Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ: ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ


Πέρασαν  18 χρόνια από μια νύχτα του Ιανουαρίου του 1996 που τρία γενναία παλληκάρια, στην βραχονησίδα των Ιμίων, θυσίασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τα σύνορα και την τιμή της Πατρίδος.
Ενώ η πανικόβλητη δοτή στρατιωτική ηγεσία υλοποιούσε τις προδοτικές εντολές  μιας ξενόφερτης , ξενόδουλης και διεφθαρμένης πολιτικής ηγεσίας, υποστέλλοντας τη σημαία και εγκαταλείποντας αμαχητί στον εχθρό εθνικό έδαφος, τρείς Έλληνες αξιωματικοί οριοθετώντας ανεξίτηλα με το αίμα τους τα γεωγραφικά μας σύνορα, σφυρηλάτησαν ταυτόχρονα έναν άρρηκτο χαλύβδινο κρίκο στην ατέρμονη αλυσίδα της πορείας του έθνους μας στις χιλιετηρίδες.

Συγκέντρωση την Κυριακή 26/1 για τα Ίμια από το Εθνικό Μέτωπο


Από την περσινή συγκέντρωση του Εθνικού Μετώπου 
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής στους Έλληνες πεσόντες ήρωες, υποπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, υποπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και τον αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό την μαύρη εκείνη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου για την Ελλάδα και την Ελληνική Ιστορία αφού φρόντισε η κυβέρνηση Σημίτη για αυτό το Εθνικό Μέτωπο ξεκινά διοργανώνοντας συγκέντρωση  αυτήν τη Κυριακή 26 Ιανουαρίου στην πλατεία Τερψιθέας στον Πειραιά. στις 11:30 π.μ.

Πρόσκληση από τις εκδόσεις ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ



Ζήτω ο κοινοβουλευτισμός!

              
Δηλώσεις φωτιά και αποκαλύψεις για τους πολιτικούς έκανε ο αντιεισαγγελέας Εφετών Β. Φλωρίδης αποδίδοντας ουσιαστικά ευθύνες σε όλους εκείνους που κυβέρνησαν τη χώρα για το ότι αθωώνονταν απατεώνες.

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Έρχεται το καλύτερο CD των “ΕΡΩΣ ΕΛΛΑΣ”.

Οι “ΕΡΩΣ ΕΛΛΑΣ”, το συγκρότημα με τα επικά Πατριωτικά τραγούδια επανέρχεται με ένα νέο δυνατό CD, που περιέχει τα καλύτερα και δυναμικότερα παλιά και νέα τους κομμάτια.  Η συλλογή θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 26 Ιανουαρίου και θα είναι αφιερωμένη στους Ηρωες των Ιμίων. Πρόκειται για 15 «ΠΑΙΑΝΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ», όπως ακριβώς είναι και ο τίτλος του cd. Δίπλα στα παλιά τους τραγούδια που δημιούργησαν αίσθηση όπως το «Γαλανό Πέλαγος» και το «Αλέξανδρε Ξύπνα», βρίσκονται πολλά νέα  ακυκλοφόρητα  όπως το «Πατρίδα Βόρειος Ηπειρος», «Της ΕΛΔΥΚ τα παλληκάρια» και φυσικά το βραβευμένο «Ελλήνων Γη Μακεδονία».  Τιμητική θέση στο CD έχει το τραγούδι «Ελλάδα Αστέρι του Ουρανού», το οποίο είναι ο Υμνος των Κυπρίων φοιτητών του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ και του ΕΦΑΕΦΠ, που αγωνίζονται για την Ενωση της μαρτυρικής μεγαλονήσου με την Ελλάδα.. Από την συλλογή δεν θα μπορούσε να λείπει το

O Σκοπός του Ανθρώπινου βίου .


γράφει η ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ.
Η πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου είναι ένας από τους σπουδαιότερους παράγοντες της αγωγής. Η πολιτεία επιδρά είτε θετικά είτε αρνητικά στη διαπαιδαγώγηση των πολιτών. Τα παράδειγμα και η συμπεριφορά των κυβερνητών και των κρατικών οργάνων συντελεί στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των πολιτών. Τα πολιτικά πρόσωπα δεν διαχειρίζονται απλώς τις κρατικές υποθέσεις. Είναι παιδαγωγοί του λαού. Διδάσκουν όχι με όσα λένε, αλλά με τις πράξεις τους και τη συμπεριφορά τους. Η πολιτική έχει με την

Το μήνυμα των Ουκρανών Εθνικιστών για την εξέγερση.


