Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Η συνέντευξη του Γ.Γ. του Εθνικού Μετώπου στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής


Στην πρώτη σελίδα της Κυριακάτικης  ΕΩ η
συνέντευξη του ΓΓ του Εθνικού Μετώπου
Μάνου Κώνστα
Η συνέντευξη με τον Γ.Γ. του Εθνικού Μετώ­που κ. Μάνο Κώνστα παρουσιάζει εξαιρετι­κό ενδιαφέρον και βγάζει ειδήσεις. Ο κ. Κώνστας εκφράζει τον Ελληνικό Εθνικισμό, όχι όμως σαν «σημαία ευκαιρίας», αλλά σαν την «υπεράσπιση του εθνικού κράτους απέναντι στο α­πρόσωπο γραφειοκρατικό τέρας των Βρυξελλών, που ε­ξυπηρετεί τον γερμανικό ηγεμονισμό, το χρηματοοικονο­μικό κεφάλαιο και τις πολυεθνικές». Το Εθνικό Μέτωπο πι­στεύει πως «η ανέγερση ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα θα έχει ολέθριες συνέπειες», αλλά παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε υπό ξένη κατοχή, ο κ. Κώνστας πιστεύει α­κράδαντα πως «ο Έλληνας έχει ακόμα τεράστιες εσωτερι­κές δυνάμεις. Μπορεί σε πείσμα των καιρών και των ελεγ­χομένων μέσων μαζικής ενημέρωσης να υπερασπιστεί την Πατρίδα, την κοινωνία, την Ορθοδοξία και τις παραδόσεις του».

ΕΩ: Το Εθνικό Μέτωπο έχει ανασυγκροτηθεί κατά την πε­ρίοδο της κρίσης και αναπτύσσεται. Ποιοι ήταν οι λόγοι;

Μ. Κώνστας: Τα τελευταία χρόνια η κρίση κορυφώθηκε. Η μεταπολι­τευτική πολιτική που ασκήθηκε από το πολιτικό σύστημα και τα ξένα συμφέροντα, οδήγησε στην χρεοκοπία, στην ανθρωπιστική κρίση, στην ξένη εξάρτηση και σε πιθανές εθνικές περιπέτειες.
Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα οφείλουμε να αντι­δράσουμε. Οι πολιτικοί σχηματισμοί που υπήρχαν δεν ή­ταν σε θέση να εκφράσουν μια ολοκληρωμένη πρόταση ε­ξόδου από την κρίση έτσι όπως την εννοούσαμε εμείς. Το Εθνικό Μέτωπο γεννήθηκε από την ανάγκη της κοινω­νίας να αντιδράσει στο εξαχρειωμένο μεταπολιτευτικό πο­λιτικό σύστημα αλλά και στην ξένη κυριαρχία.

ΕΩ: Θεωρείτε χρεοκοπημένο όλο το σύστημα της μεταπο­λίτευσης; Δεν αναγνωρίζετε καμία πρόοδο οικονομική, πολιτική θεσμική;

Μ. Κώνστας:  Η κατάρρευση είναι γνωστή σε όλους. Την βιώνουμε με δραματικό τρόπο. Το υπόδειγμα ανάπτυξης που επιλέ­χθηκε ήταν αυτό του δανεισμού και της καταστροφής της πραγματικής οικονομίας. Η φαυλότητα, η διαφθορά, οι πελατειακές σχέσεις, η απαξίωση της εργασίας, ο δανει­σμός ήταν κυρίαρχα στοιχεία της περιόδου. Η όποια πρόοδος συντελέστηκε ήταν εικονική και αποσκοπούσε στη σταδιακή μετατροπή του εθνικού μας κράτους σε αποικία χρέους.
Η παρούσα κατάσταση είναι το αποτέλεσμα μιας πολύ­χρονης πολιτικής. Παράλληλα, υποχωρούμε διαρκώς σε όλα τα εθνικά θέματα. Έτσι σήμερα η Τουρκία έχει δη­μιουργήσει γκρίζες ζώνες, αλωνίζει στην Θράκη, έχουμε δεύτερο σχέδιο Ανάν στην Κύπρο και εγκατάλειψη στην Βόρειο Ήπειρο και στην Μακεδονία. Όσο για θεσμική πρόοδο, η πλήρης καταπάτηση του Συντάγματος και η α­πώλεια της Εθνικής κυριαρχίας είναι κραυγαλέες κατα­στάσεις. Πρωτοφανείς για την μεταπολεμική Ελλάδα.

