Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας: Προτεραιότητα είναι ο επανελληνισμός


Η Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας, αποτελεί πρότυπο σε πανελλήνιο επίπεδο. Συνεργαζόμενη με άλλες οργανώσεις στην Μακεδονία και στη Θεσσαλία, μεγιστοποιεί την ισχύ της δράσης της, χωρίς να φοβάται το σύστημα. Όσοι αποπειράθηκαν να τη χειραγωγήσουν, έφαγαν τα μούτρα τους και μάλιστα για τα καλά.
Και ήρθαν οι αποδοκιμασίες κατά του Τούρκου πρόξενου στην Καβάλα (τι πήγε να κάνει η αλεπού στο παζάρι;), για να αναδείξουν τη χρησιμότητα της δράσης των πατριωτών της Καβάλας.
Σε μια εποχή που όλοι προσκυνούν το χρήμα και κάποιοι στην πόλη, «φλερτάρουν» ανοικτά με την ιδέα της προσέλκυσης «θρησκευτικού τουρισμού» από τη γείτονα Τουρκία, χωρίς να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες, η Πατριωτική Κίνηση έχει ορθώσει αναχώματα και έχοντας τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, παλεύει για να αναστρέψει τις συνέπειες επιπόλαιων, όσο και εθνομηδενιστικών πολιτικών.

Ενώπιον των προκλήσεων - του Γιάννη Κουριαννίδη


Ηχούν ακόμη στα αυτιά μου τα λόγια του Χρήστου Γιανναρά, που εξεστόμισε πριν αρκετά χρόνια στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε εκδήλωση που διοργάνωσε τότε η «Ομάδα 21»: «Αναλογιστείτε, την περίπτωση, αύριο, να εμφανιστούν κάποιοι που θα σας προτείνουν το εξής: Σας διασφαλίζουμε όλες τις θέσεις εργασίας και δημιουργούμε πολλές νέες. Θα έχετε την δυνατότητα να κάνετε τα ψώνια σας από τις μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες και ακόμη περισσότερες. Θα έχετε την χαρά να επιλέγετε τα αγαπημένα σας προγράμματα από τα υπάρχοντα αναβαθμισμένα τηλεοπτικά κανάλια και από μερικά ακόμη που θα δημιουργηθούν. Θα μπορείτε να διασκεδάζετε στα χιλιάδες κλαμπ και σε πολλά ακόμη που θα ανοίξουν. Όλα αυτά, με μία μόνο προϋπόθεση: Από αύριο, δεν θα ανήκετε πια στην Ελλάδα, αλλά σε μία νέα χώρα στην οποία θα ενσωματωθεί η περιοχή σας: στην Δημοκρατία της Μακεδονίας. Κι εσείς, δεν θα λέγεστε πια Έλληνες, αλλά ... Μακεδόνες. Πόσοι, αλήθεια, από εσάς είστε έτοιμοι να πείτε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην προοπτική αυτή;»

Οι Τούρκοι βράβευσαν τον δικό τους άνθρωπο


Την ανάρτηση του κομμουνιστή  βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μέλους της Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νάσου Θεοδωρίδη, που ονόμασε «Καρντάκ» τις βραχονησίδες Ίμια, καθώς όπως δήλωσε ανήκουν στην Τουρκία, σχολίασαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, η Χουριέτ σε ρεπορτάζ της αναφέρει ότι ο Έλληνας βουλευτής του βασικού κόμματος της αντιπολίτευσης, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ότι «κατά τη γνώμη του τα Ίμια ονομάζονται Καρντάκ γιατί είναι πιο κοντά στην Τουρκία». Η τουρκική εφημερίδα παραθέτει την ανάρτηση, που έγινε την ημέρα της επετείου των γεγονότων στα Ίμια το 1996, η οποία ανέφερε: «η παραχώρηση των Δωδεκανήσων από

Το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ συμπαρίσταται στον αγώνα των αγροτών


ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

 Οι αγρότες αποτελούν μία εξέχουσα και σημαντική συνιστώσα της ελληνικής κοινωνίας για μια σειρά από λόγους:

1) Είναι η κυριότερη πηγή πρωτογενούς παραγωγής και βασικός παράγοντας για την επίτευξη σχετικής αυτάρκειας, που είναι απαραίτητα στοιχεία για την κατοχύρωση της εθνικής κυριαρχίας.

2) Είναι βασικοί φορείς, διαβιβαστές και συνεχιστές των ηθών, των εθίμων και των παραδόσεων του λαού μας. Είναι δηλαδή στην ουσία, το πολιτιστικό DNA του έθνους μας.

