Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Γενοκτονία Ποντίων: Μεγάλη ενωτική υπερκομματική πορεία Εθνικιστών και Πατριωτών στην Θεσσαλονίκη στις 19 Μαίου


Οι Ενωμένες Πατριωτικές Δυνάμεις προσκαλούν ΟΛΟΥΣ/ ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως τους/τις Έλληνες/ίδες Πατριώτες και Εθνικιστές στη ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, την Κυριακή 19η Μαΐου 2013 !!!
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΠΛΟΚ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
στις 7 το απόγευμα
στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Τσιμισκή
για να κατευθυνούμε ΟΛΟΙ κι ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ
ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΙΣ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΕΣ ΜΑΣ
προς την πλατεία Αγίας Σοφίας
και στη συνέχεια προς το τουρκικό Προξενείο!

η Ελλαδική κυβέρνηση ψήφισε στον ΟΗΕ υπέρ των Ισλαμιστών τρομοκρατών που μάχονται την Συρία


Στην προετοιμασία επίθεσης στην Συρία από τους Τούρκους απ’ ότι διαφαίνεται, καθώς κλήθηκε  ο Ερντογάν από τον Ομπάμα για «συνομιλίες» ήρθε να προστεθεί  και ένα άλλο γεγονός που σηματοδοτεί τις εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση . Μία ημέρα πριν την άφιξη του τούρκου πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, ο ΟΗΕ στις 15.04.2013 εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο καταδικάζεται η κυβέρνηση της Συρίας και απαιτεί την άμεση απομάκρυνση του σημερινού καθεστώτος. Το αίτημα για το ψήφισμα υποβλήθηκε από τα κράτη του αραβικού Κόλπου, που παρεμπιπτόντως όλα είναι τυραννικά καθεστώτα, και που χρηματοδοτούν τους ισλαμιστές τρομοκράτες οι οποίοι δρουν ως δήθεν  «απελευθερωτικός στρατός» στην Συρία. Είναι τα ίδια κράτη που χρηματοδοτούν τους ισλαμιστές λαθρομετανάστες για να εισβάλλουν στην χώρα μας.

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Ελληνικός χάρτης 8.200 ετών !


Ελληνικός ο αρχαιότερος χάρτης του κόσμου:
Στο ελληνικό αρχαίο Ικόνιο, πρωτεύουσα της Λυκαονίας πιο πέρα από την Σμύρνη, βρέθηκε το 1963 χάρτης πόλεως, που είναι από το 6.200 π.Χ. (Επάνω φωτογραφία).
Ειναι σαν τους συγχρόνους χάρτες πόλεων . Είναι υπό την προστασία της Unesco και το γράφω αυτό, γιατί μπορεί κάποιος, ως συνήθως, να με αμφισβητήσει.
Οι Έλληνες λοιπόν έκαναν αυτά τα σχέδια πριν από 8.200 χρόνια.  Δηλαδή πήγε μία μεγάλη ομάδα Ελλήνων πριν απο 8.200 χρόνια στο Ικόνιο και αποφάσισαν να εγκατασταθούν εκεί. Σχεδίασαν πρώτα τα σπίτια, τους δρόμους κλπ και ύστερα τα κατασκεύασαν,  σύμφωνα με το σχέδιο.

Οι 353.000 ψυχές των Ελλήνων του Πόντου μας


                            ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΗΘΗ 353.000 ψυχές Ελλήνων ζητούν δικαίωση
 
