Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Για την επανελλήνιση των Ελλήνων


Είναι πια φανερό σε όλους όσους έχουν (ακόμα) «ανοιχτά» τα μάτια: η Μεταπολίτευση, αυτή η καταραμένη και άθλια περίοδος για τον ελληνισμό, έφερε στον τόπο μας τον αφελληνισμό των πάντων! Κατέστρεψε τον μέσο Έλληνα όχι μόνο οικονομικά, κοινωνικά, συνειδησιακά κτλ., αλλά πάνω απ’ όλα ψυχικά... Του διέφθειρε ανεπανόρθωτα τον εσωτερικό του κόσμο, καθιστώντας τον ένα κουτοπόνηρο παράσιτο, που βλακωδώς προσπαθεί να επιβιώσει σε βάρος ολόκληρου του οργανισμού που συνιστά το έθνος.Και, ασφαλώς, σε βάρος των συμπολιτών και συνανθρώπων του. Ακριβώς πάνω σ’ αυτή την αρρωστημένη νοοτροπία δομήθηκαν οι διάφορες «επαγγελματικές» συντεχνίες που ταλαιπωρούν τόσο τη χώρα αυτή και τον λαό της... 

Μαθήματα Ιστορίας :Από τον Μελιγαλά..και όχι μόνον.

Τα μνήματα στον Μελιγαλά δείχνουν την σφαγή που έγινε
εκεί εις βάρος χιλιάδων αθώων
Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας
Φέτος η Νίκη του 1949, γιορτάστηκε στο Βίτσι και στο Γράμμο, με τον τρόπο των ακτιβιστών, που «έθαψαν στην άμμο», τους εκπροσώπους της μαυραγορίτικης λάιτ δεξιάς, που συνοδοιπορεί με τους κάθε είδους κομμουνιστές από το 1974 Έτσι τα «μερομήνια» προειδοποίησαν για τις σφαλιάρες και τα μπουγέλα που θα πέσουν, αν εμφανιστούν στον Μελιγαλά τα παιδιά του Αν­τωνάκη, που κάποτε, επειδή μάζευε ψηφαλάκια. κατέθετε και εκείνος «στεφάνι» στην Πηγάδα.
Ωστόσο από το Βίτσι, το Γράμμο, την Φενεό και τον Μελι­γαλά. πρέπει να βγάλουμε πολιτικά μαθήματα, και τότε, μπορεί να πιάσει τόπο και η σφαλιάρα.Εάν δεν καταλάβουμε από το «διδακτικό παρελθόν» το ποιος, τι, και γιατί ,δεν πρόκειται να λύσουμε καμιά από τις εξισώσεις του παρόντος και του μέλλοντος μας.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΡΕΠΟΥΣΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΞΥΠΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ! (του Σπύρου Παπαδόπουλου)


Δεν υπάρχει σήμερα καμία αμφιβολία ότι ακόμη και οι πλέον καλόπιστοι δύσπιστοι, ακόμα και οι πολιτικά αφελείς αυτού του τύπου έχουν καταλάβει τον ρόλο της Ρεπούση.
Σίγουρα δεν πρόκειται για ιδεολογικές εμμονές και θα ήταν πραγματική αφέλεια να της αποδοθούν τέτοιες αφετηρίες στις ενορχηστρωμένες παρεμβάσεις της, ειδικά στα θέματα της ιστορίας.  
Η κυρία Ρεπούση βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία στα πλαίσια της παγκόσμιας νεοταξικής ισοπέδωσης – χυλοποίησης των Εθνών, των φυλών, των πολιτισμών που είναι τα εμπόδια στην καθολική επικράτηση μιας κλίκας υπανθρώπων που ονειρεύονται την επικράτηση της «ΝΕΑΣ ΣΙΩΝ» την ανέγερση του νέου ΝΑΟΥ του ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ και την «βασιλεία» του νέου…ΔΑΥΙΔ !!
Δεν πρόκειται για μεταφορικές έννοιες αλλά για την ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ της σιωνιστικής αράχνης...