3) Είναι τα κύτταρα που συγκροτούν τα χωριά και τις αγροτοπόλεις της ελληνικής περιφέρειας, υγιείς οργανισμοί και πραγματικές κιβωτοί ελληνοπρέπειας.

4) Είναι τάξη κατ’ εξοχήν δεμένη με τη γή, επομένως ιδιαίτερα, γνήσια και βαθιά πατριωτική και καθόλου κοσμοπολίτικη.

Σαν βασικό στοιχείο του κοινωνικού ιστού και ακριβώς γι αυτό, η αγροτική τάξη στοχευμένα

Δεσμοί Ελλήνων κοπή βασιλόπιτας 2013



Στὶς 13 Ἰανουαρίου πραγματοποιήθηκε ἡ κοπὴ τῆς παραδοσιακῆς βασιλόπιτας στὸν πολυχῶρο «Δεσμοὶ Ἑλλήνων», στὴ Θεσσαλονίκη (Πασαλίδη 29, Κάτω Τούμπα, περιοχὴ ἁγ.

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ο «Μυκηναίος πολεμιστής της Αμφιλοχίας» και άλλα «προϊστορικά» ευρήματα της Αιτωλοακαρνανίας





Κατά τις εργασίας της Ιονίας Οδού, για την παράκαμψη του Αγρινίου, στην θέση Κουβαράς, μεταξύ Φυτειών-λίμνης Αμβρακίας-Αμφιλοχίας, ευρέθη αρχαιότατος τάφος (χρονολογήθηκε στα τέλη του 10ου π.Χ. αι.) με κτερίσματα, όπως ένα χάλκινο ξίφος (0,94 μ.), ένας χρυσός κύλικας, όλη η αρματωσιά του νεκρού – που ονομάσθηκε συμβολικώς ο «Μυκηναίος πολεμιστής της Αμφιλοχίας» Ένα μικρότερο χάλκινο ξίφος (μήκους 0,42 μ.) με οστέινη λαβή, και ένα μαχαίρι, που δεν διασώθηκε σε καλή κατάσταση, μια αιχμή βέλους, μια αιχμή δόρατος, ένας τριποδικός λέβητας – που σπανίζει σε μυκηναϊκούς τάφους – αλλά το σημαντικότερο όλων, ένα ζεύγος περικνημίδων, επίσης σπανιότατο και δη στην Δυτ. Ελλάδα.[1] Αλλά αυτός ο «Μυκηναίος» δεν ήταν μόνος, φυσικά...

Να σας ζήσει...μόνο που δεν θα τον χαιρόσαστε.


Αυτή η φωτογραφία δείχνει έναν Παλαιστίνιο πιτσιρικά στην ανατολική Ιερουσαλήμ,  που γυρνώντας από το σχολείο βρήκε το σπίτι του γκρεμισμένο από τους Εβραίους. Οι κατακτητές της Παλαιστίνης υποστήριξαν πως ότι το σπίτι είχε χτιστεί παράνομα και δεν είχε άδεια και πως η κατεδάφιση έγινε με δικαστική εντολή..
Φυσικά και δεν σκέφτηκαν  ότι αυτοί παράνομα κατέχουν ολόκληρη την Παλαιστίνη και τους πείραξε το ..αυθαίρετο.Έτσι  με την ενέργειά τους αυτή, άφησαν στον δρόμο μια πολυμελή οικογένεια 33 ατόμων ! 
Εμείς όμως σε αυτή την φωτογραφία με τον πιτσιρικά να σφίγγει τις γροθιές του, βλέπουμε έναν

Αρχαία Μακεδονία Εθνολογία, Αρχαιολογία, Ιστορία


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΔΕΣΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ και οι εκδόσεις ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ
σας προσκαλούντο Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18.30΄
στην αίθουσα Πολιτισμού «Αλέξανδρος» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Εθν. Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη)
στην παρουσίαση του βιβλίου
του Δημητρίου Ε. Ευαγγελίδη

Αρχαία Μακεδονία
Εθνολογία, Αρχαιολογία, Ιστορία
Για το βιβλίο θα ομιλήσουν:
- Ο καθηγητής Εθνολογίας και Ανθρωπολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Νικόλαος Ξηροτύρης
- Ο εκδότης κ. Σάββας Καλεντερίδης
Συντονιστής της εκδήλωσης Γιάννης Κουριαννίδης

Είσοδος ελεύθερη
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει και θα μας δώσει χαρά

Ομιλίες με θέμα τον Αθλητισμό από το Εθνικό Μέτωπο


Ομιλίες με θέματα "Η θρησκειολογική προσέγγιση του Αθλητισμού και του πολέμου", με ομιλητή τον Γιώργο Παρασκευόπουλο και "Ο Αθλητισμός στο Εθνικό Κράτος" με ομιλητή το Γιάννη Γέροντα, καθηγητή Σωματικής Αγωγής θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της Κεντρικής Διοικήσεως του Εθνικού Μετώπου Σποράδων 38 2ος όροφος το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 8μ.μ.


Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Πού είναι ο θησαυρός;


Έλεγε ο Ρωμαίος ιστορικός Gaius Cornelius Tacitus: omne ignotum pro

magnifico”, δηλαδή «κάθε τι άγνωστο είναι θαυμάσιο».

Αρχίζω με τούτη τη φράση για να παραδεχθώ με μεγάλη μου λύπη την άγνοιά μου στα πλείστα των επιστητών πραγμάτων και τεκταινομένων και συνεπώς τον αχαλίνωτο ελκυσμό μου από το κάθε τι, που μου προσφέρεται σε τούτη τη ζωή και το οποίο μου είναι άγνωστο. Και μου είναι άγνωστο, κυρίως, διότι δεν κοπιάζω να το αναγνωρίσω, να το μελετήσω, να το ερμηνεύσω. Τα σώματα, τα κινήματα, τα δρώμενα και τα γενόμενα απαιτούν μία τέχνη ερμηνείας, την οποία τέχνη δυστυχώς δεν την κατέχω. Και εφ’ όσον δεν μπορώ να εξηγήσω το περιβάλλον μου και τα  συμβαίνοντα μέσα σ’ αυτό, τότε αποτελώ κι εγώ ένα συμπαρασυρόμενο στοιχείο, ένα άθυρμα, που μέσα στην άγνοιά του καθίσταται μοχλός στηρίξεως εκείνων των επιτηδείων, που έχουν μελετήσει την ανθρώπινη συμπεριφορά, τα διονυσιακά δράματα και τις αποκλίσεις της ψυχής των αγαθών.

Ένοχη για λογοκλοπή η υπουργός Παιδείας της Γερμανίας



Την αφαίρεση του διδακτορικού της υπουργού Παιδείας της Γερμανίας Annette Schavan αποφάσισε πανεπιστήμιο, ως αποτέλεσμα έρευνας που έκανε σε καταγγελίες για λογοκλοπή.   Η Σχολή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Duesseldorf ανακοίνωσε χθες αναφερόμενη στο θέμα ότι πρόκειται για «μια εσκεμμένη εξαπάτηση μέσω λογοκλοπής».   Η ίδια η υπουργός πάντως αρνείται να παραιτηθεί, διαψεύδοντας τις κατηγορίες ενώ ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση. Η Σαβάν είναι η δεύτερη υπουργός της Μέρκελ που κατηγορείται για λογοκλοπή. Είχε προηγηθεί το Μάιο του 2011 ο  Karl-Theodor zu Guttenberg, το διδακτορικό του

"Gracias, Grecia" Ευχαριστώ Ελλάδα


Είναι ένα βίντεο που μπορεί να κάνει κάποιους να δακρύσουν… Ενώ τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται μονίμως στο επίκεντρο αρνητικών δημοσιευμάτων και η εικόνα της έχει πληγεί όσο καμίας άλλης χώρας, υπάρχουν κάποιοι που όχι μόνο δεν στρέφονται κατά της χώρας μας, αλλά θέλουν να την ευχαριστήσουν για όσα πρόσφερε στην ανθρωπότητα. Πρόκειται για Ισπανούς μαθητές και σπουδαστές που μαζί με τους καθηγητές τους ετοίμασαν ένα υπέροχο βίντεο με πρωταγωνίστρια την Ελλάδα. Σε όλο το βίντεο λένε ευχαριστώ στη χώρα μας για κάτι που έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα και τυχαίνει μάλιστα αυτό το κάτι να έχει πάντα ως λέξη ελληνική ρίζα! Μας ευχαριστούν λοιπόν για τη φιλοσοφία, τις λέξεις, τα μαθηματικά, τη μουσική και τόσα άλλα σε ένα βίντεο πραγματικά συγκινητικό!

