Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Εκφράσεις της Αρχαίας Ελληνικής που χρησιμοποιούνται και σήμερα


Παρ’ όλες τις επιρροές και τις επιθέσεις που έχει δεχθεί η γλώσσα μας, εσωτερικές και εξωτερικές, εντούτοις χρησιμοποιούμε στον καθημερινό λόγο, εκφράσεις αυτούσιες, προερχόμενες από την αρχαία Ελληνική. Αυτές αποτελούν την απόδειξη ότι η γλώσσα είναι το μοναδικό πολιτισμικό κληροδότημα, το οποίο παραμένει ανεπηρέαστο από το χρόνο.
Είναι λοιπόν χρήσιμο να μάθουμε ή να θυμηθούμε, από που προέρχονται και από ποιούς ελέχθησαν για πρώτη φορά
- Αιδώς Αργείοι: όταν θέλουμε να καταδείξουμε αισθήματα ντροπής αναφερόμενοι σε κάποιον άλλο.

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Απροκάλυπτα !... Χρήσιμος Καρατζαφέρης


Το άρθρο που δημοσιεύεται στο καθεστωτικό Βήμα με τίτλο: χρήσιμος Καρατζαφέρης δείχνει πως το σύστημα απροκάλυπτα και με κυνισμό μεθοδεύει «μαγειρέματα» και δημιουργία αναχωμάτων στον Εθνικιστικό χώρο. Το γεγονός αυτό δείχνει την απόγνωση που έχει περιέλθει το κόμμα των πολιτικών κομμάτων και δείχνει την  άθλια τακτική που χρησιμοποιούσαν από την έναρξη της μεταπολίτευσης ως σήμερα για να μην μπορέσει το Εθνικιστικό Κίνημα να «πατήσει» στα πόδια του.
Ας έχουν τα μάτια τους ανοιχτά οι πατριώτες και οι Εθνικιστές αυτήν την φορά να μην γίνουν το "λάδι" που θα λιπαίνει για μια ακόμα φορά τα γρανάζια του συστήματος. Οι Εθνικιστές λένε ΟΧΙ στην Προσωπολατρία λένε ΟΧΙ στην Οικογενειοκρατία λένε ΟΧΙ στον Αρχηγισμό.
Υ.Γ. Και αναρωτιόμασταν πως και ο Γιώργος Καρατζαφέρης προχθές στην εκπομπή του «Όλη η Ελλάδα μια γειτονιά» ( εδώ ) στο 34΄ πρότεινε για υπουργό Οικονομικών τον Μάκη Βορίδη ! …. 

Καλό ταξίδι Δάσκαλε

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
 ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΑΘΛΗΤΕΣ

Έφυγε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014 από τη ζωή ο Λαμιώτης Δάσκαλος και Δημοσιογράφος Ευθύμιος Χριστόπουλος μετά από πολύμηνη ασθένεια. Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή που είχε στενή σχέση μαζί του θα τον συνοδεύσει σήμερα 17 Ιανουαρίου στην τελευταία του κατοικία και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος.
O Eυθύμιος N. Xριστόπουλος γεννήθηκε στη Λαμία το 1934. Αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Aκαδημία Λαμίας το 1955 και διορίστηκε Δάσκαλος το 1959. Aπό το 1960 άρχισε την ενεργό και συνεχή

Εθνικιστική συμμαχία εντός ευρωκοινοβουλίου συγκροτεί το Εθνικό Μέτωπο !


Ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά της Ιταλίας, ο Ματέο Σαλβίνι, και η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, η Μαρίν Λεπέν, συναντήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Στρασβούργο και συμφώνησαν σε κοινή δράση ενόψει των Ευρωεκλογών.

«Συζητήσαμε κοινές στρατηγικές και πεδία δράσης της Ιταλίας και της Γαλλίας. Θα καταρτιστεί μια συνολική στρατηγική», δήλωσε ο Σαλβίνι. 
«Δεν θα παρουσιάσουμε έναν κοινό υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διότι την θεωρούμε ένα μη δημοκρατικό όργανο. Ο μόνος δημοκρατικός θεσμός που αναγνωρίζουμε είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Λέγκας. 
Η Λεπέν από την πλευρά της τόνισε ότι «με την Λέγκα υπάρχουν αναμφίβολα κοινές ανησυχίες» ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μια «κοινή κοινοβουλευτική ομάδα μετά τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου» του 2014.

