Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Οι γκέϊ και οι ... κρυφοί


Ο Ελληνισμός σε όλη την ιστορική του πορεία ως έθνος, διαμόρφωσε ένα αξιακό σύστημα με το οποίο πορεύθηκε στο πέρασμα των αιώνων. Στην κορυφή αυτού του συστήματος, με το οποίο αντιμετώπιζε τις προκλήσεις των διαφόρων εποχών, βρισκόταν πάντοτε η αξία και η έννοια της Ελευθερίας. Αυτή αποτυπώθηκε εν τέλει και στον εθνικό μας ύμνο ως «απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά». 
Το ιδανικό της Ελευθερίας στο πλαίσιο μίας συντεταγμένης κοινωνίας πάντοτε αυτοπεριφρουρείτο και οριοθετείτο στον βαθμό που δεν προσέβαλε την αξιοπρέπεια, την τιμή, την υπόληψη και το δικαίωμα στην ελευθερία των υπολοίπων πολιτών. Οι συμπεριφορές που οδηγούσαν σε οποιαδήποτε υπέρβαση και υπερβολή της ονομάζονταν «ελευθεριάζουσες», που είναι ένας όρος σαφέστατα μειωτικός και που δηλώνει ότι η υπερβολή στην χρήση του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης οδηγεί στην απαξίωσή του.

Οι σκέψεις αυτές είναι λογικό να κυριαρχούν σήμερα, που η συζήτηση για το θέμα της «παρέλασης περηφάνιας» των ομοφυλοφίλων έφτασε να πραγματοποιείται μέσα στις αίθουσες δημοτικών συμβουλίων και να νομιμοποιείται η διοργάνωσή τους με αντίστοιχες αποφάσεις. Μάλιστα στην συνεδρίαση της 3ης Ιουνίου 2013 στο Δημοτικό Συμβούλιο του κ. Μπουτάρη στην Θεσσαλονίκη, ελήφθη απόφαση με την οποία ο Δήμος ανέλαβε να συνδιοργανώσει την εκδήλωση αυτή! Δεν είναι υπερβολική η διατύπωση περί Δημοτικού Συμβουλίου Μπουτάρη, αφού ο ίδιος ο δήμαρχος, σε ομιλία του στην εν λόγω συνεδρίαση, είπε ότι «εδώ έχουμε πλειοψηφία και, θέλετε – δεν θέλετε, η παρέλαση θα γίνει»! Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι η απόφαση περί συμμετοχής του Δήμου Θεσσαλονίκης στην συνδιοργάνωση της εν λόγω εκδηλώσεως ελήφθη και με την «λευκή» ψήφο της πλειονότητας των δημοτικών συμβούλων της ελαφροδεξιάς παρατάξεως του κ. Γκιουλέκα!

Τα προσχήματα που χρησιμοποιούν οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Αθηνών, περί ελεύσεως τουριστών στις πόλεις τους, είναι φυσικά αστεία. Ο πραγματικός στόχος τους είναι η αποδόμηση των εθνικών κοινωνιών τους, η απαλλαγή της έννοιας της κοινότητας από τα εθνικά της χαρακτηριστικά και η άμβλυνση των αντιστάσεων των πολιτών απέναντι στην κυριαρχία της χυδαιότητας και του πολυπολιτισμού.
Το αξιακό σύστημα με το οποίο δομήθηκαν οι κοινότητες των Ελλήνων και κατ’ επέκταση το ελληνικό έθνος, στηρίχθηκε αποκλειστικά στην βαθειά πίστη των πολιτών στις αξίες αυτές. Μία πίστη που δεν επιδέχεται συμβιβασμούς και στρογγυλέματα. Γι’ αυτό και η κυριαρχία του ελληνικού τρόπου ζωής και της ελληνικής κοσμοαντίληψης ήταν φανερή και αδιαμφισβήτητη, ακόμη και σε εποχές που ο ελλαδικός χώρος βρισκόταν υπό την κατοχή αλλοφύλων και αλλοθρήσκων.

Δυστυχώς σήμερα, οι αποδομητές των εθνικών κοινωνιών επιβάλλουν τις απόψεις τους σε βαθμό που να επηρεάζουν ακόμη και ανθρώπους που λογικά θα έπρεπε να βρίσκονται στην πρωτοπορία της εθνικής αντίστασης. Πως αλλιώς θα μπορούσε αλήθεια να χαρακτηρίσει κανείς την στάση λ.χ. του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου, ο οποίος συμβιβάστηκε στην πραγματοποίηση της εν λόγω εκδηλώσεως, μόλις έλαβε την υπόσχεση ότι η παρέλαση δεν θα περάσει μπροστά από την Μητρόπολη και τον ναό της του Θεού Σοφίας; Λες και το πρόβλημα είναι αυτό! Λες και ότι η παρέλεαση αυτή δεν θα διέλθει μέσα από την κοινωνική αξιοπρέπεια των Ελλήνων της πόλεως, κάνοντας θρύψαλα τα πρότυπα και τις αξίες τους!

Είναι λυπηρά όλα αυτά. Όπως έλεγε ο Τσέστερτον, ο κατ’ εξοχήν θεωρητικός του Διανεμισμού (της δυτικής εκδοχής του ελληνικού Κοινοτισμού) «βαρεθήκαμε πια να ζούμε με προοδευτικούς που διαλύουν και αποδομούν τις εθνικές και κοινωνικές αξίες και με συντηρητικούς που δεν κάνουν τίποτε για να τις επαναφέρουν». Πράγματι, αυτό που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία σήμερα είναι ανθρώπους με προοδευτικό πνεύμα και πρακτική, που να αγωνιστούν για να την αναστηλώσουν με καινοτόμες ιδέες και με οδηγό τις παραδόσεις και την κληρονομιά μας, και συντηρητικούς που θα συντηρήσουν και θα επεκτείνουν αυτές τις αλλαγές. Μέχρι τότε η σήψη και η παρακμή θα κυριαρχούν χωρίς αντίδοτο και κάποιοι θα κρύβονται πίσω από προσχήματα και δικαιολογίες.

Γιάννης Κουριαννίδης
μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Εθνικού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π