ΕΩ: Μετά την περίοδο της εξυγίανσης η κυβέρνηση ισχυ­ρίζεται ότι περνάμε σε ανάκαμψη; Πώς εκτιμάτε τα στοιχεία αυτά;

Μ. Κώνστας:  Έχει ήδη συντελεστεί μια οικονομική και κοινωνική κα­ταστροφή. Έχουμε 2.000.000 ανέργους, έχουν κλείσει ή πληγεί ανεπανόρθωτα 8 στους 10 επαγγελματίες, έχει συ­ντριβεί η ιδιοκτησία που διέσωζε την ελληνική κοινωνία. Η μετανάστευση έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, ο αγροτι­κός κόσμος βρίσκεται σε αδιέξοδο. Οι τράπεζες έχουν λά­βει 250 δισεκατομμύρια και εξακολουθούν να καταδιώ­κουν τους δανειολήπτες. Η ιδιοκτησία των τραπεζών επέ­στρεψε σε αυτούς που τις χρεοκόπησαν έναντι στοιχειώ­δους τιμήματος. Νομίζω, ότι η περιγραφή που σας κάνω σε τίτλους δεν επιτρέπει την παραμικρή αισιοδοξία ως προς την ασκούμενη πολιτική. Η δημοσιονομική εξυγίαν­ση έχει γίνει με αίμα και συνοδεύεται από το τέλος του Έλληνα εργαζόμενου. Τώρα μπορούν με ευκολία να προ­ωθήσουν κι' άλλο τη φτώχεια, να εκχωρήσουν τον δημό­σιο πλούτο.

ΕΩ: Εχει ο λαός μας τη δύναμη να αντιδράσει; Μπορούν πολιτικά κινήματα να ξεκινήσουν και να αφυπνίσουν την κοινωνία;

Μ. Κώνστας:  Παρά το γεγονός ότι έχει κτυπηθεί λυσσωδώς το σύ­στημα αξιών, έχει παραποιηθεί η ιστορία, έχει υποστεί ε­πίθεση η γλώσσα, η παράδοση και η Ορθοδοξία, ωστόσο ο Έλληνας έχει ακόμα τεράστιες εσωτερικές δυνάμεις. Μπορεί σε πείσμα των καιρών και των ελεγχομένων μέ­σων μαζικής ενημέρωσης να υπερασπιστεί την Πατρίδα, την κοινωνία, την Ορθοδοξία και τις παραδόσεις του. Η ε­φημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» που κινητοποιεί την κοινωνία και δίνει αγώνα κατά της παγκοσμιοποίησης, είναι μια α­πόδειξη των απόψεων μου. Ο λαός μας έχει δοκιμαστεί σκληρά αλλά αντλεί από την καταγωγή του και την δια­χρονική πορεία του, δυνάμεις, για να ανακτήσει την αξιο­πρέπεια, την κυριαρχία και την ευημερία του.

ΕΩ: Πώς αντιλαμβάνεται το Εθνικό Μέτωπο την πα­ρουσία άλλων εθνικών κι­νήσεων, όπως της Χρυσής Αυγής, ή του ΛΑΟΣ; Επί­σης σχολιάστε μας τις διώ­ξεις που δέχεται η Χρυσή Αυγή.

Μ. Κώνστας:  Όπως σας είπα έχουμε ξεκάθαρη ανεξάρτητη πορεία. Γνωρίζουμε ότι ένα μεγάλο τμήμα της ελληνι­κής κοινωνίας ακολούθησε πολιτικές κινήσεις προκει­μένου να εκφράσει την δια­μαρτυρία του. Η στάση και η συμπεριφορά αυτών των σχημάτων θα κριθούν. Ο ΛΑΟΣ έχει κλείσει τον ιστο­ρικό του κύκλο. Αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή, εισέ­πραξε την αγανάκτηση των πολιτών, δεν κατόρθωσε ό­μως να μετασχηματίσει την πορεία της σε κίνημα με ολο­κληρωμένο σοβαρό πολιτικό λόγο. Οι διώξεις; Απ' ό,τι φαίνεται έχουν και πολιτικό χαρακτήρα. Δεν γνωρίζω την έκταση και το βάθος των περιπτώσεων αλλά είναι δεδομέ­νο ότι υπάρχει υποκίνηση και καλλιεργήθηκε μια ατμό­σφαιρα από τα μέσα ενημέρωσης. Πάντως, ο Ελληνικός Εθνικισμός δεν πρέπει να είναι σημαία ευκαιρίας. Ο Ελλη­νικός Εθνικισμός διαπνέεται από υψηλές Αρχές και Αξίες και οφείλουμε να τον υπερασπιστούμε από τυχόν κακή διαχείριση ή εκμετάλλευση του. Για αυτόν τον λόγο υπο­δεχόμαστε συνεχώς αξιόλογα στελέχη Εθνικών και Πα­τριωτικών κινήσεων, που έχουν απογοητευθεί και διακρί­νουν σε εμάς έναν ξεκάθαρο υγιή πολιτικό λόγο και θέ­σεις.