«Στοχασμοί ενός Απολίτικου»


Αν κάποιος κοιτάξει σήμερα γύρω του, στις «σύγχρονες» κοινωνίες, είναι να τον πιάνει απελπισία. Οι άνθρωποι, που επέδειξαν απίστευτη επιδεξιότητα (και επιτηδειότητα) στην καινοτομία, στη δημιουργία δικτύων και υποδομών, ηττήθηκαν στο ηθικό πεδίο. Και χωρίς να το καταλάβουν, έμειναν να περιβάλλονται από (άψυχες) μοντέρνες επινοήσεις και κατασκευές.
Γιατί αυτό; Διότι δεν διάβασαν τους λόγιους των καιρών μας, διότι οι σπουδές περιορίστηκαν στις θετικές επιστήμες και περιθωριοποιήθηκαν οι ανθρωπιστικές και κάπως έτσι χάθηκαν το φιλοσοφικό και το αξιακό υπόβαθρο, που θα έπρεπε να διέπει τις ανθρώπινες δραστηριότητες, συναλλαγές και σχέσεις, σε όλα τα επίπεδα.
Με λίγα λόγια, ο ορθολογισμός θριάμβευσε, με ολέθρια αποτελέσματα για την ανθρωπότητα. Ένας ορθολογισμός, που με τη λογική του επιβάλει μια επίθεση των Αμερικανών στη Συρία, λόγω του ότι ο ένοικος του Λευκού Οίκου είναι δέσμιος μιας ανόητης κόκκινης γραμμής που ο ίδιος χάραξε αλόγιστα, προ καιρού. Και γι’ αυτό, ενδέχεται να χαθούν και άλλες ζωές και να αιματοκυλιστεί και πάλι η Μέση Ανατολή. 

Αμφικτυονικό συνέδριο της Πυλαίας Δήμητρας (VIDEO)

                                 του Ευθύμιου Χριστόπουλου
από το βιβλίο του: «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ»

Τα ερείπια της Αμφικτυονικής στοάς στην αρχαία
Ανθήλη & στο βάθος ο συγγραφέας Ε. Χριστόπουλος
Τα ερείπια της Αμφικτυονικής στοάς στην αρχαία
Ανθήλη & στο βάθος ο συγγραφέας Ε. Χριστόπουλος
 Η λέξη Αμφικτυονία, αρχαϊκά, σήμαινε τη συγκέντρωση και συνένωση περισσοτέρων πόλεων ή λαών γειτόνων, κοντά ή γύρω από έναν επίσημο και κοινά παραδεκτό Ναό, όπου οι πε­ρίοικοι (και περικτίονες, εξ ου και Αμφικτίονες) συνέρχονταν για καθαρά θρησκευτικούς λόγους και σκοπούς.
Αμφικτυονικά Συνέδρια συνέρχονταν σε διάφορα ση­μεία της Ελλάδος, όπως προαναφέρθηκε, με διάφορες μορφές το καθένα, κυρίως θρησκευτικά.
Αυτός ο θρησκευτικός χαρακτήρας των Αμφικτυονιών, αρχικό σκοπό είχε την κοινή διάδοση και διδασκαλία της λα­τρείας σε

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Τίμησε την πατρίδα της, είπε όχι στους Τούρκους και... την τιμωρούν!


Το περασμένο καλοκαίρι δεν δελεάστηκε από την πρόταση των Τούρκων, που έριχναν στα πόδια της εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να την πείσουν να αλλάξει εθνικότητα. Τώρα η Βάσω Βουγιούκα δηλώνει αποφασισμένη να φύγει από την Ελλάδα και πιθανότατα από την Εθνική ομάδα. Αιτία το γεγονός ότι οι αθλητές δεν εξαιρέθηκαν από τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Η αθλήτρια της ξιφασκίας, που έχει πάρει το αργυρό μετάλλιο στα δύο τελευταία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, είναι διορισμένη στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. «Είναι πολύ λυπηρό αυτό που πρόκειται να συμβεί, γιατί οι αθλητές προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό, ανεβάζουμε την Ελλάδα ψηλά και οι πολιτικοί, ως αντάλλαγμα, μας γυρνούν την πλάτη. Και στις πιο φτωχές χώρες οι διακεκριμένοι αθλητές

