Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΝΟΜΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-ΑΜΥΝΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ -ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ως χώρου επαρκούς στέγασης


γράφει ο κ.Σακκάς Ιωάννης, Πρώην Εισαγγελέας, νομικός και πολιτικός επιστήμονας. 

Ι. Η κατοικία ως χώρος επαρκούς στέγασης (ατομικά ή της οικογένειας) αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα  και προστατεύεται ως αντικείμενο Ειδικής Φροντίδας από το Κράτος κατ΄άρθρο 21 παρ 4 Συντάγματος. Υπό την έννοια αυτή κάθε ενέργεια, κρατική ή ιδιωτική που κινείται προς την κατεύθυνση απώλειας της πρώτης κατοικίας ως επαρκούς χώρου στέγασης ατομικά ή της οικογένειας αποτελεί άμεση προσβολή του πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος προστασίας της πρώτης κατοικίας ως χώρου επαρκούς στέγασης και  συμπεριφορά εκτός συνταγματικού περιβάλλοντος--τόξου.

Η μαθητική έκθεση του Στάλιν προμήνυε τις πράξεις του !


Ανακάλυψα σε ένα παλιό βιβλίο μια μαθητική έκθεση του Στάλιν και έμεινα με ανοιχτό το στόμα, η έκθεση δείχνει με μεγάλη ακρίβεια το τι θα έκανε όταν ... μεγάλωνε. 
Ο μαθητής  Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι (1879-1953), που αργότερα έγινε γνωστός με το παρατσούκλι Στάλιν (Χαλύβδινος) έγραψε, όταν ήταν μαθητής, μια έκθεση που κίνησε την περιέργεια του δασκάλου του πάνω στους λόγους που προκάλεσαν τη δολοφονία του Καίσαρα. Ο νεαρός ανέφερε τις ακόλουθες αδυναμίες του Καίσαρα: 
1. Την έλλειψη ενός προσωπικού μηχανισμού δύναμης έναντι στον μηχανισμό δύναμης του Κράτους και της Συγκλήτου.
2. Την ανεξαρτησία που είχε δώσει στους επαρχιακούς διοικητές, αντί να τους την αφαιρέσει
3. Την επιείκεια που έδειχνε απέναντι στους αριστοκράτες εχθρούς του στη Σύγκλητο. Προσπαθούσε

H ελπίδα δεν είναι νεκρή....

               
Βάλε ένα τελος στην κομματοκρατία που διαιρεί τους Ελληνες. Ναι στην ομοψυχία με αρχές και ιδεώδη. Οι πρόγονοι μας ήταν πατριώτες και είχαν πίστη στον τριαδικό θεό γιαυτό και διέπρεψαν. Ελευθέρωσαν το έθνος μας απο τους δυνάστες. Ολοι μαζί πλέον απέναντι στην Νεα τάξη πραγμάτων για να

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Χειρουργικές επεμβάσεις στο κρανίο, στην Αρχαία Ελλάδα


Ένα εύρημα από τις Αρχάνες Κρήτης ανατρέπει τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για το επίπεδο της Ιατρικής στην αρχαία Ελλάδα. Πρόκειται για ένα Μινωικό κρανίο με επουλωμένα σημάδια εξόστωσης. Το γεγονός ότι τα σημάδια έχουν επουλωθεί αποδεικνύει ότι ο ασθενής επέζησε της εγχειρήσεως. 

Αυτό το εύρημα ήρθε να επιβεβαιώσει όσους πίστευαν ότι στην αρχαία Ελλάδα η Ιατρική και η χειρουργική επιστήμη ήταν ανεπτυγμένη σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Δυστυχώς ένα μεγάλο φάσμα παραγόντων (όπως οι λαθρανασκαφές, ή έλλειψη έρευνας και επισταμένης μελέτης στα ήδη υπάρχοντα ευρήματα, τα

O Καρατζαφέρης αντικατέστησε την "ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR" με... life style!


