Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Τρία χρόνια από τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα


Στην μαρτυρική Χειμάρρα στις 11 Αυγούστου  το μνημόσυνο του εθνομάρτυρα
Φέτος συμπληρώνονται τρία χρόνια ἀπὸ τὴν δολοφονία του. Δολοφονήθηκε ἀπὸ Ἀλβανοὺς ἐπειδὴ μιλοῦσε Ἑλληνικά! Τὴν Κυριακὴ 11 Αὐγούστου 2013 καὶ ὥρα 10 τὸ πρωί, θὰ πραγματοποιηθεῖ στὴν Χειμάρρα καὶ στὸν Ναὸ τοῦ Ἁγίου Σπυρίδωνος τῆς

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Ο κούριερ του Νταβούτογλου


Ακου, φίλε, τι είπε ο Βενιζέλος και πέρασε στο ντούκου: «Επισκέφτηκα την Αγκυρα, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση που μου έκανε ο ομόλογός μου κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, όταν μου τηλεφώνησε για να με συγχαρεί με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων μου. Επέλεξα να επισκεφτώ την Αγκυρα, για λίγες ώρες, στις 19 Ιουλίου, γιατί ήθελα η συνάντησή μου και η συζήτησή μου με τον κ. Νταβούτογλου να πραγματοποιηθεί πριν από την άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στη Μαγιόρκα και, κυρίως, πριν από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., που πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουλίου, στις Βρυξέλλες.

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Τὸ «Σύμπλεγμα τῆς Μέδουσας» στὴν Ἑλληνικὴ κοινωνία.


Φανταστείτε ένα κοπάδι αντιλόπες που βόσκουν στη σαβάνα. Το χορταράκι είναι τρυφερό, πριν λίγες μέρες σταμάτησε η βροχή. Οι αντιλόπες μασουλάνε, μηρυκάζουν και κουτσομπολεύουν.
Τότε ξαφνικά ο άνεμος αλλάζει και στα ρουθούνια τους φτάνει μυρωδιά από… Κίνδυνος!
Μέχρι να συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει ένα τσιτάχ πετάγεται από τα ψηλά χόρτα και τους επιτίθεται. Το τσιτάχ πιάνει τα 100 χιλιόμετρα σε λίγα δευτερόλεπτα.
Όλες αρχίζουν να τρέχουν, αλλά μία, που παράφαγε, αργεί ένα δευτερόλεπτο. Το τσιτάχ τη καταδιώκει, τη φτάνει, πηδάει πάνω της και… Η αντιλόπη πέφτει. Δεν είναι νεκρή, αλλά δεν νιώθει τίποτα πια, έχει «παγώσει».
Αυτή την κατάσταση οι ηθολόγοι την ονομάζουν «αντίδραση ακινησίας».

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Καπηλείας …συνέχεια. (του Σπύρου Παπαδόπουλου)


«Ο Εθνικισμός είναι μορφή της ενέργειας Ο Barres τιτλοφορεί τα βιβλία του με το όνομα των μυθιστορημάτων της εθνικής ενέργειας. Η ύπαρξις ενός έθνους είναι όλη ενέργεια. Άμα πάψει να είναι όλη ενέργεια, χάνεται το έθνος σιγά σιγά»
Ι.ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ  

Καθώς φαίνεται ο πρόεδρος του 
ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Ίωνα Δραγούμη 29/7/2013  και τα όσα έγραψα στον Κοινό Παρονομαστή με τίτλο « Το ιστορικό μιας καπηλείας »
Μάλλον έχασε την ψυχραιμία του και αυτοαποκαλύπτεται, ‘όπως φαίνεται δεν του πάει η Μεγάλη Ιδέα, ούτε με τον Ίωνα Δραγούμη αλλά ούτε με την Α.Ε.Κ., έτσι διέκοψε τις διακοπές του για να κάνει εκπομπή και να ηρεμήσει  τους φιλάθλους της ΑΕΚ αλλά και να αυτό αποκαλυφθεί ως ο εμπνευστής της καπηλείας του Ίωνα Δραγούμη