Ιθαγένεια μόνο σε Έλληνες- Κόκκινη κάρτα στους λαθρομετανάστες

Μετά την ακύρωση από το Σ.Τ.Ε (Συμβούλιο της Επικρατείας), του νόμου Ραγκούση που αφορά την απόδοση της Ελληνικής Ιθαγενείας, η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο το οποίο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Νομίζω ότι θα πρέπει να μας απασχολήσει έντονα στο μέλλον μια και αφορά το βασικό συστατικό του έθνους μας που είναι η καταγωγή. Σε συνδυασμό με την εκρηκτική και ανεξέλεγκτη τροπή που έχει πάρει το μεταναστευτικό

H χρησιμότητα του «αντιφασισμού» σήμερα


γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου
Από το σπάσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής, έως τις διάφορες «αντιφασιστικές» πορείες σε γειτονιές της Αθήνας, τα «αντιφασιστικά» καλέσματα σε διάφορες πόλεις της χώρας, αλλά και το πλήθος εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα ανά την επικράτεια, διαρκώς ακούμε τελευταία την λέξη αυτή. Τι είναι όμως σήμερα ο «αντιφασισμός»;
Ο «αντιφασισμός» ως εργαλείο καταστολής
Σε όλες δηλαδή τις περιπτώσεις ο «αντιφασισμός» δεν είχε μία αυθύπαρκτη παρουσία, αλλά αντιθέτως είχε ως στόχο την επιβολή της «πολιτικής ορθότητας» εις βάρος αυτών οι οποίοι την αμφισβητούσαν. Για όποιον αμφιβάλλει ότι η σημερινή πολιτική ορθότητα, το zeitgeist αν θέλετε, είναι ο πολυπολιτισμός, ο αντιρατσισμός και γενικά η εμπέδωση του αριστερίζοντος φιλελευθερισμού, δεν έχουμε τίποτε άλλο να πούμε παρά να ρίξει μία ματιά στο πρόγραμμα της τηλεόρασης για να πάρει τις απαντήσεις που θέλει.

Φόβοι της ελίτ ότι η άνοδος του εθνικισμού σε όλο τον κόσμο οδηγεί σε «από-παγκοσμιοποίηση»


Υπάρχει μια αυξανόμενη απειλή για την παγκοσμιοποίηση που προκαλείται από «μια τρομακτική άνοδο του εθνικισμού», σύμφωνα με τον David Smick, ‘αγγελιοφόρο’ της Λέσχης Bilderberg, σύμβουλο αγοράς και συντάκτη του ‘The International Economy’, ενός μηνιαίου περιοδικού που είναι δημοφιλές μεταξύ των ελίτ διεθνιστών.

Τόσο ‘κακά’ έχουν γίνει τα πράγματα, γράφει ο Smick, που η "από-παγκοσμιοποίηση" (“deglobalization”) έχει αρχίσει να συμβαίνει. Το εμπόριο και οι διεθνείς ροές χρήματος επιβραδύνονται και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μειώνονται.

Ο …Σουλεϊμάν ετοιμάζεται


Μιά νέα παραγγελία τοῦ Τουρκικοῦ Στρατοῦ ἔρχεται νά προκαλέσει τίς ἀµυντικές δυνατότητες τῆς πατρίδας µας στόν Ἕβρο: ἡ ἀµφίβια, θωρακισµένη µπουλντόζα ΑΖΜIM (φωτό). Εἶναι τουρκικῆς παραγωγῆς (FNSS Savunma Sistemleri) καί θά χρειαστεῖ (;) κατά τίς ἐπιχειρήσεις διάβασης ποταµοῦ τῶν Τουρκικῶν Ἐνόπλων Δυνάµεων, ἀφοῦ θά διαµορφώνει κατάλληλα τήν κλίση καί τήν ἐπιφάνεια τῶν ὄχθεων, διευκολύνοντας τήν ἔξοδο τῶν ὀχηµάτων. Μέχρι τό τέλος τοῦ ἔτους ἀναµένεται, σύµφωνα µέ τή Χουριέτ (11-1-13), νά εἶναι ἕτοιµες πρός παράδοση 12 τέτοιες µονάδες.

