Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Τά ισοδύναμα του χρυσού

                                                                         
  Του Συνεργάτη μας Φοίβου Ιωσήφ                                         

Όλα τά αντικείμενα αντιπροσωπεύουν μία αξία σε κάποιο άλλο είδος.Τά αυγά έχουν τά ισοδύναμά τους σε χρήμα ή σε ροδάκινα,τά λάστιχα αυτοκινήτου σε Δολλάρια Αμερικής.
Το μόνο πράγμα πού ισοδύναμό του δεν είναι το χρήμα ή κάποιο άλλο αντικείμενο είναι ο χρυσός. Το χρυσάφι δεν έχει ισοδύναμο τά Ευρώ μόνον αλλά και μία άϋλη αξία. Εχει διαπιστωθεί τά τελευταία χρόνια ότι η ουγγιά του χρυσού μπορεί να πληρωθή
και με άϋλο φώς,δηλαδή με σκοτάδι.
Ένα άλλο ισοδύναμο του πολύτιμου μετάλλου είναι ακόμη η σιωπηλή κραυγή,δηλαδή η απόλυτη σιωπή,το σιγάν πού λέγανε και οι αρχαίοι φιλόσοφοι. Το να μιλήσης και να αποκαλύψης χρειάζεται φωνή πού ισοδύναμό της μπορεί να είναι η τιμωρία,ενώ το να σιωπήσης μπορεί να σημαίνει και το χρυσάφι του Πακτωλού ποταμού.Οχι μπορεί, σίγουρα σημαίνει. Αφορμή στη σκέψη αυτή πήρα από την σιωπή των εκάστοτε  Διοικητών της Τραπέζης Ελλάδος.Ελλάδος τώρα λέμε για τον τύπο,επισήμως στα αρχεία των Ανωνύμων εταιρειών δεν είναι και τόσο φανατική ‘’της Ελλάδος’’.Εν πάσει περιπτώσει τώρα ας έρθουμε στα δικά μας και στους διοικηταράδες μας. Φοβερά παλληκάρια της μανέστρας μαγειρεμένο με ντόπιο αρνάκι Σοφάδων, να γλείφης και τά δάχτυλά σου. 
Ας ξεκινήσουμε με τον κραταιό της Ελληνορωμαϊκής πάλης κύριο Νικόλαο Γκαργκάνα τον πρώτο. Μεγάλο μυαλό αφού όλη του τη ζωή εργάσθηκε στην αγνώστου ιδιοκτησίας Τράπεζα της Ελλάδος από όπου το 2008 απεχώρησε με το χρέος να έχει ξεπεράσει τά μαλιά μας και να είμαστε έτοιμοι για θάνατο διά πνιγμού εντός αποχετευτικού αγωγού.Ο κ.Διοιηκητής δεν είχε δεί τίποτα και το τίποτα εκστόμιζε διά των πυρήνων λόγων του κάθε βράδυ εντός του υπνοδωματίου του προς την εκλεκτήν σύζυγόν του.Τό κράτος δανειζόταν ασύστολα και προκλητικά και ο κ.Γκαργκάνας μετέφερε τις ανησυχίες του διά βοής μισού ντεσιμπέλ στην παρακειμωμένη συμβίαν του. Σιγά Νίκο,μη φωνάζεις,θα μας ακούσουν. Ουδέποτε εργάστηκε σε ιδιωτική επιχείρηση και η πλαδαρή φυσιογνωμία του προσομοίαζε πάντοτε με το υπέροχο τοπικό προϊόν των Φαρσάλων. Μετά έφυγε και πήγε στο καλό του εισπράτωντας εφ άπαξ, δίπαξ και τρίπαξ
για τις πολύτιμες υπηρεσίες του και πληροφορίες αποκλειστικά στην αγαπημένη του σύζηγο,πουθενά αλλού.Τάφος ο κ.Διοικητής,στις πληροφορίες και στην εκφορά του Ελληνικού λαού.

Πρίν από τον κ.Γκαργκάνα μας είχε περιποιηθεί ο άλλος σοφός του γένους και του μένους,ο κ.Λουκάς Παπαδήμος.Σηκωθείτε όλοι όρθιοί όταν λέγονται τόσο μεγαλονανώδη ονόματα.
Μιλούσε σαν δασκαλάκος ορεινού χωριού της περιοχής Παρνασσίδος με ευθύνη για την πρώτη τάξη του δημοτικού στο μάθημα της γυμναστικής, και όλοι λέγαμε μπράβο, έχει πολλά πτυχία αυτό το παλληκάρι από τη Δεσφίνα.Το μόνο όμως πού απεδείχθη ήταν πώς είχε μπεί σφήνα ανάμεσα στην κατάρευση της εθνικής οικονομίας και την λογική του απόλυτου και ειλικρινούς σκότους. Εβλεπε και αυτός τά εκατομμύρια να περνάνε εν είδη πλυμμήρας από μπροστά του και εισέπρατε τά λύτρα της σιωπής του σε υπηρεσιακές Mercedes με οδηγούς και υπηρέτες. 

Κάθε λέξη πού αποσιωπούσε έπαιρνε και ένα καινούριο bonus σε επίδομα, ταξίδι ή πολυτελή επίπλωση. Κύριο μέλημά του ήταν πάντα να αποκαλύπτει τά πάντα διά της στομφώδους σιωπής του.Ηξερε ως διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος ότι η χώρα βουλιαζέ ανάμεσα σε κροκοδείλους και αυτός συμπαραστεκόταν με κροκοδείλια δάκρυα.Μεγάλη φυσιογνωμία, μεγάλος άνδρας όταν είχε τά χέρια του στην ανάταση, πάνω από ένα και είκοσι εκατοστά. Θα παρακαλούσα,
όποιος ξέρει πού μένουν σήμερα οι δύο μεγάλοι αυτοί ευεργέτες να μας το γνωρίση.Αυτοί οι περίφημοι διαφημιστές του σκληρού ανδρικού τύπου συνήθως εξαφανίζονται από προσώπου γής σε κάποιο θέρετρο των Ελβετικών Αλπεων και αναμένουν την τέταρτη παρουσία στον Σείριο για να ξαναεμφανιστούν.Μέ τέτοιους ανθρώπους μπορείς να διαφημίσεις τέλεια το καθαριστικό Ajax πού κάνει τά πάντα αόρατα, και κυρίως τους πρώην διοικητές κεντρικών τραπεζών.

Φτάνουμε τώρα και στον σημερινό Διοικητή κ.Γεώργιον Προβόπουλον τον πρώτον εκ Τυμφρηστού. Δεύτερον δεν έχει βγάλει ακόμη ο Τυμφρηστός,υπομονή. Ο κύριος λοιπόν αυτός διετέλεσε υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Διοικητής της Εμπορικής Τράπεζας όπως και ανώτατο στέλεχος της τράπεζας Αλφα. Τόσα χρόνια δεν ακούσαμε καμμία κατηγορία εναντίον κανενός υπουργού, κανένα άρθρο δεν έγραψε εναντίον της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής και ούτε σχολίασε ποτέ τά κρατικά οικονομικά στοιχεία πού πήγαιναν κατά διαβόλου και απ ευθείας στο σταθμό Λαρίσσης της κολάσεως. Εικοσιδύο βαθμούς μυωπίας ο κ.Διοικητής, οι διασημότεροι οφθαλμίατροι σήκωναν τά χέρια ψηλά.

Σιγήν πέστροφας ο πλοηγός ελέγχου των Ελληνικών Τραπεζών.Παρ όλο πού δεν μίλαγε ούτε έγραφε αυτά πού έβλεπε, συνεχώς ανέβαινε θέσεις, μισθούς, επιδόματα,προοπτικές. Γι αυτό σας λέω,σιωπάτε αν θέλετε να κατακτήσετε την εγκόσμια βασιλεία. Γι αυτή των ουρανών και του διαστήματος αφήστε το λαό, τον αμνόν τον σιτευτόν. Όταν με το καλό φύγει και ο κ.Προβόπουλος από τον θρόνον του θα τον εναγκαλισθή και αυτόν ο Ζορρό με την μαύρη μπέρτα του πού θα αρχίση να ξιφουλκή στα υγρά στενά της Λωζάνης.

Ολοι αυτοί οι οικονομολόγοι του πυκνού ερέβους,  στην ελεύθερη αγορά δεν θα ήταν ούτε βοηθοί περιπτεριούχου, ας είναι καλά η Τράπεζα της Ελλάδος.Ο καλός ο μύλος όλα τ αλέθει.
Δειλοί μοιραίοι άβουλοι και βολεμένοι αντάμα, δεν περίμεναν ποτέ στην προσωπικότητά τους κανένα θάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π