Δυστυχώς το ημιαπελεύθερο πολιτικό κατεστημένο και μεγάλο τμήμα του πολιτιστικού κατεστημένου για 20 χρόνια έπειθε τους Ουκρανούς πως θα έπρεπε να συμμετέχουν στους ευρωατλαντικούς θεσμούς. Με αυτό ως δεδομένο,πολλοί από τους Ουκρανούς πράγματι πίστευαν πως η Ουκρανία θα έπρεπε να γίνει μέλος της ΕΕ. Γι' αυτό,ο επίσημος λόγος των μαζικών διαδηλώσεων στην Ουκρανία ήταν η άρνηση του καθεστώτος του Βίκτωρ Γιανουκόβιτς να υπογράψει μια συμφωνία με την ΕΕ. Οι Ουκρανοί Εθνικιστές είναι αντίθετοι με την συνεργασία με την ΕΕ. Παρ΄όλα αυτά,υποστήριξαν τις διαδηλώσεις σαν μια ευκαιρία να ξεκινήσει η Εθνική Επανάσταση. Την προηγούμενη χρονιά,στα τέλη Νοεμβρίου,έχοντας ως έναυσμα το εθνικιστικό κίνημα Tryzub, η εθνικιστική νεολαία συντάχθηκε με το "Δεξιό Τόξο".

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Πρόβατα ξυπνάτε και ...Σφακιανάκης τέλος από το Έναστρον
















Και ξαφνικά σήμερα μόλις μάθαμε πως το κέντρο που εμφανίζεται ο Νότης Σφακιανάκης, το Έναστρον, σταμάτησε την συνεργασία του με τον τραγουδιστή. Χωρίς να γνωρίζουμε τι ακριβώς συνετέλεσε σε αυτή την ξαφνική διακοπή της συνεργασίας, θα σημειώσουμε την χθεσινή εμφάνιση του καλλιτέχνη στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη " Όλα Τρέλα"  στα οποία μεταξύ αυτών που είπε ήταν και τα εξής :
«Από τότε που μιλάω δημόσια, μιλάω περί Ελλάδας. Εγώ κάλεσα να πάτε με τους απέναντι από τους τυράννους σας. Κάλεσα να πάει ο κόσμος με τους απέναντι. Αν ο Βαγγέλης είναι το κακό και απέναντι είναι ο Θέμος, θα πάω με τον Θέμο για να τον χτυπήσω μπας και τον διώξω. Το μεγάλο κακό είναι αυτοί που

Εθνικό μνημόσυνο στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγένη

Το ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ. σας καλεί στο 40ο ετήσιο μνημόσυνο του Αρχηγού του Ενωτικο - απελευθερωτικού αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή, το οποίο φέτος συνδιοργανώνει μαζί με την "Επιτροπή Μνημοσύνου"
 Το μνημόσυνο θα τελεστεί την Κυριακή 26/1/2014 και ώρα 10:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση στο κέντρο της Αθήνας.
 Τον επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος

Το DNA των Ελλήνων... στον κόσμο


Πέρασαν 46.000- 59.000 χρόνια από τότε που ο σύγχρονος άνθρωπος εμφανίστηκε στον ελλαδικό χώρο, ωστόσο, χάρη στις αναλύσεις του DNA, έχουμε ακόμη πολλά να μάθουμε για την ταυτότητα των Ελλήνων.

Εντυπωσιακά στοιχεία αποκαλύπτουν μέρα με τη μέρα οι γενετικές έρευνες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και σε άλλα ευρωπαϊκά ιδρύματα, συμπληρώνοντας το παζλ για την καταγωγή των Ελλήνων. Τα πιο σύγχρονα επιστημονικά στοιχεία για τη γενετική σύσταση των σημερινών κατοίκων της Ελλάδας παραθέτει στο βιβλίο του «Η γενετική ιστορία της Ελλάδας - Το DNA των Ελλήνων» ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στη συγκεκριμένη έρευνα.

Τουρκόφωνο Δελτίο Εἰδήσεων ἀπὸ σήμερα τὸ βράδυ στὸ Κανάλι 6 τῆς Ξάνθης!


