Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ανοικτή επιστολή ενός Εβραίου στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά


Εμείς δεν θα κάνουμε κανέναν σχολιασμό στην ανοιχτή επιστολή του κυρίου Ζαν Κοέν, παρά μόνο θα παραθέσουμε στοιχεία από το βιογραφικό του  για αυτούς που δεν τον γνωρίζουν Έχει διατελέσει Σύμβουλος επικοινωνίας (image-maker) στους:
Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, 1988 - 90. στον Υπουργό Γεράσιμο Αρσένη, 1992 - 93.
στον  Υποψήφιο Δήμαρχο Σωτήρη Παπαπολίτη, 1990 και στον  Βουλευτή Β’ Αθηνών Κυριάκο Μητσοτάκη 2004 
Ανοικτή επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά.
Του Ζαν Κοέν
Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
Την Τρίτη 8.10.2013 ΤΑ ΝΕΑ δημοσίευσαν ένα κομμάτι ( Στο μουσείο θυμάτων του Ολοκαυτώματος ο Σαμαράς - «ποτέ ξανά» έγραψε στο βιβλίο επισκεπτηρίων) κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στο Ισραήλ, και δεν πίστευα στα μάτια μου αυτό που διάβαζα και έβλεπα.
Μεταξύ των άλλων η εφημερίδα έγραψε και τα εξής “Όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρωθυπουργός ευγενικά αρνήθηκε να φορέσει το κιπά το εβραϊκό καπέλο που είναι σύμβολο πίστης».

Πριν ξεκινήσω επιτρέψτε μου να διευκρινίσω ότι προσωπικά είμαι άθεος και παντρεμένος με χριστιανή. Το λέω ώστε να μην νομίζετε ότι ο θυμός και η απογοήτευση μου έχει να κάνει με θρησκευτικούς λόγους. Όχι κάθε άλλο Το θέμα μου είναι ο σεβασμός στην άλλη θρησκεία και στην διαφορετικότητα που είναι μέρος της δημοκρατίας και την οποίαν ναι μεν ευαγγελίζεστε  αλλά φαίνετε πως όταν φτάνει η ώρα μάλλον τη γράφεται εις τα παλιότερα των υποδημάτων σας.

Καταρχάς καλό θα ήταν όταν πάτε σε μία χώρα να γνωρίζεται πέντε πράγματα για την χώρα αυτή. Ως εκ τούτου επιτρέψτε μου να σας απαλλάξω από την άγνοια σας λέγοντας σας πως η κιπά (το καπελάκι) δεν είναι σύμβολο πίστης. Η εβραϊκή θρησκεία ζητάει απλά να είναι καλυμμένο το κεφάλι, όπερ σημαίνει ότι και ένα απλό καπέλο, μπερέ, τραγιάσκα μέχρι πετσέτα θα αρκούσε.
Αναρωτιέμαι κύριε Πρωθυπουργέ αν παγαίνατε επίσκεψη σε τζαμί σε κάποια Αραβική χώρα τι θα λέγατε στους φιλοξενούντες ότι δεν βγάζεται τα παπούτσια σας διότι είναι θρησκευτική πίστη;

Προφανώς όχι, διότι όχι μόνο δεν θα σας επέτρεπαν να μπείτε αλλά πιθανότατα θα διέκοπταν την επίσκεψη σας εκεί και θα σας ανέβαζαν στο πρώτο αεροπλάνο πίσω στην Ελλάδα. Βλέπετε οι Μουσουλμάνοι είναι λίγο θρήσκοι και λιγότερο ανεκτικοί σε τέτοια θέματα.
Τι θα γινόταν αν πηγαίνατε επίσκεψη στον Πάπα. Θα λέγατε στη σύζυγο σας να μη καλύψει το κεφάλι της διότι είναι θέμα πίστης;
Αναρωτιέμαι, εγώ ηλίθιος είμαι όταν πηγαίνω σε θρησκευτικές εκδηλώσεις χριστιανών φίλων μου όπως γάμοι βαφτίσια κηδείες και τηρώ απαρέγκλιτα τις παραδόσεις και εντολές της Ορθόδοξης εκκλησίας;
Επειδή δεν είμαι βαφτισμένος κάθομαι στον προ-ναό. Δεν καλύπτω το κεφάλι μου, και αν φοράω καπέλο το βγάζω όταν αυτό απαιτεί η χριστιανική θρησκεία. Φυσικά το αυτό κάνω και με όλες τις άλλες θρησκείες διότι το να τηρεί κανείς τις θρησκευτικές παραδόσεις άλλης θρησκείας είναι θέμα σεβασμού και πολιτισμού και όχι θρησκευτικής πίστης.

