Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Η οργή οφείλει να γίνει επιχειρηματολογία

ΦΩΤΟ από την εκδήλωση διαμαρτυρίας της οργάνωσης
του ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Παρακολούθησα αυτές τις ημέρες όλους τους πολιτικούς διαξιφισμούς, τις δηλώσεις και τη στάση που υιοθετήθηκε, σε γενικές γραμμές, αναφορικά με την ανέγερση του Ισλαμικού τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού, από τους δήθεν αντιπροσώπους της κατ’ όνομα αντιπροσωπευτικής, παντελώς ψευδεπίγραφης δημοκρατίας. Παρακολούθησα, εν πρώτοις, τις δηλώσεις του Μακαριωτάτου κ. κ. Ιερωνύμου, Αρχιεπισκόπου Ελλάδας, που, ουσιαστικά, αποτελούν στοιχείο αναθεωρητικής στάσης. Η Εκκλησία
της Ελλάδος, ως σήμερα, σε επίπεδο κορυφής τηρούσε σιγή ιχθύος στο θέμα. Πολλοί Ιεράρχες, με προεξάρχοντα τον Μητροπολίτη Πειραιώς, δήλωναν σαφώς κατά της ανεγέρσεως, αλλά σε επίσημες δηλώσεις ακούγονταν τυπικές φράσεις, ανούσιες πολλές φορές, που άγγιζαν το θέμα επιφανειακά και αναφέρονταν στα «δικαιώματα των μεταναστών να τελούν τις λατρευτικές τους ανάγκες». Είναι παρήγορο, και σίγουρα μια νίκη για όλους όσοι αντισταθήκαμε εξ αρχής στην ανέγερση του τεμένους, να ακούς από τα χείλη του ίδιου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ότι υπάρχουν πλέον σοβαρές επιφυλάξεις, ότι κατ’ ουσίαν δεν είναι ευνοϊκά διατεθειμένος απέναντι στο ενδεχόμενο της ανέγερσης διότι «είναι δυνατόν να αποτελέσει κέντρο τρομοκρατίας και όργανο του φονταμενταλιστικού Ισλάμ». Ασχέτως αν υφίστανται λόγοι για μια τέτοια δήλωση, πρόκειται για ένα πολύ καλό πρώτο βήμα που ενισχύει τους αντιστεκόμενους στην προοπτική της βίαιης ισλαμοποίησης της πρωτεύουσας.

Παρακολούθησα, έπειτα, τον πολιτικό διαξιφισμό εντός της Βουλής μεταξύ του κ. Παναγιώταρου και του κ. Χρυσοχοΐδη. Ο κ. Παναγιώταρος έκανε λόγο για τους προηγούμενους διαγωνισμούς που κρίθηκαν ατελέσφοροι, δεν εξήγησε όμως για ποιο λόγο η Χρυσή Αυγή δεν εμφανίστηκε ούτε μία φορά για να εμποδίσει το διαγωνισμό! Αυτό, λοιπόν που δεν είπε ο κ. Παναγιώταρος είναι ότι όταν εμείς διοργανώσαμε την πρώτη μεγάλη συγκέντρωση, την οποία κάλυψαν το Euronews και το Reuters, για να ενημερώσουμε τον κόσμο για τον κίνδυνο και να δείξουμε ότι υπάρχουμε κι όλοι εμείς που δεν επιθυμούμε την ανέγερση, η Χρυσή Αυγή ήταν απούσα (και μάλιστα έκανε αντισυγκέντρωση για την εγκληματικότητα αλλού…)! Όταν εμείς τρέχαμε και παρεμποδίζαμε την προσέλευση των εργολάβων που θα αναλάμβαναν το έργο, καθιστώντας το διαγωνισμό ατελέσφορο, κινδυνεύοντας να προπηλακιστούμε από τα ΜΑΤ, η Χρυσή Αυγή, και ο ίδιος φυσικά, ήταν απούσα! Όταν εμείς οργώναμε τον Βοτανικό για να μιλήσουμε στους κατοίκους για το πόσο επικίνδυνο είναι η ανέγερση τεμένους στην περιοχή τους, η Χρυσή Αυγή ήταν απούσα! Όταν μας πετροβολούσαν οι αντιεξουσιαστές, η Χρυσή Αυγή ήταν απούσα! Όταν μας καλούσε η Δράση ανεξάρτητων πολιτών να συμπαρασταθούμε, δίχως μάλιστα να καπελώσουμε κομματικά τις αντιδράσεις, στις δράσεις που έγιναν κατά της ανέγερσης τεμένους, η Χρυσή Αυγή ήταν απούσα! Όταν μας καλούσαν εκπρόσωποι συλλόγων, όπως η πρόεδρος του Συλλόγου «Βοτανικός» κ. Π. Μπελιά, να τους προστρέξουμε, η Χρυσή Αυγή ήταν απούσα! Όταν ο κ. Μιχάλης Μουσσού, ο μόνος δημοτικός σύμβουλος που στράφηκε ξεκάθαρα κατά του τεμένους, μας ζητούσε να τον στηρίξουμε στον αγώνα του, στην αρθρογραφία του και όπου αλλού, η Χρυσή Αυγή ήταν απούσα! Και ξαφνικά, η Χρυσή Αυγή και ο κ. Παναγιώταρος ανέβλεψαν! Και, εκ των υστέρων κατάλαβαν – αν κατάλαβαν…- τον κίνδυνο!

