Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Η λύση είναι πολιτική ( του Κώστα Καρδαρά )


Ενώ οι κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ συνεχίζονται, η απάντηση του υπουργείου είναι η τυφλή προσήλωση στο γράμμα του μνημονίου και στην τεράστια προς τα κάτω συμπίεση των δαπανών για την υγεία σε τριτοκοσμικά επίπεδα.

Η σχεδιαζόμενη ανατροπή των δομών της πρωτοβάθμιας υγείας δεν γίνεται για την θεραπεία των υπαρκτών παθογενειών του συστήματος αλλά για την κατάργησή του με βραχυπρόθεσμα οικονομικά κριτήρια χωρίς καμία σοβαρή τεκμηρίωση εξοικονομήσεως σε βάθος χρόνου.

Εκτός από το γεγονός του ότι βεβαίως θίγονται τα εργασιακά κεκτημένα χιλιάδων ιατρών, ο μεγάλος χαμένος είναι ο ελληνικός λαός αφού πρόκειται να επιβληθεί ένα άτοπο και αναχρονιστικό πρότυπο που μεταφέρει το επίπεδό της υγείας μισό αιώνα πριν.

Νέα Δημοκρατία: Λίγο πριν το τέλος (του Πολύδωρου Δάκογλου)


Η ίδρυση της "Νέας Δημοκρατίας" από τον εκλεκτό της Βασίλισσας Φρειδερίκης (το 1954) και «εγκεκριμένο» διάδοχο του καθεστώτος Ιωαννίδη (το 1974), συνοδεύτηκε από τις κραυγές των «απροσάρμοστων δεξιών» που δεν μπορούσαν να δεχτούν ότι το κόμμα τους θα έφερε ως τίτλο μια κομμουνιστική, επίσημα διακηρυγμένη, ορολογία. (Ο όρος "Νέα Δημοκρατία", ήταν το διακηρυγμένο όραμα των κομμουνιστών, μετά την στρατιωτική ήττα στο Γράμμο και το Βίτσι). 
Το νέο ξεκίνημα του Κωνσταντίνου Καραμανλή σηματοδοτήθηκε από την ανανέωση του «πολιτικού προσωπικού αιχμής» και την εκλογή δεκάδων νέων και άπειρων βουλευτών, που σε μεγάλο ποσοστό ήσαν μεταλλαγμένοι γόνοι παλαιοτέρων πολιτικών. Ο «ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός», που τότε διακηρύχθηκε ως επίσημη ιδεολογία του κόμματος, δεν έγινε ποτέ κατανοητός από τα στελέχη που, όμως, δεν έδειξαν και μεγάλο ενδιαφέρον για «το δευτερεύον αυτό ζήτημα» περιοριζόμενα στην εμπέδωση, στην άσκηση και στη νομή της εξουσίας.

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

60 χρόνια απο τον θάνατο του Νικολάου Πλαστήρα

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΩΝ ανακοινώνει ότι το Σαββατοκύριακο, 7 και 8 Δεκεμβρίου 2013 θα οργανώσει μεγάλη διημερίδα προς τιμή του συμπατριώτη μας Καρδιτσιώτη Πρωθυπουργού και Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από το θάνατο του «Μαύρου Καβαλάρη» (1953-2013).

Το Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 18.00’ θα ξεκινήσει η διημερίδα στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες για τη ζωή και το έργο του πολιτικού και στρατιωτικού Νικολάου Πλαστήρα με κεντρικούς ομιλητές, τους κ.κ. Στέλιο Παπαθεμελή, δικηγόρο-πρ. Υπουργό, Σαράντο Καργάκο, συγγραφέα-ιστορικό και Ιωάννη Παρίση, Υποστράτηγο ε.α -Δρα Πολιτικών Επιστημών.

Σύντομες παρεμβάσεις θα κάνουν ο γιος του Υπασπιστή

Μικρή σύνταξη για όποιον έχει σπίτι! Η καπιταλιστική διαστροφή δεν έχει τέλος...