Ο νεοφιλελληνισμός της Σιμόν Λε Μπαρόν - Μια Γαλλίδα για την Ελλάδα


Μία φιλόσοφος, η οποία "ερωτεύτηκε" την Ελλάδα, την αιώνια ύπαρξή της και τον ελληνικό Λόγο, ο οποίος κρατά ζωντανή την χώρα και εμπνέει αυτούς που την αγαπούν. Σταράτη, σκληρή στις αλήθειες της, η Λε Μπαρόν, τολμά να καταγγείλει τους υπαίτιους του εξευτελισμού της χώρας μας, αυτούς, οι οποίοι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την ελληνική διανόηση για να σβήσουν τον ελληνικό πολιτισμό, γεγονός, το οποίο έχει επιχειρηθεί και στην Γαλλία όπου "η γαλλική γλώσσα έχει καταντήσει διάλεκτος". -γράφει.

Το βιβλίο της Σιμόν Λε Μπαρόν προτείνει ως εναλλακτικό τρόπο ζωής την αναβίωση και πραγμάτωση των ανθρωπιστικών αξιών, εστιάζοντας στον νεοφιλελληνικό ανθρωποκεντρισμό, υπό την έννοια της πεποίθησης που υποστηρίζει: "Πρώτα ο άνθρωπος κι έπειτα οι αριθμοί". [...] Η Σιμόν Λε Μπαρόν αναφέρει τη διάκριση μεταξύ χρήματος και νομίσματος και τις ελληνικές αξίες που υπήρξαν, κατά κοινην ομολογία, πρόδρομος και στυλοβάτης του δυτικού πολιτισμού. 

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Φιλότης και Νείκος του Εμπεδοκλέους


Η ενότητα των πάντων,
ο κύκλος της ζωής,
η γέννηση, ο θάνατος,
το καλό και το κακό,
η αφθαρσία και η φθορά,
η ακινησία μέσα από την μεταβολή
εναλλαγή στο Είναι του ενός

Η συναρμογή και η εναντίωση είναι δυο διαφορετικές δυνάμεις, που κυβερνούν και καθορίζουν τα ζωντανά όντα όχι ως ενιαίο φαινόμενο αλλά μέσα σε μια αδιάκοπη εναλλαγή. Ο Εμπεδοκλής τις ονομάζει φιλότης και νείκος, δηλαδή φιλία και διαμάχη, και τις ανάγει σε καθολικές αιτίες κίνησης των έμβιων όντων. 

Κάθε 18 ώρες μια αυτοκτονία στην Ελλάδα και κάθε 45' μια απόπειρα ! Το έγκλημα συνεχίζεται...


Για να είμαστε ειλικρινείς και παρακολουθώντας την συχνότητα καταγραφής από το αστυνομικό δελτίο, τον τύπο, η το διαδίκτυο, των αυτοκτονιών περιμέναμε όταν θα προσπαθούσε να αποτυπωθεί στατιστικά η εκτόξευσή τους.
Στοιχεία που σοκάρουν παρουσιάστηκαν από την μη κυβερνητική οργάνωση «Κλίμακα» - Το προφίλ όσων αυτοκτονούν - Μια αυτοκτονία έχει άμεσο αντίκτυπο στη ζωή άλλων 6 έως 23 ατόμων
Έντονο προβληματισμό προκαλεί στους επιστήμονες η μελέτη των στατιστικών στοιχείων για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα, αλλά και επιστημονική ανάλυση για την ψυχοσύνθεση όσων οδηγούνται στο απονενοημένο διάβημα. Όπως τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η μη κυβερνητική οργάνωση «Κλίμακα» - με αφορμή την έξαρση του φαινομένου των αυτοκτονιών στη χώρα μας- κάθε 18 ώρες στην Ελλάδα γίνεται μία αυτοκτονία, ενώ κάθε 45 λεπτά μια απόπειρα αυτοκτονίας. Εξίσου θλιβερό είναι και το στοιχείο ότι οι αυτοκτονίες είναι δύο και τρεις φορές περισσότερες από ότι οι ανθρωποκτονίες!