Προσωπικά, δε θα σταθώ στη αναφορά του κ. Παναγιώταρου για το ότι η Μητρόπολη Αθηνών έχει αφεθεί στην τύχη της (η Χρυσή Αυγή δεν έχει καν, ως σήμερα, βγάλει σχεδόν λέξη για το θέμα και η… όψιμη αναφορά μόνο πολιτικό πυροτέχνημα συνιστά). Δε θα σταθώ ούτε στο λάθος του ονόματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη (τέτοιες λεκτικές… γκάφες έχουν διαπράξει ακόμα και πρωθυπουργοί της χώρας). Θα σταθώ, όμως στο γενικότερο πολιτικό λόγο της Χρυσής Αυγής. Διότι είναι ηλίου φαεινότερο ότι η Χρυσή Αυγή, θρεμμένη από το ίδιο το σύστημα, δικαιώνει όλους εμάς που καιρό τώρα φωνάζαμε πως είναι το πλέον επικίνδυνο εργαλείο στα χέρια του πολιτικού συστήματος. Αποτέλεσε η Χρυσή Αυγή το τέλειο όργανο απαξίωσης του γνήσιου πατριωτισμού. Ένα διαχειρίσιμο, επιδερμικό, χαμηλού επιπέδου εθνικιστικό κίνημα ήταν ό, τι έπρεπε για τους δωσίλογους του δήθεν συνταγματικού (sic!) τόξου. Ένα κόμμα του εθνικού χώρου δίχως σοβαρή πολιτική σκέψη, με προφανή απουσία θέσεων και σαφών προτάσεων, με ελλιπή έως χοντροκομμένα λαϊκίστικο λόγο, που μπορούσε, εν μια νυχτί, να τεθεί στο περιθώριο.

Η Χρυσή Αυγή δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τη δικαιολογημένη οργή του ελληνικού λαού σε πολιτικό επιχείρημα, σοβαρές προτάσεις και, εν τέλει, να αλλάξει την κατάσταση. Οργισμένοι ήμασταν και είμαστε όλοι. Αλλά στη σοβαρή πολιτική πρακτική, η οργή αυτή οφείλει να μετουσιωθεί σε πολιτική πρόταση. Το να κλωτσάς τραπεζάκια μεταναστών δε συνιστά σοβαρή μεταναστευτική πολιτική. Το να υβρίζεις χυδαία τους αντιπάλους βουλευτές εντός του κοινοβουλίου δεν αποτελεί πολιτική πρόταση. Το να αποκαλείς υπανθρώπους τους λαθρομετανάστες, δε συνιστά αποτελεσματική αντιμετώπιση του φονταμενταλιστικού Ισλάμ! Αντί να στραφούν, δηλαδή εναντίον του φαινομένου, στράφηκαν εναντίον του «εύκολου στόχου», με λεονταρισμούς και «μαγκιές», αλλά όχι με πολιτική ουσίας! Απαξίωσαν, οι ίδιοι οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τον εθνικισμό ως σοβαρή πολιτική αντιπρόταση απέναντι στις βλακώδεις αριστερίζουσες και ψευτοανθρωπιστικές αντιλήψεις!