Δυστυχώς η αμετροέπεια, η ιδεολογική άγνοια και οι ευκαιριακές μεταβολές συνεχίζουν να κυριαρχούν στο βασίλειο του Καρατζαφέρη. Αυτή την φορά θύμα αυτής της κατάστασης, ήταν η εκπομπή "ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR", η μεγαλύτερης ακροαματικότητας ενημερωτική εκπομπή του ΑΡΤ FM και μοναδική για την Β. Ήπειρο στο ελλαδικό ραδιόφωνο. Μία εκπομπή που ξεκίνησε πριν 5 χρόνια με πρωτοβουλία -τότε- του Τομέα Β/Ηπειρωτικού Αγώνα της ΝΕΟΣ και η οποία πέρασε από μύρια κύματα μέχρι να μάθουν τα στελέχη του Καρατζαφέρη κατά που πέφτει η Β. Ήπειρος. Παρ' όλα αυτά, η εκπομπή απο την οποία ενημερώνονταν οι Β/Ηπειρώτες για τις εξελίξεις γύρω από το Εθνικό θέμα και την ιδιαίτερη πατρίδα τους, προτιμήθηκε να αντικατασταθεί από... 4 ώρες life style. Προφανώς στις “μαύρες γάτες” που διώχνει ο πρόεδρος από δίπλα του, περιλαμβάνονται και οι Β/Ηπειρώτες... 

Γιατί να μην στείλετε το παιδί σας στις Ειδικές Δυνάμεις..


Υπηρέτησα την θητεία μου ως Έφεδρος Αξιωματικός στις Ειδικές Δυνάμεις και  ασχολούμαι ενεργά επί σειρά ετών με το εφεδρικό κίνημα. Συχνά γονείς με ρωτούν αν αξίζει να στείλουν τα παιδιά τους στις Ειδικές Δυνάμεις ή με ποιόν τρόπο θα τα καταφέρουν να υπηρετήσουν στις Ειδικές Δυνάμεις για να πάρουν μόρια.
Μέχρι πριν λίγα χρόνια προέτρεπα τους γονείς αλλά και τους μελλοντικούς στρατιώτες να επιδιώξουν μία θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις όχι τόσο για τα μόρια αλλά για τα υπόλοιπα εφόδια που θα αποκτήσουν (θάρρος, αυτοπεποίθηση, σκληραγωγία, γνώσεις κλπ) και γιατί θα υπηρετήσουν μία ενδιαφέρουσα και περιπετειώδη θητεία υπό την επίβλεψη των πιο ικανών στελεχών.

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


Τό κυριώτερο, καί ίσως τό μοναδικό αποτέ­λεσμα της παρουσίας τοϋ άνθρωπου πάνω στήν γή είναι τό φαινόμενο τοϋ Πολιτισμού. Τό φαινόμενο αυτό είναι τόσο σημαντικό, ώ­στε νά άποτελή ιδιαίτερο αντικείμενο έρεύνης. Ό Πολιτισμός είναι αυτός πού καταξιώνει καί δικαιώνει τήν ϋπαρξι τοΰ άνθρωπου, του­λάχιστον στήν παρούσα εξελικτική του φάσι.
Τί θά μπορούσαμε νά δώσουμε σάν ορισμό τοϋ Πολιτισμού;

Πολιτισμός θά μπορούσε νά όνομασθή ένα έλλογο σύστημα αντιλήψεων, σκέψεων καί δράσεων πού αποβλέπουν στήν ίκανοποίησι των οίονδήποτε αναγκών τοϋ άνθρωπου. Κυρίως οΐ αντιλήψεις, σκέψεις καί δράσεις αυ­τές είναι συλλογικές, όπως συλλογικές είναι καί οί ανάγκες πού τείνουν νά ικανοποιήσουν. Μέσα στίς συλλογικές δράσεις, δμως, έντάσσονται καί ατομικές τέτοιες, όπως καί μετα­ξύ των συλλογικών αναγκών ανευρίσκονται καί ατομικές ανάγκες, όπως π.χ. ή ανάγκη της στεγάσεως, πού είναι ταυτόχρονα συλλογική άλλά καί ατομική στήν φύσι της.
Οι ανάγκες πού τείνει νά καλύψη ένας πο­λιτισμός ανήκουν σέ μία ευρεία κλίμακα τύπων:

Η θεωρία του νομικού πλουραλισμού ως μέσο επιβολής της Σαρία στη Δύση


Μετά τον Β΄ΠΠ, στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, τα εθνικά κράτη της Δύσης δέχθηκαν την επίθεση του πολυπολιτισμού, με γεωμετρικά αυξανόμενη ισχύ. Ο πολυπολιτισμός, από απλή κατάσταση που υπήρχε σε συγκεκριμένες περιοχές του πλανήτη (π.χ. στην Ινδία συνυπήρχε ο Βρετανικός πολιτισμός με τους τοπικούς πολιτισμούς) ή σε πολυεθνικά κράτη (π.χ. κράτη της Αφρικής), έφτασε να θεωρείται ως ιδανικό. Σύμφωνα με την προπαγάνδα που διεξάγεται μέχρι σήμερα, τα εθνικά κράτη πρέπει να χάσουν τον εθνικό χαρακτήρα του πολιτισμού τους αφομοιώνοντας διάφορους ξένους “πολιτισμούς”, που μεταφέρονται σ’ αυτά κυρίως μέσω της μετανάστευσης, νόμιμης ή παράνομης.  
Το σχέδιο αυτό έχει εφαρμοστεί επιτυχώς σχεδόν σε όλα τα κράτη της Δύσης, τα οποία ακολουθώντας φιλελεύθερη πολιτική αποδέχονται και υιοθετούν στοιχεία

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Οι Νέο-Οθωμανοί μας κατακτούν χωρίς πόλεμο (του Δημήτρη Τσούγκου)


Έχει διαφανεί πλέον αναμφισβήτητα ότι οι τούρκοι ενεργούν ταχύ­τατα, βάσει οργανωμένου σχεδί­ου για να μας αλώσουν οικονομικά, επιδιώκοντας, μέσω μεγάλων επενδύσεων, πολλών δις ευρώ, την εξάπλωση τους σε ολόκληρο τον Ελλαδικό και ιδιαίτερα στον ακριτικό χώρο.
Οι τουρκικές εταιρείες δεν επενδύουν στην τύχη ή με σκοπό μόνον το επιχειρηματικό κέρδος, στην απόκτηση Ελληνικών Λιμανιών και Μαρίνων, αλλά ενεργούν βάσει εθνικού τους σχεδίου, για να ελέγξουν στρατηγικής σημασίας Ελληνικά λιμάνια, Μαρίνες και Εταιρείες Γεωοικονομικής σημασίας για αυτούς.
Εφ' όσον αποκτήσουν, όπως επιδιώκουν, τα καλύτερα και τα μεγαλύτερα Ελ­ληνικά Λιμάνια των νησιών του Αιγαίου Πελάγους, της Κρήτης, της Νοτίου Πελο­ποννήσου, της Αττικής, του Αργοσαρωνικού και του Ιονίου Πελάγους, θα μας έ­χουν καταστήσει πλέον υπόδουλους, χωρίς πόλεμο, θα μας έχουν κυκλώσει ασφυκτικά.

Κύριε Υπουργέ το παίρνω ανταλλαγή για ένα Φιατάκι αν... δεν βγαίνεις


Δύο παραμέτρους έχει η υπόθεση που απασχόλησε χθες την επικαιρότητα με πρωταγωνιστή τον τέως υπουργό κ. Μιχάλη Λιάπη. Την «νόμιμη» και την «ηθική». Και δεν μιλώ βέβαια για το γεγονός της κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του, που δεν ήταν ούτε νόμιμη ούτε ηθική.
Αναφέρομαι στην κατάθεση πινακίδων του αυτοκινήτου από τον κ. Λιάπη με την δικαιολογία ότι θέλησε να αποφύγει την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, της ασφάλειας και του τεκμηρίου.
Μια πράξη νόμιμη αλλά καθόλου ηθική, μια και στην πολιτική οφείλεις αυτά που

Ο Κόσμος αλλάζει και αλλάζει γρήγορα...