Την ώρα που οι Τούρκοι δηλώνουν υπερήφανοι που η σημαία της χώρας τους κυματίζει στις ελληνικές μαρίνες, αλλά και τη στιγμή που Έλληνες επιχειρηματίες καλούν τους Τούρκους να λειτουργήσουν τα εργοστάσιά μας (!), υπάρχουν ακόμη κάποιες ιστορικές «εκκρεμότητες» που πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να διευθετηθούν.
Οι 353.000 ψυχές των Ελλήνων του Πόντου μας, μαζί με τις εκατοντάδες χιλιάδες των υπολοίπων Ελλήνων της Μικρασίας και της Θράκης, ζητούν επίμονα δικαίωση. Η θυσία τους αποτελεί αυτό που ονομάστηκε Γενοκτονία του Ελληνισμού της Ανατολής, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τους Νεοτούρκους του Μουσταφά Κεμάλ.
Αυτές τις «εκκρεμότητες» επιμένουν κάποιοι να τις ξεχνούν, να αποφεύγουν την αναφορά τους και να λοιδορούν όσους προσπαθούν να τις αναδείξουν.
Στο όνομα μιας αμφίβολης επιχειρηματικότητας και, ακόμη χειρότερα, ενός νεφελώδους οράματος περί «ελληνοτουρκικής φιλίας», με μπροστάρηδες κάποιους

ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ( Ιδεολογικό κείμενο )


Ή βασική φιλοσοφική θεώρησις του Εθνι­κισμού ξεκινά από τό σύστημα της Επιλεκτι­κής Βουλησιοκρατίας. Ή Επιλεκτική Βουλησιοκρατία συνοψίζει την κεντρική λει­τουργία του Σύμπαντος, πού είναι ή Έξέλιξις, ωθούμενη άπό μία άρχή πού ώνομάσαμε σέ προηγούμενο μας άρθρο Βούλησι ή Δύναμι, καί πού βαίνει μέσα άπό κύκλους μέσω δια­δικασιών φυσικής επιλογής, οι όποιες αφανί­ζουν τίς μή έξελίξιμες μορφές ή θέτουν στό περιθώριο τίς έξελίξιμες μέν, αλλά άτελέστερες.'

Ή Έξέλιξις είναι εμφανής στον μελετητή - άνθρωπο στά ζωϊκά είδη καί στίς ίδιες τίς άνθρώπινες φυλές. Έν τούτοις, σύμφωνα μέ τήν άποψι της Εσωτερικής φιλοσοφίας, ή Έξέλι­ξις λαμβάνει χώραν σέ όλα τά όντα, άπό τά πετρώματα (ή μεταλλαγή π.χ. των άμορφων πετρωμάτων σέ κρυσταλλικά μεταμορφωσιγενή, όπως ή μεταμόρφωσις του άνθρακος σέ αδάμαντα θεωρείται έξέλιξις) μέχρι τά ουρά­νια σώματα (κύκλος ζωής των πλανητικών συ­στημάτων καί τών ήλίων), ολόκληρο δέ τό κτιστό Σύμπαν Θεωρείται έμβριος εξελισσό­μενος οργανισμός.

Η πολεμολογική αξία του Ελληνισμού


Του Νίκου Λυγερού
Είναι σπάνιο να εξετάζουμε την πολεμολογική αξία του Ελληνισμού, ενώ γνωρίζουμε όλοι πόσο σημαντικό ήταν στο πνεύμα. Ο Ελληνισμός δεν θεωρεί ότι η ειρήνη είναι κάτι το φυσιολογικό και γι’ αυτό το λόγο ήταν και είναι πάντα σε ετοιμότητα.
Δίνει μια τεράστια σημασία στους δικούς του, διότι ξέρει ότι είναι ελάχιστοι και για να παραμείνουν ζωντανοί πρέπει να γίνουν σπάνιοι. Αυτό το αντιλαμβανόμαστε και από την αρχαία εκπαίδευση. Κι αν μερικές φορές την διαχωρίζουμε είναι απλώς διότι απλοποιούμε μια ολότητα και την εκφυλίζουμε σε ειδικά μέρη δίχως να αντιλαμβανόμαστε ότι δεν έχουμε πια μια σφαιρική εικόνα. Δίνουμε έμφαση στις διαμάχες και δεν βλέπουμε την ποικιλία.

«Στα ίχνη των πρακτόρων στη Θράκη μας».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Σάββατο 18 Μαϊου 2013 και ώρα 8.00 μ.μ.
στον πολυχώρο «Δεσμοί Ελλήνων»
Πασαλίδη 29, Κ. Τούμπα, περιοχή αγ. Φανουρίου,
ο Κοσμάς Καραΐσκος, υπεύθυνος της ιστοσελίδας www.tourkikanea.gr
θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Ο Σουλεϊμάν δεν αγαπάει μόνο»
που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις τού περιοδικού «Ενδοχώρα»
και θα ομιλήσει μέ θέμα «Στα ίχνη των πρακτόρων στη Θράκη μας».