Μία νέα καινοτομία που ἐπιχειρεῖ νὰ δώση στὴ μειονότητα τὰ νέα τῆς πόλης, στὴ δικὴ της γλῶσσα, ξεκινᾶ ἀπὸ σήμερα Δευτέρα στὸν τηλεοπτικὸ σταθμὸ Κανάλι 6. Πρόκειται γιὰ τὸ σύντομο τουρκόφωνο Δελτίο Εἰδήσεων, που θὰ μεταδίδεται μετὰ τὰ Δελτία Εἰδήσεων τοῦ σταθμοῦ. Μετὰ τὴν καινοτομία τῆς ἔκδοσης τῆς Eylem που μεταφέρει τὰ νέα τῆς περιοχῆς γιὰ τοὺς μειονοτικοὺς ἀναγνώστες, τὸ τηλεοπτικὸ τουρκόφωνο δελτίο εἰδήσεων ἐπιχειρεῖ νὰ καλύψη ἕνα σημαντικὸ κενό, εἰδικὰ μετὰ τὸ κλείσιμο τῆς ΕΡΑ Κομοτηνῆς. Τὸ ἐνδιαφέρον εἶναι τεράστιο καθῶς ἤδη τὸ Τουρκικὸ Πρακτορείο Εἰδήσεων Anadolu ἔσπευσε νὰ μεταδώση τὴ σχετικὴ πληροφορία.
Πηγή: www.xanthinews.gr (20/01/2014 - 8:23 π.μ)
 
Καὶ ή τοποθέτηση τού Ἐθνικού Μετώπου-Ὀργάνωση Ξάνθης:

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Να αλλάξει ο ...γουναράς. (του Υπερείδη Γλαύκιππου)


Οι δηλώσεις Γιωτόπουλου έρχονται να επιβεβαιώσουν την προσωπική μου άποψη που διατύπωσα σε άρθρο μου στις 8 Ιανουαρίου με τίτλο: Πολιτική Απόφαση. Πως ο Χριστόδουλος Ξηρός είναι ένας παρακρατικός υπάλληλος που θα παίξει τον ρόλο που θα του δώσει ο πολιτικός του "σκηνοθέτης" την στιγμή που πρέπει και όταν και αν χρειαστεί. Στην επιστολή, που έχει ημερομηνία 20 Ιανουαρίου 2014 και δημοσιεύει η  εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ο Γιωτόπουλος μεταξύ άλλων μιλά για τη μεταχείριση του Ξηρού εντός των Φυλακών, επιρρίπτοντας ευθύνες στις Αρχές και την κυβέρνηση, ενώ διερωτάται: 

Άπαρτα κάστρα άνθρωποι


Ο Χίροο Ονόντα είναι ο μόνος άνθρωπος στον πλανήτη για τον οποίον ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος έληξε το 1974. Την άνοιξη. Μέχρι τότε μαχόταν στη ζούγκλα των Φιλιππίνων για την πατρίδα και τον αυτοκράτορα. Δεν πίστευε ότι η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου είχε παραδοθεί. Αυτός και μερικοί άλλοι Ιάπωνες στρατιώτες, σε πολλά σημεία της Ασίας, δεν έριξαν την ασπίδα το 1945. Εκείνος ξεχώρισε γιατί άντεξε σχεδόν τρεις δεκαετίες. Ηταν αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών του αυτοκρατορικού στρατού και ειδήμων στον ανταρτοπόλεμο. Η εντολή του ήταν να μην παραδοθεί. Να πολεμήσει μέχρι τέλους. Εκείνος, αρχικά μαζί με συναδέλφους του, το έκανε. Χτύπησε αγήματα της αστυνομίας των Φιλιππίνων, σκότωσε ντόπιους που τον καταδίωξαν και συνέχισε απτόητος να κρύβεται και να επιτίθεται εναντίον των «εχθρών». Δεν δέχτηκε να παραδοθεί ούτε όταν το Τόκιο έστειλε στη ζούγκλα των Φιλιππίνων μέλη της οικογενείας του, που προσπάθησαν να τον πείσουν να τερματίσει τη μοναχική εκστρατεία του. Μόνο ο διοικητής του τα κατάφερε, το 1974. Οταν επέστρεψε στην Ιαπωνία, έγραψε το περίφημο αυτοβιογραφικό βιβλίο «Δεν παραδίδομαι. Ο τριακονταετής πόλεμός μου».

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Οι Γερμανοί θέλουν τα Γερμανικά ως επίσημη γλώσσα στην Ευρώπη !