Εφιαλτικά σενάρια για σύνδεση της σύνταξης με εισοδήματα που μπορεί να προκύπτουν από ενοίκια επιχειρούν να προωθήσουν στην Ελλάδα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η σκέψη είναι σε έναν απώτερο χρόνο κάποιος που έχει σπίτι (και άρα δεν πληρώνει ενοίκιο) να παίρνει μικρότερη σύνταξη.
Την προηγούμενη εβδομάδα οι τεχνοκράτες της τρόικας πρότειναν στην ελληνική πλευρά, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας πριν από λίγες ημέρες, να εξετάσει την πιθανότητα να χορηγούνται στο εξής συντάξεις «βάσει εισοδήματος».

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Αντιφωνητής κατά ΕΛΙΑΜΕΠ - To κρίσιμο ερώτημα: How much ?




Τι δουλειά έχει στην Κομοτηνή το ΕΛΙΑΜΕΠ των διαδρόμων της παρα-εξουσίας;
Πέρα από την ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ του ΕΣΠΑ,  έχει …κι άλλο ενδιαφέρον το συνέδριο;
Όπως π.χ. στην Κύπρο, όπου έναν ολόκληρο χρόνο δούλευαν για το ΝΑΙ στο προδοτικό
ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ;  Είχαν παίξει ρόλο τα αμερικάνικα δολάρια που αποκάλυψε ο Μ. Ιγνατίου; Κι αν υπήρχε μια ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ στη χώρα, ποιος θα την χρηματοδοτούσε; Μήπως η αμερικάνικη Πρεσβεία, οι δήθεν ΜΚΟ, ο Σόρος, οι Ροκφέλερ, η Παγκόσμια Τράπεζα;

Τιμή και δόξα στους ήρωες του Μακρυγιάννη

Αγωνιστής - Ήρωας επιζώντας του Ηρωικού Συντάγματος
Oι εθνικιστές σε πνεύμα ενωτικό και κάτω από την Ελληνική Σημαία τίμησαν τους ήρωες της μάχης του συντάγματος χωροφυλακής Μακρυγιάννη
Μια εκδήλωση η οποία ξεκίνησε   με τις δυναμικές παρουσίες του ΕΝΕΚ και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα
Του χρόνου που συμπληρώνονται 70 χρόνια  θα θέλαμε όλοι οι εθνικιστές να παραβρεθούν δυναμικά και συντεταγμένα για να μην ξεχάσουμε ποτέ
Από το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ λάβαμε την

Το θέατρο του παραλόγου.

θωμάς Τουσιάδης
Πώς είναι δυνατόν να κατηγορούν τους πάντες και τα πάντα για την σημερινή κατάσταση , πως είναι δυνατόν να λεν ότι αγωνίζονται για να αλλάξει η κατάσταση προς το καλύτερο και συγχρόνως να προβάλουν και να προτείνουν σαν λύση αυτούς που χθες καταχρέωσαν την Ελλάδα και σήμερα καταταλαιπωρούν τους Έλληνες για να πληρωθούν τα χρέη που αυτοί δημιούργησαν. 
Και όμως αυτό συμβαίνει . Όλα τα ΜΜΕ Αθηνών και περιφέρειας , όλα τα ΜΜΕ σε όλη την Ελλάδα, με αυτούς συζητούν, αυτούς προβάλουν σαν λύση. Τα κόμματα της βουλής στις δημοσκοπήσεις ( λες και άλλα

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Τζαμιά χτίζουν μόνο όσοι θέλουν να προσκυνήσουν μέσα σε αυτά


Το τέμενος και οι… τεμενάδες του κ. υπουργού 

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Δάσκαλος, Κιλκίς  
Το 1985 εκοιμήθη μια προγιαγιά μου, εκατό χρονών, μητέρα της γιαγιάς μου. Είχε γεννηθεί το 1890 περίπου στον Μοσχοπόταμο Πιερίας, δηλαδή, όταν ακόμη η Μακεδονία βίωνε την «θαυμαστή τάξη», όπως θα έλεγε και η χαριτόβρυτος κ. Ρεπούση, της Τουρκοκρατίας.
Ο Μοσχοπόταμος, η Δρυάνιστα όπως λεγόταν τότε, ήταν κεφαλοχώρι, γι’ αυτό είχε και σταθμό Τούρκων χωροφυλάκων, τους ζαπτιέδες ή νιζάμηδες όπως τους έλεγαν, με αποστροφή, οι παππούδες μας. Η γερόντισσα είχε χηρέψει πολύ νέα, 22 ετών, ο άντρας της είχε χαθεί κατά την οπισθοχώρηση του ελληνικού στρατού στην Μικρά Ασία. 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ: Τό πρόβλημα τών φαρμάκων


