Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Αγωνιστικό Ημερολόγιο ΕΝ.Ε.Κ.: Συλλήψεις μελών του ΕΝ.Ε.Κ.


Ο αείμνηστος Σπύρος Δελημήτσος
ΕΝΕΚ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Κείμενα – Επιμέλεια : Ίων (Ιωάννης Σχοινάς)

• Πέμπτη 9η Σεπτεμβρίου 1982:
ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΝΕΚ
Συλλαμβάνονται δύο μέλη και ένας φίλος του ΕΝΕΚ με την κατηγορία ότι έκλεβαν σημαίες στον πέριξ του Ολυμπιακού Σταδίου χώρο, όπου ετελούντο οι Πανευρωπαϊκοί αγώνες στίβου. Πρόκειται για τους συν. Ιωάννη Σχοινά και Δ.Κ. και για τον αείμνηστο φίλο Σπύρο Δελημήτσο.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου και μέχρι το πρωΐ δεν τους επετράπη να επικοινωνήσουν με τους δικηγόρους τους. Καταθέτουν μόνοι τους ότι ευρέθησαν στον χώρο για να εορτάσουν την νίκη της Άννας Βερούλη στον ακοντισμό που είχε πραγματοποιηθή το ίδιο βράδυ.

Ο πρωί οδηγούνται στην Διοίκηση της Χωροφυλακής στην Νέα Ιωνία για να δώσουν εξηγήσεις στον Στρατηγό! και από εκεί στο Αυτόφωρο Τριμελές, όπου και αθωώνονται με βασικό επιχείρημα στις απολογίες τους ότι είναι γνωστοί Έλληνες εθνικιστές και τιμούν και σέβονται το εθνικό μας σύμβολο.

Και τώρα η πραγματικότητα μετά από 31 χρόνια. Πράγματι τα μέλη του ΕΝΕΚ μάζευαν σημαίες. Μάζευαν σημαίες όχι φυσικά με πρόθεση να προσβάλουν το εθνικό μας σύμβολο, αλλά για να το τιμήσουν. Η ιστορία ξεκίνησε από την συμμετοχή στο Βίτσι (29-8-82), όπου επεκράτησε μέγας ενθουσιασμός και ο καθένας φεύγοντας ανέμιζε και μία ελληνική σημαία από εκείνες που το ΕΝΕΚ είχε διανείμει. Έτσι η Πολιτική Διεύθυνση έμεινε με ελάχιστες σημαίες και μάλιστα εν όψει της εκδηλώσεως στο Μελιγαλά. Εκείνο το βράδυ είκοσι περίπου μέλη του ΕΝΕΚ ξεκίνησαν από την Αγία Παρασκευή όπου βοηθούσαν τον υποψήφιο Δήμαρχο Κουβόπουλο και πήγαν στον πέριξ του Ολυμπιακού Σταδίου χώρο, ο οποίος ήταν γεμάτος από Ελληνικές Σημαίες.

Το κακό δεν άργησε να γίνει γιατί κάποιος ταξιτζής ειδοποίησε την Αστυνομία. Συνελήφθησαν κατ’ αρχήν οι συν. Ι. Σχοινάς και Δ.Κ. επί της Λεωφόρου Κηφισίας, αφού προηγουμένως, έκρυψαν τις σημαίες που κρατούσαν στην διαχωριστική λωρίδα της Λεωφόρου ανάμεσα στα δενδράκια. Δεν συνέβη όμως το ίδιο με τον φίλο Σπύρο Δελημήτσο, ο οποίος συνελήφθη κρατώντας τρεις σημαίες. Απαραίτητη προϋπόθεση για να μη δικασθούν ήταν να εξαφανισθούν από την δικογραφία όχι μόνον οι τρεις σημαίες, αλλά και το σχετικό έγγραφο κατασχέσεως, κάτι που επετεύχθη και που, ακόμη και σήμερα, δεν δύναται να περιγραφεί πώς. Ανεξάρτητα από αυτό, από την συμβολή των συνηγόρων και των μαρτύρων υπερασπίσεως, σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Εισαγγελεύς της έδρας αείμνηστος Δημήτριος Σφυρής, ο οποίος, ήταν φίλος και συμμαθητής παιδιόθεν με τον μετέπειτα βουλευτή και Υπουργό Παναγιώτη Δελημήτσο, αδελφό του κατηγορουμένου Σπύρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π