Με μια προκλητική δήλωση του προϊσταμένου της εγκάθετης συγκυβέρνησης, Μάρτιν Σούλτς και προέδρου του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, διαφαίνεται και από επίσημα πλέον χείλη  που τελικά αποσκοπούν οι Γερμανοί. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με συνέντευξή του στη Süddeutsche Zeitung μίλησε για τις αλλαγές τις οποίες θα κάνει, αν εκλεγεί πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις εκλογές του Μαΐου. 
Μεταξύ, αυτών, όπως είπε θα είναι να καταστήσει τα γερμανικά ως επίσημη γλώσσα εργασίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ! Η γλώσσα των βαρβάρων και αυτών που έχουν αιματοκυλίσει την Ευρώπη προσφέροντας εκατόμβες νεκρών να γίνει και επίσημη γλώσσα των Ευρωπαίων..στα νέου  τύπου στρατόπεδα εργασίας που δημιουργούν.

Η διάψευση της Ινδοευρωπαϊκής θεωρίας από την Γενετική, τα αρχαιολογικά ευρήματα και την μυθολογία.


Το δεύτερο ήμισυ του 18ου και τις αρχές του 19ου αι. αναπτύχθηκε από τον Γάλλο Coeurdoux (1767), τον Άγγλο William Jones (1786) και από τους Γερμανούς Fr. Schlegex (1772-1829) και Fr. Bopp (1791-1867) η θεωρία των Ινδοευρωπαίων, η οποία εξυπηρετούσε τις αποικιοκρατικές χώρες. Κατά την θεωρία αυτή άνθρωποι από την Ινδία προχώρησαν προς την Ευρώπη και την 3η π.Χ. χιλιετία έφθασαν στα Ουράλια όρη και άλλοι προχώρησαν προς την Δ. Ευρώπη και άλλοι από το 2000 π.Χ. άρχισαν να κατεβαίνουν στο νότιο τμήμα της Βαλκανικής χερσονήσου ως Ίωνες, το 1800 π.Χ. ως Αχαιοί και το 1100 π.Χ. ως Δωριείς. Αργότερα θεωρήθηκε ως κοιτίδα των Ινδοευρωπαϊκών ή

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Εθvικιστική εξέγερση στη Λιβύη


Οι λιβυκές εθνικιστικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο μερικών πόλεων, ιδιαίτερα στο νότο της χώρας. 
Αρκετές διαδηλώσεις κατά του ΝΑΤΟ αναφέρθηκαν τις τρεις τελευταίες ημέρες.

Η πράσινη σημαία κυματίζει πάλι στη Ajdabiya, Marsa el Brega, στο λιμάνι Ρας Λανούφ, στη Sabah, Sellouk ή ακόμα στο Τομπρούκ.

Το Εθνικό Κογκρέσο, που επιβλήθηκε από το ΝΑΤΟ  -που περιέχει αρκετούς  πρώην Κανταφικούς, μερικοί από τους οποίους παρέμειναν κρυφά πιστοί-  κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα. 

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: Το μεγάλο Φαγοπότι



Σήμερα οι περισσότεροι Έλληνες μαθαίνουν για τα παιχνίδια που παίζονται πίσω από την πλάτη του. Και όχι όλα. Μόνο αυτά που το πολιτικό σύστημα θέλει. Αφού αυτό ήταν που τοποθέτησε σε θέσεις αυτούς που ξεπούλησαν για προσωπικά οφέλη τα συμφέροντα της Ελλάδος. Έτσι μαθαίνουμε για τα εξοπλιστικά που όχι μόνο έφαγαν χρήματα για να μεροληπτήσουν υπέρ κάποιου αλλά παρέλαβαν και προβληματικά οπλικά συστήματα που διογκώνει το μέγεθος της "ζημιάς" προς το ανεπανόρθωτο κακό. Έτσι μάθαμε για την Siemens ξεχνώντας τα δεκάδες σκάνδαλα του παρελθόντος Καλαμποκιού , ΕΤΒΑ, Αγροτικής, ΠΡΟΜΕΤ, ΑΓΡΕΞ, ΚΥΔΕΠ, Κοσκωτά, ΕΒΟ, του Χρηματηστηρίου , το πρόσφατο με το κτηματολόγιο με πολιτικό προιστάμενο τον Κώστα Λαλιώτη, Στέγκου, Μανίκα Νεονάκη, Ολυμπιακή, το σκάνδαλο ΑΡΙΑΔΝΗ και δεκάδες που θέλουμε πολλές σελίδες για να τα καταγράψουμε.

«Λοχαγός Mercer» στην Ελληνική Βουλή


Στις αναλύσεις και τις μελέτες μας έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον παράγοντα των παρασκηνιακών διεργασιών, που παίζουν πολύ σπουδαίο ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών εξελίξεων. Και αυτό ισχύει όχι μόνο για την Ελλάδα του σήμερα, αλλά διαχρονικά και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ουσιαστικά οι μεγάλες αποφάσεις για την πορεία του κόσμου μας πάντοτε ελαμβάνοντο στα «άδυτα των αδύτων» ισχυρών «ιερατείων», «στοών» και «λεσχών» (δηλ. μυστικών εταιρειών), καθώς και υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας. Αυτοί είναι οι μηχανισμοί που ανέκαθεν κινούσαν τα «γρανάζια» της ανθρώπινης ιστορίας...

