Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Χτύπημα του ΝΑΤΟ εκ των ένδον

                                                                                                                                                       
Του Συνεργάτη μας Φοίβου Ιωσήφ
                                                    
Ηρθε πλέον ο καιρός να αποκαλυφθούν όλοι αυτοί οι αχρείοι πού επιβουλεύονται την Ιερή συμμαχία του Βόρειο και Νοτιατλαντικού συμφώνου, του Ιερού και πολυαγαπημένου ΝΑΤΟ. Δυστυχώς οι μάσκες έπεσαν και φάνηκαν τά πρόσωπα των σκοτεινών πρακτόρων του Συμφώνου της Βαρσοβίας, της Κρακοβίας και της Λειψίας μετά των κοντινών περιχώρων. Αρνούνται αυτοί οι κρυψίνοες το ευαγές και καλοπροαίρετον της αγαπημένης μας συμμαχίας και πάνε να την τορπιλίσουν με τορπίλες και άλλες βόμβες βυθού και επιφανείας. Δυστυχώς είναι αλήθεια. Τό διαπίστωσα στο άρθρο του κ. Δημητρίου Πενταγιώτη όπου τελείως απροκάλυπτα και υπό το φώς της λαμπρής καλοκαιρινής ημέρας, ούτε λίγο ούτε υπερβολικά πολύ, προτείνει όχι την μη χρήση βίας αλλά την μη χρήση της Μητρικής μας γλώσσης,
της Αγγλικής παντός του Ηνωμένου Βασιλείου συμπεριλαμβανομένης της ευφυεστάτης
Βασσιλίσης Ελισάβετ. Προτείνει ειρωνευόμενος τον σύνχρονον πολιτισμόν ο κ.Πενταγιώτης (το γράμμα κ. το βάζω για λόγους αβροφροσύνης) να μετονομάσουμε την οδό Ρήγα Φερραίου σε Oxford street. Αφήστε τις ειρωνείες κ.Πενταγιώτη και παραδεχτείτε το κόμπλεξ κατωτερότητας πού σας διακατέχει απέναντι στον σύνχρονο Πολιτισμό πού τόσο θαραλέα ετίμησε πρoχθές ακόμη η νεαρά κυρία Μαριάννα Γουλανδρή Βαρδινογιάννη. Ομιλούσα αυτή η υψηλώς μορφωθείσα Κυρία αναφέρθηκε  εις άπταιστον Αγγλικήν στο έντονο και απάνθρωπο πρόβλημα του γυναικείου μαγιό κατά την ώρα της κολύμβησης σε πισίνες Ολυμπιακών διαστάσεων με χλώριο ανώτερο του επιτρεπτού. Δεν κατάλαβα τι είπε διότι μιλούσε στην γλώσσα των ξυλοκόπων Ουαλών αλλά είμαι απόλυτα πεπεισμένος  ότι ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια και σαφήνεια τις δύσκολες μέρες του μήνα πού αντιμετωπίζει κάθε γυναίκα ανωτέρας μόρφωσης όταν έρχεται σε επαφή με το υγρό στοιχείο.


Τά βλέπετε κύριε Πενταγιώτη πού δεν παύετε κάθε μέρα να με απογοητεύετε με την εμμονή σας στη γλώσσα του Αισχύλου και του Κυναίγειρου πού ήθελε να κρατήση το Περσικό καράβι με τά δόντια.Αγροίκοι άνθρωποι, ας τους διαγράψει καλλίτερα η ιστορία και η μνήμη μας και ας εγγράψει την Αγγλόφωνον  Μαριάννα με χρυσά γράμματα πάνω σε κάθε έγχρωμο μπικίνι. Το μέλλον ανήκει στην ελαφρά ενδυμασία, και όχι στον πολεμοχαρή Λεωνίδα και τον Αιμοσταγή Παυσανία. Κυναίγειρος, άκου Κυναίγειρος, και η προφορά του ονόματος προκαλεί απέχθεια. Αντε από κεί.
Νομίζω κ. Πενταγιώτη πώς αυτά σας βρίσκουν αντίθετο, και δικαιολογημένα. Είστε ένας άριστος τεχνοκράτης, ένα υπόδειγμα νομοταγούς πολίτη αλλά, παραδεχτείτε το, και ένας νοσταλγός του Σπαρτιατικού φασισμού πού κατέσφαξαν  μετά μεγάλης βαναυσότητος στις Θερμοπύλες πλήθος από τά λεβεντόπαιδα των Περσών. Οικτρόν ειδείν.

