Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ


Γράφει η Ποσειδωνία…
Αναζητώντας πληροφορίες στο διαδίκτυο για τους όρους εθνικισμός και ακροδεξιά, αλλά και συγκρίσεις των αμφοτέρων, παρατηρεί κανείς ότι υπάρχει σωρεία πληροφοριών. Επομένως, είναι άτοπο να γραφτεί άλλο ένα άρθρο, το οποίο θα αναμοχλεύσει γνωστές θέσεις και θα κουράσει τους αναγνώστες. Αρκεί λοιπόν, μία εισαγωγική νύξη επί του θέματος.
Άλλο ο εθνικισμός και άλλο η ακροδεξιά. Όπως φανερώνεται και από την ετυμολογία της λέξης, η ακροδεξιά είναι η άκρη / η ουρά   της δεξιάς. Όντας λοιπόν, το μακρύ χέρι της αστικής δεξιάς πάντα δημιουργούσε προβοκάτσιες και προβλήματα στο εθνικιστικό κίνημα. (Ξεχάσαμε ότι στη δεκαετία του 80΄, κάθε εθνικιστής αποκαλούνταν και χουντικός; Γνωστό είναι επίσης ότι, ο εθνικισμός συγχέεται με άλλες έννοιες, εξυπηρετώντας έτσι τους προδότες του έθνους και τους κίβδηλους. 

Wall Street Journal:Η Τουρκία είναι το επόμενο θύμα της οικονομικής κρίσης


Αργά το καλοκαίρι καραδοκεί η κρίση, σύμφωνα με τους ειδικούς και αυτή η χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση. Αυτή τη φορά, όμως, πέντε χώρες αναμένεται να χτυπηθούν από αυτή τους καλοκαιρινούς μήνες, σύμφωνα με τον διάσημο οικονομολόγο Μάθιου Λιν του Bloomberg και του Ινστιτούτου Strategy Economics.
Σε κείμενό του στο Market Watch της Wall Street Journal, ανέφερε πως οι επόμενες χώρες που θα πληγούν θα είναι η Γερμανία, η Ιταλία, η Σλοβενία, η Τουρκία και η Συρία.

«Μπορούμε να συζητήσουμε για ατελείωτες ώρες γιατί η αγορά πέφτει το καλοκαίρι. Ίσως ο καιρός παίρνει τα μυαλά των ανθρώπων. Ίσως πρόκειται για σύμπτωση. Όποιος και να είναι ο

«Γύρισαν την... πλάτη» στους συνδικαλιστές!


Την πλάτη γύρισε χθες ο κόσμος που συμμετείχε στην πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά στα συνδικάτα και κυριότερα στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ! Είναι ενδεικτικό ότι σε μια (ούτως ή άλλως, πάντως, υποτονική και μικρή σε συμμετοχή) πορεία αυτοί που επέλεξαν να πορευτούν με τα μπλοκ των δύο μεγαλύτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων στη χώρα ήταν περίπου 400 άτομα! Οι εκτιμήσεις της Αστυνομίας για τη συνολική συμμετοχή στη χθεσινή πορεία στην Αθήνα έκαναν λόγο για περίπου 8.000 διαδηλωτές, με τους 5.000 να είναι στην πορεία του ΠΑΜΕ. Οι ίδιοι οι διοργανωτές μιλούσαν για περί τους 15.000, αριθμός που μάλλον απέχει αρκετά από την πραγματικότητα.

Πηνελόπη Δέλτα 72 χρόνια από τον θάνατο της


Η Πηνελόπη Δέλτα γεννήθηκε το 1874 στην Αλεξάνδρεια. Ήταν κόρη του εθνικού ευεργέτη Εμμανουήλ Μπενάκη. Το υλικό και πνευματικό υπόβαθρο που της πρόσφερε η οικογένεια της, η μόρφωση που πήρε αλλά και η προσωπική της ευαισθησία αποτέλεσαν τις βάσεις του πρωτοπόρου και αξιολογότατου λογοτεχνικού έργου της.

   Πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα σε νεαρή ηλικία δημοσιεύοντας έργα της στο περιοδικό της Αλεξάνδρειας «Έσο Έτοιμος». Το 1909 τυπώθηκαν στο Λονδίνο τα διηγήματα της «Για την Πατρίδα», με εικονογράφηση του

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΓΚΙΝΤΕΡ ΓΚΡΑΣ: Ντρέπομαι για την υπεροψία της διεφθαρμένης Γερμανίας που εξοντώνει άλλες χώρες"!


"Ντρέπομαι όταν η Γερμανία ως υπερχρεωμένη χώρα αναγκάζει άλλες χώρες να ακολουθήσουν μια αυστηρότατη πολιτική λιτότητας", δήλωσε ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας Γερμανός συγγραφές Γκίντερ Γκρας.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, τόνισε πως πρόκειται για περικοπές μέχρι τελικής πτώσης για χώρες όπως η Ελλάδα. «Δεν θα μπορέσουν να ξανασταθούν στα πόδια τους».Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Γκίντερ Γκρας επισήμανε πως η Γερμανία είναι μια χώρα που πλήττεται από τη διαφθορά, που εκτείνεται από τον τραπεζικό τομέα μέχρι και τον αθλητισμό.

21ης Απριλίου συνέχεια…


Με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα που προέκυψε, ανατρέξαμε στο ολιγοσέλιδο, αλλά περιεκτικότατο βιβλίο του Ανδρέα Δενδρινού (1975) « Η 21η Απριλίου και πως απέτυχε» σελ 18,19

Το κεφάλαιο «Η νεολαία» έχει πολύ ενδιαφέρον να το διαβάσουν προσεκτικά όσοι θέλουν να βλέπουν τα γεγονότα όπως ήταν και όχι όπως θα μας άρεσε να ήταν ..

Κοινός Παρονομαστής

« Η επανάστασις έχει μια ιδεολογία: Ότι δεν έχει ιδεολογία» !

Ή νεολαία

"Ολα αυτά τά αντιφατικά αισθήμα­τα είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένα στό λεπτότερο σημείο του "Εθνους: τήν Νεολαία. Πάντοτε επικεφαλής του αι­σθήματος της αλλαγής, τής προόδου τής ανησυχίας, είχε γίνει  θύμα τής πολυκομματικής προπαγάνδας. Προς  αυτήν, ακολουθήθηκε συγκεχυμένη πολιτικής Μέ σκοπό τήν κατασίγασι τών παθών κοι τήν άποπολιτικοποίησί της, αφέθηκε «ανε­πηρέαστη» θεωρητικά, ώστε νά άσχοληθη μέ τόν 

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Η Ιταλία εξοντώνει τους ισλαμιστές, εδώ τους αφήνουμε να παρελαύνουν και τους προβάλλουμε!.



ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΤΑ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ. 
ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΡΙΕ;;;
Η εισαγγελία του Μπάρι εξέδωσε έξι εντάλματα για διεθνή τρομοκρατία και παρακίνηση σε φυλετικό μίσος. 
Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο συγκεκριμένος πυρήνας διατηρούσε στενές σχέσεις με σημαντικά πρόσωπα της διεθνούς τρομοκρατίας και έκανε αντισημιτικό προσηλυτισμό, αλλά και εναντίον «των απίστων χωρών» όπως οι ΗΠΑ και η Ιταλία.
Τα πρόσωπα εναντίον των οποίων εκδόθηκαν .......εντάλματα σύλληψης κατηγορούνται για παρακίνηση σε ιερό πόλεμο και για επιθέσεις αυτοκτονίας στη Δύση και σε εμπόλεμες ζώνες.

Aναγνώρισαν ομόφωνα σήμερα τη γενοκτονία Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων.


Η γερουσία της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας αναγνώρισε ομόφωνα σήμερα τη γενοκτονία Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων.
Το ψήφισμα για την αναγνώριση, μετά από παραστάσεις φορέων των τριών συγκεκριμένων εθνικοτήτων, κατέθεσε ο ιερέας και γερουσιαστής Φρέντ Νάϊλ.
Στο ψήφισμα αναφέρεται πως το 1997 η βουλή της Νέας Νότιας Ουαλίας αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων αλλά όχι και των Ελλήνων και των Ασσυρίων.

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Αὐτὸ δὲν εἶναι Ἑλλάς!


Εἴμαστε τελειωμένοι!!!