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Η ΤΕΧΝΗ


Κέντρο καί άξων σκέψεως γιά τόν Εθνικι­στή είναι ό "Ανθρωπος. Όχι, όμως άπό οίαδήποτε σκοπιά ή σέ οποιαδήποτε έκδήλωσί του, αλλά στις ανώτερες δυνατές εκδηλώσεις του, στα ανώτερα δυνατά επίπεδα πού μπο­ρεί νά κατάκτηση. Πολλές ιδεολογίες ισχυρί­ζονται ότι είναι ανθρωποκεντρικές, χωρίς όμως νά προβάλλουν ένα αρχέτυπο άνθρώπου αξίου τοΰ ονόματος του. Στρέφονται συ­νήθως γύρω άπό τήν λατρεία τοΰ αδυνάτου τοΰ άρρωστου, τοΰ δυσμόρφου, τοΰ περιθω­ριακού. Ιδίως τά κείμενα τοΰ Εβραϊσμού, μάς δίδουν διαρκώς τό χαμηλά πρότυπο τοΰ δια­στρεβλωμένου διανοητικά ανθρώπου, είτε σάν εκδικητικού λεπρού στήν προχριστιανι­κή εποχή, είτε σάν εκδικητικού επίσης, άλλ' αδυνάμου άτομου, αργότερα, πού εναποθέτει τήν ελπίδα γιά έκδίκησι στόν Θεό, τοΰ οποίου αυτοαποκαλείται μάρτυς. Ακόμη καί στήν ση­μερινή εποχή οι ιδεολογίες αυτές μάς μιλούν γιά ανθρώπους · παιδιά κατωτέρου θεού καί οΐ διάφοροι σοσιαλισμοί εμφανίζονται άγωνιζόμενοι υπέρ των «αδυνάτων» όχι γιά νά α­ποκαταστήσουν τήν απαραίτητη αρμονία μέσα στό κοινωνικό σώμα, αλλά γιά να καλ­λιεργήσουν ακριβώς αυτό τό αρνητικά ανθρώ­πινο πρότυπο.

«Διαδημοτική Θεσσαλονίκη». Η απάντηση των Δημάρχων στα σχέδια της κεντρικής εξουσίας


30 χρόνια περίμεναν οι Θεσσαλονικείς τα έργα που θα άλλαζαν το τοπίο και θα αναβάθμιζαν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής. 30 χρόνια φαγούρας, μετά τα μεγαλεπήβολα σχέδια του 1985, που όμως παρέμειναν σχέδια εμπαίζοντας τους πολίτες και χρησιμοποιούμενα τακτικά ως προεκλογικές εξαγγελίες. Όλο αυτό το διάστημα η ζωή και η καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων υποβαθμίστηκε δραματικά.
Η ίδια πρακτική δείχνει να ακολουθείται για άλλη μια φορά. Ο ΥΠΕΚΑ κ. Μανιάτης, με έναν θλιβερό θίασο «τεχνοκρατών» και εμπειρογνωμόνων επικαιροποίησε για άλλη μια φορά τα «μεγαλεπήβολα οράματα» για την πόλη μας, υποσχόμενος μάλιστα αυτή τη φορά, ότι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης θα γίνει και νόμος του κράτους!

Κάθε «κλειστό» σύστημα αvτιδρά όταv τo… ξεβoλεύεις

Δρ. Ιωάννης Παρίσης
Υποστράτηγος ε.α., Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης
Οι ειδικοί στις θεωρίες του χάους και της πολυπλοκότητας μιλούν για γραμμικά και μη γραμμικά συστήματα ή φαινόμενα, ή ακόμη για τη μη γραμμικότητα των εξωστρεφών και προοδευτικών συστημάτων, οργανισμών, φορέων εξουσίας, επιχειρήσεων κλπ. Πιο απλά μιλούν για συστήματα «κλειστά» και «ανοικτά». Τα «κλειστά συστήματα» δεν επιθυμούν τη διατάραξη της ησυχίας τους. Θέλουν να παραμένουν σε ηρεμία απραξίας, σε κατάσταση εσωστρέφειας. Κάθε εξωτερική ενέργεια ανατρέπει την ηρεμία τους,