Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Made in Israel..


Στη δικαιοδοσία του... Ντέιβιντ Χάρις είναι η Ελλάδα;
Όλο και πιο ωμή και προσβλητική γίνεται η ανάμειξη στα ελληνικά πολιτικά πράγματα ενός ξένου παράγοντα: Του επικεφαλής των Εβραίων των ΗΠΑ, του Ντέιβιντ Χάρις! Μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Χάρις παρενέβη κατά τρόπο αήθη και πρωτοφανή σε δύο περιστατικά που αφορούν αποκλειστικά και μόνο τον ελληνικό λαό.
Το πρώτο, με την περίπτωση της υποψηφιότητας κάποιου Καρυπίδη με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Χάρις είχε το απύθμενο θράσος να... κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προωθεί για περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας έναν «ρατσιστή» και «απολογητή του ναζισμού»!!! Το «έγκλημα» του Καρυπίδη; Ότι πριν από μερικούς μήνες πήρε, ως δημοσιογράφος, μία συνέντευξη από τον Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής... 

Τα δικά μας παιδιά!

 ΠΑΓΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ TO ΠΡΟΦΙΛ ΜΑΣ.
ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΣΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ:

Ο Kαρκίνος της Παιδικής Ηλικίας
• ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΣ !
• ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΣ !
• ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΑΘΕΙ...

Όλοι μαζί δίπλα στα Παιδιά, που Μάχονται με τον καρκίνο ... και στους Γονείς, που Αγωνιούν!!!

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΚΟΝΤΑ (του Σπάρτακου Τανασίδη)


Τὸ μοναδικό, ὑπὸ τουρκικὴ κατοχή, ἐδαφικὸ κομμάτι τῆς Ἐυρωπαϊκῆς Ἑνώσεως, εἶναι οὐσιαστικὰ ξεχασμένο ὡς τέτοιο καὶ ἀναφέρεται, ἀπὸ τοὺς δυτικοὺς μας φίλους, μόνο ὡς τουριστικὸ θέρετρο.

Τὸ χειρότερο εἶναι ὅτι περίπου τὴν ἴδια ἄποψη ἔχουν καὶ οἱ ἑλλαδικοί. Ἄς κοιτάξουμε τὴν ἀλήθεια κατάματα καὶ ἄς παραδεχθοῦμε ὅτι τόσα χρόνια, τὰ ‘’ἡ Κύπρος εἶναι ἑλληνική’’, τὰ ‘’δὲν ξεχνῶ’’ καὶ οἱ ἄνανδρες κλαψιάρικες καταγγελίες ἐνώπιον τῆς Δύσεως, δὲν ἀπελευθερώνουν τὰ κατεχόμενα.  
Ἔχει ἐκτραφῆ μία γενιὰ Ἑλλήνων, που μέσα στὰ πλαίσια τοῦ ὠχαδερφισμοῦ,

Με την...ΝΙΚΗ προς την ΗΤΤΑ με τον ΘΑΝΟ για πιο ΚΑΤΩ…


Αφού «μέτρησε» καλά τα πράγματα, αφού σταχυολόγησε την κατάσταση, αφού είδε την αμετάκλητη απόφαση του προέδρου να κατέλθει ο ίδιος επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΛΑ.Ο.Σ. και βέβαια αφού πολύ καλά ξέρει ότι….είναι πολλά τα λεφτά από τις αμοιβές του ευρωβουλευτή, δήλωσε και επίσημα την απόφασή της να διεκδικήσει πάλι την εκλογή της στην ευρωβουλή, τούτη την φορά με την …»κεντροδεξιά» παράταξη που κατά την γνώμη της πρέπει να συσπειρωθεί!!
Τάδε έφη Νίκη Τζαβέλα, για όποιον δεν την θυμάται είναι ευρωβουλευτίνα εκλεγμένη με τον ΛΑ.Ο.Σ., είναι η κυρία που είχε αποκαλέσει την Βόρειο Ήπειρο «Νότια Αλβανία!»

