Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΝΤΑΚΑΣ: Η ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ..



Με αφόρμηση τη σημερινή ημέρα είναι ευκαιρία να αναμοχλεύσουμε και να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας τον μαχητή Έλληνα εθνικιστή Μιχάλη Μάντακα.
Γεννημένος σαν σήμερα 13-07-1952, δεν έφυγε ουσιαστικά ποτέ από κοντά μας. Παρά τον ηρωικό του θάνατο, είναι πάντα παρών, ζει και μάχεται στο πλευρό μας, γιατί ο ίδιος ενσάρκωσε την ίδια την ΙΔΕΑ!

Το προφίλ του θύματος: ο Μιχάλης Μάντακας ή Μίκης όπως τον ήξεραν στην Ιταλία, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ο πατέρας του είναι στρατηγός με οικειοθελή αποστρατεία, λόγω που δεν συμφώνησε με το καθεστως της χούντας και η μητέρα του ήταν δηλωμένη αντιφασίστρια.
Ο Μίκης αποφασίζει να φύγει σε μία δύσκολη εποχή για την Ιταλία. Το Κράτος βρισκόταν σε μία σχεδόν μόνιμη κατάσταση αποδιοργάνωσης. Το σύνθημα που κυριαρχούσε εκείνο τον καιρό ήταν: «ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑ»

Ταραγμένα τα χρόνια λοιπόν στην Ιταλία της εποχής εκείνης, όποιος δεν ανήκει στην αριστερά, δεν έχει θέση στα Πανεπιστήμια. Για όσους δεν ανήκουν στην ευρύτερη αριστερά η μόνη καταφυγή είναι τα γραφεία του νεοφασιστικού κόμματος MSI. Ο Μιχάλης Μάντακας, φοιτητής της ιατρικής, βρισκόταν εκείνη την ημέρα στα γραφεία της τοπικής του MSI, την ώρα που αυτά δέχτηκαν την επίθεση εκατοντάδων αριστεριστών αποφασισμένων να σκοτώσουν.
Η ομάδα των αριστεριστών κατευθύνεται προς την οδό Οταβιάνο. Προφανώς, οι αριστεριστές έχουν πληροφορηθεί ότι οι «μισίνοι» (MSI) μετά τα σοβαρά επεισόδια του πρωινού, συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του κόμματος. Στις 13:15 μ.μ., αρχίζει η επίθεση που θα καταλήξει στη δολοφονία του Μίκη Μάντακα. Είναι περισσότεροι από 100 κομμουνιστές ενώ στην έδρα του MSI βρίσκονται περίπου 25 εθνικιστές. Μπροστά στην είσοδο, δεν υπάρχει κανένας έτσι, η ομάδα των αριστεριστών εκτοξεύει τις πρώτες βόμβες μολότοφ που θα εκραγούν πάνω στην πόρτα της εισόδου της Τοπικής Οργάνωσης του MSI - DN. Οι φλόγες και ο καπνός στο διάδρομο, δημιουργούν αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Εκείνη είναι η στιγμή που ένας από τους αριστεριστές ανοίγει πυρ προς την είσοδο του κτιρίου. Οι εθνικιστές, μέσα στον πανικό, δεν το αντιλαμβάνονται. Ένας από αυτούς καταφέρνει να διασχίσει το πύρινο τοίχος και να κλείσει την πόρτα, προτού οι κομμουνιστές εισχωρήσουν στο κτίριο. Οι εθνικιστές κατευθύνονται τότε προς την άλλη έξοδο, στην οποία φτάνει κανείς διασχίζοντας μία εσωτερική αυλή που οδηγεί στην Πλατεία Ρισορτζιμέντο. Καταφέρνουν να βγουν και κατευθύνονται προς τη διασταύρωση της Πλατείας με την οδό Οταβιάνο. Δεν είναι περισσότεροι από δέκα. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Μίκης. Μόλις οι συναγωνιστές μας φτάνουν στη γωνία, οι επιτιθέμενοι ανοίγουν πυρ.
 
Στη μέση του οδοστρώματος, βρίσκεται ο Αλβάρο Λογιάκονο, οπλισμένος με περίστροφο μεγάλου διαμετρήματος. Ξαφνικά, μία σφαίρα πετυχαίνει το Μίκη Μάντακα στο κεφάλι. Ο Μίκης καταρρέει μέσα σε μία θάλασσα αίματος, ενώ από την πληγή ρέει εγκεφαλικό υγρό. Οι κομμουνιστές αναδιπλώνονται, αφού εκτοξεύουν πρωτύτερα πολλές μολότοφ. Οι συναγωνιστές του Μάντακα τον σηκώνουν και τον μεταφέρουν στο εσωτερικό του κτιρίου από την είσοδο που βρίσκεται επί της Πλατείας Ρισορτζιμέντο, από την οποία είχαν βγει κάποια λεπτά πρωτύτερα.
Ο Έλληνας φοιτητής Μιχάλης  Μάντακας λοιπόν, αυτή την κατάσταση συνάντησε στην Ιταλία καταλήγοντας να δολοφονηθεί στη Ρώμη από ακτιβιστές της αριστεράς. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο Μίκης Μάντακας ήταν μόλις ένας από τους 21 νεκρούς εθνικιστές της "εποχής του μολύβου" όπως έλεγαν αυτή την περίοδο οι Ιταλοί. Άλλοι δολοφονημένοι με ξύλα, άλλοι με σφαίρες, άλλοι καιγόμενοι ζωντανοί από εμπρηστικές βόμβες που τοποθετήθηκαν στα σπίτια τους.
 
Δυστυχώς, σε ελάχιστους Έλληνες είναι γνωστό αυτό το όνομα: Μίκης Μάντακας. Αυτό γιατί ο Μίκης Μάντακας, δολοφονήθηκε από τους υποστηρικτές της εγκληματικής αριστερής ιδεολογίας και το μεταπολιτευτικό κατεστημένο οδήγησε το γεγονός στη λήθη. Οι Ιταλοί συναγωνιστές βέβαια, δεν ξεχνούν ποτέ το όνομα του νεαρού Μίκη, και κάθε χρόνο από τότε αποδίδουν φόρο τιμής στη μνήμη του ονόματός του. Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου  με μία λιτή τελετή ηχεί σε όλη τη Ρώμη «Συναγωνιστής Μάντακας» - "PRESENTE!"! Οι διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα ξεκινούν από τις 12:00 την νύχτα στη γωνιά της οδού Ottaviano λίγοι συγκεντρωμένοι ανάβουν την Φλόγα εκεί που ήταν αναμμένη αυτή του Μίκη Μάντακα και φρουρούν τον χώρο ως την επόμενη στις 6:00 το απόγευμα.
Τέλος, είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια συνεχώς στην πορεία αυτή που γίνεται στο κέντρο της Ρώμης το «παρών» δίνουν και αρκετοί Έλληνες, προκειμένου να αποδώσουν φόρο τιμής στον νεαρό που έδωσε την ζωή του, αγωνιζόμενος κατά της αριστερής τρομοκρατίας.

«ΣΚΟΤΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ - ΟΧΙ ΤΗΝ ΙΔΕΑ»

Ποσειδωνία

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε Θέμη ευχαριστούμε για την αναδημοσίευση του άρθρου για τον Μίκη Μάντακα.
      Είναι σημαντικό όμως να αναγράφεις την αρθρογράφο αλλά και την πηγή. Είναι βασικά ζητήματα δεοντολογίας. Η συναγωνίστρια Ποσειδωνία θα βρίσκεται και φέτος στην Ιταλία στην εκδήλωση τιμής για τον συν. Μάντακα ρεπορτάζ της οποίας θα δημοσιεύσουμε

      Διαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π