Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Σφαγή Διστόμου: 218 Έλληνες ζητούν δικαίωση


Ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα των Ναζί στην κατεχόμενη Ελλάδα. Το πρωί της 10ης Ιουνίου 1944 γερμανική στρατιωτική φάλαγγα των Ες-Ες ξεκίνησε από τη Λιβαδειά για την Αράχωβα, με σκοπό την εκκαθάριση της περιοχής από τις αντάρτικες δυνάμεις. Στο Δίστομο ενώθηκε με άλλη γερμανική ομάδα που είχε ξεκινήσει από την Άμφισσα και προχώρησαν προς το Στείρι. Οι κάτοικοι έλαβαν εντολή να μην απομακρυνθούν από το χωριό, μέχρι την επιστροφή των γερμανικών δυνάμεων.
Στη θέση Καταβόθρα οι Γερμανοί δέχθηκαν επίθεση από αντάρτες του ΕΛΑΣ. Μετά από σύντομη, αλλά σφοδρή μάχη, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, αφήνοντας στο πεδίο της μάχης 15 νεκρούς και άλλους τόσους τραυματίες. Οι γερμανικές απώλειες ανήλθαν σε 6 νεκρούς και 15 τραυματίες.

Οι Γερμανοί απέδωσαν την επίθεση του ΕΛΑΣ σε ειδοποίηση των κατοίκων του Διστόμου και επέστρεψαν στο χωριό για να εκδικηθούν. Με διαταγή του διοικητή τους, υπολοχαγού Χανς Ζάμπελ, το Δίστομο πυρπολήθηκε και 218 κάτοικοι (114 γυναίκες και 104 άνδρες) εκτελέστηκαν απάνθρωπα. Μεταξύ των νεκρών, 45 παιδιά και έφηβοι και 20 βρέφη.
Η πρωτοφανής θηριωδία έγινε αμέσως γνωστή μέσω του BBC στο εξωτερικό και προκάλεσε την κατακραυγή της διεθνούς κοινής γνώμης. Η Γερμανική Διοίκηση της Αθήνας επέρριψε την ευθύνη αποκλειστικά στους κατοίκους του Διστόμου, επειδή, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της, δεν συμμορφώθηκαν με τις στρατιωτικές εντολές.

κ.π. 
Με την συνήθη τακτική του ο ΕΛΑΣ απέφυγε να γυρίσει να υπερασπιστεί το Δίστομο. Αφού γνώριζε (ο ΕΛΑΣ) ότι οι Γερμανοί θα γύριζαν για αντίποινα, πράξη που θα έστελνε και άλλους Έλληνες που θα αντιμετώπιζαν την βιαιότητα και την απανθρωπιά της …«ανώτερης φυλής», στις τάξεις τους για να προετοιμάσουν ως δορυφόρος της κομμουνιστικής μαμάς Ρωσίας και του διεστραμμένου ψυχανώμαλου Στάλιν την ένταξη της Ελλάδας στο κομμουνιστικό μπλοκ. Σε πολλές από τις σφαγές που έγιναν από τους Γερμανούς όπως και αυτή των Καλαβρύτων, είχαν προηγηθεί τέτοια επιλεκτικά και χωρίς ουσία χτυπήματα που είχαν τον ίδιο απώτερο σκοπό. Κάτοικοι του χωριού κατήγγειλαν μάλιστα πως μετά από 3 ημέρες, και ενώ οι ζωντανοί προσπαθούσαν να μαζέψουν και να θάψουν τους πεθαμένους, εμφανίστηκαν στο Δίστομο οι ΕΛΑΣίτες οι οποίοι προανήγγειλαν τον ερχομό των Γερμανών(υποτιθέμενο). Με την άμεση φυγή των κατοίκων επιδόθηκαν στο γνωστό κομμουνιστικό διαχρονικό "άθλημα": Το πλιάτσικο..  

Μετά την αποχώρηση των Γερμανών από την Ελλάδα, το Ελληνικό Γραφείο Εγκληματιών Πολέμου μπόρεσε να ανακαλύψει τον υπεύθυνο της Σφαγής, Χανς Ζάμπελ, ο οποίος είχε καταφύγει στο Παρίσι και είχε συλληφθεί. Οι γαλλικές αρχές τον παρέδωσαν στις ελληνικές, οι οποίες τον προφυλάκισαν. Τον Αύγουστο του 1949 ομολόγησε την έκταση των γερμανικών θηριωδιών στο Δίστομο, αλλά δικαιολογήθηκε ότι εκτελούσε διαταγές ανωτέρων του. Κατά τη διάρκεια της προφυλάκισής του, ο Ζάμπελ εκδόθηκε προσωρινά στη Δυτική Γερμανία για άλλη υπόθεση, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών του.


κ.π.
Σήμερα στο Δίστομο, τον τόπο αυτό του μαρτυρίου 218 Ελλήνων παρευρέθησαν και μέλη  της πολιτικής ηγεσίας της κυβέρνησης για να «τιμήσουν» τους πεσόντες. Μιας πολιτικής ηγεσίας δοσίλογων που συνεχίζει το έργο των απογόνων των Γερμανών δολοφόνων. Που επέστρεψαν μέσω ενός νέου τύπου πολέμου, του οικονομικού,  εκτελώντας καθημερινά τον Ελληνικό λαό αλλά και οδηγώντας το Έθνος στον αφανισμό μέσω των ντόπιων εντεταλμένων τους. Του Ελληνικού Έθνους που ήταν το μόνο που αντιστάθηκε τόσο σθεναρά, κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Χίτλερ αλλά δεν μας το «συγχώρησε» και υπήρξε ο κύριος υπαίτιος για την μεγάλη Γερμανική ήττα.  Οι απόγονοί τους μας ξεπληρώνουν τα χρωστούμενα. Εμείς οι Εθνικιστές θα τους δώσουμε τα «ρέστα»…


 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ιστορικά στοιχεία πήραμε και από το: Σαν σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π