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ομιλία του γ.γ του Εθνικό Μετώπου στην Θεσσαλονίκη


Θεσσαλονίκη, 9-9-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας πληροφορούμε ότι την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00´, ο Γ.Γ. του Εθνικού Μετώπου, κ. Μάνος Κώνστας, θα ομιλήσει με θέμα «Η ελληνική απάντηση στην κρίση».
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του ξενοδοχείου Imperial Palace (Αντιγονιδών 11, Θεσσαλονίκη).
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.

Προηγουμένως, ο κ. Μάνος Κώνστας θα επισκεφθεί την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και θα συνομιλήσει με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου.

Το Εθνικό Μέτωπο απαιτεί πλήρη και δωρεάν Δημόσια Υγεία (του Κώστα Καρδαρά )


Οι επικοινωνιακές φανφάρες της μνημονιακής διακυβέρνησης και οι ρητορικές …επιδόσεις του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, αδυνατούν μεταξύ άλλων να κρύψουν και την τραγική κατάσταση της δημόσιας υγείας του ελληνικού λαού.

Η δουλική στις συμμόρφωση με τους όρους του μνημονίου οδήγησε σε ένα αυτοτροφοδοτούμενο αδιέξοδο που οι επί μέρους παράμετροί του συνθέτουν μία ζοφερή πραγματικότητα, που δεν αφορά τους αριθμούς στα λογιστικά κατάστιχα, αλλά την υγεία και την αρρώστια, την ζωή και τον θάνατο των ανθρώπων, του ελληνικού λαού. Μερικά από τα στοιχεία της πραγματικότητος αυτής είναι:

Τι πάει να διαπραγματευτεί ο Βενιζέλος με τον Νίμιτς;


Θα βάλουν τον πολιτικά νεκρό να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας;
Συνάντηση με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς θα έχει σήμερα, Δευτέρα, στις 13:00 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Νίμιτς πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη σε Αθήνα και Σκόπια με στόχο τη συνέχιση των συνομιλιών για την εξέρευση κοινά αποδεκτής λύσης για την ονομασία της ΠΓΔΜ.
Με το βλέμμα στον προσεχή Δεκέμβριο, όταν και πάλι θα συζητηθούν θέματα διεύρυνσης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), ο αμερικανός διπλωμάτης θα επιδιώξει να συμβιβάσει τα μέχρι στιγμής ασυμβίβαστα.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Αγωνιστικό Ημερολόγιο ΕΝ.Ε.Κ.: Συλλήψεις μελών του ΕΝ.Ε.Κ.


Ο αείμνηστος Σπύρος Δελημήτσος
ΕΝΕΚ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Κείμενα – Επιμέλεια : Ίων (Ιωάννης Σχοινάς)

• Πέμπτη 9η Σεπτεμβρίου 1982:
ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΝΕΚ
Συλλαμβάνονται δύο μέλη και ένας φίλος του ΕΝΕΚ με την κατηγορία ότι έκλεβαν σημαίες στον πέριξ του Ολυμπιακού Σταδίου χώρο, όπου ετελούντο οι Πανευρωπαϊκοί αγώνες στίβου. Πρόκειται για τους συν. Ιωάννη Σχοινά και Δ.Κ. και για τον αείμνηστο φίλο Σπύρο Δελημήτσο.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου και μέχρι το πρωΐ δεν τους επετράπη να επικοινωνήσουν με τους δικηγόρους τους. Καταθέτουν μόνοι τους ότι ευρέθησαν στον χώρο για να εορτάσουν την νίκη της Άννας Βερούλη στον ακοντισμό που είχε πραγματοποιηθή το ίδιο βράδυ.

Το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή και η πιθανή "επιστροφή" του.