Ναι, θα μετονομάσουμε την οδό Βύρωνος σε Bond street και την πλατεία Ελευθερίας σε Winston Churchill Square. Θα πρέπει κάποτε να ξεκαθαρίσουμε ποιοι ήταν σύμμαχοί μας και ποιοι εχθροί μας, ποιοι μας τροφοδοτούσαν μόνον με αριστερά άρβυλα και ποιοι μόνον με δεξιά. Ηταν και άλλοι πού μας δίναν μόνον τά κορδόνια, ούτε αυτούς μπορούμε να τους ξεχάσουμε. Είμαστε ένας λαός με μνήμη και μάλιστα τερατώδη, αφού να φαντασθείτε, ακόμη και σήμερα τον Αριστοτέλη τον βλέπουμε σαν τέρας, χειρότερον κι από τον Πλάτωνα. Εγώ πιστεύω πώς ακόμη και τους Δημάρχους μας πρέπει να ονομάζουμε με Αγγλικά ονόματα αν θέλουμε να δείχνουμε την πίστη μας και την αφοσίωσή μας στον κ. Αντερς Φογκ Ράσμουσεν. (δύσκολο όνομα έχει αυτός βρέ παιδί μου,φοβάμαι μην πάθω καμμιά στρέβλωση των φωνητικών χορδών). Ας πούμε, για τον Δήμαρχό μας  θα ήταν άσχημο από Γεώργιο Κοτρωνιά να τον λέγαμε George Stone?  Ουδόλως, αφού δεν έμειναν οι Γερμανοί το ’44 για να τον λέμε George Stein ας τον λέμε George Stone, τι το πιο λογικό? εμάς κατακτητές δός μας και την ψυχή μας πάρε, οχι βλακείες! Εμάς διόρισέ μας στο Δημόσιο και θα σε ψηφίζουνε μέχρι τά οχτασέγγονα της πεθερά μου. Ααα, είμαστε φιλότιμος λαός.

Μην πολεμάς άλλο κ.Πενταγιώτη, το καλέμι σου χαλάς, για να γυρίση ο ήλιος πρέπει  να γυρίση πρώτα η γή, κι είναι ολοφάνερο πως η γή σε τούτον τον ευλογημένον τόπο έχει από χρόνια σταματήσει στην ώρα ακριβώς μεσάνυχτα. Μidnight για την ακρίβεια, ή αν θές, για την διπλωματική σου αλήθεια minuit. Ετσι δεν τά μαθαίνατε στα χρόνια σας αγαπητέ Τάκη? Όχι, για να μην μας κακοφαίνεται, από τά χρόνια σας και πιο πρίν είχε αρχίσει το σαράκι να τρώει τον Αριστοφάνη και τον Δημόκριτο, έκανε πολύ δρόμο ο σκώρος για να φθάση από τον Σόλωνα στα επώνυμα ελκυστικά μαγιώ αγγλομαθών δυσλεκτικών γόνων. Και η προσπάθεια μην νομίζεις πώς έχει εγκαταλειφθεί, θα συνεχιστή μέχρις εσχάτων. Νομίζουν πως την προσπάθειά τους θα στέψη η απόλυτη επιτυχία και ξεχνούν πως ο πραγματικός πολιτισμός είναι σαν ένα διαμάντι μέσα σε οχετό, πάντα θα λάμπει, όσο κι αν μισούν αυτού του είδους τά διαμάντια οι μικρόψυχοι άνοες. Δεν ξέρω πόσες χιλιάδες χρόνια θα πάρη μέχρι να εμφανισθή ένας νέος Αισχύλος, εκείνο πού ξέρω είναι πώς μέχρι τότε, στο απώτερο μέλλον, στο θρόνο του πνευματικού θριάμβου θα κάθεται πάντοτε ο γυιός του μεγαλοκτηματία Ευφορίωνα, δραματικός ποιητής Αισχύλος. Τελείως μεταξύ μας και να μην φύγη παρα πέρα, πολέμησε μαζί με τά αδέρφια του Αμεινία και Κυναίγειρο στη μάχη του Μαραθώνα και στις ναυμαχίες του Αρτεμισίου και της Σαλαμίνας. Ψιλιοπράγματα, και εντελώς μεταξύ μας.

Οσα μαγιώ κι αν προβάλουν μέσω της συνθηματικής Αγγλικής γλώσσας και όσους πυραύλους κι αν ονομάσουν με Ελληνικά ονόματα (patriot), δεν θα πάψουν ποτέ φίλτατε Τάκη να είναι ουραγοί του πολιτισμού και κατατρομαγμένες φυσιογνωμίες από το υπέρλαμπρο φως του Ολύμπου, των Δελφών, της Επιδαύρου, της Εφέσσου και της Ολυμπίας. Μην κοπιάς αγαπημένε μου Τάκη, τις γελοίες Αγγλικές ταμπέλες θα τις σκουριάση η αέναη Ελληνική πολιτιστική βροχή και το φέγγος του ακαταμάχητου ήλιου του Αιγαίου πελάγους.
Σε παρακαλώ, μέσα στην μεστότητα των ογδόντα πολύπειρων χρόνων σου συνέχισε να γράφης ,Σε ευχαριστώ με σεβασμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π