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΣYΝΤAΓMATIKH ANAΘEΩPHΣH: ΘEΣMOΘEΤHΣH ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ ΤΩΡΑ!


του Γιάννη Παναγιωτακόπουλου 
Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού, πέραν της είδησης ότι ήρθε η ανάπτυξη και της πληροφορίας ότι ο “μηχανοδηγός” μας βλέπει φως στο βάθος του τούνελ, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε γνωστή την πρόθεσή του, αυτό το έτος να λάβει χώρα η πολυσυζητημένη αναθεώρηση του Συντάγματος.
Ακολούθησαν δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών περί θωράκισης της “δημοκρατίας” και ανοίγματος της πολιτικής ατζέντας και του διαλόγου, προεξάρχοντος του υπουργού Αμύνης ο οποίος θεωρεί οτι «εκτός από την οικονομία υπάρχει και η δημοκρατία»…

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ "Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ;


Σαφή χαρακτηριστικά της εποχής μας είναι ο πα­ραλογισμός και ή νοθεία κάθε έννοιας αξίας. Μία τα­χύτατη πτώσις, πού έν τούτοις ονομάζεται «πρόοδος». Το υποκριτικό περιβάλλον, ή ελλειψις καθοδηγήσεως, ή ιστορική κενότης της εποχής μας είναι επίσης χαρακτηριστικά σημεία. Οί τεχνολογικές και οι έπιστημονικές εξελίξεις έχουν υπερκεράσει την πνευματι­κή άνύψωσι του ανθρώπου.
Έτσι ο άνθρωπος σήμερα, στέκεται ανερμάτιστος, ανυποψίαστος και απληροφόρητος μπροστά στις τα­χύτατες αλλαγές. Παρανοεί τήν πραγματικότητα, ε­νώ τά «μέσα ενημερώσεως» παίζουν τον πιο ουσιαστι­κό ρόλο στόν αποπροσανατολισμό πού επικρατεί.

Καπιταλισμός και Μαρξισμός, δύο γίγαντες μέ ξύ­λινα πόδια, έτοιμοι νά καταρρεύσουν κυριαρχούν, κυ­ρίω,ς στον πολιτικό τομέα και δημιουργούν καταστά­σεις απαράδεκτες και τελειωτικά ξεπερασμένες.
Στήν πρωτοκαθεδρία, τό πρόβλημα των πολιτικών σχέσεων, δηλαδή αυτών πού ρυθμίζουν τις ανθρώπι­νες σχέσεις, καί τών οικονομικών.

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Farage σε Σαμαρά: «Να ονομάσεις το κόμμα σου No Democracy»! (video)













Σήμερα, στην συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διεξάγεται ως εναρκτήρια για την ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς βρέθηκε αντιμέτωπος με τον γνωστό για τις πάντα εύστοχες και πρωτότυπες παρεμβάσεις του Βρετανού, ευρωβουλευτή και ηγέτη του UKIP, Nigel Farage.
Ο οποίος φυσικά δεν έχασε καθόλου την ευκαιρία να θέσει τον Έλληνα πρωθυπουργό που πήγε στις Βρυξέλλες για να "πανηγυρίσει" την "προεδρία του", υπό την αδήριτη εικόνα της πραγματικότητας.
Ο κ. Nigel Farage λοιπόν, απευθύνθηκε ως εξής στον κ. Α. Σαμαρά, με αφορμή τη δήλωσή του δεύτερου ότι αντιπροσωπεύει "την κυρίαρχη βούληση του ελληνικού λαού":

Από το εξωτερικό στον ελληνικό στρατό - Πομάκος πρότυπο για τους συνομηλίκους του!