Μαζί του θα έρθει από την Ξάνθη ο Πομάκος αγωνιστής Ιρφάν Μεμέταλη

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Συγκέντρωση ενάντια στο τζαμί στην Αθήνα στις 26 Μαΐου


Το Εθνικό Μέτωπο – "Πρωτοβουλία ενάντια στο τζαμί" καλούν σε συγκέντρωση στο σταθμό Μετρό του Ελαιώνα,
την Κυριακή 26 Μαϊου 19.00, για να ματαιώσουμε την ανέγερση του τζαμιού.
Να αντισταθούμε στην ισλαμική και τουρκική διείσδυση,
στην βίαια μεταβολή της Ελληνικής κοινωνίας σε πολυπολιτισμική,
στα νομοθετήματα που θέλουν τους Έλληνες ραγιάδες των διεθνών κέντρων και ποινικοποιούν την αντίστασή τους σε αυτά.

Κι αν γλυτώσαν από το Γουδί, τους περιμένει η κάλπη...


Το «μαύρο» που θα πέσει στις εκλογές (όποτε γίνουν) θα μείνει στην Ιστορία !
του Χρήστου Πασαλάρη

ΕΚΛΕΙΣΕ ΧΡΟΝΟΣ από τις εκλογές του Μαϊου ,με τη δόλια πατρίδα μόνιμα βυθισμένη ως το λαιμό στη χειρότερη κρίση της ιστορίας της. Και με την κατοχική κυβέρνηση να κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες εξόδου από την κρίση ,αρκετές λίαν επιτυχείς,( που μακάρι να είχαν γίνει από τον Οκτώβριο του 1981) ,πλην όμως όχι πλέον ικανές να αναστρέψουν το αμετάκλητα καταδικαστικό δημόσιο αίσθημα . Καταδικαστικό όχι μόνον εναντίον αυτής αλλά και εναντίον ολοκλήρου του πολιτικού συστήματος, από κορυφής μέχρις ονύχων….
ΟΙ ΑΣΚΟΥΝΤΕΣ σήμερα θεσμικές εξουσίες - Ανώτατος Αρχων ,Πρωθυπουργός, Αρχηγοί κομμάτων ,αλλά και ανώτατοι παράγοντες της δημόσιας ζωής ( μη εξαιρουμένων των «βαρόνων» των ΜΜΕ αλλά και των καραγκιόζηδων του συναφιού μας)-καθώς μονομαχούν στο απάνθρωπο «Κολοσσαίο»

Αφύλακτη Μακεδονία λόγω των Σκουριών!


Χωρίς αστυνόμευση έχουν μείνει οι νομοί της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω της καθημερινής μετακίνησης δυνάμεων στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

Η τοπική δύναμη δεν επαρκεί για τη φύλαξη των εργοταξίων της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός, με αποτέλεσμα ο ανάγκες να καλύπτονται με μεταφορά αστυνομικών από γειτονικούς νομούς. «Καραβάνια» αστυνομικών από περιοχές όπως η Πιερία, οι Σέρρες ή το Κιλκίς, ή ακόμη και από τη νότια και κεντρική Χαλκιδική, πηγαινοέρχονται στις Σκουριές, αφήνοντας πίσω τους κενά στην αστυνόμευση στις περιοχές όπου υπηρετούν.

