Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ήρθε η ώρα της ανατροπής


 Η ίδια η ζωή διδάσκει. Έπρεπε να καταργηθεί ολόκληρο το νομοθετικό πλαίσιο εργασίας, να συρρικνωθεί δραματικά το εισόδημα των Ελλήνων, να φτάσει η ανεργία το 1.500.000, να σκοτωθούν χιλιάδες συμπατριώτες από ξένους εγκληματίες, να αυτοκτονήσουν χιλιάδες, να κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις, ανάμεσα στις οποίες και κάποιες που είχαν επιβιώσει πολέμων, να οδηγηθούμε σε ταπεινώσεις και να δεχτούμε την εξαγορά των περιουσιακών μας στοιχείων από κάθε εθνότητα και των Τούρκων συμπεριλαμβανομένων, για να συνειδητοποιήσει ο ελληνικός λαός την ολέθρια πορεία που επιβάλλουν τα ξένα διευθυντήρια και οι εγχώριοι εγκάθετοι. Υπό το βάρος των εξελίξεων, με το ρεύμα κομμένο ή έτοιμο να κοπεί, και την τράπεζα να επιδιώκει την εξόντωσή μας, σκεφτόμαστε πλέον να αναζητήσουμε μια άλλη πορεία.

Η διεθνής συγκυρία που συναρτάται με την παγκοσμιοποίηση, την κρίση του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και του δυτικού ηγεμονισμού κτύπησε και την Ελλάδα. Μια χώρα που ήταν ανέτοιμη, καθώς είχε μόνιμα εξαρτημένο προσανατολισμό, συνειδητοποιεί σήμερα ότι δεν ανήκει σε έναν χώρο που ενδιαφέρεται για την υπόστασή της. Είχε πειστεί όλα αυτά τα χρόνια ότι υπάρχουν μηχανισμοί ικανοί να διασφαλίσουν την επιβίωσή της.
Τα αιτήματα του 2013 είναι πλέον η ίδια η διατήρηση της εργασίας, η καταπολέμηση της φτώχιας, η συγκράτηση των νέων από την μετανάστευση, η προσπάθεια να μην μεταβληθεί η οικονομία των χιλιάδων επιχειρήσεων σε άθροισμα συντετριμμένων πτωχεύσεων, να μην χαθεί το ελάχιστο όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης. Έχει απομακρυνθεί το ιδεώδες του υπερκαταναλωτισμού που τόσο έντεχνα καλλιεργούσε ο δανεισμός. Η κατάρρευση της εικονικής πραγματικότητας της εποχής του life style, δημιουργεί νέους συσχετισμούς. 

Η διαχείριση της κυβέρνησης των εντολοδόχων έχει αναγκαστικά συνδέσει την τύχη της με τις αποφάσεις των επικυρίαρχων. Θα δώσουν κάποια μακροοικονομικά στοιχεία, ενδεχομένως κάποια ψίχουλα-ποσά υποαπασχόλησης, για να επιτύχουν τεχνητό περιορισμό της ανεργίας. Το πραγματικό πρόσωπο του μέλλοντος εντός των πλαισίων που ορίζουν οι Ευρωπαίοι και οι αγορές, έχει διαφανεί με τραγικό τρόπο.
Αυτό που πρέπει να κάνουν τώρα οι εθνικιστές, υπερβαίνοντας τα αναχώματα που μπορεί ακόμα να βάζει το σύστημα με την επικοινωνιακή του παντοδυναμία, είναι μια πορεία προς τον λαό. Να δείξουμε τον άλλο δρόμο, να δείξουμε τον δρόμο της πατρίδας. Χωρίς επιλογές προστατών, χωρίς επιλογές μπλοκ και συνασπισμών. 

Πρώτα από όλα είναι η ανασυγκρότηση του εσωτερικού μετώπου. Η πραγματική και ουσιαστική προσπάθεια εθνικής ανασυγκρότησης με κύριο και θεμελιώδες κριτήριο την επιβίωση, την αξιοπρέπεια και το μέλλον του λαού μας. Η επιλογή ανάπτυξης με βάση τις ανάγκες μας πρώτα, η διακηρυγμένη προς κάθε κατεύθυνση απόφασή μας και η αποδέσμευση από κάθε λογική διεθνών συμφωνιών, αφού δεν εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα, πρέπει να γίνουν οι σημαίες του αγώνα μας.
Το Εθνικό Μέτωπο αγωνίστηκε όλα αυτά τα χρόνια από πολλές επάλξεις για να δείξει που οδηγεί η πολιτική των πολυεθνικών, των τραπεζών, του διεθνούς κεφαλαίου, της Ευρώπης που την πορεία της καθορίζουν πολλοί άλλοι, πάντως όχι το ελληνικό έθνος. Σήμερα έχει έρθει η ώρα των αποκαλύψεων. Η πλήρης εγκατάλειψη κάθε εθνικού σχεδίου μας έχει φέρει στην χρεοκοπία.
Είμαστε όμως ακόμα δυνατοί. Έχουμε κατορθώσει στον μακρύ δρόμο της ιστορίας πολλά και μεγάλα επιτεύγματα. Αυτό που μας επιτάσσουν οι καιροί είναι στα όρια των δυνάμεών μας. Αρκεί η ώριμη και αποφασισμένη εθνική συνείδηση να γίνει κυρίαρχη. Να απομακρύνει κάθε ίχνος εξάρτησης, φοβίας ή ξενομανίας. Η Ελλάδα μπορεί και μόνη της να ζήσει. Αν προχωρήσει, θα υπάρξουν πολλές λύσεις, πολλές συνεργασίες, αρκεί να το πιστέψει και να ανατρέψει την λογική της υποτέλειας. 

Εμμανουήλ Κώνστας  Γ.Γ. του Εθνικού Μετώπου

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 5ης Απριλίου 2013 της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π