Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Νέα μέτρα και νέο ξεπούλημα ;


Και αφού μας είπαν ότι σώθηκε το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα και όλα θα πάνε καλά, είδαμε τις τελευταίες ημέρες τις τραπεζοοικονομικές εξελίξεις και στην Κύπρο, και κει που το πήραμε λίγο πάνω μας με το όχι αρχίζουν να μας πλέκουν και νέο γαϊτανάκι από την αρχή
Δεν θα πρέπει να μας προξενεί καμιά απορία αν στις επόμενες  ημέρες δούμε νέα μέτρα στην λογική ότι η οικονομική κατάσταση της Κύπρου μας παρέσυρε προς τα κάτω
Και αν συμβεί κάτι τέτοιο τελικά τι;
Nα σώσουμε μια χρεοκοπημένη οικονομία
και πολιτική της μεταπολίτευσης η να μην  φύγουμε από την ανύπαρκτη  ευρωζώνη ;
Απλά πρέπει να το καταλάβουμε. Το μόνο που μας έμεινε είναι η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ που θα μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από τους ντόπιους και ξένους επιβήτορες

Ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ υπό τον Πρωθυπουργό


Η εκτέλεση του τρέχοντος προϋπολογισμού, η προετοιμασία ενόψει της επιστροφής των επικεφαλής της τρόικας και η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, απασχόλησαν την ευρεία σύσκεψη που ολοκληκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο υπουργείο Οικονομικών.
Στη σύσκεψη, η οποία διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες, συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις συνέπειες από την κρίση στη Λευκωσία και κυρίως όσον αφορά στις εγχώριες επιχειρήσεις, ιδίως αυτές που είχαν έκθεση στην Κύπρο. «Είναι πολύ νωρίς να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις από τις εξελίξεις στην Κύπρο. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει μια γενικότερη αρνητική ψυχολογία, αλλά για όλη την Ευρώπη», σημείωσε.
Σχετικά με την επικείμενη επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ο ίδιος παράγοντας επεσήμανε ότι «πρέπει να τα έχουμε λήξει πριν τις 12 Απριλίου (συνεδρίαση του Eurogroup στην Ιρλανδία). Όλα θα τα πετύχουμε».
Η τρόικα αναμένεται εκ νέου στην Αθήνα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και εκτός από τον καθορισμό του τρόπου είσπραξης του φόρου ακινήτων το 2013 και το θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο, η κυβέρνηση ανησυχεί και για την πορεία των εσόδων και των ασφαλιστικών εισφορών.
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η «μαύρη τρύπα» στην εκτέλεση του προϋπολογισμού 2013 προσεγγίζει το ένα δισ. ευρώ, ενώ για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ του Μαρτίου, απαιτούνται γενικότερα τα εξής:
- Θα πρέπει να υποβληθεί στην τρόικα ένα αξιόπιστο σχέδιο κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, με πρόβλεψη για «υποχρεωτικές αποχωρήσεις» συγκεκριμένου αριθμού υπαλλήλων. Παράλληλα, η τρόικα αναμένει τη θέσπιση κριτηρίων αξιολόγησης, με βάση τα οποία θα αποφασιστεί ποιοι υπάλληλοι θα τοποθετηθούν σε διαθεσιμότητα και ποιοι τελικά θα αποχωρήσουν.
- Ανοιχτό παραμένει το θέμα της κατάργησης ή μη του ΕΕΤΗΔΕ που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ΔΕΗ+5,90% και η αντικατάστασή του με τον νέο φόρο ακινήτων.
- Χρηματοδότηση ασφαλιστικών ταμείων. Καθορισμός του κατώτατου μισθού.
Πάντως, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, δεν έχουν εγκαταλειφθεί βασικές διεκδικήσεις, όπως το αίτημα για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% και η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π