Το τελευταίο διάστημα οι Έλληνες γινόμαστε  κοινωνοί ενός μεγάλου προβλήματος που δυστυχώς οι περισσότεροι αγνοούσαν. Το πρόβλημα δεν είναι ούτε σημερινό αλλά και ούτε χθεσινό. Ο Κοινός Παρονομαστής ανατρέχει στο τεύχος 14 από το εθνικιστικό περιοδικό ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ της 1ης Μαίου του 1976 για να καταθέσει τις τότε θέσεις των Εθνικιστών για το φλέγον αυτό ζήτημα το οποίο αποδεικνύεται σήμερα ότι ήταν τόσο σημαντικό όσο εμείς τότε τότε είχαμε πει. 
Το πρόβλημα των φαρμάκων 
.Μεγάλος θόρυβος σχετικά μέ τo πρόβλημα τών φαρμάκων στήν Ελλάδα, δημιουργήθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα, σ ολόκληρο τό φάσμα του τύπου. Ξαφνικά,ό θόρυβος σταμάτησε,ή προσοχή της κοινής γνώμης εστράφη άλλου καί τό θέμα έμεινε έκεί. Τό εφήμερο του θέματος .,πιθανώτατα συνδέεται με τις συνδικαλιστικές εκλογές στήν 'Ένωσι Νοσοκομειακών ιατρών, όποτε γιά προεκλογι­κούς λόγους, διάφορες συνδικαλιστικές παρατάξεις τών ιατρών

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Η Ελλάς δεν ανήκει ούτε στη Δύση ούτε στην Ανατολή

Το έθνος βρίσκεται σήμερα σε αυτή τη κατάσταση γιατί απώλεσε από καιρό την ιστορική του ταυτότητα . Αλλοτριώθηκε από ξένα ιδεολογήματα και εγκλείσθηκε σε ψευδοκοσμικές παραστάσεις.
Το ελληνικό έθνος θα ανακτήσει τον πνευματικό ηγετικό του ρόλο στην ιστορία ,αν εμείς οι Έλληνες επιστρέψουμε μέσα από την αποδόμηση των εξουσιαστικών πλανών , στην εκ της υποστάσεως μας αναδυόμενη βούληση του ειδέναι , του ποιείν και λέγειν.
Σε αυτό το βάθος που έχει ως αποκύημα του την λατρεία της ένθεης φύσης θα αναδομήσουμε το νόημα του αρχαιοελληνικού τρόπου που καταγράφεται στη ποιητική και φιλοσοφική μας παράδοση.
Πάνω σε αυτό το βάθος θα προσκρούσουν και θα συντριβούν τα

O υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στο δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός»

Δημοτική Κίνηση Πολιτών
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ      Θεσσαλονίκη 02-12-2013

 
Δελτίο Τύπου
Ο επικεφαλής  της Δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη  πόλη ελληνική» και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Κουριαννίδης, επισκέφθηκε σήμερα με τον υπεύθυνο τύπο Θανάση Μανουσάκη και τα μέλη του τομέα κοινωνικής πολιτικής της κίνησης Κώστα Αμασόγλου, Σωτήρη Αντωνιάδη και Αλέξανδρο Λιόλιο, το δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός», όπου και ενημερώθηκε

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Η Κρίσι του Πολιτικού Συστήματος - γράφει ο Σπύρος Σταθόπουλος


                   ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στο 2ο φύλλο της εφημερίδος «ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ» της Παρασκευής 3 Ιουνίου 1983. Πρόκειται για το κύριο άρθρο γραμμένο από τον συναγωνιστή Σπύρο Σταθόπουλο, ο οποίος ήταν διευθυντής στην εφημερίδα.

Γράφει από τότε για τον «Κομματικό Συνεταιρισμό» μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και πολλά άλλα, τα οποία έχω επισημάνει με έντονα στοιχεία, και εκ των οποίων καταφαίνεται, ότι η πολιτική σκέψη των Ελλήνων εθνικιστών ήταν και εξακολουθεί να είναι προωθημένη και προφητική. Προφητική, ναι! Χωρίς να είμαστε προφήτες.