«Νάρκη» ΣΥΡΙΖΑ στον Στρατό


Την ουσιαστική διάλυση του Στρατού και την πλήρη απαξίωση της αμυντικής πολιτικής της χώρας προανήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ σε χθεσινή εκδήλωση στην Αθήνα, στην οποία απέφυγε να εμφανιστεί ο Αλέξης Τσίπρας παρόλο που είχε προαναγγελθεί ότι θα την προλόγιζε. Μέσα από μια παραληρηματική συνθηματολογία εξαγγέλθηκε η κατάλυση κάθε έννοιας πειθαρχίας και ιεραρχίας στις Ενοπλες Δυνάμεις, ενώ οι διεθνείς οργανισμοί στους οποίους η χώρα είναι ενταγμένη βαφτίζονται «πλέγμα εξαρτήσεων και πιέσεων», κάτι που θεωρείται προοίμιο ανατροπής της θέσης της Ελλάδας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Γιώργος Σαγιάς: Να τα αλλάξουμε όλα- να τους ξηλώσουμε όλους!

    Κοντά στους Φθιωτείς αγρότες που διαδήλωσαν στην Ανθήλη Λαμίας βρέθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι αντιπροσωπεία του κινήματος ελευθέρων πολιτών "Πορτοκαλί"- Σύγχρονη Πόλη με επικεφαλής των υποψήφιο δήμαρχο Λαμιέων Γιώργο Σαγιά. Ο Γιώργος Σαγιάς έδωσε το δικό του μήνυμα συμπαράστασης στους δοκιμαζόμενους αγρότες και στήριξε τα αιτήματά τους για μείωση του κόστους παραγωγής, κατάργηση των άδικων χαρατσιών και ένα δίκαιο και εφαρμόσιμο φορολογικό σύστημα, δηλώνοντάς τους την απόφασή του να αγωνιστεί μαζί τους ώστε να πάψει ο αγρότης να είναι σκλάβος στη γη του. Δήλωσε επίσης ότι είναι επιτακτική η ανάγκη "να τα αλλάξουμε όλα- να τους ξηλώσουμε όλους" μια και αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα δεν

Γιατί Εθνικισμός;


«Ο πατριωτισμός είναι έμφυτος στον άνθρωπο αλλά εγώ είμαι εθνικιστής...» 
Κωστής Παλαμάς 

Οι πολιτικές συζητήσεις και ζυμώσεις οργιάζουν τον τελευταίο καιρό, ιδιαίτερα όσο χειροτερεύει η οικονομική κατάσταση της χώρας. Από τους πιό γνωστούς πολιτικούς μέχρι τον τελευταίο πολίτη το κεντρικό θέμα συζήτησης είναι το πολιτικό διακύβευμα. Αυτό όμως που παρατηρώ ακόμα και σε ανθρώπους που είναι συνειδητοποιημένοι και ανήκουν στον πατριωτικό χώρο είναι μία τάση να δαιμονοποιούν κάθε πολιτική πρόταση ακόμα και την εθνικιστική. Γιατί να ψηφίσω εθνικιστικό κόμμα λένε;  Άλλο ένα κόμμα δεν είναι κι αυτό; Τα κόμματα δεν μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση; Δεν θέλουμε κόμματα να μας διαιρούν αλλά ενότητα. Νομίζω ότι τα ερωτήματα αυτά πρέπει να απαντηθούν.

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Απάντηση στη Νέα Ευρώπη


"Καταραμένε" Έλληνα.
Όπου να γυρίσω την σκέψη μου, όπου και να στρέψω την ψυχή μου, μπροστά μου σε βλέπω, σε βρίσκω.
Τέχνη λαχταρώ, Ποίηση, Θέατρο, Αρχιτεκτονική, εσύ μπροστά, πρώτος και αξεπέραστος.Επιστήμη αναζητώ, Μαθηματικά, Φιλοσοφία, Ιατρική, κορυφαίος και ανυπέρβλητος.
Για Δημοκρατία διψώ, Ισονομία και Ισότητα, εσύ μπροστά μου, ασυναγώνιστος κι ανεπισκίαστος.
Καταραμένε Έλληνα, καταραμένη Γνώση.
Γιατί να σε αγγίξω;
Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος, μηδαμινός.
Γιατί δεν με αφήνεις στην δυστυχία μου και στην ανεμελιά μου; 

Ανακαλύφθηκε άγαλμα του Θεού Απόλλωνα στην Γάζα και το εξαφανίσανε !


