Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ρουσφέτια και κομματικές προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ - Η κομματοκρατία συνεχίζεται !


Κομματικές προσλήψεις μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ προετοιμάζει ο διοικητής του Ηλίας Κικίλιας, στο όνομα της δήθεν καταπολέμησης της ανεργίας.Ο φίλος του Βαγγέλη Βενιζέλου, αντί να φτιάξει προγράμματα για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, προωθεί δικά του σχέδια για συνεργασία του ΟΑΕΔ με τους δήμους, τα οποία υποτίθεται ότι στοχεύουν στην καταπολέμηση της ανεργίας που κατατρώει σαν σαράκι την ελληνική κοινωνία.
Παροχές 
Στο όνομα της παροχής 5μηνης εργασίας, έναντι μισθού όχι μεγαλύτερου από 490 ευρώ μηνιαίως (ή 19,6 ευρώ ημερησίως), για ανέργους από οικογένειες που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο, προετοιμάζεται μια βιομηχανία για κομματικές προσλήψεις με αδιαφανείς διαδικασίες.  
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πρόταση του ΟΑΕΔ αποτελεί στην ουσία αντιγραφή των πρόσφατων προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για την καταπολέμηση της ανεργίας, μέσα από την εργασία στους δήμους. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι στην πρόταση του ΟΑΕΔ, που συμπίπτει με εκείνη του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται ότι οι άνεργοι θα απασχοληθούν σε έργα κοινωφελούς χαρακτήρα.  
Ως τέτοια θεωρούνται η διαμόρφωση και η φροντίδα πάρκων, η αναδάσωση, η δασοπροστασία και η φύλαξη περιοχών υψηλού φυσικού κάλλους, η καθαριότητα παράλιων περιοχών, οι καθαρισμοί και οι μικρές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε ρέματα κ.λπ. 

Στην ίδια κατηγορία ανήκουν οι υπηρεσίες φροντίδας και μέριμνας ηλικιωμένων, ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) και παιδιών, τα κοινωνικά παντοπωλεία και ιατρεία, η συλλογή και διάθεση χρησιμοποιημένου ρουχισμού, η οδική ασφάλεια μαθητών και η σίτιση σε ολοήμερα σχολεία που βρίσκονται σε φτωχές περιοχές της χώρας.  
Τα χρήματα που θα χρηματοδοτήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα προέρχονται από κοινοτικά κονδύλια και είναι βέβαιο ότι θα δαπανηθούν προς άγραν κομματικού οφέλους, ενώ κανονικά θα έπρεπε να διοχετευτούν στην ενίσχυση των επιχειρήσεων που μπορούν να δώσουν πραγματικές και μόνιμες θέσεις εργασίας. 

Η συγκεκριμένη πρόταση έχει κατατεθεί από τον διοικητή του ΟΑΕΔ στο υπουργείο Εργασίας και βρίσκεται εν αναμονή της σχετικής έγκρισης. Με βάση τα στοιχεία που εμπεριέχει το πρόγραμμα θα υπάρχει διαδικασία μοριοδότησης των ανέργων, ενώ απαγορεύεται ρητά να επιλεγούν δύο άνεργοι από την ίδια οικογένεια. Με βάση τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., υπολογίζονται σε περίπου 400.000 οι οικογένειες που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο. 

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι το γ' τρίμηνο του 2012 έφτασαν στο 1.330.000 οι συμπολίτες μας που διέμεναν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο. Θεωρητικά, το πρόγραμμα απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους μέλη τέτοιων οικογενειών που δεν εργάζεται κανείς. Επίσης, απευθύνεται και σε μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες επίσης δεν υπάρχει εισόδημα από εργασία. Θα δίνεται η δυνατότητα μοριοδότησης των ανέργων αυτών με βάση το χρονικό διάστημα στο οποίο έχουν μείνει χωρίς δουλειά, τόσο οι ίδιοι όσο και οι σύζυγοί τους, την οικογενειακή τους κατάσταση, αλλά και το οικογενειακό εισόδημα, όπως αυτό καταγράφηκε στη φορολογική τους δήλωση κατά το τελευταίο οικονομικό έτος. Οι άνεργοι θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν μια αίτηση συμμετοχής σε τρεις δήμους το πολύ, με σειρά προτίμησης.  

Οι αποδοχές όσων επιλεγούν σε αυτά τα προγράμματα θα είναι το πολύ 490 ευρώ μηνιαίως (ή 19,6 ευρώ ημερησίως) για ανέργους άνω των 25 ετών και όχι παραπάνω από 427 ευρώ (ή 17,1 ευρώ ημερησίως) για τους ανέργους κάτω των 25 ετών. Οι εργαζόμενοι αυτοί θα δουλεύουν για διάστημα πέντε μηνών και θα τους καταβάλλονται κανονικά οι ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π