Μοῦ ἔχει συμβῇ νὰ μπῶ σὲ λεωφορεῖο, ἐν τελῶς διαλυμένη ἀπὸ τὴν κούρασι, ἀλλὰ αὐτὴν τὴν σκηνὴ οὐδέποτε θὰ ἐπέτρεπα στὸν ἑαυτόν μου, καὶ στοὺς συνταξειδιῶτες μου, νὰ τὴν ζήσω.
Μοῦ φαίνεται πὼς ἀποτυπώνει τὴν μεγίστη Ὕβρι, ἐντὸς τῆς ὁποίας διαβιοῦμε!
Ἡ ἀναισθησία καὶ ἡ γαϊδουριὰ σὲ ὅλο της τὸ μεγαλεῖο!

Καί μετά ἀναρωτιέται κάποιος γιά τό ἐάν χρειάζεται ἤ ὄχι νά σωθοῦμε;

Τελεσίδικη απόφαση ακύρωσης της Έκτακτης Εισφοράς


Ενημέρωση από Επιμελητήριο Λευκάδας.
Το Επιμελητήριο Λευκάδας σας ενημερώνει για την πρώτη τελεσίδικη απόφαση απο το Διοικητικό Πρωτοδικείο για την ΕΚΤΑΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ του ΑΡΘΡΟΥ 18 του ν. 3758/2009 (ΦΕΚ Α' 68) η οποία απέδωσε στο Υπουργείο Οικονομικών 300.000.000 ευρώ, έκτατη εισφορά.
Το Δικαστήριο έβγαλε την ιστορική απόφαση η οποία αναφέρει ότι "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ Η ΕΚΤΑΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 78 παρ.2 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Γιώργος Σαγιάς στον δρόμο προς την τοπική αυτοδιοίκηση


O Γιώργος Σαγιάς αντιδήμαρχος του δήμου Λαμίας για πολλά χρόνια, αγωνιστής και εκφραστής των εθνικιστικών ιδεών δίνει συνέντευξη σε τοπικό σταθμό και εκφράζει τις θέσεις του για την τοπική αυτοδιοίκηση, το ρόλο των κομμάτων του πολιτικού κατεστημένου και την επιθυμία του να κάνει πράξει τις ιδέες του
Αξίζει να ακούσουμε την συνέντευξη του  μιας και χαράζει τον δρόμο για  όσους

Λάθος της διοίκησης του Παναθηναϊκού το φιλικό με την Ομόνοια


Ο Κοινός Παρονομαστής δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο και δεν αναρτά ποτέ τέτοιες ειδήσεις με μοναδικές εξαιρέσεις φιλελληνικές  αντιδράσεις ξένων οπαδών .Σήμερα όμως πληροφορηθήκαμε από φίλους που ανήκουν στην ομάδα του Παναθηναϊκού την απόφαση της διοίκησής του να διεξάγει φιλικό αγώνα με την ανθελληνική Ομόνοια ! Για όσους δεν γνωρίζουν τι εστί Ομόνοια και τι εκφράζουν οι φίλαθλοί της μπορούν να ρίξουν μια ματιά στα συνθήματα τους, επίσης να καίνε ελληνικές σημαίες, να βρίζουν το ελληνικό έθνος και να σηκώνουν τούρκικες σημαίες .Θεωρούμε τρομερό λάθος  της διοίκησης του Παναθηναϊκού να παίξει φιλικό αγώνα με αυτή

Σάλος από την προσβλητική Σουηδική διαφήμιση για την Κρήτη !


Την αήθη προσπάθεια ιδιωτικής επιχείρησης της Σουηδίας, που προκειμένου να αυτοδιαφημιστεί, ανήρτησε προσβλητική για τον ελληνικό τουρισμό αφίσα σε ψυχαγωγικό πάρκο στο Γκέτεμποργκ, καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Η επιχείρηση Liseberg στο Γκέτεμποργκ έχει αναρτήσει αφίσες με την εικόνα ενός....