Έτσι, επιτρέψαμε στον κ. Χρυσοχοΐδη να ταυτίζει τους μετανάστες του 1922 (αν είναι δυνατόν!) με τους λαθρομετανάστες του σήμερα! Να συγκρίνει τη μεγαλύτερη τραγωδία του Ελληνισμού με τις ορδές των Ισλαμιστών! Να συγκρίνει την Αγία Σοφία και την Ορθοδοξία που πνίγεται μέρα με την ημέρα, με το… μουσουλμανικό τέμενος που θα… φτιαχτεί και τον απάνθρωπο φανατισμό των Ισλαμιστών της Τουρκίας! Να μιλά για «λατρευτικές ανάγκες» των μεταναστών, όταν δεν γνωρίζει ούτε πόσος είναι ο ακριβής αριθμός των νομίμων, όταν δεν έχει αποφασιστεί ποια σέχτα μουσουλμανική θα αναλάβει το τέμενος, όταν αποκρύπτει σκοπίμως ότι το τέμενος δεν λειτουργεί ως λατρευτικός χώρος μόνο (για τη δουλειά αυτή επαρκούν τα εκατοντάδες τζαμιά που υπάρχουν ήδη στην Αθήνα), αλλά ως διάδοση της Σαρία και του Ισλαμιστικού φονταμενταλισμού!

Έχουμε φτάσει στην απόλυτη απαξίωση της πολιτικής ζωής. Βουλευτής εθνικιστικού κινήματος αγνοεί εις βάθος τα πολιτικά ζητήματα, με τα οποία καταπιάνεται! Βουλευτής αριστερού κόμματος, διαμένουσα στις ακριβότερες συνοικίες της πρωτεύουσας και κυκλοφορεί με πανάκριβα αυτοκίνητα, φέρνει στη Βουλή γάλα και ψωμί (!) για να… καταδείξει δήθεν την ακρίβεια των προϊόντων! Πρωθυπουργός αποκαλεί τους αντιπάλους του «τσάμπα μάγκες» και μιλά με γλώσσα καφενείου! Πρόεδρος νεοεμφανιστθέντος κόμματος που εμφανίστηκε ως «κόμμα της λαϊκής δεξιάς και πατριωτικό», γλυκοκοιτάζει την Αριστερή, πιθανολογούμενη, επόμενη κυβερνητική πολιτική… τσιρίδα! Βουλευτής δημοκρατικού… αριστερού κόμματος δε… δέχεται τη γενοκτονία των Ποντίων και αυτή της την πεποίθηση την… πλασάρει ως… ακαδημαϊκό επίτευγμα! Πρόεδρος του κόμματος, που είναι κύρια υπεύθυνο για τη σημερινή κατάντια, μιλά σαν να ήταν το κόμμα του εκτός εξουσίας όλα αυτά τα χρόνια και σαν ο ίδιος να μην πέρασε ποτέ από Υπουργικούς θώκους! Πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαδοχικά, περνά «στάδια» στο τρόπο αντιμετώπισης των Μνημονίων… όταν με το… καλό εκλεγεί: θα τα σκίσει, θα τα… αναμορφώσει, θα τα… διαγράψει, θα τα… τηρήσει (αλλά…)!

Και η οργή του Έλληνα να μεγαλώνει. Διότι ο Έλληνας οργίζεται. Απόλυτα και φυσιολογικά! Με όλους και με όλα!