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Οι άθλιοι και οι τρισάθλιοι


Ήταν όλοι τους εκεί. Στημένοι με τις κάμερες στα χέρια, τις φωτογραφικές τους μηχανές με γεμάτες τις κοιλιές τους και τις τσέπες, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΟΛΑ τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης, ντόπια και ξένα την είχανε στημένη ακόμα μια φορά στους Έλληνες .Με πρωτοπόρα  Guardian και Reuters αλλά και όλα τα διαπλεκόμενα ελλαδικά κανάλια  με τους παλιούς κομμουνιστές παρουσιαστές ( δημοσιογράφους δεν τους λες ) σύγχρονους νεοταξίτες άρχισαν να προβάλουν τις εικόνες από την διανομή λαχανικών σε εξαθλιωμένους από το κοινοβουλευτικό πολίτευμα πολίτες. Χέρια απλωμένα και πρόσωπα καταβεβλημένα από την ανέχεια. Έτσι μας θέλουν .Να φαινόμαστε ζητιάνοι, επαίτες να ικανοποιούνται τα διεστραμμένα μυαλά των

Ο Λαός πληρώνει ο Άδωνις κερνάει - του Σπύρου Παπαδόπουλου


Έκοψε και μοίρασε την πίτα του 
Ο άνθρωπος προφανώς ζει στον δικό του κόσμο, τον κόσμο των παραισθήσεων, ο άνθρωπος δεν πατάει στον πλανήτη γη, πολύ περισσότερο δεν βρίσκεται στην Ελλάδα αλλά σε έναν άλλο παράλληλο κόσμο, σε μια άλλη διάσταση !!
Άδωνις- Σπύρος Γεωργιάδης παρακαλώ, ο γυρολόγος λάιφ-στυλίστας των ραδιοτηλεοπτικών καναλιών, ο στυλοβάτης της πολιτικής κωλοτούμπας του Αντώνη Σαμαρά, ο φανατικός διεκπεραιωτής της μνημονιακής λαίλαπας, ο ντίλερ της  κεφαλαιοκρατικής ολιγαρχίας, ο βουλευτής που με τις ψήφους του ..«βοϊδολαού»   όπως αποκάλεσε τον ελληνικό λαό από το ΤΗΛΕΑΣΤΥ – τότε- μετά τις περιφερειακές εκλογές του 2010 όταν έφαγε «μαύρο» από τον κόσμο, συμπεριφέρεται σαν να απευθύνεται σε κοπάδι από ..βόδια !

Το Κάστρο της Κορώνης βρήκε... μπάρμπα


Μεγάλο τμήμα του Κάστρου της Κορώνης που χρονολογείται από τον 6ο με 7ο μ.Χ αιώνα και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της Βενετσιάνικης φρουριακής αρχιτεκτονικής, άρχισε να καταρρέει το περασμένο Σάββατο, “εξ’αιτίας των έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή και της διαβρώσεώς του από τη θάλασσα”.  Συγκεκριμένα, ένα μεγάλο μέρος του αναλημματικού τείχους της βόρειας πλευράς του Κάστρου έπεσε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια της τελευταίας βροχόπτωσης.  Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που το Κάστρο υφίσταται ζημιές, καθώς είχε υποστεί κατολισθήσεις και κατά τα έτη 2009 και 2011.
Το Κάστρο της Κορώνης φαίνεται όμως πως…βρήκε επιτέλους μπάρμπα στην Κορώνη,

Η τεχνητή αισιοδοξία και η ουσία του ελληνικού προβλήματος


του Εμμανουήλ Κώνστα 
γενικού γραμματέα του Εθνικού Μετώπου
Η εκταμίευση της δόσης ελάχιστα έχει συνεισφέρει στην ανακούφιση της πραγματικής οικονομίας. Δεν μετέβαλε επί της ουσίας την πραγματικότητα, ούτε στην ρευστότητα, ούτε στις προϋποθέσεις ανάπτυξης. Δεν βελτίωσε κανέναν δείκτη, ενώ η ανεργία εξακολουθεί να βαδίζει στον ίδιο εφιαλτικό δρόμο. Η σχεδιασμένη όμως επίθεση των μέσων μαζικής παραπληροφόρησης και οι κινήσεις των τριών κομμάτων για την δημιουργία κλίματος αναστροφής και αισιοδοξίας είχε κάποια αποτελέσματα. Η κουρασμένη και αμήχανη ελληνική κοινωνία είχε ορισμένα τμήματα πρόθυμα να πιστέψουν ότι κάτι σημαντικό έχει επιτευχθεί. Η προπαγάνδα λειτούργησε χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτει - και είναι πολλά - προκειμένου να δοθεί χρόνος και ελπίδα.

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Η πατριδοΚατίνα των Σκοπίων ...