Δεν χρειάζεται να είσαι προφήτης για να συμπεράνεις, ότι η χώρα οδηγείται στην οικονομική χρεοκοπία με μαθηματική ακρίβεια, όταν διαπιστώνεις ότι το εξωτερικό χρέος της Χώρας αυξάνεται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου.

Ένας χρόνος χωρίς τον συναγωνιστή Σπύρο Σταθόπουλο


Πέρασε ένας χρόνος από τότε που ο συναγωνιστής Σπύρος Σταθόπουλος έφυγε από την ζωή. Για όλους εμάς τους εθνικιστές o συναγωνιστής Σπύρος Σταθόπουλος δεν  ήταν ένας απλός συναγωνιστής αλλά ο ηγέτης, ο αγωνιστής, ο  οραματιστής, ο δάσκαλος, ο ιδεολόγος που με τον τρόπο ζωής του και την στάση του είχε πάντα να δώσει στον καθένα ξεχωριστά και στην πατρίδα.Κάπου από εκεί πάνω μέσα από ένα παλιό βίντεο ο Σπύρος μας στέλνει το μήνυμα: Ενότητα 

. Έξι μήνες φυλάκιση στον Δήμαρχο Σουφλίου

Η Χαρά Νικοπούλου είναι η δασκάλα που δεν υπέκυψε στις πιέσεις του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και των συνεργατών του, υφιστάμενη ακόμη και επίθεση και ξυλοδαρμό από μουσουλμάνο παρακρατικό στις αρχές του 2008. Το… αμάρτημά της: τόλμησε να επιτελέσει συνειδητά το έργο της Ελληνίδας δασκάλας! Την περασμένη εβδομάδα έκλεισε άλλη μία υπόθεση στην σειρά των επιθέσεων που έχει δεχθεί.

Xara3Ο δήμαρχος Σουφλίου Έβρου Ευάγγελος Πουλιλιός καταδικάστηκε από δικαστήριο της Ορεστιάδας σε φυλάκιση έξι μηνών για συκοφαντική δυσφήμιση της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου που υπηρετούσε στο Μεγάλο Δέρειο. Όπως είναι γνωστό η δασκάλα δεχόταν επιθέσεις από οργανωμένους κύκλους

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το τζαμί του Μπουτάρη (video)

Το Εθνικό Μέτωπο Θεσσαλονίκης αντιδρά στα ανθελληνικά σχέδια των πουλημένων δημοτικών αρχών!
Η οργάνωση του Εθνικού Μετώπου Θεσσαλονίκης, σήμερα 29 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το παλαιό αρχαιολογικό μουσείο, επί της οδού Αρχαιολογικού μουσείου 30, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να παραχωρήσει τρείς φορές το χρόνο το εν λόγω κτίριο σε αλλοδαπούς μουσουλμάνους, για την άσκηση

Λαμιώτης ΕΛΔΥκάριος ψάχνει τους συμπολεμιστές

Λαμιώτης ΕΛΔΥκάριος ψάχνει τους συμπολεμιστές του από την Κύπρο - Μας δείχνει τις φωτογραφίες και θυμάται - ΒΙΝΤΕΟ
Τους αναζητά 39 ολόκληρα χρόνια...
<< Με αυτά τα τέσσερα παλικάρια πατήσαμε πρώτοι το πόδι μας στο Κιόνελι και στήσαμε την Ελληνική σημαία. Θέλω όσο τίποτα άλλο να συναντηθούμε ξανά και να θυμηθούμε εκείνες τις στιγμές, που αψηφούσαμε τις σφαίρες που σφύριζαν δίπλα μας...>>, λέει στο LamiaReport, o Νίκος Μαντάς από τη Λαμία, που πολέμησε στην Κύπρο όταν έγινε η εισβολή του Αττίλα....
Ο Λαμιώτης ΕΛΔΥκάριος Νίκος Μαντάς, μπροστά στο μνημείο των πεσόντων στην Κύπρο το 1974, που υπάρχει στη Λαμία, μας δείχνει τις φωτογραφίες που είναι μαζί με τους τέσσερις συμπολεμιστές του στην κορυφή του Κιόνελι και κάνει έκκληση όποιος γνωρίζει κάτι γι΄ αυτούς