Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Ο Πούτιν αποκαθιστά τους Έλληνες που υπέφεραν επί ημερών Στάλιν


Ανακοίνωσε ότι υπέγραψε το διάταγμα για την αποκατάσταση των μειονοτήτων στη χερσόνησο της Κριμαίας
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως έχει υπογράψει ένα διάταγμα με το οποίο αποκαθίστανται οι Τάταροι της Κριμαίας και άλλες εθνικές μειονότητες που είχαν υποφέρει επί των ημερών του σοβιετικού δικτάτορα Ιωσήφ Στάλιν.

Ο Στάλιν εκτόπισε μαζικά τους Τατάρους της Κριμαίας στην Κεντρική Ασία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, κατηγορώντας τους για συνεργασία με τη ναζιστική Γερμανία, και πολλοί πέθαναν σε φρικτές συνθήκες κατά την άφιξή τους στην εξορία.

Στους Τατάρους μουσουλμάνους επιτράπηκε να επιστρέψουν κατά τις τελευταίες ημέρες της Σοβιετικής Ένωσης, η κατάρρευση της οποίας το 1991 άφησε την Κριμαία σε μια ανεξάρτητη Ουκρανία. Αποτελούν τώρα το 12% του πληθυσμού της Κριμαίας, τα δύο εκατομμύρια του οποίου είναι κυρίως Ρώσοι.

Πολλοί απείχαν από το δημοψήφισμα της 16ης Μαρτίου στην Κριμαία, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφισάντων υποστήριξε την ένταξη στη Ρωσία, η προσάρτηση από την οποία της Κριμαίας τον Απρίλιο προκάλεσε τη μεγαλύτερη κρίση στις σχέσεις Ρωσίας-Δύσης μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

"Έχω υπογράψει ένα διάταγμα για να αποκατασταθεί ο ταταρικός πληθυσμός της Κριμαίας, ο αρμενικός πληθυσμός, οι Γερμανοί, οι Έλληνες – όλοι εκείνοι που υπέφεραν (στην Κριμαία) στη διάρκεια των διώξεων του Στάλιν", δήλωσε ο Πούτιν σε μια συνεδρία του Κρατικού Συμβουλίου που μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση.

Το διάταγμα, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, αναφέρει πως έχει σκοπό "να αποκαταστήσει την ιστορική δικαιοσύνη και να απομακρύνει τις συνέπειες του παράνομου εκτοπισμού (των μειονοτικών ομάδων) και της παραβίασης των δικαιωμάτων τους".

Ανέφερε πως η Ρωσία θα "καλλιεργήσει τη δημιουργία και ανάπτυξη εθνικών-πολιτιστικών αυτονομιών" για τις ομάδες –κάτι που σημαίνει μικρές αλλαγές για τους Τατάρους της Κριμαίας οι οποίοι έχουν τη δική τους συνέλευση– και θα επιτρέπει τη βασική εκπαίδευση στις μητρικές τους γλώσσες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π