Στο μεϊντάνι του Κιέβου οι ειδικές δυνάμεις ξυλοκοπούν τους οπαδούς του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που του εμψυχώνει η Τάρια του Μακαρονά, αλλά η άλλοτε κραταιά Ουάσιγκτον το μόνο που μπορεί να κάνει για τους «συνεργάτες» είναι να απειλεί με κυρώσεις τον Γιανουκόβιτς, ενώ στη Μόσχα χαμογελούν.
Στη Συρία, οι ισλαμοφασίστες «αγωνιστές της δημοκρατίας», τρώνε τη μια σφαλιάρα μετά την άλλη, και οι «δημοκρατίες» τους έχουν εγκαταλείψει στην τύχη τους, ενώ ο πόλεμος με το Ιράν μπήκε οριστικά στο ψυγείο, και οι αιγύπτιοι στρατηγοί έκλεισαν την «άνοιξη» στο μπαλαούρο και ζητάνε όπλα από τη Ρωσία. Όλα τα χαρτιά των αμερικανών καίγονται το ένα μετά το άλλο. 

«Εξελίξεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο»

Σήμερα  Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, στις 8 μ.μ.
στην αίθουσα «Δεσμοί Ελλήνων» (Πασαλίδη 29, Κ. Τούμπα, περιοχή αγ. Φανουρίου)
ο δημοσιογράφος, ειδικός σε θέματα Άμυνας και Ασφάλειας, κ. Γιάννης Νικήτας,
θα μιλήσει με θέμα
«Εξελίξεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο»
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.
-- 

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Λαϊκιστές και ουτοπιστές.


Του Παναγιώτη Μποκοβού  
Ο λαϊκισμός είναι πλέον διεθνές φαινόμενο, ύπό τήν έννοια ότι απαντάται σέ όλες τίς χώρες και σέ όλες τίς εκφάνσεις τής ζωής. Γιά νά είναι όσο τό δυνατό πιό αποτελεσματικές, μεθοδεύεται καί καλλιεργείται κα­τάλληλα άπό τους ενδιαφερόμενους καί προσφέρεται πάντοτε μέ ελκυστική συσκευασία. Βασικός πυρήνας του, είναι τό καλόπιασμα των μαζών και οι υποσχέσεις γιά ικανοποίηση όλων των τρεχουσών και εικαζομένων αναγκών και επιθυμιών τους, μέχρι τοϋ σημείου νά δη­μιουργεί εικονικές υποχρεώσεις και βιοτικές Βλέψεις. Ό λαϊκισμός δέν απευθύνεται στους πολίτες, πολύ περισ­σότερο στους ενεργούς, γιατί αυτοί είναι σκεπτόμενες μονάδες πού διυλίζουν πληροφορίες καί μηνύματα, άλλά στή μάζα, στόν ανθρώπινο πολτό, πού είναι ευάλω­τος καί χειραγωγείται εύκολα, μέ τή βοήθεια τής προπα­γάνδας καί τών μεθόδων τοϋ μάρκετινγκ, πού διαχέον­ται άπό τά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Η Νομενκλατούρα του Κοινοβουλευτισμού μέσα στην χλιδή και ο λαός στην πείνα


Δεν λέει να καταλάβει αυτός ο λαός ποιοι είναι οι "δήμιοί" του, ποιοι τον οδηγούν στην εξαθλίωση και στον αφανισμό και συνεχίζει να τους επιλέγει να τον αντιπροσωπεύουν στο κοινοβούλιο. Τι κι αν καθημερινά αποκαλύπτονται και πέφτουν οι μάσκες μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού εξακολουθεί να τους στηρίζει με την ψήφο του, είτε από άγνοια είτε από ραγιαδισμό. Αφού παρουσιάστηκε το πόθεν έσχες των βουλευτών – (πόθεν έσχες χωρίς να μας λένε που τα βρήκαν) γίναμε μάρτυρες των περιουσιακών στοιχείων τους με χαρακτηριστικά παραδείγματα την Γεωργία Μαρτίνου που έχει 159 ακίνητα !!!!!  του Παύλου Βογιατζή με 97,  ενώ ο Βλαχβέης Μενέλαος εκτός από τα 77 ακίνητα διαθέτει μετοχές άξιας

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ALUMIL: Έκλεισε και μεταφέρεται στην Τουρκία! Ας ψωνίζουν οι Τούρκοι τα προϊόντα της..