Παρ'όλη τη λυσσαλέα προπαγάνδα των Τούρκων εναντίον της Ελλάδας, συνέχεια παρουσιάζονται νέες περιπτώσεις αδελφών Πομάκων, που μας συγκινούν. Πρόσφατα μάθαμε ότι νεαρός Πομάκος που η οικογένειά του ζει για δεκαετίες στο εξωτερικό (Γαλλία) παράτησε τα πάντα και ήρθε να καταταγεί στον ελληνικό στρατό, ενώ δεν ήταν υποχρεωμένος να το κάνει!
Ο νεαρός Πομάκος που γεννήθηκε στη ξενιτιά, δεν μιλάει καθόλου ελληνικά, αλλά αντίθετα γνωρίζει τρεις ξένες γλώσσες (γαλλικά, αγγλικά και τουρκικά). Θα μπορούσε να αποφύγει τη στράτευση στον ελληνικό στρατό, αφού δεν σκοπεύει να έρθει να μείνει στην Ελλάδα ή να αφήσει να περάσουν τα χρόνια (ώστε να μπορεί να απαλλαγεί ή να εξαγοράσει τη θητεία), όπως κάνουν διάφοροι τραγουδιστές, ηθοποιοί, γόνοι επιχειρηματιών και πολιτικών.

Πολίτες και όχι... idiots! (του Νίκου Τζιόπα)

Ένας από τους λόγους που ο αρχαίος ελληνικός κόσμος έθεσε τις βάσεις σχεδόν όλων των πολιτικών συστημάτων διακυβέρνησης, είναι επειδή οι πόλεις του αντιμετώπιζαν τον άνθρωπο ως πολίτη κι όχι ως άτομο. Είχε μάλιστα τόσο μεγάλη σημασία αυτό, ώστε οι άνθρωποι που δεν ήταν ενεργοί πολίτες, οι «ιδιώτες» δηλαδή,  αντιμετωπίζονταν ακόμη κι από τους νόμους υποτιμητικά. 
Η λέξη «ιδιώτης» (αυτός που ασχολείται με τον εαυτό του κι όχι το κοινό καλό) ήταν υβριστική, συνώνυμη του απαίδευτου και αμόρφωτου ανθρώπου και αυτό περιγράφεται από όλη την σπουδαία διανόηση που γέννησε το ελληνικό έθνος. Χαρακτηριστικότατα παραδείγματα ο μέγας Αριστοτέλης, ο οποίος στα «Πολιτικά» του υποστηρίζει ότι η «ιδιωτία» ταιριάζει σε ζώα και όχι σε ανθρώπους και ο μέγας Πλάτωνας ο οποίος στην «Πολιτεία» του μας ανακοινώνει ότι η καταδίκη του ανθρώπου που

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Η Ελλάδα πηγαίνει μπροστά Μαζί και ΣΥ



Σήμερα δημοσιεύθηκε στα μμε η ..πρόσληψη της Αλεξίας Μπακογιάννη στον ΟΠΑΠ όπου ορίστηκε ως σύμβουλος διοίκησης για θέματα μάρκετινγκ και επικοινωνίας της εταιρίας. Την περασμένη Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ΣΕΟ της ΟΠΑΠ ΑΕ τσέχικης καταγωγής παρουσίασε στους υπηρεσιακούς παράγοντες την κ. Αλεξία Μπακογιάννη και οι πάντες αιφνιδιάστηκαν. Έτσι ένα ακόμα μέλος της γνωστής οικογενείας αρχίζει να μπαίνει στην μάχη για… τον επιούσιο. Κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη βουλευτού επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, εγγονή του επίτιμου πρόεδρου και παλαιού αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και τέως

Η υποκρισία της Αριστεράς


Για όλους όσοι λησμονούν εύκολα την ιστορική διαδρομή προσώπων και παρατάξεων είναι χρήσιμη η επικαιρότητα ως ταχύρυθμο μάθημα πολιτικής. Μέσα στον παρελθόντα μήνα ενημερωθήκαμε για τα πλούσια αποθεματικά και τις αξιοσέβαστες επενδύσεις προβεβλημένων στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι, από τη μια, κόπτονται για τη φτωχολογιά, αλλά, από την άλλη, δεν επιθυμούν να γίνουν μέρος της. Καλή η αντικαπιταλιστική ρητορεία και ακόμα καλύτερη η αξιοποίηση των ευκαιριών του καπιταλισμού για προσπορισμό κέρδους. 

