Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Αγωνιστικό Ημερολόγιο: Σχολές Εθνικής Μορφώσεως Σ.Ε.Μ.


Το αυτοκόλλητο της Τ.Ο. Λαρίσης

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
(Μάρτιος 1983)
Επιμέλεια : Ίων (Ιωάννης) Σχοινάς

Αξίζουν τον κόπο ολίγα ενημερωτικά για την λειτουργία της Σχολής Εθνικής Μορφώσεως.
Επρόκειτο για το πρώτο στάδιο των εκπαιδευτικών μας διαδικασιών, που λειτουργούσε σε όλες τις Τ.Ο. του ΕΝΕΚ και είχε δύο βασικούς στόχους:

1. Να ενημερώνονται τα μέλη μας αλλά και οι φίλοι και επισκέπτες για τις ιδεολογικές και πολιτικές μας θέσεις.
2.Να εκπαιδεύονται στην πράξη οι ομιλητές, οι οποίοι κατά κανόνα ήσαν απόφοιτοι της Σχολής Στελεχών του Κινήματος.
Εννοείται ότι στο πρώτο αυτό στάδιο η είσοδος ήταν ελεύθερη.
Μάρτιος 1983:
Σχολή Εθνικής Μορφώσεως (ΣΕΜ)
Στην Τ.Ο. Αχαρνών και στα πλαίσια της Σχολής Εθνικής Μορφώσεως ανεπτύχθησαν τα ακόλουθα θέματα:
28-2-1983 : «Το πολιτικό σύστημα της Σοβιετικής Ενώσεως».
7-3-1983 : «Μακάριος, ο μεγάλος ένοχος».
14-3-1983 : «Η εκκλησιαστική περιουσία».
21-3-1983 : «Το πραγματικό περιεχόμενο της επαναστάσεως του 1821».
28-3-1983 : «Απόδημος Ελληνισμός, η κιβωτός του Έθνους»

• Παρασκευή 11η - Κυριακή 13η Μαρτίου 1983:
Τρεις περιοδείες από ισάριθμα κλιμάκια της Κ.Δ.
• Ο αρχηγός του ΕΝΕΚ συν. Πολύδωρος Δάκογλου με τον συντονιστή Διευθύνσεως Οργανώσεως της Ε.Ε. συν. Δημήτριο Τσούγκο επεσκέφθησαν την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη με στόχους οργανωτικούς και προωθήσεως της οικονομικής εξορμήσεως 83.
• Ο συντονιστής της Πολιτικής Διευθύνσεως συν. Ιωάννης Σχοινάς επί κεφαλής άλλου κλιμακίου και με τους ίδιους στόχους επεσκέφθη κατά το ίδιο χρονικό διάστημα τον Ν. Λακωνίας.
• Ο συντονιστής Διευθύνσεως Διοικητικής Μερίμνης συν. Πρόδρομος Κούρτογλου επί κεφαλής τρίτου κλιμακίου την Ελασσόνα, όπου έγινε και η εκδήλωση που περιγράφεται ακολούθως.


• Μάρτιος 1983: Οι συναγωνιστές της Τ.Ο. Παγκρατίου μεταφέρονται σε μεγαλύτερα γραφεία στην οδό Πύρρου 3 και στρέφουν το αγωνιστικό τους ενδιαφέρον προς τον μεγάλο στόχο της εποχής : την επιτυχία της οικονομικής εξορμήσεως 83.


• Μάρτιος 1983: Τα μέλη της Τ.Ο. Λαρίσης με αυτοκόλλητα και πανώ για την Οικονομική Εξόρμηση 83 γεμίζει όλη την πόλη και τις γύρω περιοχές όπως το Δίλοφο, την Μελία, την Χάλκη, την Φαλάνη, την Ιτέα Καρδίτσης, την Τερψιθέα κ.ά.
Το αυτοκόλλητο της Τ.Ο. Λαρίσης.

• Μάρτιος 1983: Το Ο.Σ. Ιτέας Καρδίτσης ενισχύει την εφημερίδα «Νέα Θέσις» με 20.000 δρχ. και ο συν. Βασίλειος Δημαρέσης από τη καλαμάτα με 5.000 δρχ.

• Σάββατο 26η Μαρτίου – Δευτέρα 11η Απριλίου 1983: Ο Αρχηγός Πολύδωρος Δάκογλου και ο συντονιστής Διευθύνσεως Οργανώσεως του Κινήματος συν. Δημήτριος Τσούγκος ξεκινούν πολυήμερη περιοδεία (18 ημέρες) στα πλαίσια της οικονομικής εξορμήσεως. Επισκέπτονται κατά σειρά τις πόλεις : Αίγιο, Πάτρα, Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Ματαράγκα και Δαφνιά Μακρυνείας, Βόνιτσα Αμφιλοχία, Άρτα, Νεωχώριον Άρτης, Φιλιππιάδα, Παραμυθιά, Ηγουνενίτσα, Κέρκυρα, Ιωάννινα, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Έδεσσα, Βέρροια, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Κιλκίς, Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, Πυργετό Λαρίσης, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Βόλο, Αλμυρό, Ευξεινούπολη Μαγνησίας και το Πετρωτό Δομοκού. Στους δύο τελευταίους σταθμούς ο Αρχηγός του ΕΝΕΚ κάνει δύο πολιτικές ομιλίες. Στην Ευξεινούπολη Μαγνησίας και στο Πετρωτό Δομοκού.
Παράλληλα με τον στόχο της οικονομικής εξορμήσεως, έγινε συντονισμός με τις Επιτροπές των Τ.Ο. και των Ο.Σ. για αποτελεσματικώτερη πολιτική δράση, εξετάσθηκαν οργανωτικά θέμετα, καθορίσθηκαν οργανωτικοί στόχοι και έγιναν πολιτικές ομιλίες από τον Αρχηγό του ΕΝΕΚ. Τέλος υπεβλήθη αίτημα από εκπροσώπους 16 περιοχών για να γίνουν πολιτικές ομιλίες κατά το διάστημα 14 Μαΐου έως 15 Ιουνίου.
Μετά από τόσα χρόνια πρέπει να αποκαλύψουμε ότι αυτού του είδους τις περιοδείες τις ξεκινούσαμε χωρίς χρήματα! Το πρόβλημά μας ήταν να φθάσουμε στον πρώτο σταθμό της περιοδείας να εισπράξουμε χρήματα από πωλήσεις βιβλίων και κουπονιών ενισχύσεως για να συνεχίσουμε και ούτω καθεξής.
Ι.Σ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π