Άλλη μια εταιρία επιλέγει τον εύκολο δρόμο της φυγής υπενθυμίζοντας σε κάποιους αφελείς συμπατριώτες μας πως το χρήμα δεν έχει πατρίδα. Και αφού αποφάσισε έτσι ο επιχειρηματίας-να μετακομίσει στην Τουρκία-ας αγοράσουν οι Τούρκοι τα προϊόντα του. Οι Έλληνες ας επιλέξουν εταιρείες με ίδια προϊόντα που δίνουν δουλειά σε Έλληνες.    

Στη θυγατρική του εταιρία στη Τουρκία, την Alumil Turkey μετέφερε τις δραστηριότητές του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Αλουμύλ κ. Γιώργος Μυλωνάς, μετά το λουκέτο στην οικογενειακή μονάδα της ΒΑΛΒΕ στην Ξάνθη.

Ενεργειακή φτώχεια και αιθαλομίχλη: Δημιουργήματα του κράτους


«Η αιθαλομίχλη είναι πλέον και πάλι εδώ, αρκετά νωρίτερα από πέρυσι και μάλιστα χωρίς να έχουν ακόμα πιάσει τα πολλά κρύα. Και ενώ το ΥΠΕΚΑ εκδίδει τη μία  ανακοίνωση μετά την άλλη, καλό θα είναι να ξεκαθαρίσουμε κάποια βασικά πράγματα, εφόσον σκοπεύουμε σαν κοινωνία και σαν κράτος να αντιμετωπίσουμε ριζικά το πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας και της γενικότερης (οικονομικής και περιβαλλοντικής) κρίσης.
Ας αρχίσουμε από το γιατί έχουμε αυτού του είδους την αιθαλομίχλη. Προφανώς η στροφή του κόσμου στα τζάκια για να ζεσταθεί, δεν είναι κάποιου είδους μόδα ούτε και προέρχεται από βίτσιο πολιτών που προτιμούν ‘ρομαντικά’ δειλινά μπροστά στη θαλπωρή της φωτιάς στο σαλόνι του σπιτιού τους.

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Εκδήλωση του Εθνικού Μετώπου Λαμίας στις Θερμοπύλες (video)


Σε μια εκδήλωση που χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη προσέλευση των Λαμιωτών, την πολιτισμένη συμπεριφορά και την ουσιαστική παρέμβαση με θέσεις και προτάσεις  για την ανάδειξη των Θερμοπυλών ως πραγματικά Εθνικό Μνημείο με παγκόσμια ιστορική και πολιτιστική αξία, αλλά και του Ιερού Πυλαίας Δήμητρας στην Αρχαία Ανθήλη σε τόπο αναφοράς ως Παγκόσμιο Σύμβολο Αμφικτυονιών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 η

Οι Έλληνες φεύγουν… οι λαθρομετανάστες έρχονται για να μείνουν


του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου
Ποιοτικά και ποσοτικά, οι Έλληνες -εντός Ελλάδος-, μειώνονται. Το 2012, ο ρυθμός γεννήσεων μειώθηκε κατά 2,7% έναντι του 2011. Γεννάμε όλο και λιγότερα Ελληνόπουλα. Από την άλλη μεριά, έρχονται στην χώρα μας, και στην συνέχεια γεννοβολούν, όλο και περισσότεροι λαθρομετανάστες.
Δαπανάμε σημαντικό μέρος του Εθνικού εισοδήματος για την εκπαίδευση των νέων μας. Από αυτούς, οι πιο "ανήσυχοι" ή όσοι έχουν καλύτερες προοπτικές, μεταναστεύουν σε χώρες της Ευρώπης ή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έτσι, τελικά πληρώνουμε για να εκπαιδεύουμε επιστήμονες που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ξένους λαούς. Συγχρόνως, όλο και περισσότεροι  Έλληνες αδυνατούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών υγείας που θα έπρεπε να τους προσφέρει η πολιτεία ενώ αντιθέτως, κάνουν χρήση -και μάλιστα δωρεάν- όλο και περισσότεροι λαθρομετανάστες. Το ίδιο συμβαίνει και με την προνοιακή λειτουργία του κράτους μας.