Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Πολιτική ομιλία του Αρχηγού του ΕΝΕΚ σε πλατεία στο Κλείτος Κοζάνης


Κείμενα – Επιμέλεια : Ίων (Ιωάννης Σχοινάς)  
Κυριακή 26 Ιουνίου 1983 : 


«ΖΗΤΑΝΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΖΗΤΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ»
Οι συνθήκες αντίξοες. Τα εμπόδια πολλά και μεγάλα που τα κατά τόπους υποκατάστατα των βρυκολάκων του πολιτικού κατεστημένου δημιουργούν.
Η εκδήλωση του ΕΝΕΚ όμως έγινε και η επιτυχία της ήταν η έμπρακτη απάντηση σ’ όλο το φάσμα του πολιτικού κατεστημένου.
Απογοητευμένοι οι νέοι του Κλείτου Κοζάνης αλλά και των γύρω χωριών από την τάση να τους χρησιμοποιούν οι παλαιοκομματικοί για την προσωπική τους προβολή και την εξυπηρέτηση των ανόμων σχεδιασμών του κυκλώματός των, βρήκαν στο ΕΝΕΚ εκείνο που ζητούσαν. Κι έτσι μαζί με τους μεγαλύτερους σε ηλικία κατοίκους του χωριού, δημιούργησαν μία μαζική συγκέντρωση, που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει στο Κλείτος.


Στην εκδήλωση παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό, ως επίσημος προσκεκλημένος ο αγωνιστής - πολιτευτής της Εθνικής Παρατάξεως Ιωάννης Πετρίδης, του οποίου η καταγωγή είναι από το Κλείτος. Πρέπει να τονίσουμε ότι τα όσα είπε ήταν μετρημένα και μίλησαν κατ’ ευθείαν στην καρδιά των παρισταμένων.
Ο Ιωάννης Πετρίδης στην συνέχεια κάλεσε τον Αρχηγό του ΕΝΕΚ συν. Πολύδωρο Δάκογλου για να ανάπτυξη την ομιλία του, απόσπασμα εκ της οποίας παραθέτουμε στην συνέχεια.

«Να σας θυμήσω πόσες φορές ο Ανδρέας Παπανδρέου ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, φώναζε στις ομιλίες του, έλεγε ότι όταν το ΠΑΣΟΚ ανέβη στην εξουσία, το πρώτο που θα κάνη είναι ν’ άνοιξη τον φάκελλο της Κύπρου. Και σαν κυβέρνηση επανέλαβε την ίδια υπόσχεση. Και λίγους μήνες πριν είπε ότι θα συστήση διακομματική επιτροπή και λίγες εβδομάδες πριν είπε ότι θα γίνη οπωσδήποτε το άνοιγμα στον φάκελλο της Κύπρου. Και λίγες μέρες πρίν παρέπεμψε το θέμα εις τας Κελένδας. Το έκλεισε στο αρχείο. Γιατί; Τί έγινε στην Κύπρο που δεν πρέπει να το μάθουμε ποτέ; Να δούμε τί λένε γι’ αυτό το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, τό ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ. Όλο το σύστημα των πολιτικών κομμάτων. Λένε απλά ότι το 1974 οι αξιωματικοί που κυβερνούσαν την Ελλάδα, πρόδωσαν την Κύπρο και γι’ αυτό μπήκαν οι Τούρκοι και πάτησαν το νησί. Αυτά μας λένε. Τί λέμε εμείς;

Λέμε ότι το ’74 έγινε η μεγαλύτερη σύγχρονη προδοσία. Ότι ένας εσμός ανθρώπων που είχαν απομακρυνθή από την εξουσία, δεν δίστασαν, προκειμένου να την επανακτήσουν, να «πουλήσουν» ένα τμήμα του Ελληνικού εδάφους. Δεν δίστασαν να δώσουν θύμα, σκλάβα την Κύπρο στον ξένο. Τον Τούρκο κατακτητή. Και σας ρωτάω; Αν αυτά που λένε ήταν αλήθεια, αν οι φυλακισμένοι αξιωματικοί είχαν ευθύνη για την Κύπρο, γιατί δεν ανοίγουν τον φάκελλο και να τους χώσουν ακόμη πιο βαθειά μέσα στα μπουντρούμια του Κορυδαλλού;
Αν λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι, που έχουν στα χέρια όλη την δύναμη την «ευθύνη» των αθώων θυμάτων τους, είχαν δίκιο, τότε να είστε βέβαιοι ότι τον φάκελλο θα τον είχαν άνοιξει και κάθε μέρα θα τον είχαν σε συνέχειες, σ’ όλες τις καθημερινες εφημερίδες και στην τηλεόραση. Για να μην τον ανοίγουν κάτι άλλο κρύβεται μέσα. Κι’ αυτό το άλλο δεν είναι παρά η δική τους η ευθύνη για την Κυπριακή καταστροφή. Η ευθύνη τους για την δημιουργία του Αττίλα II. Και σας θυμίζω πως έγινε: Στις 15 Αυγούστου, όταν αυτοί μας κυβερνούσαν, οι Τούρκοι κρατούσαν μόνο την Κηρύνεια. Και τότε βγήκε ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και είπε ότι η Κύπρος είναι μακρυά για να την βοηθήσουμε με στρατό. Και τότε οι Τούρκοι έκαναν τον Αττίλα 2 και κατέλαβαν το 40% της Κύπρου. Αυτή είναι η ευθύνη τους και γι’ αυτό δεν ανοίγει ο φάκελλος της Κύπρου.

Εμείς οι αγωνιστές του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος —ΕΝΕΚ— δεν δίνουμε υποσχέσεις πολλές. Μία όμως την δίνουμε: «Θ’ ανοίξει ο φάκελλος της προδοσίας και το δικαστήριο θάσαστε σεις, ο Λαός. Και η τιμωρία θα είναι στο Γουδί. Στα 6 μέτρα».

»... Μας μίλησαν ακόμα, τόσα χρόνια ―και κέρδισαν την εμπιστοσύνη του κόσμου―, για Εθνική αξιοπρέπεια. Μας είπαν ότι είναι τσαλακωμένη η εθνική μας αξιοπρέπεια από τις μεγάλες δυνάμεις, και είχανε δίκιο. Όταν ο κάθε Αμερικανός μπορούσε να μπαίνει, να κλέβει, να βιάζει, να σκοτώνει και μετά με ετεροδικία ν’ απομακρύνεται από την χώρα μας, πράγματι ήταν τσαλακωμένη η Εθνική μας αξιοπρέπεια. Αλλά τουλάχιστον αυτός που μας την πάταγε ήταν ένας παγκόσμιος γίγαντας, δεν ήταν 30 ανθρωπάκια στα βόρεια σύνορά μας που λέγονται Αλβανοί.

Σήμερα αυτοί οι άνθρωποι που μίλαγαν για εθνική αξιοπρέπεια, το βουλώνουν και δεν μιλάνε στις συγκεκριμένες καταγγελίες που κάναν δραπέτες Έλληνες από την Αλβανία και που μας λένε ότι 400.000 Έλληνες αδελφοί υποφέρουν, φυλακίζονται, δολοφονούνται γιατί θέλουν μόνο και μόνο νάχουν την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, την πίστη στην πατρίδα τους. Κι η εθνική μας αξιοπρέπεια τσαλακώνεται από έναν κομμουνιστάκο της δεκάρας, τον Εμβέρ Χότζα, που μόνα τους τα ΤΕΑ να έκαναν πώς περνούν τα σύνορα, θα έπεφτε σε 5 ώρες. Κι αντ’ αυτού βλέπουμε τους Αλβανούς πράκτορες ν’ αλωνίζουν την χώρα μας, να φτιάχνουν φοιτητικούς συλλόγους, στα Ιωάννινα που τους ονομάζουν «Φοιτητικός Σύλλογος Εμβέρ Χότζα». Βλέπουμε να κινητοποι­ούν πολιτιστικούς συλλόγους για ν’ αλλάξουν την εθνικότητα πολλών Ελλήνων. Βλέπουμε να προσπαθούν ν’ απαγάγουν μεσ’ στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας τους Βορειοπειρώτες φυγάδες, για να τους στείλουν νύχτα πίσω από τα συρματοπλέγματα, στην χώρα της σκλαβιάς. Βλέπουμε την χώρα μας και την εθνική μας αξιοπρέπεια τσαλακωμένη από αυτούς που μίλαγαν για έλλειψη ενθικής αξιοπρέπειας».

»... Μόνο όταν ο αγώνας περάσει στα χέρια των νέων που είναι γεμάτοι ανιδιοτέλεια, έτοιμοι για κάθε θυσία, μόνο τότε θα μπορέσουμε ν’ απαλλαγούμε από την συμμορία των ανθρώπων που δεν ντράπηκαν να καπηλευθούν ό,τι ιερώτερο είχαν οι Έλληνες. Την ελπίδα για μια καλλίτερη ζωή.

»... Περιοδεύουν οι διάφοροι παράγοντες και για να σας αποκοιμίσουν ζητούν την ψήφο σας για να σας ξανακυβερνήσουν.
Φθάνουν ακόμη να σας πουν πως κάναν λάθη. Λάθη που όμως αποφεύγουν, να κατονομάσουν. «Λάθη» που, δεν επιθυμούν να επανορθώσουν. Γι’ αυτό και ποτέ σε κανένα κείμενό τους δεν μιλούν για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ, για ΕΠΑΝΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΥ η για ανυποχώρητο ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ και σταθερή ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΛΥΤΡΩΤΩΝ ΠΑΤΡΙΔΩΝ. Ζητάνε ψηφοφόρους! ΖΗΤΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ Η ΛΥΣΗ. Την λύση σήμερα δεν θα την δώσουν οι ξεπερασμένοι, θα την δώσουν οι δημιουργοί».

»... Από τώρα και μπρος ένα σκληρό δίλημμα τίθεται και σε σας. Θα παραμείνετε απλοί θεατές, ψηφορόροι και ανεύθυνοι, όργανα στα χέρια των παλαιοκομματικών, ή θα γίνετε πρωτοπόροι, αγωνιστές, υπεύθυνοι ηγέτες του αποπροσανα­τολισμένου λαού μας;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π