Ο υπερασπιστής των σοβινιστών των βαλκανικών κατασκευασμένων κρατών (για έθνη ούτε λόγος αφού ποτέ δεν υπήρξαν ) Νάσσος Θεοδωρίδης έκανε πάλι την εμφάνισή του .Ο Μπόλεκ και Λόλεκ δυο σε ένα, της αριστεράς εξωτερίκευσε την αντίθεσή του στο ελληνικό έθνος .Δεν μας ξενίζει και δεν πρέπει φαίνεται στον κόσμο διαφορετικά .Μην περιμένετε κάτι καλύτερο από έναν κομμουνιστή .Αυτός ήταν είναι και θα είναι ο ρόλος τους .Φίλοι των Τούρκων, φίλοι των Αλβανών, των Βούλγαρων των Γερμανών, των Τσάμηδων των γυφτοΣκοπιανών και γενικά φίλοι με όλους τους εχθρούς της Ελλάδας .Ανακάλυψε ο...Νάσσος την Μακεδονική γλώσσα !! Ξαφνικά οι Σλαύοι γίνανε Μακεδόνες

Εθνικισμός στην πράξη: στο προσκήνιο ο Εθνικός πολιτισμός - του Νίκου Τζιόπα


Ανατρέχοντας στην ιστορία κάποιος, μπορεί εύκολα να διαπιστώσει ότι αυτό που ονομάζουμε "Παγκόσμιος Πολιτισμός", δεν είναι τίποτα άλλο από μια σύνθεση διαφόρων Εθνικών Πολιτισμών.
Κύρια ο Ελληνικός Πολιτισμός, αλλά και ο Αιγυπτιακός, ο Κινέζικος και πολλοί άλλοι, έβαλαν το δικό τους λιθάρι στη δημιουργία του Παγκόσμιου Πολιτισμού, ανάλογα με τις δυνατότητές τους.
Παρ΄όλες τις όποιες επιρροές δέχθηκαν από ξένους πολιτισμούς, πάντα λειτούργησαν Εθνικά. Δημιουργήθηκαν, δηλαδή, από ανθρώπους κοινής καταγωγής, γλώσσας και θρησκείας.
ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρεται στην ιστορία, η παραγωγή αξιόλογου πολιτισμού, από κάποια πολυφυλετική και πολυπολιτισμική κοινωνία.

Η γωνία της μέσης σταθερά... στις 90°



Ένα από τα άσχημα και εθνομηδενιστικά που συμβαίνει αυτή την στιγμή στην Ελλάδα είναι η προώθηση των απολίτιστων και βαρβάρων Τούρκων ως πολιτισμένων !
Κατόρθωμα φυσικά των οθωμανολάγνων  που η γωνία της μέσης τους ήταν πάντα στις 90° . Το χειρότερο ότι αυτές οι γελοιότητες ζωντανεύουν και υπάρχουν με την δική μας συνδρομή. Με τα δικά μας χρήματα. Πως ? Μα φυσικά με το ..έναντι ΕΡΤ που υπάρχει νταβατζηλίκι πάνω από το κρατικό χαράτσι στον λογαριασμό της ΔΕΗ Είτε έχεις τηλεόραση είτε όχι Είτε βλέπεις τις σαβούρες τις ΕΡΤ και τα προπαγανδιστικά ντοκιμαντέρ για τις φυλές του Αβραάμ είτε βλέπεις στην υγειά των κορόιδων του κομμουνιστή του ΕΚΚΕ Σπύρου είτε όχι.

Η συγκέντρωση των Ιμίων στην Αθήνα είδηση σε Γαλλία, Ισπανία, Ρωσία, Euronews - ΒΙΝΤΕΟ


Ανταπόκριση  από την Αθήνα και την μεγάλη συγκέντρωση και πορεία της Χρυσής Αυγής είχαν όλα τα ξένα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μάλιστα σε σχόλια τους έγραψαν πως χιλιάδες Έλληνες μέλη της Χρυσής Αυγής διαδήλωσαν προς τιμήν της μνήμης των 3 αξιωματικών για την κρίση του 1996 που είχε φέρει στα πρόθυρα του πολέμου την Ελλάδα με την Τουρκία. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν συνθήματα κατά των τούρκων και των λαθρομεταναστών. Μάλιστα και η Hurriyet Daily News έγραψε: Το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα έχει απειλήσει να τοποθετήσει μια ελληνική σημαία στις νησίδες που έφεραν τη χώρα στο χείλος της ένοπλης