Προς τα γκουλάγκ της Δημοκρατίας: Ο αντιρατσιστικός νόμος


«Στις αληθινές Δημοκρατίες, ο λόγος δεν δένεται με νόμους που ποινικοποιούν την ελευθερία της σκέψης, της γνώμης και της κριτικής. Το νομοσχέδιο μόνο με τον αλήστου μνήμης γαλλικό νόμο Γκαιϋσσώ – Φαμπιούς της 13-7-1990, μπορεί να συγκριθεί: ένα ολοκληρωτικού πνεύματος νομοθέτημα.
Αποτελεί για την κυβέρνηση βαρύτατο νομικό και πολιτικό σφάλμα η υιοθέτηση της ποινικής καταστολής ως μέσου για τον περιορισμό των ανεπιθύμητων ή ενοχλητικών για κάποιους χρήσεων του λόγου, στην Πολιτική, στην Κοινωνία, στον Τύπο, στην Ιστορία, στην Τέχνη.
Οι Υπουργοί πρέπει να έχουν συναίσθηση ότι είναι υπάλληλοι της Ιστορίας. Δεν έχουν το δικαίωμα να ενδίδουν σε παράλογες απαιτήσεις “ομάδων επιρροής” ή να υπηρετούν μη ξεπερασμένη (αν μη και ύποπτη) Πολιτική Ορθότητα.

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΚΑΝΑΔΙΚΗ NΑΤΙΟΝΑL POST: “Τα Σκόπια δεν είναι Μακεδονία – Οι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρίσκονται στην Ελλάδα”




Άλλη μια ήττα υπέστησαν οι Σκοπιανοί στην προσπάθεια καταλήστευσης της ιστορίας μας, και συγκεκριμένα από ευρείας κυκλοφορίας καναδική εφημερίδα, όπου ξεκαθαρίζεται στο καναδικό κοινό που προφανώς δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες ότι οι Σκοπιανοί αυθαίρετα επιδιώκουν την οικειοποίηση της δόξας του αρχαίου μακεδονικού βασιλείου.  

Πυρ και μανία οι Σκοπιανοί με την Καναδική εφημερίδα National Post. Σε χτεσινό της άρθρο σε στήλη για ταξιδιωτικούς προορισμούς, ο αρθρογράφος Bert Archer ασχολήθηκε με τα Σκόπια.  
Ανάμεσα σε άλλα, ο Archer τονίζει τα αυτονόητα. Τα Σκόπια δεν είναι Μακεδονία και η Μακεδονία του Μ. Αλεξάνδρου είναι στην Ελλάδα.  

Η πολιτική ανεπάρκεια του ιδρυτή της Nέας Δημοκρατίας, Κων. Καραμανλή


Διαβάστε ένα απόσπασμα από πρόσφατο άρθρο του Χρήστου Γιανναρά, το οποίο αναφέρεται στον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Ο φιλόσοφος Χρήστος Γιανναράς με δύο απλά παραδείγματα, αναφέρεται στην πολιτική ανεπάρκεια του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας όπως αυτή προκύπτει από δύο παραδείγματα τα οποία και παραθέτει, με το γνωστό γλαφυρό του ύφος.
Το πρώτο παράδειγμα αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τους κομμουνιστές, στο πεδίο της ιστορικής μνήμης και της πολιτικοϊδεολογικής αντιπαράθεσης.
Το δεύτερο παράδειγμα αναφέρεται, στην επιλογή του να αποφύγει την αντιμετώπιση του επελαύνοντος προς την εξουσία, Ανδρέα Παπανδρέου.
Να τι γράφει ο Χρήστος Γιανναράς:

Ο Ερντογάν διώχνει Αλεβίτες από την Τουρκική αεροπορία !


Πρωτοφανής ενέργεια του Ερντογάν η οποία έγινε γνωστή πριν από λίγο. Ανακοίνωσε την “απόλυση” 800 ανδρών από την πολεμική αεροπορία της Τουρκίας, εκ των οποίων οι 700 είναι Αλεβίτες! Όπως ο Ασάντ....


Τέτοια κίνηση δεν έχει προηγούμενο παρά μόνο τις παραμονές των μεγάλων γενοκτονιών της Τουρκίας, όπου οι “αλλόθρησκοι”, οι ξένοι, Άρμένιοι, Πόντιοι, Ίωνες έφευγαν από κάθε μάχιμη θέση και εξοντώνονταν στα περιβόητα “τάγματα εργασίας”!
Οπωσδήποτε είναι προπομπός εξελίξεων. Στην απλούστερη περίπτωση, μιλάμε για

Αγωνιστικό Ημερολόγιο: Η Πρώτη κομματική συγκέντρωση του ΕΝΕΚ σε ανοιχτό χώρο στον Πυργετό Λαρίσης
