Ένα σπάνιο άγαλμα του Έλληνα θεού Απόλλωνα, που ήταν χαμένο επί αιώνες, βρέθηκε μυστηριωδώς στη Λωρίδα της Γάζας, όμως αμέσως κατασχέθηκε από την αστυνομία και πλέον δεν είναι γνωστό που βρίσκεται.
Η ανακάλυψη του αγάλματος αυτού έχει εξάψει την φαντασία των αρχαιολόγων, όμως η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει πότε το μπρούτζινο άγαλμα σε φυσικό μέγεθος θα εμφανιστεί και πάλι ή πού θα εκτεθεί.
Ένας ψαράς από τη Λωρίδα της Γάζας δήλωσε ότι βρήκε το άγαλμα βάρους 500 κιλών στη θάλασσα, περίπου 100 μέτρα από την ακτή, τον Αύγουστο και το μετέφερε σπίτι του με ένα κάρο που το έσερνε ένα γαϊδούρι, χωρίς να έχει επίγνωση της αξίας του.

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

«Καζάν Καζάν» η νέα προδοσία της Κύπρου


Το θυμόσαστε το περίφημο Kazan Kazan; Ήταν η πολύ πονηρή και εύστοχη φράση  που  ακούστηκε από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ταΐπ Ερντογάν, στη συνάντησή που είχε  με τον Έλληνα πρωθυπουργό στις 24 Μαρτίου 2013 στην Κωνσταντινούπολη, θέλοντας να υπογραμμίσει την θέση της Τουρκίας ότι όλα στα Αιγαίο πρέπει να μοιραστούν… φίφτι φίφτυ με τους Έλληνες. Δηλαδή με λίγα λογία, το σπίτι το δικό σου μου ανήκει στο ήμισυ και αυτό λέγεται... διπλωματία. Φυσικά ο πολύς κ Σαμαράς όχι μόνο δεν αντέδρασε, αλλά συνέχισε να χαμογελά με το γνωστό για πολλούς χαρακτηριστικό του χαμόγελο, που θα μπορούσε να ερμηνευτεί με το… «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Τώρα αυτό το περίφημο Kazan Kazan ξανάρχεται στην επικαιρότητα από τους Τούρκους με τον πιο προβεβλημένο τρόπο και αναφέρεται στην Κύπρο και στην επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό που ακυρώνει την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώ εξισώνει την ελεύθερη Κύπρο με την κατεχομένη από το 1974 από τα τουρκικά στρατεύματα, βόρειο Κύπρο. 

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014: Σαμαράς-Βενιζέλος Άρον Άρον στον «σταυρό» (του Σπύρου Παπαδόπουλου)


Οι προεκλογικές αλχημείες και τα μαγειρέματα της κατοχικής συγκυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου μόλις άρχισαν και απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα τελειωμό δεν θα έχουν μέχρι το βράδυ των ευρωεκλογών.
Μετά το πρώτο «κόλπο» να διεξαχθούν οι ευρωεκλογές όχι την πρώτη Κυριακή μαζί με τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, όπου η σίγουρη εκλογική συντριβή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ Α.Ε. θα είχε τις ανάλογες αλυσιδωτές επιπτώσεις για τους κατοχικούς αντιπροσώπους, στον δεύτερο γύρο των εκλογών για τους δήμους και τις περιφέρειες, τώρα επινόησαν την εκλογή με σταυρό στα ευρωψηφοδέλτια των κομμάτων. Να θυμίσουμε εδώ ότι από το 1981, όταν έγιναν οι πρώτες εκλογές για την τότε Ε.Ο.Κ. μέχρι σήμερα οι εκλογές για την ανάδειξη ευρωβουλευτών

Προσπαθούν να κρατήσουν την Σημαία ψηλά.