Καταλαβαίνω πως ως πολιτικός ένα από τα καθήκοντα σας είναι και οι συλλογή «ψηφαλακίων»  που θα έλεγε και ο Καφετζόπουλος στην ταινία «Πρώτη φορά νονός», αλλά υπάρχουν και όρια κύριε Πρωθυπουργέ. 
Ως άνθρωπος της πολιτικής επικοινωνίας καταλαβαίνω πως μία φωτό με κιπά δεν θα καθόταν καλά με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής  που τόσο θέλετε να προσελκύσετε τώρα που η οργάνωση αυτή καταρρέει. 

Αναρωτιέμαι όμως αν πράγματι η ΝΔ και εσείς προσωπικά θέλετε τέτοια άτομα στο κόμμα σας και αν πράγματι ο αριθμός αυτών των ψήφων αξίζει την δυσαρέσκεια των απανταχού Εβραίων, όταν μάλιστα  όλοι οι άλλοι ηγέτες που επισκέφτηκαν αυτών τον ιερό χώρο κάλυψαν το κεφάλι τους. 
Ξέρετε τι μου θύμισε η στάση σας; Κάτι που είχε πει πέρσι σε συνέντευξη του ο διορατικός αυτός καθηγητής Ιωάννης Μάζης. Είχε πει τότε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να φέρεται ως σύζυγος της Τουρκίας που την δείχνει δημοσίως και από την άλλη να έχει το Ισραήλ ως ερωμένη και να την κρύβει. 

Πράγματι, αν φοβάστε να πείτε ότι σέβεστε όλο το πακέτο του Ισραήλ δηλαδή τεχνογνωσία, λεφτά, αλλά και θρησκευτικές παραδόσεις να μας το πείτε ώστε να ξέρουμε και εμείς οι Εβραίοι της διασποράς που στεκόμαστε. Θα είναι τουλάχιστον ποιο τίμια τοποθέτηση εκ μέρους σας.  
Τέλος, αγαπητέ Αντώνη επέτρεψε μου μία προσωπική εμπειρία μαζί σου. Όταν την 1η Μαΐου του 1991 πήγαμε μαζί στο Ισραήλ , εσύ ως Υπουργός Εξωτερικών και εγώ ως σύμβουλος επικοινωνίας, έβαλες κιπά στο μνημείο του ολοκαυτώματος. Αναρωτιέμαι τι άλλαξε στον χαρακτήρα σου και τα πιστεύω σου. Η ηλικία; Η θέση σου; Ή οι πολιτικές σου φιλοδοξίες; 


Με μεγάλη λύπη
Ζαν Κοέν
Απογοητευμένος Ελληνο-Εβραίος
Υ.Γ.: Τι θα σκέπτεται εκεί που βρίσκεται ο τιμημένος το βραβείο «Δίκαιος των Εθνών» θείος σας, από την πλευρά της μητέρας σας, Ζάνας, ο οποίος στη κατοχή την εποχή που τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά, αυτός o ΓΕΝΝΑΙΟΣ   άνθρωπος μαζί με τον Παρασκευαϊδη τράβηξαν από την ουρά που πήγαινε στο Άουσβιτς την Μέντι Φλορεντίν. Από την ουρά που φυλασσόταν από ολόκληρες ομάδες SS.




1 σχόλιο:

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π