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση του Εθνικού Μετώπου για τις νέες διώξεις μελών της Χρυσής Αυγής


Οι νέες συλλήψεις βουλευτών του κόμματος της Χρυσής Αυγής συντελούν, εφόσον γίνονται με ιδεολογικά κριτήρια, στην τρομοκράτηση του λαού και ενδεχομένως στην «εξόφληση των ιδεολογικών γραμματίων» του παλαιοδικομματισμού στη λαίλαπα της ψευδοαριστεράς, στα χέρια της οποίας ενδεχομένως να περάσει και επισήμως η κρατική εξουσία. Την ίδια στιγμή, με τις συλλήψεις αυτές, εξυπηρετούνται πλήθος άλλων, πέραν των εμφανών, επιδιώξεων.
Το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καταδικάζει απερίφραστα τις διώξεις που λαμβάνουν χώρα με συνοπτικές διαδικασίες, όταν μάλιστα πρόκειται περί διώξεων με βάση ιδεολογικά κριτήρια που στόχο έχουν να αμαυρώσουν το εθνικιστικό κίνημα γενικότερα. Εφόσον, βεβαίως επιβεβαιωθεί και το παραμικρό ίχνος παραβατικότητας, αυτή οφείλει να παταχθεί, σε οποιονδήποτε ιδεολογικό χώρο και αν εκφράζεται.

Γιάννης Κουριαννίδης: Ένας Δήμαρχος για την Θεσσαλονίκη με Εθνική συνείδηση


Από την συνέντευξη του Γιάννη Κουριαννίδη στην εφημερίδα "Καρφίτσα"
Την πρότασή του για τη δημιουργία της «Διαδημοτικής Θεσσαλονίκης» όπως αποκαλεί την ισότιμη συνεργασία των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος κάνει γνωστή για πρώτη φορά μέσω της «Κ» ο Γιάννης Κουριαννίδης. Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης μιλά για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου του σχολιάζοντας πως βρίσκεται σε συζητήσεις με εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους, εντοπίζει τα λάθη της διοίκησης Μπουτάρη και ασκεί δριμεία κριτική στην αντιπολίτευση Γκιουλέκα την οποία χαρακτηρίζει «ανίκανη».
Συνέντευξη στο Βαγγέλη Στολάκη 

Κούγιας: Όταν υποκύψει η Δικαιοσύνη στην Εκτελεστική Εξουσία τελειώνουν ΟΛΑ !


Αναμφισβήτητα ο κύριος Κούγιας είναι από τους κορυφαίους στον χώρο της δικηγορίας. 
Είναι ως γνωστόν ο άνθρωπος που ανέλαβε την υπεράσπιση του Στάθη Μπούκουρα βουλευτού της Χρυσής Αυγής ο οποίος μάλιστα δήλωσε μέσω του κυρίου Κούγια εχθές κατά την προσέλευση του για κατάθεση ότι ήταν «Παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος στο Περιστέρι με τον κ. Παχατουρίδη, δεν έχει καμία σχέση με αυτή την προσωπικότητα του 'Χρυσαυγίτη'. Όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια. Άλλωστε, βλέπετε ότι σήμερα ο κ. Μπούκουρας δεν έχει ούτε έναν υποστηρικτή εδώ» Όμως δεν θα μείνουμε στις δηλώσεις του κυρίου Μπούκουρα. Αυτές θα τις κρίνουν οι συναγωνιστές του, αυτοί που τον επέλεξαν αλλά και οι άνθρωποι που τον στήριξαν με την ψήφο τους. 

Χρέoς 48 ευρώ γίνεται 39.000 με τo νέo Φορoλoγικό Κώδικα, μέσα σε 1 χρόνo !


