Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Κέλλυ Σακάκου: Όλες οι κυβερνήσεις το ίδιο παιχνίδι έπαιξαν...




ΠΡΩΤΟΜΠΗΚΕ στην ΕΡΤ το 1971. Από τα πρόσωπα που ταυ­τίστηκαν όσο λίγοι με τη δημόσια τηλεόραση, η Κέλλυ Σακάκου διαφωνεί κάθετα με το λουκέτο, όμως δεν διστάζει να στηλιτέψει τα τεράστια λάθη που την οδήγη­σαν στην απαξίωση.

«Ανήκω στους σκαπανείς που έχτισαν την ΕΡΤ, με πολλή αγάπη, με πολλές θυσίες, οικονο­μικές και όχι μόνο. Εζησα από μέσα, πώς ο συνδικαλισμός που κατέστρεψε τα πάντα, κατέστρεψε και την ΕΡΤ Τα πράγματα πή­γαιναν περίφημα μέχρι το '81, μετά άρχισαν ο αποδεκατισμός και η πανωλεθρία. 


Μπήκαν οι αφισοκολλητές του ΠΑΣΟΚ, οι πρασινοφρουροί και ξαφνικά, άνθρωποι αγράμματοι και άσχετοι από τη δημοσιογραφία έγιναν διευθυντές ή στελέχωσαν τους συνδικαλιστικούς συνδυασμούς. Έρχονταν στρατιές ασχέτων περί τα τηλεοπτικά και καταλάμβαναν τις καλύτερες θέσεις. Όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ έβαλαν τον Γ. Ρω­μαίο, που ήταν μεγάλη δημοσιογραφική προσωπικότητα, στο τιμόνι της δημόσιας τηλεόρασης, αλλά στην πράξη, με αυτά που έκαναν τον ακύρωναν.

Ναι, υπήρξαν ιλιγγιώδεις μισθοί και πλαστές υπερωρίες και δεν ευθύνεται μόνο το ΠΑΣΟΚ. Όλες οι κυβερνήσεις το ίδιο παιχνίδι έπαιξαν, έτσι φτάσαμε στο σημερινό χάλι.

Όμως, με λυπεί πολύ το κλείσιμο της ΕΡΤ. Οταν το έμαθα, έκλαιγα όλη τη μέρα. Οι υπάλληλοι των 800 και των 1.000 ευρώ δεν έχουν ευθύνες, οι κυβερνώ­ντες έχουν. Δυστυχώς, μι­κροί Φωτόπουλοι υπάρ­χουν παντού. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να εξυγιάνει την ΕΡΤ, κρατώντας την ανοικτή. Αλλά προτίμησε το εύκολο: την απαξίωση της και μετά το λουκέτο. Δεν έπρεπε να κλείσει, ήταν πραξικόπημα αυτό που έγινε.

Η μεγαλύτερη έκπληξη μου στα χρόνια που ήμουν στην ΕΡΤ;
Οι μεταλλάξεις των ανθρώπων. Έβλεπα χουντικό να μεταμφιέζεται σε Καραμανλικό και μετά σε πρασινοφρουρό. Από τον Παττακό προσκύναγε τον Α. Παπανδρέου με την ίδια ευκολία».

Από τον Ελεύθερο Τύπο του Σαββάτου 15/6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π