Λίγοι Νέοι ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΒΡΟ ...προσπαθούν να κρατήσουν την Σημαία ψηλά....και θα την κρατήσουν ....ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ..

Εδω στην πιο μακρινή γωνιά της Ελλάδας .....στο εγκαταλειμμένο απο το κράτος βόρειο κομμάτι του Νομού Έβρου.....Δεν έχουμε άλλο τρόπο να αντιδράσουμε ....δεν δίνει κανείς σημασία στην Αθήνα όσο κι αν φωνάξουμε......Στα διόδια έξω απο την Αθήνα θα μαζευτούν χιλιάδες ...στην Λάρισα θα κόψουν την Ελλάδα στην μέση οι αγρότες ....Στην όμορφη Κρήτη ....θα σκεφτούν πολύ να απλώσουν το χέρι τους οι πολιτικοί μας ...ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ...Εδω δεν υπάρχουν πολλοί για να φωνάξουν ..και το κράτος μας φεύγει όλο και πιο μακριά ..Λίγοι Νέοι που ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ προσπαθούν να κρατήσουν την Σημαία ψηλά ....και θα την

«Το βουλγαρικό σχίσμα. Η απαρχή του Μακεδονικού Ζητήματος»

Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, στις 8 μ.μ.,
στον πολυχώρο «Δεσμοί Ελλήνων» στη Θεσσαλονίκη
Πασαλίδη 29, Κ. Τούμπα, περιοχή αγ. Φανουρίου,
ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Γαβριήλ Αβραμίδης
ο ηθοποιός Λάκης Κομνηνός και
ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Κουριαννίδης
παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του ιστορικού συγγραφέα Μιχάλη Χρυσανθόπουλου

«Το βουλγαρικό σχίσμα. Η απαρχή του Μακεδονικού Ζητήματος»

Συντονίζει η συνεργάτις του Αυστραλιανού Ινστιτούτου

Μακεδονικών Σπουδών, Ελένη Θυμιοπούλου

Είσοδος ελεύθερη
-- 

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΝΑΙ στην Ευρώπη των Εθνών ΟΧΙ των τοκογλύφων και των Ισλαμιστών


Γράφει: Α. Δημητρίου
Δεν έχει περάσει ένας μήνας από το άρθρο του συν. Γιάννη Παναγιωτακόπουλου (ΕΔΩ) που πρότεινε άμεσα την θεσμοθέτηση δημοψηφισμάτων στην Ελλάδα μέσω Συνταγματικής αναθεώρησης  μάλιστα φέρνοντας ως παράδειγμα την Ελβετία. Εχθές ο λαός της Ελβετίας αποφάσισε με το 50,3% των εκλογέων και πάνω από τα μισά καντόνια της ομοσπονδίας να στηρίξει την πρόταση του Ελβετικού Λαϊκού Κόμματος (SVP) για την μείωση εισροής μεταναστών στην χώρα.
Την λαϊκή απόφαση δεσμεύτηκε με ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της Ελβετίας να υλοποιήσει παίρνοντας πολύ γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα. Κάπου εδώ η νεοταξική και αντεθνική πολιτική που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Ένωση βλήθηκε, βλέποντας να κινδυνεύει το σχέδιο της ισοπεδοποίησης και κατακερματισμού των Εθνών της Ευρώπης και μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρενέβη αποκαλύπτοντας το νεοταξικό της προσωπείο. Το αποτέλεσμα αυτό «αντίκειται στην αρχή της ελεύθερης μετακίνησης

Ο Ευρωσκεπτικισμός δεν είναι Αντιευρωπαισμός (του Νίκου Τζιόπα)