Ας ελπίσουμε κ.Παναγιώταρε να μην παραμείνουν πολιτικά πυροτεχνήματα οι επερωτήσεις για πρόσκαιρη αξιοποίηση γιατί η υπόθεση ματαίωσης ανέγερσης του τζαμιού έχει διαγράψει ήδη μια μεγάλη αγωνιστική πορεία και είναι γνωστή η παρουσία...και απουσία πολλών! 

Γι’ αυτό, αφήστε τις συναισθηματικές μπαρούφες κ. Χρυσοχοΐδη περί του ότι αισθάνεστε πιο… Έλληνας επειδή επιτρέπετε στους φανατικούς Ισλαμιστές να απειλούν τα παιδιά μας! Δεν είστε Έλληνας, πολιτικάντης και μάλιστα της κακιάς ώρας είστε! Δεν είναι, βλέπετε, τα δικά σας παιδιά που κινδυνεύουν! Εσείς, αν χρειαστεί, θα είστε, την ώρα που εμείς θα είμαστε υπό το μαχαίρι του Ισλάμ, σε άλλη χώρα να… αναλύετε σοβαροφανώς το πρόβλημα της Ισλαμικής απειλής! 

Γι’ αυτό, αφήστε τις δήθεν αριστερές σας επικοινωνιακές μπαρούφες κ. Κανέλη! Ξέρετε τι θα πει να μην έχεις λεφτά ν’ αγοράσεις ούτε ένα γάλα για το παιδί σου και, όταν εκείνο σε ρωτά γιατί σήμερα δεν έχεις γάλα να πιει, να του λες «το έχυσα κατά λάθος στο νεροχύτη», διότι δε θες να ξέρει την κατάσταση; Επειδή, λοιπόν δεν ξέρετε τίποτε απ’ όλα αυτά που περνάμε εμείς οι απλοί άνθρωποι, βουλώστε το καλύτερα! 

Γι’ αυτό, αφήστε τις… ψευτομαγκιές

κ. Πρωθυπουργέ! Τέτοια σας μάθαιναν στο Χάρβαρντ που σπουδάσατε; 

Γι’ αυτό, αφήστε τις τρίχες κ. Καμμένο! Ιδεολογικά, ούτε εσείς δεν ξέρετε πού ανήκετε! 

Γι’ αυτό, αφήστε την ιστορία στην ησυχία της κ. Ρεπούση! Όλοι γνωρίζουν ότι αυτά που λέτε δε συνάδουν με την ακαδημαϊκή σας ιδιότητα, παρά μονάχα με τις ανόητες ιδεολογικές σας αντιλήψεις (που ούτε στην Αριστερά δεν τις ασπάζονται)! 

Γι’ αυτό, αφήστε τις ψευτο-αθώες σας κορώνες στην άκρη, κ. Βενιζέλο! Τη χώρα εσείς και τα τσιράκια σας την καταστρέψατε! Κι ακόμα δεν έχετε πληρώσει τίποτε από τα σπασμένα και τα κλεμμένα του Ελληνικού λαού! 

Γι’ αυτό, αφήστε τα λαϊκίστικα παιχνίδια σας κ. Τσίπρα! Δεύτερο Ανδρέα Παπανδρέου, και μάλιστα κακό… αντίγραφο του πρώτου, δε χρειάζεται η χώρα!

Την οργή του Έλληνα, τη νιώθω κι εγώ, την καταλαβαίνω και την κατανοώ. Η οργή μας, όμως οφείλει να μετασχηματιστεί σε σοβαρή πολιτική επιχειρηματολογία. Κι αυτή την ευθύνη, κάποιοι την έχουμε καταλάβει! Αρκεί να την καταλάβει κι ο Ελληνικός λαός, πριν να είναι πολύ αργά!



Δημήτρης Γκίκας,
Υπ. Διδάκτωρ Πολιτικής Φιλοσοφίας
Διευθυντής Επικοινωνίας και Τύπου Εθνικού Μετώπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π