του Νίκου Τζιόπα*
Στην αρχή ξεκίνησε σαν ψίθυρος. Αργότερα συζητιόταν ανοιχτά από όλους (ιδιαιτέρως από τους θαυμαστές και υποστηρικτές του).  Τον Μάρτιο του 2012 συζητήθηκε έντονα, με αφορμή την άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα των "προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας", "διατάραξης ομαλής λειτουργίας του Πολιτεύματος" και "αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας, που του παρέχει το Σύνταγμα"., από τον εισαγγελέα πρωτοδικών, Νίκο Ορνεράκη. Η έρευνα διενεργήθηκε για ένα περίπου χρόνο (από τον Ιούνιο του 2011, με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων που επικαλούνται έγγραφο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών προς την ΕΥΠ, σύμφωνα με το οποίο, υπήρχε οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, λόγω της ενεργειακής πολιτικής της τότε κυβέρνησης. Όλα τα «έγκυρα», διεθνή ΜΜΕ ασχολήθηκαν με το θέμα, ακόμα και οι κυβερνήσεις των κρατών. Από εκεί και πέρα «παρελαύνουν» μπροστά μας μέχρι σήμερα, δημοσιεύματα που εμπλέκουν ελληνικές και ξένες μυστικές υπηρεσίες ως πηγές πληροφοριών, ακόμα και καταθέσεις πολιτικών προσώπων, τέως υπουργών κ.λ.π., που «δείχνουν» τους υποτιθεμένους ενόχους.

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

«Συγκίνηση με τον Εθνικό ύμνο μέσα στην Πόλη» - Πρωταθλήτριες οι Νεανίδες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο.


Η Εθνική ομάδα πόλο των Νεάνιδων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Μορφέσης, δήλωσε συγκινημένος που άκουσε τον Εθνικό ύμνο μέσα στην Πόλη.
«Συγκινήθηκα πολύ που άκουσα τον εθνικό ύμνο μέσα στην Πόλη. Αυτό μένει περισσότερα απ’ όλα. Το έζησα κι αυτό. Είναι μεγάλη στιγμή για μένα και τον Ελληνισμό γενικότερα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσους προσπάθησαν γι αυτό το αποτέλεσμα, αθλήτριες, προπονητές, το σταφ, την ομοσπονδία, τα σωματεία και όλους όσους χαίρονται με τις επιτυχίες μας. Συγχαρητήρια και σε όλα τα κορίτσια που ήρθαν στην προετοιμασία, συνέβαλαν και αυτά», είπε ο κόουτς και πρόσθεσε:

Μετά το "λεφτά υπάρχουν" .. τέλος και η Εποχή των Μνημονίων !


Ο μάγειρας είναι γνωστός: Το κόμμα των πολιτικών κομμάτων και η συνταγή επίσης γνωστή: Καθαρά ψέματα με μπόλικη ελπίδα πασπαλισμένη με πολλά "μπαχάρια" όπως πρωτογενές πλεόνασμα, μεταρρυθμίσεις και άλλα  για να κρύψουν την βρώμα την δυσωδία αλλά και την επικινδυνότητα  της πολιτικής "σούπας"..Ο ...πελάτης,  αυτός που θα το φάει είναι ο Έλληνας πολίτης. Και αν "πεθάνει" ποσώς τους ενδιαφέρει. Αυτοί το  καθήκον τους απέναντι στους εντολείς τους θα το έχουν κάνει με το παραπάνω.
Με ένα λογύδριο ο συγκυβερνήτης του ελληνικού κράτους με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, Αντώνης Σαμαράς προσπάθησε να εξαπατήσει και τους τελευταίους αφελείς λάτρεις του κοινοβουλευτισμού και του φιλελευθερισμού .Είπε μετά εκείνο το περιβόητο ¨λεφτά υπάρχουν" του φίλου και συμμαθητή του Γιώργου Παπανδρέου ότι 

Αθλητισμός: Νίκησε και την Τουρκία 84-61 η Εθνική μας ομάδα στο μπάσκετ



Τι κι αν δεν είχε τον Βασίλη Σπανούλη; Τι κι αν ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν εμπύρετος το πρωί; Η Εθνική με όπλο την άμυνα της έκανε ακόμα ένα καλό παιχνίδι στην «Μπονίφικα Αρένα» του Κόπερ, συντρίβοντας την Τουρκία με 84-61, για την τρίτη αγωνιστική του Δ΄ομίλου του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Η Ελλάδα όχι μόνο εξασφάλισε θέση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης παραμένοντας αήττητη μέχρι στιγμής, αλλά έθεσε εκτός συνέχειας του τουρνουά τους… "γείτονες".