ΕΝΕΚ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Κείμενα – Επιμέλεια : Ίων (Ιωάννης Σχοινάς)

 Σάββατον, 14η Μαου 1983, ώρα 20.00:

Η ΠΡΩΤΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΕΚ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΧΩΡΟ
ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΕΤΟ ΛΑΡΙΣΗΣ

Εκεί μίλησε ο Αρχηγός του ΕΝ ΕΚ σε δημόσια πολιτική εκδήλωση με θέμα «Το πραγματικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ – «κατακτητές και όχι κυβερνήτες».
Χίλιοι πεντακόσιοι περίπου κάτοικοι του Πυργετού, της γύρω περιοχής και μέλη του ΕΝΕΚ ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Τοπικής Οργανώσεως του ΕΝΕΚ Λαρίσης, παρακολούθησαν και χειροκρότησαν με ενθουσιασμό την ομιλία που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Η έντονη κινητοποίηση που είχε προηγηθή και οι σπασμωδικές αντιδράσεις των παραγόντων του ΠΑΣΟΚ είχαν προκαλέσει το ενδιαφέρον των κατοίκων που με περιέργεια και αγωνία περίμεναν να δουν την πρώτη μαζική ανοικτή εκδήλωση που έγινε από το 1974 στο χωριό τους.
Τον αρχηγό του ΕΝ.Ε.Κ. Πολύδωρο Δάκογλου παρουσίασε ο πρόεδρος της κοινότητος ιατρός κ. Δημήτριος Σούκος. Ο κ. Σούκος καταχειροκροτήθηκε όταν καλωσορίζωντας τον ομιλητή είπε: 

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Χαρά Νικοπούλου: «Αρνούμαι την βράβευση από έναν βουλευτή που παραχωρεί την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδας»


Η Χαρά Νικοπούλου, «πάγωσε» τον κυβερνητικό βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη, ο οποίος προσπάθησε κατά την αποχώρησή του να ψελλίσει πως δεν είναι προδότης, λέγοντας «Αν νομίζετε ότι εμείς είμαστε προδότες κάνετε μεγάλο λάθος»…, για να εισπράξει την ψυχρή απάντηση της Χαράς Νικοπούλου, η οποία του είπε λακωνικά, «η ιστορία θα δείξει».

«Αρνούμαι την βράβευση από έναν βουλευτή που παραχωρεί την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδας» αναφώνησε η δασκάλα του Έβρου, Χαρά Νικοπούλου, η οποία δέχεται πόλεμο τα τελευταία χρόνια από το σύστημα του τουρκικού προξενείου στη Θράκη. Ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα, στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση προς τιμήν των προσώπων που προσέφεραν και

Αμβρόσιος σε Ιερώνυμο:"Σήκω από τον αναπαυτικό καναπέ της αρχιερωσύνης"


Σκληρή κριτική στον Αρχιεπίσκοπο κάνει με επιστολή του προς την Ιερά Σύνοδο ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος για την στάση που τηρεί απέναντι στα γεγονότα με αφορμή την υπόθεση της εργασίας τις Κυριακές

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος κάνει λόγο για τακτική «μυστικής διπλωματίας» και διαπιστώνει πως η Εκκλησία είναι «υπνωτισμένη».
"Η φωνή της Εκκλησίας δεν ακούγεται" λέει ο Μητροπολίτης στον Αρχιεπίσκοπο τον οποίο καλεί να, αντισταθεί να "εγερθεί εκ του αναπαυτικού καναπέ της αρχιερωσύνης" και να"«ξυπνήσει από τη ραστώνη" και τους ογδόντα έναν Μητροπολίτες .
Μάλιστα, τονίζει πως τα πολυδιαφημισμένα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής, δεν επιλύουν το πρόβλημα, ενώ τα χαρακτηρίζει "φούσκες".

