική και στοιχειώδη ευαισθησία, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο" αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

"Χούντα δεν γνωρίσαμε, μα ούτε ελευθερία. Η τρομοκρατία μπήκε στα σχολεία" αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές του Αριστοτέλειου γυμνάσιου- λυκείου Ιερισσού. "Και ενώ τα τελευταία χρόνια στην επικράτεια, εμείς οι μαθητές βιώνουμε μαζί με τους γονείς μας τη βάναυση πολιτική των κυβερνήσεων (λιτότητα – φτώχεια – πείνα – ανεργία – θάνατοι), στο Αριστοτέλειο Λύκειο Ιερισσού ζούμε μια άλλη πραγματικότητα. Αυτή της τρομοκράτησής μας από τα Όργανα της Τάξης. Συμμαθητές μας σύρονται στην αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής ως κοινοί τρομοκράτες. Σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να επιφέρει την ανάπτυξη μέσω της μεταλλουργίας χρυσού στη Χαλκιδική, θυσιάζεται η ελευθερία, η δημοκρατία, και παράλληλα καταπατώνται τα δικαιώματά μας, για την εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων. Τους συμπαραστεκόμαστε κλείνοντας το σχολείο και δηλώνουμε πως η τρομοκρατία του κράτους ΔΕΝ θα περάσει!!" τονίζουν.

"Το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή μας γίνονται μαζικές προσαγωγές, παράνομες λήψεις γενετικού υλικού , καταστρατήγηση συνταγματικών δικαιωμάτων , στα πλαίσια του γενικότερου κλίματος εκφοβισμού και τρομοκρατίας που επιχειρήται να επιβληθεί. Δεχτήκαμε τη τεταμένη αυτή κατάσταση, δεν μπορούμε όμως να ανεχτούμε την στοχοποίηση των παιδιών μας, δεν μπορούμε να τα βλέπουμε συνεχώς φοβισμένα. Καλούμε όλους τους γονείς να σταθούν πλάι μας" αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Σύλλογος γονέων του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π