Σε σχιζοφρενικές καταστάσεις οδηγεί ο Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου γεγονός που δείχνει ότι οι διατάξεις ετοιμάστηκαν στο πόδι και χωρίς να ληφθούν υπό όψιν πραγματικά δεδομένα.
Το παρακάτω παράδειγμα δείχνει πως μια απλή αμέλεια καταβολής 4 Ευρώ το μήνα, κατα την διάρκεια του έτους, από μια επιχείρηση μπορεί να οδηγήσει στην επιβολή προστίμων 39.000 Ευρώ.
Διαβάστε το παράδειγμα που συνέταξε ο Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών του Νομού Μαγνησίας και μετά ρωτήστε τον βουλευτή σας αν το διάβασε πριν το ψηφίσει.

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ 2014



Εχθές Σάββατο 11 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο κέντρο στην οδό Μαυρομιχάλη 86 στο βιβλιοπωλείο ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας από τον συναγωνιστή και εκδότη Γιάννη Σχοινά. Το εθνικιστικό βιβλιοπωλείο τίμησαν στελέχη του Εθνικιστικού Κινήματος καθώς και πολλοί απλοί φίλοι του καλού βιβλίου. Ο Γιάννης Σχοινάς μίλησε για την προσπάθεια που  κάνει ο εκδοτικός οίκος, εκδίδοντας βιβλία που προβάλλουν αλήθειες που το σύστημα επιθυμεί να μην ακούγονται σήμερα. Αυτή η προσπάθεια εν μέσω αντίξοων συνθηκών, αγκαλιάζει ο κόσμος από τον πατριωτικό αλλά εθνικιστικό

Ἡ βασιλόπιτα τῶν «Δεσμῶν Ἑλλήνων» γιὰ τὸ 2014

Μὲ τὴ μαζικὴ παρουσία πολλῶν μελῶν καὶ φίλων, πραγματοποιήθηκε καὶ φέτος ἡ ἐκδήλωση κοπῆς  τῆς  παραδοσιακῆς βασιλόπιτας στὴν αἴθουσα τοῦ ἑλληνοκεντρικοῦ πολιτιστικοῦ συλλόγου «Δεσμοὶ Ἑλλήνων», κατὰ τὴν ὁποία τιμήθηκε ὁ καθηγητὴς  τοῦ Ἀριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ἀριστοτέλης Βρίτσιος, γιὰ τὴν πολύπλευρη  σημαντικὴ ἐθνικὴ καὶ κοινωνικὴ προσφορά του.
Ὁ πρόεδρος τοῦ συλλόγου, ἐπικεφαλῆς τῆς δημοτικῆς κίνησης «Θεσσαλονίκη πόλη ἑλληνική» καὶ ὑποψήφιος δήμαρχος Γιάννης  Κουριαννίδης, ἀφοῦ ἀναφέρθηκε στὶς ἀξιόλογες ἐθνικὲς καὶ

Οι "Εφιάλτες" ανοίγουν τα περάσματα..


Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ (VID)
Πώς η "εντολή άνωθεν" πρόδωσε την συμφωνία συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου
Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του defencenet.gr στις 7 Ιανουαρίου 2014 με τον εικόνα-ντοκουμέντο από το ραντάρ ελληνικού σκάφους που απεικόνιζε την εντελώς ανενόχλητη από ελληνικής πλευράς τουρκική εισβολή στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα στην περιοχή της Ζουράφας ή Λαδόξερας (πολλοί υποστηρίζουν ότι "Ζουράφα" είναι η τουρκική ονομασία και "¨Λαδόξερα" η ελληνική) τελικά έφερε στην επιφάνεια κάτι πολύ μεγαλύτερο:
Μια διαταγή προς το ΛΣ/Ακτοφυλακή που ανέδειξε χθες το defencenet.gr, που ισοδυναμεί με εθνική μειοδοσία και η οποία παρά την προσπάθεια διάψευσης ύπαρξής της από την κυβέρνηση, την επιβεβαιώνει η πραγματικότητα και τα γεγονότα.