Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Θέλουν να μας αφήσουν με.. σφεντόνες ! Οι Ευρωπαίοι τοκογλύφοι απαιτούν λουκέτο σε ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ


Για να καταλάβετε την σοβαρότητα της κατάστασης ακόμα και το ΚΚΕ παραδέχεται ότι θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις για την ίδια την αμυντική ικανότητα της χώρας !
Την ώρα που η Ελλάδα είναι περικυκλωμένη από εχθρούς όπως οι Τούρκοι οι Αλβανοί οι Σκοπιανοί και με πολεμικές εξελίξεις στην περιοχή οι Ευρωπαίοι τοκογλύφοι με πρόσχημα το κέρδος τους μας οδηγούν στον αφοπλισμό αφού ουσιαστικά στερούν από τις Ένοπλες δυνάμεις την τροφοδοσία με πυρομαχικά και πλήρως εξαρτημένους από αυτούς που μας πουλούν τόσα χρόνια μέσω Τζοχατζόπουλων τα άχρηστα οπλικά τους συστήματα σε υπέρογκες τιμές. Απομένει η σύμφωνη γνώμη της εντεταλμένης κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου που παραδίδει και ξεπουλά κομμάτι κομμάτι την Ελλάδα   

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες οι ευρωπαίοι απαιτούν να τεθούν άμεσα οι τρεις εταιρείες ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ σε εκκαθάριση και να απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι ! 
Την Τρίτη επιβεβαιώθηκε ότι η Τρόικα απέρριψε το κυβερνητικό σχέδιο για την εκκαθάριση εν λειτουργία των τριών βιομηχανιών, δηλαδή της ΛΑΡΚΟ, των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων.

Οι δανειστές και εταίροι της χώρας είπαν «όχι» στις προτάσεις που κατατέθηκαν την τελευταία στιγμή από την ελληνική κυβέρνηση. Στην περίπτωση των ΕΑΣ το υπουργείο Εθνικής Άμυνας πρότεινε τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας με κόστος περίπου 30 εκατ.ευρώ ετησίως. Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάστηκε στους δανειστές, τα 20 εκατ.ευρώ σε ετήσια βάση είναι οι ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων σε υλικό και άρα τα χρήματα θα μπορούσαν να προέλθουν από τον κρατικό προϋπολογισμό τουλάχιστον για διάστημα πέντε ετών, ενώ ακόμη 10 με 15 εκατ.ευρώ ετησίως θα μπορούσαν να εισρεύσουν στα ταμεία της ΕΑΣ από τη διεθνή αγορά με εξοπλιστικές συμβάσεις.

Η Τρόικα απέρριψε αυτό το σχέδιο θεωρώντας ότι η δαπάνη που θα απαιτηθεί επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό θα είναι πολύ μεγαλύτερη επειδή έκρινε πολύ αισιόδοξα τα εκτιμώμενα έσοδα από εξαγωγές στρατιωτικού υλικού. Κατά την άποψη των δανειστών, οι κρατικές αμυντικές επιχειρήσεις θα πρέπει να στραφούν στην εσωτερική αγορά και να εγκαταλείψουν τις εξαγωγές, κατά το πρότυπο που επέβαλαν στην περίπτωση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Ακόμη κι αν στο τέλος του γύρου των εκβιασμών - διαπραγματεύσεων με την Τρόικα οι ευρωπαίοι εταίροι κάνουν αποδεκτή την συμβιβαστική - υποτίθεται- πρόταση να λειτουργούν τα ΕΑΣ με τζίρο περίπου 20 εκατ.ευρώ ετησίως, αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία θα πρέπει να λειτουργήσει με μία μονάδα παραγωγής (άρα θα μπει λουκέτο στις υπόλοιπες) και προσωπικό από 150 έως 200 άτομα -άρα όλοι οι υπόλοιποι θα απολυθούν με διαδικασίες εξπρές.

Η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα αποστείλει αύριο Τετάρτη επιστολή στην Τρόικα επιχειρώντας να διασώσει ό,τι μπορέσει την ώρα που οι δανειστές εμφανίζονται ανυποχώρητοι στην απαίτησή τους για εκκαθάριση των βιομηχανιών και απόλυση των εργαζομένων.

Τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα για το μέλλον των κρατικών βιομηχανιών και τη διατήρηση θέσεων εργασίας. Κι αυτό διότι δεν είναι σαφές αν η Τρόικα θα πειστεί να ξαναρχίσει ο διάλογος και να τεθούν επί τάπητος δυσμενή -για τους εργαζομένους- σενάρια ή θα επιμείνει στη θέση της για άμεσο κλείσιμο των κρατικών βιομηχανιών.

Την απαίτηση να κλείσουν άμεσα τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, προώθησε με ηλεκτρονικό μήνυμα η Τρόικα στην αναπληρώτρια υπουργό Άμυνας κυρία Φώφη Γεννηματά. 'Οπως η ίδια είπε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του Συμποσίου του ΠΑΣΟΚ,  η Τρόικα ενημέρωσε το υπουργείο Άμυνας ότι οι ελληνικές προτάσεις είναι «μη ρεαλιστικές και μη βιώσιμες» και ότι θα πρέπει άμεσα να κλείσουν τα ΕΑΣ χωρίς να δοθούν αποζημιώσεις.

Όπως είπε η κυρία Γεννηματά, μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να γίνει μόνο αν αποφασιζόταν πτώχευση. Η κυρία Γεννηματά ενημέρωσε άμεσα τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπουργό Άμυνας. Ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε προσωπικά το θέμα και δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε διαπραγμάτευση σε ανώτερο επίπεδο για το θέμα και θα συντονίσει τα επόμενα βήματα.

Σύμφωνα με την κυρία Γεννηματά, τα ΕΑΣ θα μπορούσαν να αναδιαρθρωθούν με 30 εκατ. ευρώ με ακόμη 12 εκατ. για εθελούσιες εξόδους. Τα 30 εκατ. εκτιμάται ότι θα επιστρέψουν στο δημόσιο από κέρδη της εταιρείας. Στον αντίποδα η Τρόικα θεωρεί ότι η αναδιάρθρωση των ΕΑΣ θα κοστίσει 144 εκατ. ευρώ.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για το θέμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π