Dancing with the stars και..τύφλα στα μάτια μας - του Φοίβου Ιωσήφ

                     
Το χορός, τι χάρμα οφθαλμών, και όταν βγαίνουν οι ντάμες με κείνα τά σχιστά, το οφθαλμόλουτρο είναι αυτό! Να τρώει ο Πατέρας και της Μάννας να μην της δίνει, να την αφήνει νηστικιά.
Αφύσικα πράγματα και περιπετειώδη. Αλλά το αφύσικο φίλτατε και πολυμαθέστατε κύριε Πενταγιώτη δεν είναι μόνον τά κοντά φουστάνια και τά μεγάλα ανοίγματα των ποδιών μέχρι
εξαρθρώσεως και μέχρι συγκοπής για τους μεγαλύτερους, το παρά φύσιν είναι και η τιτλοφορούμενοι επίδειξη. Την λέμε στα Αγγλικά νομίζοντας ότι έτσι αυξάνουμε το μπόϊ μας και αναγνωριζόμαστε ως συμμετέχοντες στο παγκόσμιο πνευματικό γίγνεσθαι. Μπορεί να είναι και

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Εναλλακτικός πατριωτισμός


Θυμάστε το «μέτωπο λογικής εναντίον του εθνικισμού»; Εξαίρετη σύναξη ανθρώπων και ιδεών. Είχε στοχοποιήσει με φαρμακερά μιντιακά βέλη και βαθυστόχαστες αναλύσεις όλους όσοι είχαν αντιδραστικές αντιλήψεις όπως οι ακόλουθες: «Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες. Το Αιγαίο δεν ανήκει στα ψάρια του, αλλά είναι ελληνικό. Και τα Ιμια ανήκουν στην Ελλάδα. Ηταν έγκλημα να αμπαλάρουμε τον Οτσαλάν σε τουρκική παντιέρα και να τον στείλουμε αντικαταβολή στην Αγκυρα. Η Θράκη δεν μας περισσεύει και καλό είναι να μην την εκχωρήσουμε στους Τούρκους. Το όνομα της Μακεδονίας ανήκει στην πατρίδα μας. Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Σλάβος. Ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν ασιάτης Χίτλερ. Η σημαία μας δεν ενδείκνυται για κάψιμο. Καλώς εκδιώχθηκαν οι Τσάμηδες ως συνεργάτες των ναζί από την Ηπειρο. Δεν πρέπει να μειωθεί η εθνική κυριαρχία μας.

Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ


'Ο σύγχρονος κόσμος είναι τό αποτέλεσμα της μακράς
εξε­λικτικής διαδικασίας ενός πολιτισμού: του Ευρωπαϊκού. Απο­τελεί την φυσική προέκτασι τής δημιουργικής προσπάθειας των Λαών τής Ευρώπης, στή χιλιετηρίδα πού μεσολαβεί από τόν 9ον μέχρι τόν 20ον αιώνα μ.χ. Ό τεράστιος αυτός κύκλος υπάρξεως μιας ολόκληρης εποχής βρίσκει την τελική του κατάληξι στό κο­σμοϊστορικό φαινόμενο τής ίδιας τής καταρεύσεώς του. Πρόκει­ται γιά τίς σπάνιες εκείνες στιγμές τής ιστορικής εξελίξεως πού σημαδεύουν τίς μεγάλες καμπές τής ανθρώπινης μοίρας, καί κά­νουν την ιστορία νά παρουσιάζεται σάν ενα γιγαντιαίο φαινόμε­νο πού ξεπερνά την περιορισμένη ζωή ενός άτόμου ή μιας γενεάς. Στέκεται αδύνατη ή κατανόησι ενός παρομοίου γεγονότος χωρίς την μελέτη τών μεγάλων εκείνων μαζικών ρευμάτων σκέψεως πού ονομάζονται ιδεολογίες καί πού χαρακτηρίζουν τήν ποιότη­τα κάθε εποχής. Διότι ή ζωή καί ή κίνησι τών Φυλών συντελεί­ται μέσα άπό τίς συγκρούσεις τών Λαών τους, τών κοινωνιών τους, τών ομάδων τους, ενσαρκωμένες πάντα σέ κάποια Ιδεολογία.

Ας ξαναβρούμε τις εθνικές μας αξίες!!