Για ποια Δημοκρατία μας μιλάνε οι υποκριτές;


γράφει ο Γιώργος Μουσταΐρας
Για ποια Δημοκρατία μας μιλάνε και ποιος να τους εμπιστευτεί πλέον; Μιλώ για τους κατ’ εξοχήν θεσμικούς φορείς του κοινοβουλευτισμού στη χώρα μας, τα κόμματα, που αντιθέτως από τα διαλαλούμενα από τις ηγεσίες τους, αποτελούν, στην ουσία, φορείς της πιο στυγνής δικτατορίας και κλειστές κάστες, όπου «χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα» και τα εκατομμύρια ευρώ διασπαθίζονται, παράλληλα με τις δημοκρατικές ελευθερίες. Ο αείμνηστος Χρόνης Μίσσιος το είχε πει απλά και παραστατικά: «Η σύγχρονη μορφή δικτατορίας είναι τα πολιτικά κόμματα»…
Αναρωτηθείτε, σας παρακαλώ: Υπάρχει περίπτωση ποτέ να αμφισβητηθεί η κομματική γραμμή, την οποία διαμορφώνουν και επιβάλουν οι εκάστοτε κομματικές ηγεσίες; Υπάρχει περίπτωση ποτέ να γίνει ουσιαστικός οικονομικός έλεγχος στα κόμματα, για να μάθει το απλό μέλος, το εκτός ηγεσίας, τι χρήματα εισέρρευσαν, από πού και με τι δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, καθώς και το πού σπαταλούνται αυτά;
Μετά από όλα αυτά πώς μπορούν αυτοί, οι αντιδημοκρατικοί οργανισμοί, να εφαρμόσουν τη Δημοκρατία στην Πολιτεία, στην Κοινωνία, στη Ζωή μας; Με τι δικαίωμα και με ποια εχέγγυα;

Ὁ Ἕλληνας μουσουλμάνος δὲν ἔχει καμμία σχέση μὲ τὸν Πακιστανὸ ἢ τὸν Ἀφγανό


Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Τὰ μόνα ἀνεκτὰ τζαμιὰ στὴν πατρίδα μας εἶναι τῶν Ἑλλήνων μουσουλμάνων, Ἑλλήνων δηλαδή ποὺ ἔχασαν κάποια φορὰ τὴν πίστη τους ὅπως κάποιοι ἄλλοι ἑλληνικοὶ πληθυσμοὶ ἔχασαν τὴ γλῶσσά τους ἢ καὶ τὰ δύο. Διατήρησαν ὅμως τὸ ὁμότροπον μὲ τοὺς ὑπόλοιπους Ἕλληνες, τὸ ἀξιακὸ σύστημα ἀντιμετώπισης τῶν ἱστορικῶν καὶ κοινωνικῶν καταστάσεων, τὸ σύμφωνο μὲ τὶς ἐθνικές τους παραδόσεις καὶ συμπεριφορές. Ὁ Ἕλληνας μουσουλμάνος δὲν ἔχει καμμία σχέση μὲ τὸν Πακιστανὸ ἢ τὸν Ἀφγανό. Αὐτοὶ

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Η 1η Απριλίου, η 20η Απριλίου, η 21η Απριλίου και ο ανατολίτικου τύπου Ελληνικός Εθνικισμός


γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου
Ο Απρίλης είναι ένας περίεργος μήνας για τον «χώρο» μας. Ένας μήνας στον οποίο παραδοσιακά δημιουργούνται «εσωτερικές» συγκρούσεις. Φορτισμένος με ημερομηνίες που σημαδεύουν τις ιδεολογικές επιλογές αρκετών. Είναι η 1η Απριλίου με το ξεκίνημα της ΕΟΚΑ. Είναι η 20η Απριλίου, ημέρα των γενεθλίων του Αδόλφου Χίτλερ. Είναι η 21η Απριλίου, η ημέρα της επανάστασης-χούντας.