ΕΩ: Το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα είναι κατάλληλο για μια καινούργια αρχή; Μπορούν οι πολιτικές δυνά­μεις να αναδιαταχθούν;

Μ. Κώνστας:  Πρέπει να αποδοκιμαστούν όλοι όσοι έχουν συνεργή­σει στο κατάντημα του τόπου. Να καταψηφιστούν οι κλέ­φτες και οι ψεύτες. Η αναδιάταξη των πολιτικών δυνάμε­ων πρέπει να γίνει με αξιολογικά κριτήρια πέραν των ιδεο­λογικών και πολιτικών.

ΕΩ:  Με ποιες προτάσεις συμμετέχετε στις Ευρωεκλογές;

Μ. Κώνστας:  Ζητάμε την καταδίκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει εξελιχθεί σε δυνάστη του λαού μας. Η υπεράσπιση του ε­θνικού κράτους απέναντι στο απρόσωπο γραφειοκρατικό τέρας των Βρυξελλών, που εξυπηρετεί τον γερμανικό η­γεμονισμό, το χρηματοοικονομικό κεφάλαιο και τις πολυε­θνικές, είναι πάγια και κύρια θέση μας. Λέμε ΝΑΙ στην ε­θνική κυριαρχία ΟΧΙ στην ευρωκατοχή. Σε αυτές τις εκλο­γές κρίνονται κεντρικές επιλογές. Ή με την πατρίδα ή με την ξένη κυριαρχία. Το Εθνικό Μέτωπο σταθερά πολέμη­σε την μετατροπή του κυρίαρχου Εθνικού κράτους σε ε­παρχία του Βερολίνου ή.των Βρυξελλών.

ΕΩ:  Έχετε πραγματοποιήσει πολλές δράσεις ενάντια στην ανέγερση ισλαμικού τεμένους στο Βοτανικό. Το θεωρείτε κρίσιμο ζήτημα;

Μ. Κώνστας:   Η ανέγερση ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα θα έχει
ολέθριες συνέπειες. Η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση δημιούργησε τραγικές συνθήκες για τους κατοίκους της
 Αθήνας, η επιδείνωση από ένα τέτοιο γεγονός θα είναι ραγδαία.. Πρέπει να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα και στην ! Ευρώπη: Όχι στον εξισλαμισμό. Η Ελλάδα είναι μια εθνική κοινωνία, δεν θα επιτρέψουμε την βίαιη μεταβολή της σε  πολυπολιτισμική. Η στάση του πολιτικού κατεστημένου | και σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα είναι εγκληματική. Προωθούν μια λύση που ευνοεί μια σειρά από τα προβλήματα ασφάλειας και κοινωνικής συνοχής. 

ΕΩ:  Πώς συγκροτείται το ψηφοδέλτιο σας;

Μ. Κώνστας:   Περιλαμβάνει καταξιωμένους πολίτες, διακεκριμένους επαγγελματικά και τοπικά Εθνικιστές με μεγάλη διαδρομή και αγωνιστές που αντιπροσωπεύουν αναλογικά την ελλη­νική κοινωνία. Με την σύνθεση του ψηφοδελτίου απαντά­με στην πρόκληση ποιότητας από μέρους του ανθρώπι­νου δυναμικού. Δείχνουμε ότι υπάρχει από μέρους του κι­νήματος μας ικανότητα να ανταποκριθούμε στις δύσκο­λες για την πατρίδα περιστάσεις. Άλλωστε, διαθέτουμε έ­να ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την έξοδο από την κρί­ση που εδραιώνεται στις δυνάμεις της Ελλάδας και μό­νον. Μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα, εάν βασιστού­με στις μεγάλες διαχρονικές αξίες και τις πηγαίες δυνά­μεις του Εθνους μας!

Η συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα του Εθνικού Μετώπου δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής 13/4/2014



1 σχόλιο:

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π