Μια τεράστια Ελληνική σημαία εμβαδού 100 τ.μ. κατασκεύασαν οι νέοι των Προμάχων Αλμωπίας νομού Πέλλας στην κορυφογραμμή του χωριού.
Όλα οργανώθηκαν μέσω της ομάδας των νέων στο διαδίκτυο , και με την νεανική τους ορμή, κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τους πάντες.
Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και τα παιδιά με συλλογικότητα και δημιουργικότητα κατάφεραν να σχηματίσουν την γαλανόλευκη , η οποία διακρίνεται από χιλιόμετρα. Για να το πετύχουν , εργάστηκαν σκληρά δυο Κυριακές συλλέγοντας βράχους  και τοποθετώντας τους  στο συγκεκριμένο

Οι πυρήνες της Φωτιάς και οι πυρήνες του Ελληνικού Εθνικισμού




Όταν βλέπεις τόσο μίσος στα μάτια ενός παιδιού αναρωτιέσαι τι δεν πάει καλά ...Γνωρίζοντας την πορεία αυτής της χώρας όμως, αποκωδικοποιώ αυτήν την έκφραση .Τα μάτια είναι ο καθρέφτης ..λένε της ψυχής  Από την μια η παρηκμασμένη κοινωνία που δεν την ενδιέφερε παρά μόνο το σήμερα,  η απαξίωση των πάντων , ο ωχαδερφισμός και ο φιλοτομαρισμός, η έλλειψη παιδείας, τα ρήγματα στους δεσμούς της οικογένειας και ο αλλεπάλληλος βομβαρδισμός από τα ντόπια και εισαγόμενα δίκτυα προβολής και θεάματος, της παιδικής ψυχής και από την άλλη οι επιτήδειοι  " γητευτές" τέτοιων ψυχών.  Χωρίς η "πολιτισμένη" κοινωνία και το "δημοκρατικό"

«Ξενοφώντος Μάναντζμεντ: Σύγχρονες Απόψεις από την Αρχαιότητα»


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Δεσμοί Ελλήνων»
και η «Ελληνική Ακαδημία Διοίκησης Επιχειρήσεων»
έχουν την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσουν
στη διάλεξη του κ. Δημήτρη Βαλασίδη,
Συνταγματάρχη ε.α. – Οικονομολόγου – Συγγραφέα, με θέμα:
«Ξενοφώντος Μάναντζμεντ:  Σύγχρονες Απόψεις από την Αρχαιότητα»
που θα πραγματοποιηθεί
την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου και ώρα 19.30΄
στον πολυχώρο «Δεσμοί Ελλήνων», Πασαλίδη 29-Αγ. Φανούριος-Κάτω Τούμπα.


O Δημήτρης Βαλασίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, άλλες στρατιωτικές σχολές και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ο δήμος Ηλιουπόλεως προάγει τον... τουρκικό πολιτισμό (του Νίκου Τζιόπα)

Στην εποχή της παράνοιας και της απεθνικοποιήσεως το είδαμε κι αυτό:
"Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.)-Γρηγόρης Γρηγορίου», λαμβάνοντας υπ' όψιν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον τόπο μας, καθώς και την εθελοντική προσφορά πολλών εκπαιδευτικών, διευρύνει τον κύκλο μαθημάτων ξένων γλωσσών και οργανώνει δωρεάν μαθήματα Τουρκικών."

Για του λόγου το αληθές

Ενάντια στον σύγχρονο μαρασμό


γράφει η ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ..
Ο σύγχρονος Έλληνας, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Προβλήματα οικονομικής φύσης, υγείας, προσωπικότητας  και δυστυχώς η προσπάθεια επίλυσής τους, οδηγεί σε παραμέληση του πνευματικού επιπέδου και της δημιουργικότητάς του.
Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι οι σύγχρονοι καιροί είναι καιροί ευτυχίας. Θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί ότι δεν μας λείπει κάτι, από τη στιγμή που είμαστε ελεύθεροι, έχουμε δικαιώματα και ένα πολίτευμα χιλιοτραγουδισμένο!! Στην περίπτωση αυτή, οι αποτυχίες του παρόντος είναι άκρως δυσάρεστες. Γεγονός αποτελεί ότι τα σάπια σημερινά καθεστώτα, τα οποία αποκαλούμε δημοκρατικά, αφαιρούν κρυφά την εθνική θέληση και αποτελούν την αιτία της σύγχρονης παρακμής.

Ο Εβραίος επενδυτής που εμπιστεύθηκε η κυβέρνηση Σαμαρά


Στην φωτογραφία αριστερά ο κύριος που φαίνεται μέσα στην τρελή χαρά ενώ διασκεδάζει σε ένα εβραϊκό πάρτι, τον δείχνει η φωτό με ένα βελάκι, είναι ένας από τους πρώτους μεγαλοεπενδυτές που εκτίμησαν την περιουσία της Ελλάδος και έκαναν την χάρη στον Σαμαρά τον Κουβέλη και τον Βενιζέλο να αγοράσει κομμάτι γης της πατρίδος μας δίνοντας κομμάτι από τις οικονομίες του Ποιος είναι και ποιο μέρος της Ελλάδος αγόρασε ?