Η 4η Αυγούστου χρόνια μπροστά (τετράδια της 4ης Αυγούστου)

Στο προσωπικό μου αρχείο βρέθηκαν κάποια τετράδια της περιόδου 1936-40  της  4ης Αυγούστου
Δεν γνωρίζω αν αυτά τα μαθητικά τετράδια μοιραζόντουσαν στους μαθητές η αν οι μαθητές τα αγόραζαν.
Όπως και δεν γνωρίζω αν ήταν έκδοση κρατική η κάποιου ιδιώτη
Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι  η εξωτερική εμφάνιση, εικόνα, σύνθημα προσανατολισμός
Το να παρακινούνται οι νέοι να αγαπήσουν τα Ελληνικά βουνά μέσα από το σκι και τον Παλαμά η και ακόμα να ασχοληθούν με το τένις ήταν  κάτι πολύ πρωτοποριακό

Πράγμα το όποιο δεν γίνεται ακόμα και σήμερα και ας

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Ύβρις φυτεύει τύραννον



Του Συνεργάτη μας Φοίβου Ιωσήφ

Σοφοκλής, Οιδίπους Τύραννος, στίχος 873. Η έπαρση γεννάει τον αδίστακτο.
Λόγοι σοφοί Ελληνικοί στους αιώνες και τις χιλιετίες. Πραγματικότητες πού η εξουσία αναπαράγει καθημερινά αγνοώντας την λογική και το Δημόσιο συμφέρον. Αδιαφορούν οι επηρμένοι για την κοινή γνώμη, για το Δημόσιο αίσθημα, για την αγανάκτηση του λαού και ενδιαφέρονται μόνον για την εξυπηρέτηση των προσωπικών πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων τους. Ο λόγος για το αποτυχημένο πρώην υπουργό κ.Χρήστο Παπουτσή.
Ήταν από τους υπουργούς που αγνόησαν αναίσχυντα την λαϊκή εντολή και οδήγησαν τους Ελληνες πολίτες στην αναζήτηση τροφής στους κάδους απορριμάτων. Είναι ένας εκ των δεκάδων αποτυχημένων Υπουργών πού απαγόρευσαν στους νέους να έχουν δουλειά και όνειρα, να έχουν εισόδημα και

«Επιτροπή Μνήμης και Τιμής Ίωνος Δραγούμη» στην Θεσσαλονίκη

Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία
ΔΕΣΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
Πασαλίδη 29, Κ. Τούμπα, Θεσσαλονίκη
 Θεσσαλονίκη, 05/08/2013

                                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Οι «Δεσμοί Ελλήνων» τίμησε και φέτος τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα διανοητή, πολιτικού και διπλωμάτη Ίωνος Δραγούμη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην προτομή του, που βρίσκεται στο πάρκο της ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη, με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο της εταιρείας και πρώην δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Κουριαννίδη.
Παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, η κα Δήμητρα Ρετσινά, πολιτευτής και εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο κ. Χρήστος Βενέτης, περιφερειάρχης του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας, ο κ. Νίκος Σύρπης, εκπρόσωπος της Κοινωνίας – Πολιτική Παράταξη Συνεχιστών του Καποδίστρια. Παρέστησαν επίσης ο πρώην βουλευτής κ. Κωνσταντίνος

Δικαιοσύνη στα μέτρα του Λάτση: Το ΣτΕ κουκούλωσε το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης


Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας υπό τη νεα "ιεραρχική" της ηγεσία  σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε μεν άκυρη την οικοδομική άδεια ανέγερσης του εμπορικού κέντρου «The Mall Athens» στο Μαρούσι Αττικής, αλλά παράλληλα έδωσε νομική λύση για να «θεραπευθεί» το πρόβλημα του κ. Λάτση, με τη σύνταξη εκ των υστέρων περιβαλοντολογικής μελέτης. Επομένως ουτε γάτα ούτε ζημιά. Και η δικαοσύνη «αποκατστάθηκε» μετα από 10 χρόνια και το «The Mall Athens» έμεινε στη θέση του.  
Ειδικότερα, οι Σύμβουλοι Επικρατείας, έκριναν με μεγάλη πλειοψηφία ότι ο Ν. 3207/2003 που επέτρεψε την κατασκευή του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου

4η Αυγούστου 1936: Η "επικρατούσα άποψη" και η ιστορική αλήθεια

Γράφει ο Νίκος Τζιόπας

Ένας πολύ καλός τρόπος που έχει εφεύρει η επικρατούσα «προοδευτική» άποψη για την πρόσφατη ελληνική ιστορία, ώστε να μπορέσει να αντικρούσει την ιστορική αλήθεια, είναι να «βαφτίζει» με προσβλητικούς, υβριστικούς και άτοπους χαρακτηρισμούς οποιονδήποτε δεν συμφωνεί με αυτή. Και το κάνουν αυτό οι εκπρόσωποί της, την στιγμή που οι ίδιοι περηφανεύονται ότι πιστεύουν στην
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ και στην ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Άγνωστοι Έλληνες: Αϊνώ, όταν ο Ελληνισμός «άγγιξε» την Ιαπωνία


Η δύναμη του Ελληνισμού και αυτό που τον κάνει να στέκεται όρθιος μέσα στον χρόνο είναι οι αξίες, τα ήθη, ο πολιτισμός που πρεσβεύει, μα πάνω απ’ όλα οι άνθρωποι που διατηρούν αναλλοίωτα αυτά τα στοιχεία.
Τέτοιους ανθρώπους δεν θα συναντήσει κανείς μόνο στην Ελλάδα αλλά ακόμα και στο πιο «απίθανο» σημείο του πλανήτη… Ανθρώπους που μπορεί να έχουν διαφορετική εθνικότητα, να μιλούν άλλη γλώσσα, να πιστεύουν σε άλλη θρησκεία αλλά στους οποίους υπάρχει μέσα τους το ελληνικό DNA.
Απόδειξη αποτελούν συν τοις άλλοις και οι Αϊνού (Ίωνες) ή πιο σωστά Αϊνώ, «η λευκή φυλή» της Ιαπωνίας, όπως τους αποκαλούν. Στις αρχές του 20ου αιώνα οι Αϊνώ αριθμούσαν περί τα 3.000.000!

Ζουν  στο Χοκκαΐντο, στην νότια Σαχαλίνι και στην Φορμόζα (γνωστή ως Ταϊβάν).  Πολλοί ξένοι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων  και ο Καθηγητής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Phoenix, Thomas S. Anderson,

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ καλά κρατεί : Ο Μπακογιάννης junior στο παιχνίδι !


Διαβάσουμε στο φιλοΝεοΔημοκρατικό parapolitika.gr :
"Κλειδώνουν" τα ονόματα μέχρι τέλος Αυγούστου...
Μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχουν κλειδώσει, σύμφωνα με πληροφορίες τα ονόματα για τις υποψηφιότητες που θα μπουν στην τελική μάχη για τους μεγάλους Δήμους της χώρας. Παρά μάλιστα το... βαθύ θέρος, έχουμε ήδη τις τελικές διεργασίες για τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν (και) τον πρώτο και πολύ σημαντικό από πολλές απόψεις,  Δήμο της χώρας.
Η πληροφορία του parapolitika.gr, εδώ και μία εβδομάδα, ότι κυκλοφορεί φήμη πιθανής υπoψηφιότητας του Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο της Αθήνας,

Ο Μεταξάς το Δ.Ν.Τ. και το νομικό προηγούμενο που στηρίχθηκε η Αργεντινή για να αποφύγει την υποδούλωση


Το 1936, η Ελλάδα του Ιωάννη Μεταξά και το καθεστώς της 4ης Αυγούστου αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου που είχε συνάψει με τη βελγική τράπεζα «Societe Commerciale de Belgique».

Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο, που είχε ιδρύσει η Κοινωνία των Εθνών, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις.