Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Αφύλακτη Μακεδονία λόγω των Σκουριών!


Χωρίς αστυνόμευση έχουν μείνει οι νομοί της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω της καθημερινής μετακίνησης δυνάμεων στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

Η τοπική δύναμη δεν επαρκεί για τη φύλαξη των εργοταξίων της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός, με αποτέλεσμα ο ανάγκες να καλύπτονται με μεταφορά αστυνομικών από γειτονικούς νομούς. «Καραβάνια» αστυνομικών από περιοχές όπως η Πιερία, οι Σέρρες ή το Κιλκίς, ή ακόμη και από τη νότια και κεντρική Χαλκιδική, πηγαινοέρχονται στις Σκουριές, αφήνοντας πίσω τους κενά στην αστυνόμευση στις περιοχές όπου υπηρετούν.
«Οι νομοί της Κεντρικής Μακεδονίας είναι αποψιλωμένοι. Υπάρχει πλέον έντονο πρόβλημα αστυνόμευσης. Νομοί που είναι τουριστικοί μένουν χωρίς φύλαξη. Το προσωπικό έχει εξαντληθεί, αφού χρειάζεται κάθε μέρα να μετακινείται για να ενισχύει τη δύναμη στη βόρεια Χαλκιδική» είπε στη «δημοκρατία» ο Γιώργος Φεστερίδης από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών συναντήθηκαν χθες με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, στον οποίο εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της βόρειας Χαλκιδικής. Του ανέλυσαν το θέμα της μετακίνησης προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. στη Χαλκιδική, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των αστυνομικών τμημάτων στις υπόλοιπες ενότητες της Περιφέρειας, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών, και έκαναν αναφορά στα σοβαρά ζητήματα της έλλειψης προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής. «Ζητήσαμε από τον περιφερειάρχη να μεσολαβήσει στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, ώστε να δημιουργηθεί μία μόνιμη δύναμη στην περιοχή από αστυνομικούς που κατάγονται από τη Χαλκιδική και θα αποσπαστούν με τη θέλησή τους από άλλες υπηρεσίες για δύο με τρεις μήνες. Ετσι, δεν θα χρειάζονται καθημερινές μετακινήσεις και δεν θα δημιουργούνται κενά στην αστυνόμευση των περιοχών» πρόσθεσε ο κ. Φεστερίδης.

Αστυνομικοί επισήμαναν ότι το πρόβλημα της αστυνόμευσης θα γιγαντωθεί το επόμενο διάστημα, που η Χαλκιδική θα αρχίσει να κατακλύζεται από τουρίστες.


Νίκος Πιτσιακίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π