Ανεμογεννήτριες στην Σκύρο - Η Ελλάδα στην μέγγενη των εχθρών της


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Αγαπητοί συμπατριώτες, αγαπητοί πατριώτες, φίλες και φίλοι της Σκύρου,

Σαν να μην έφτανε ο εφιάλτης του σχεδίου εγκατάστασης των ανεμογεννητριών των καλογέρων στο Βουνό, νέες απειλές εμφανίζονται πάνω από τη Σκύρο :

# Offshore εταιρία με έδρα τη Κύπρο, με μηδαμινό μετοχικό κεφάλαιο, που δηλώνει όμως ότι θα δανειοδοτηθεί από την γερμανική τράπεζα KfW , ζητά και παίρνει άδεια παραγωγής από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για την εγκατάσταση 33 ανεμογεννητριών σε 4 νησίδες της Σκύρου (Σαρακήνικο, Πλατειά, Μπαλάξα και Ρήνεια). Έτσι, μαζί με τις α/γ των καλογέρων, ο συνολικός αριθμός των α/γ που σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν στο νησί μας ανεβαίνει στις 144, με συνολική ισχύ 432 MW

Ύστερα από απαίτηση των τοκογλύφων-δανειστών της χώρας, το λιμάνι της Λιναριάς -μαζί με άλλα 28- εντάχθηκε στο Ταμείο Ξεπουλήματος της Περιουσίας του Δημοσίου, το γνωστό ΤΑΙΠΕΔ .

Ο εκνευρισμός του κ.Προέδρου


 Του Συνεργάτη μας Φοίβου Ιωσήφ

Αμα είσαι Πρόεδρος και επειδή γνωρίζεις πολλά κινδυνεύεις από φοβερό εκνευρισμό. Δεν τόχεις δηλαδή σε τίποτα να τρέχεις στους νευρολόγους και άκρη να μην βρίσκεις. Αυτό ακριβώς έπαθε
και ο καλός πρόεδρος των ΗΠΑ κύριος Ομπάμα ο Κάλλιστος. Ασε πού είναι και από τη φύση του  ευαίσθητος και τελικά βλέποντας το άδικο θα καταλήξει πιθανόν σε κανά ψυχιατρείο.
Έβλεπε πού λέτε ο άνθρωπος εκείνον τον απαίσιο τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Ασσαντ να κάνη τά αίσχη των αισχών αλλά έδινε τόπο στην οργή. Ο Σύριος όμως

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Η "δίκαιη κούπα" του Πυθαγόρα! (Βίντεο)


Η «κούπα του Πυθαγόρα» ή η «δίκαιη κούπα» είναι είναι μια ανακάλυψη του Πυθαγόρα για να πίνει με μέτρο το κρασί του αλλά και για να σερβίρει τους μαθητές του, υπερτονίζοντας την έννοια του μέτρου και των ορίων.
Η ιδέα του Πυθαγόρα ήταν απλή: Έπρεπε να περιοριστεί η απληστία στο ποτό! Πώς θα γινόταν αυτό; Το πήλινο ποτήρι αδειάζει κατά έναν «μαγικό» τρόπο όταν εκείνος που το κρατάει αποδειχτεί… πλεονέκτης και το γεμίσει περισσότερο απ’ όσο πρέπει.
Στην κούπα υπάρχει χαραγμένο ένα όριο, μια γραμμή. Αν το υγρό που περιέχει δεν υπερβεί τη γραμμή αυτή, ο πότης απολαμβάνει το κρασί του. Εάν, όμως, ξεπεράσει τη γραμμή του ορίου, τότε η 
κούπα αδειάζει και το κρασί χύνεται από τη βάση.

Η Επανάσταση είναι Αλλιώς .. (του Σπύρου Παπαδόπουλου)


«Πολλές φορές οι ιδέες χρειάζονται και τανκς για να επιβληθούν..»

Μάνος Χατζηδάκης

Με αφορμή άρθρο μου με τίτλο «Η Άνοιξη του Εθνικισμού» πριν την επέτειο της 21ης Απριλίου δημιουργήθηκε μια μικρή «αναστάτωση» και προέκυψε ένας διάλογος με σχόλια, απαντήσεις κλπ

Σε ότι φορά τον εκδότη του Ελεύθερου Κόσμου  συν.Δημήτρη Ζαφειρόπουλο ο οποίος απάντησε περίπου με σαρκαστικό τρόπο και την απάντησή του ανέβασε ο Κοινός Παρονομαστής δεν απάντησα, ούτε θα απαντήσω δεδομένου ότι δεν υπήρξε προσωπική αντιπαράθεση αλλά διαφορετική αντίληψη όσον αφορά το εθνικιστικό κίνημα. Μόνον σε δυο σημεία θέλω να δώσω μια απάντηση .
Στο κείμενό μου ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρω τον όρο «χούντα» (κλίκα) και σε καμία περίπτωση δεν διανοήθηκα να υποδείξω σε κανέναν τι εκδήλωση θα κάνει και τι προϊόντα θα πουλήσει, όπως και εγώ δεν ζήτησα την άδεια κανενός να καταθέσω τις απόψεις μου ελεύθερα και να κριθώ ανάλογα.

Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν εθνική συνείδηση


Πολλοί είναι λοιπόν αυτοί που υποστηρίζουν πως δεν υπήρχε το έθνος ως έννοια στους αρχαίους Έλληνες. Ένα ακλόνητο «επιχείρημα» είναι πως ο χώρος της Ελλάδος ήταν χωρισμένος σε πόλεις-κράτη που ενίοτε πολεμούσαν το ένα το άλλο.

Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς, τους διαψεύδει η ίδια η ιστορία…

Παρ’ ότι η έννοια «εθνικό κράτος» και όχι απλά «έθνος» άρχισε να σχηματοποιείται, έτσι όπως την γνωρίζουμε σήμερα, κυρίως από τον 18ο αιώνα, εντούτοις ο όρος «έθνος» (αλλά και «γένος»), δεν ήταν άγνωστος στον αρχαίο κόσμο. Ο Ηρόδοτος συχνά χρησιμοποιεί τον όρο «έθνεο» για να περιγράψει τις διάφορες φυλές, ελληνικές και μη που είχαν κοινή καταγωγή, γλώσσα, θρησκεία κ.τ.λ. (π.χ. «…Ἄβαντες μὲν ἐξ Εὐβοίες εἰσὶ οὐκ ἐλαχίστη μοῖρα, τοῖσι Ἰωνίης μέτα

Ευγενία παιδί μου τι σου κάνανε οι παλιάνθρωποι;


 Γέλιο μέχρι δακρύων...Μπουνιές και κλωτσιές στο συνέδριο των Αν. Ελ.


Ζήλεψε τις δόξες ενός άλλου πολιτικού το στέλεχος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μέλος του οργανωτικού μάλιστα κ. Κυριάκος Τόμπρας και άρχισε να σφυροκοπεί με γροθιές και κλωτσιές την κ.Πρεβαζάνου πολιτευτή των αναξαρτήτων Ελλήνων στο υπόλοιπο Αττικής. Βρεθήκαμε σε απόσταση αναπνοής από το δυσάρεστο συμβάν και το καταγράψαμε με το φωτογραφικό φακό του aegaio.blogspot.gr.
 Εκείνο που μας έκανε αλγεινή εντύπωση ήταν το γεγονός να βλέπουμε να χτυπάει με γροθιές και κλωτσιές ο κ.Τόμπρας την κ.Πρεβεζάνου χωρίς να.....προλάβει να καταλάβει κανείς τι έχει συμβεί
Ο πολιτευτής των αναξαρτήτων ελλήνων της Σάμου δημοσιογράφος κ.Γιώργος Γαρυφάλλου που ήταν σχεδόν σε απόσταση αναπνοής από το συμβάν έτρεξε να χωρίσει τους

Γιατί δεν κοιμούνται οι αρχηγοί τα βράδια ;


Δεν κοιμάται ο Σαμαράς τα  βράδια...

Έχει χάσει τον ύπνο του ο Πρωθυπουργός. Δεν κλείνει ή δεν μπορεί να κλείσει μάτι, σύμφωνα με τον Βηματοδότη.
 Πολλές φορές πετάγεται από το κρεβάτι του και προσπαθεί να θυμηθεί αν έκανε κάποιος υπουργός το έργο που του έχει ανατεθεί. Το ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν κοιμάται τα βράδια το γνωρίζουν πολλοί υπουργοί που συχνά παρατηρούν το κινητό τους να χτυπά χαράματα.
 "Είμαι ο Αντώνης..." ακούνε στην άλλη άκρη της γραμμής...

To έχουν φαίνεται οι αρχηγοί να μην κοιμούνται τα βράδια. Άλλος αρχηγός