Γιατί ας μην γελιόμαστε. Όσο και εάν προσπαθεί ο ένας να θέσει τον άλλον «εκτός», μέρος του «χώρου» είναι και οι ελληνοκεντρικοί, μέρος του χώρου είναι και οι εθνικοσοσιαλιστές, μέρος του χώρου είναι και οι χουντικοί. Διαφορετικές αφετηρίες, διαφορετικές διαδρομές, διαφορετικές ιδεολογίες. Για μένα είναι όλοι μέσα σε αυτόν τον χώρο, επειδή οιαδήποτε ιδεολογική επικέντρωση και εάν έχουν υπάρχουν κοινές συνισταμένες. Όπως η αντίθεση στην παγκοσμιοποίηση, η σημασία του ρόλου του έθνους και παραδοχή κάποιων βασικών ιεραρχικά αξιών.

Οι Τούρκοι μπαλαντέρ.. από το μανίκι, στον πόλεμο κατά του Άσαντ, που χάνουν οι Αμερικανοί


Ας κάνουμε μια ανάλυση των τελευταίων εξελίξεων στον πόλεμο της Συρίας. 
Πριν λίγες μέρες είδαμε όλοι μας την αποτρόπαια βομβιστική ενέργεια στην  πόλη Ρεϊχανλί  στα τουρκο- συριακά σύνορα  όπου έχασαν τη ζωή τους 46 άνθρωποι και δεκάδες άλλοι τραυματιστήκαν . Από την άλλη παρακολουθώντας την πορεία της σύρραξης μεταξύ του Άσαντ και των "ισλαμιστών ανταρτών"  βλέπουμε ότι η πλάστιγγα γέρνει ξεκάθαρα υπέρ του Σύριου ηγέτη διαλύοντας το συνονθύλευμα των "ανταρτών" και των πρακτόρων που θέλουν να ανατρέψουν το καθεστώς Άσαντ (με αμερικανικές εντολές και ..όχι μόνο) Επίσης πληροφορηθήκαμε από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ούτε ανικανότητα ούτε αδιαφορία..αλλά δόλος !


Διαβάσαμε εχθές μια ακόμα είδηση, από τις δεκάδες, που έχουν σχέση με την Αλβανική εγκληματικότητα μάλιστα λίγες ώρες πριν συλλάβουν τον εγκληματία Αλβανό στα Ιωάννινα που επειδή… έτσι του ήρθε, σκότωσε δύο ηλικιωμένους.
Η είδηση έλεγε :
Για δωδέκατη φορά συνελήφθησαν προχθές τρεις γυναίκες και ένας άνδρας από την Αλβανία, οι οποίοι είχαν στήσει «επιχείρηση» με προϊόντα που έκλεβαν από παντοπωλεία της Αττικής, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη.
Πρόκειται για δύο 55χρονες και μια 56χρονη, καθώς και τον 56χρονο «οδηγό» τους, οι οποίοι εντοπίστηκαν προχτές το πρωί στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου και συνελήφθησαν, λίγη ώρα αφότου είχαν αφαιρέσει από σούπερ μάρκετ στην ίδια περιοχή διάφορα προϊόντα.

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Η κάθαρση θα διώξει τον ζόφο…


Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου

Γράφει ο Οδυσσέας Ελύτης στο "Άσμα ηρωικό και πένθημο":

"... Πέστε λοιπόν στον ήλιο νά ’βρει έναν καινούριο δρόμο
Tώρα που πια η πατρίδα του σκοτείνιασε στη γη
Aν θέλει να μη χάσει από την περηφάνια του..."

Όχι, δεν αναφερόταν στην Ελλάδα του χθες. Ούτε στην Ελλάδα του σήμερα. Αναφερόταν στην Ελλάδα του αύριο. Στην Ελλάδα που θα ζήσουν τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας. Στην Ελλάδα που το μέλλον της καθόρισαν οι γόνοι των οικογενειών Παπανδρέου και Καραμανλή. Οι οπαδοί της πολιτικής σχολής Μητσοτάκη και Σημίτη. Οι πολιτικοί που κυβέρνησαν ή στήριξαν αυτούς που κυβερνούν. Οι πνευματικοί και οικονομικοί ταγοί που ανέδειξε το μαρξιστοτραφές και δυτικογεννημένο κατεστημένο. Και βέβαια, οι "πολίτες" που συνήθιζαν να ψηφίζουν τους συγγενείς, τους ρουσφετοπατέρες ή τα κόμματα "στα οποία ανήκαν".