Η συζήτηση για το «ευρωπαϊκό» μέλλον της πατρίδας μας έχει φουντώσει ιδιαιτέρως κατά την… μνημονιακή εποχή. Μια συζήτηση που είναι τόσο έντονη όσο δεν ήταν (αν και θα έπρεπε) προ της εισόδου μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εντός Ευρώπης ή εκτός, είναι το δίλημμα που τίθεται.  
Είναι χαρακτηριστικό όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων να πολιτεύονται με διλήμματα. Και, συνήθως, σε δίλημμα μπαίνει κάποιος ο οποίος είναι με την πλάτη στον τοίχο και έχει δύο επιλογές: «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα»! Με λίγα λόγια το Μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα φροντίζει επί 40 χρόνια να φέρνει την πατρίδα μας σε αυτήν την κατάσταση (με την πλάτη στον τοίχο, δηλαδή) και μετά να βάζει ένα δίλημμα «διεξόδου» από την δύσκολη κατάσταση, πάνω στο οποίο οι πολίτες πρέπει να πάρουν θέση. Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι ούτε ο «γκρεμός» ούτε το «ρέμα» είναι επιθυμητή διέξοδος. 

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Οι Βλάχοι: Η ελληνική καταγωγή και ταυτότητά τους



Οι Βλάχοι συνιστούν ένα σημαντικό κομμάτι του Ελληνισμού, παρόλο που η καταγωγή τους αμφισβητείται πανταχόθεν. Οι ίδιοι οι Βλάχοι, όμως, καθώς και μία μεγάλη μερίδα επιστημόνων, διατρανώνουν την ελληνική τους καταγωγή!
Οι κυκλικοί χοροί των Ελλήνων!
Αλλά ας δούμε από πού προέρχεται το όνομά τους…
Κατ’ αρχάς η λέξη «βλάχος» επιδέχεται διάφορες ερμηνείες, όπως ορεσίβιος, νομάς, άξεστος, βοσκός, κλπ. Η πρώτη, ωστόσο, ερμηνεία της λέξης είναι ο κάτοικος της Βλαχίας. Υπάρχουν πολλές εκδοχές για την ετυμολογία του ονόματός τους, μεταξύ των οποίων και οι ακόλουθες: 

Που πάνε οι εισπράξεις από τα διόδια; Ποιους "χρηματοδοτούμε";


Μια αποκαλυπτική προσέγγιση από έναν Πολιτικό Μηχανικό και 11 ερωτήματα που θα μείνουν σίγουρα χωρίς απάντηση, αλλά δείχνουν τις ύποπτες διαδρομές που κινούνται τα χρήματα του Ελληνικού λαού. Με τα χρήματα που έχουν εισπράξει σε 7 χρόνια από τα διόδια θα μπορούσαν να κατασκευάσουν εξ ολοκλήρου  το οδικό δίκτυο σε όλη την Ελλάδα. Αυτοί όχι μόνο αυτό δεν έκαναν αλλά προχώρησαν σε αυξήσεις για...συντήρηση. Συντήρηση ναι αλλά το τι συντηρούν δεν ξέρουμε..  Κ.Π.

Ίων Δραγούμης: "Οι κουρασμένοι κάνουν κοινωνίες εβραϊκές"


"Όσο τα έθνη μεταμορφώνονται σ' απλές κοινωνίες ανθρώπων, τόσο φτωχότερα καταντούν, τόσο δηλαδή λιγότερες απαιτήσεις ανθρώπων κι ορμών μπορούν να ευχαριστήσουν. Και εκείνα τα έθνη φτωχαίνουν και καταντούν κοινωνίες όπου όλοι οι άνθρωποι ισοπεδώνονται μικραίνοντας και γενάμενοι φιλήσυχοι, χωρίς ορμές πολλές και έντονες, χωρίς .....
πλούτη από νιάτα, δίχως τρέλλα και λαχτάρες και καρδιοχτύπια, δίχως τυχοδιωκτική όρεξη, χωρίς λάμψη, χωρίς πολεμική μανία. Οι κουρασμένοι κάνουν κοινωνίες εβραϊκές, με μόνο σκοπό τη γενική αλληλοβοήθεια, οι κουρασμένοι, που μόνο τη ζωούλα τους κοιτάζουν, που αλτρουίζουν μόνο για να υπηρετούν καλλίτερα το μικροσυμφέρον