Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Όταν νικητής αναδεικνύεται …η στρατηγική της ήττας


Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου
Ήταν ξεχωριστές εκλογές. Με εξαίρεση την ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη και τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, όλοι οι άλλοι αισθάνονται και δηλώνουν πως …είναι Νικητές.
Ο Αντώνης Σαμαράς, έκανε πως δεν είδε να αποχωρεί το 25% της εκλογικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας και δήλωσε ικανοποιημένος για την αποτυχία των πολιτικών στόχων του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θεώρησε ως νίκη της κυβέρνησής του.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος, κάνει πως δεν είδε να εξατμίζεται το 33% της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ και δηλώνει νικητής …λόγω αποφυγής της πλήρους κατάρρευσης του τέως κραταιού κόμματός του.
Ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώνει και αυτός νικητής. Ίσως επειδή δεν μπόρεσε ούτε καν να καταφέρει να ακουμπήσει το προηγούμενο εκλογικό του ποσοστό αλλά… μπόρεσε να εκλέξει Περιφερειάρχη Αθηνών «με ψήφους αγνώστου πολιτικής προελεύσεως».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης με το συστημικό δημιούργημα «ποτάμι», που δήλωνε ότι
θα παραιτηθεί αν δεν αναδειχθεί τρίτο κόμμα, δηλώνει και αυτός νικητής γιατί, όπως λέει, χωρίς τοπικές οργανώσεις (αλλά με μία τηλεόραση σε κάθε σπίτι να μιλάει γι αυτόν, επί 88 ημέρες) κατάφερε να ξεπεράσει το ΚΚΕ κατά 0,5%.
Η ήττα των συστημικών κομμάτων δεν πρέπει να μας ενοχλεί. Ούτε η διαστροφή της αλήθειας που τα συστημικά ΜΜΕ την έχουν κάνει επιστήμη. Στο τέλος τέλος, αυτά τα κόμματα, τα στελέχη τους και οι δημοσιογράφοι τους, επιβιώνουν και κυριαρχούν χάρις στο ψέμα και την μισή αλήθεια.


Αν κάτι πρέπει να μας ανησυχεί, αυτό είναι η εκλογική κυριαρχία του κόμματος που στήθηκε από τους Τούρκους στην Θράκη, με την χρηματική στήριξη της Τουρκίας και την πολιτική απραξία των καθεστωτικών πολιτικών της περιοχής.

Πρέπει να μας ανησυχεί το γεγονός ότι οι Τούρκοι πράκτορες πέταξαν την λεοντή και διεκδίκησαν στα ίσα την πολιτική περιουσία που δημιουργούσαν με πρόγραμμα και στρατηγική, τα τελευταία 60 χρόνια. Μια περιουσία την οποία «παραχωρούσαν, μέχρι πρότινος, προς εκμετάλλευση» στα κόμματα εξουσίας (ΕΡΕ, Ε.Κ., Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ). 

Πρέπει να μας ανησυχεί η κοινή στρατηγική της ήττας που εφαρμόζουν, στα εθνικά μας θέματα, τα κόμματα που κυβερνούν την Ελλάδα. Μια στρατηγική ήττας που φέρνει πιο κοντά τη νίκη των γεωπολιτικών και ιδεολογικών εχθρών του Ελληνισμού, την ίδια στιγμή που οι Έλληνες επιλέγουν να ψηφίζουν τις Κοντσίτες της Γιουροβίζιον και της πολιτικής.

ενημέρωση Πελοποννήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π