Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Μια αλήθεια και ένα ψέμα, από το στόμα του Αντώνη Σαμαρά! - του Πολύδωρου Δάκογλου


Ο Αλέξης Τσίπρας, έφερε εις πέρας την αποστολή του, κατά τον καλύτερο τρόπο, με την ακατανόητη για πολλούς απόφαση να θέσει θέμα ψήφου εμπιστοσύνης στην Βουλή.
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση εξασφάλισε τους πολύτιμους 6 μήνες που χρειαζόταν, για να αναλάβει και να ολοκληρώσει την Προεδρία της Ελλάδος και του κ. Σαμαρά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξασφάλισε τους αναγκαίους 6 μήνες που χρειαζόταν, για να περάσει και να θέσει σε εφαρμογή τα νέα φορολογικά μέτρα και να ψηφίσει τον δύσκολο προϋπολογισμό του 2014. Εξασφάλισε τους 6 πολύτιμους μήνες που χρειαζόταν,  για να φτάσει μέχρι τον Απρίλιο διεκδικώντας μια απόφαση αναχρηματοδότησης ή περικοπής του χρέους μέσω επιστροφής τόκων που ήδη η Ελλάδα έχει πληρώσει. Εξασφάλισε τον αναγκαίο ζωτικό χρόνο, για να μπορέσει να κάνει εξαγγελίες χαλάρωσης κάποιων μέτρων ή απόδοσης κάποιων ψίχουλων δικαιοσύνης προς νοικοκυραίους που τους έχουν μετατρέψει σε επαίτες.

Το γεγονός ότι, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την απόφασή του αμέσως μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, αποτελεί μια «ατυχή συγκυρία χρονικών συμπτώσεων». (Το συνέδριο είχε οργανώσει ο συνεργάτης του καθηγητής κ. Βαρουφάκης. Αξιοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να δώσει διαβεβαιώσεις για την παραμονή της Ελλάδος στην Ευρωζώνη ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, και βέβαια για να κάνει επαφές με σημαντικές προσωπικότητες).
Έτσι, με ένα προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα ψηφοφορίας και μια καθοδηγούμενη δημοσιογραφική μπουρδολογία των γνωστών και καλοαμοιβόμενων μεγαλοπαρουσιαστών, ο Αντώνης Σαμαράς, δεν είχε να ανησυχεί για τίποτε. Εξ ου και το προκλητικό του ύφος, ιδιαίτερα στην δευτερολογία του.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, εν τέλει είπε δύο τινά.
ΠΡΩΤΟΝ: Είπε πως η κυβέρνησή του βγήκε ενισχυμένη από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Κοινοβουλευτικά έχει απόλυτο δίκιο.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Είπε πως οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν το 2016. Πολιτικά αυτό είναι ψέμα και όχι εσφαλμένη εκτίμηση.
Η κυβέρνηση θα πέσει το 2014. Λίγο πριν ή λίγο μετά τον Μάϊο, δεν έχει σημασία. Θα πέσει μόλις ολοκληρώσει «την βρώμικη δουλειά». Και ο Αντώνης Σαμαράς το γνωρίζει. 


Η κυβέρνηση δεν θα πέσει υπό το βάρος της κοινωνικής ή λαϊκής κατακραυγής, ούτε λόγω των συντριπτικών πληγμάτων που θα υποστούν στις Αυτοδιοικητικές και Ευρωπαϊκές εκλογές, τα δύο κόμματα που την συναποτελούν. Θα πέσει γιατί το ΠΑΣΟΚ, θα καταρρεύσει. Θα πέσει γιατί οι μεγαλοκαναλάρχες που θα έχουν πάρει άδειες, συχνότητες, απαλλαγές και χρηματοδοτήσεις, θα πρέπει να κοιτάξουν το μέλλον των επιχειρήσεων τους υπό συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού. Θα πέσει γιατί οι Δικαστές, αποφασισμένοι να ανταποκριθούν στις ελπίδες που ο λαός έχει εναποθέσει σ’ αυτούς, δεν θα τους χαριστούν. Θα πέσει τέλος, γιατί, παρά την ιδεολογική και πολιτική αρτιότητα της περί τον Αντώνη Σαμαρά ομάδος, το υπόλοιπο κόμμα έχει σαπίσει και η κοινωνία δεν το τροφοδοτεί επαρκώς με υγιείς δυνάμεις.

Θα κλείσω κάνοντας μια επισήμανση και θέτοντας ένα ερώτημα.


Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ο Αλέξης Τσίπρας, δεν παραχώρησε πολιτικό χρόνο στην κυβέρνηση. Κέρδισε πολιτικό χρόνο ο ίδιος, για να ομογενοποιήσει το κόμμα του και  προκειμένου η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της ώστε, όταν αναλάβει την διακυβέρνηση (αν την αναλάβει), να μπορεί να διοικεί την Πατρίδα με καλύτερες συνθήκες και προοπτικές απ’ ότι σήμερα. 

Η ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι Νεοδημοκράτες βουλευτές και τα Νεοδημοκρατικά πολιτικά στελέχη τι θα κάνουν αν ο Αντώνης Σαμαράς βρεθεί σε αδυναμία να εκπληρώσει τα καθήκοντά του  για λόγους υγείας; Θα στοιχηθούν πίσω από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο που θεσμικά θα τον αντικαταστήσει; Θα τον κάνουν αρχηγό τους; με απλά λόγια; Και για να το πω χοντρά: «Θα μας τον φορέσουν καπέλο, αυτόν και τους ΠΑΣΟΚους υπουργούς του; Θα μας επιβάλουν την διακυβέρνηση της χώρας από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και ένα κόμμα που οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις του δίνουν 3,7%)»;

από ενημέρωση Πελοποννήσου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π