Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Οι Εθνικιστικές θέσεις για την Ευρώπη 25 χρόνια πριν


Σήμερα και ενώ οι Ευρωεκλογές πλησιάζουν, θεωρήσαμε σκόπιμο να αναρτήσουμε εδώ τις θέσεις του ΕΝΕΚ για την Ευρώπη, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον ρόλο που θα έπρεπε να έχουν οι Έλληνες Ευρωβουλευτές κ.ο.κ. έτσι όπως διατυπώθηκαν τόσο στην πρώτη συμμετοχή του ΕΝΕΚ σε ευρωεκλογές το 1984, όσο και στις δεύτερες ευρωεκλογές το 1989 όπως δια στόματος του τότε αρχηγού του Κινήματος, παρουσιάσθηκαν  στο 4οΣυνέδριο του ΕΝΕΚ τον Μάιο του 1989.

Επίσης, αυτό που πρέπει με ξεχωριστή προσοχή να αναγνωρισθεί είναι η εισήγηση του συναγωνιστή και κορυφαίου στελέχους της ηγεσίας του ΕΝΕΚ (συναγωνιστής και από τα ιδρυτικά στελέχη μαζί με τον εκλιπόντα Σπύρο Σταθόπουλο του Ε.ΣΕ.Σ.Ι.) Θεόδωρου Καραμπέτσου στο 4ο  αυτό Συνέδριο του ΕΝΕΚ η οποία αν και διατυπωμένη πριν 25 χρόνια( ! ) αποτελεί μια απίστευτη πολιτική ανάλυση-πρόβλεψη που αγγίζει τα όρια της προφητείας !  

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Eλληνικός οικισμός αποκαλύφθηκε στο Ισραήλ αλλά το αποκρύπτουν


Αεροφωτογραφία του οικισμού
χρονολογίας 2.300 ετών π.Χ
(φώτο αρχή αρχαιοτήτων Ισραήλ)
Οι Ισραηλινές αρχές αρχαιοτήτων ανακοίνωσαν ότι οι εργασίες που έκαναν  για αγωγούς φυσικού αερίου,αποκάλυψαν ένα αγροτικό οικισμό,που έφθασε στην μεγαλύτερη ακμή της τον 3οπ.Χ αιώνα,όπου η περιοχή  ήταν υπό την δυναστεία των Σελευκιδών.


Όπως και πολλά άλλα αγροτικά χωριά στο Ισραήλ, η περιοχή εγκαταλείφθηκε κάποια στιγμή τον πρώτο αιώνα π.Χ., όταν ο Ηρώδης έγινε βασιλιάς. «Το φαινόμενο της εγκατάλειψης των χωριών και το αγροκτημάτων,όταν άρχισε η βασιλεία του Ηρώδη,συνέβη σε πολλές περιοχές της Ιουδαίας» δήλωσε η περιφερειακή αρχαιολόγος Yuval Baruc  σε δήλωσή της στην επίσημη ιστοσελίδα αρχαιολογίας

Η Ελληνική οικονομία στο απόσπασμα


Μάνος Κώνστας -Γ.Γ. Εθνικού Μετώπου
Η περίοδος της μεταπολίτευσης αποδείχτηκε μια μακρά διαρκής διαδικασία μετασχηματισμού της Ελληνικής οικονομίας. Η επιλογή της τότε Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας, σημερινής Ευρωπαϊκής Ενωσης είχε τεράστιες επιπτώσεις στην πορεία των πραγμάτων.
Οι επιλογές που ακολούθησαν συνειδητά ή ασυνείδητα οι κυβερνήσεις με την συμμετοχή τεχνοκρατών και συνδικαλιστών, οδήγησαν σε μια κατάσταση αφασίας τη χώρα. Ο διαρκής δανεισμός χωρίς παραγωγικές επιδιώξεις, η σταδιακή συρρίκνωση του δευτερογενούς τομέα (βιοτεχνία - βιομηχανία) η εσφαλμένη κατεύθυνση της αγροτικής οικονομίας όπου εγκαταλείφθηκαν οι καλλιέργειες και στράφηκε ο αγροτικός κόσμος στις επιδοτούμενες και μόνον, η πλήρης ανυπαρξία εθνικής αφήγησης για την οικονομία  και η αντίληψη ότι λύνονται στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, η διόγκωση του δημόσιου τομέα επίσης χωρίς παραγωγικό χαρακτήρα καθώς και μια ασύστολη σπατάλη με εκτεταμένη διαφθορά, δημιούργησαν ένα εφιαλτικό τοπίο και υπονόμευσαν το μέλλον του τόπου.

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Το αντεθνικό ελληνικό κράτος και η.. "καταγωγή" των Ναζί


Σήμερα επισκέφτηκε την Ελλάδα ο ομοσπονδιακός  Γερμανός πρόεδρος  Γιόακιμ Γκάουκ. Επίσκεψη που την ένιωσε ο Αθηναϊκός λαός, καθώς φρόντισαν οι υποτακτικοί τους να σταματήσουν την συγκοινωνία, το μετρό, αλλά και να απαγορεύσουν…συγκεντρώσεις, αγαπημένη συνήθεια της κατοχικής κυβέρνησης. Τα ΜΜΕ φρόντισαν να δείξουν την επίσκεψη και να προβάλουν το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων που έθεσε ευθέως στον πρόεδρο της Γερμανίας ο Κάρολος Παπούλιας. Από την πλευρά του, ο κ. Γκάουκ κινήθηκε στο πλαίσιο που έχει χαράξει τους τελευταίους μήνες το Βερολίνο. «Δεν μπορώ να πάρω άλλη θέση απ' αυτή που έχει η γερμανική κυβέρνηση», δήλωσε ο Γερμανός πρόεδρος στον  Παπούλια, απάντηση αναμενόμενη και από εμάς αλλά και από την ελλαδική κυβέρνηση. Όμως ο Γερμανός είπε και κάτι άλλο:

ΚΑΤΥΝ: Μια ακόμα κομμουνιστική θηριωδία


5 Μαρτίου: Ημέρα Μνήμης του Κατύν
Σε απόσταση περίπου 500 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Πολωνίας, εντός του Ρωσικού εδάφους, παρά το δάσος του Κατύν, που βρίσκεται 6,5 χλμ. από την ομώνυμη πόλη, θανατώθηκαν κατά χιλιάδες, κρατούμενοι από το στρατόπεδο συγκεντρώσεως του Κοζέλσκ. Ομοίως και σε άλλες περιοχές, εκτελέστηκαν κρατούμενοι των στρατοπέδων του Οστασκόφ και του Στάρομπελσκ, καθώς και από φυλακές της δυτικής Λευκορωσίας και δυτικής Ουκρανίας. Το γεγονός της σφαγής επηρέασε βαθιά τις σχέσεις Πολωνίας και Σοβιετικής Ένωσης για αρκετά χρόνια. Εκτιμάται πως ο αριθμός των θυμάτων έφτασε περίπου τις 22.000. Η πρώτη δημόσια αναφορά στο γεγονός της σφαγής του Κατύν έγινε στις 11 Απριλίου του 1943 μετά από ανακοίνωση αρχών της Γερμανίας περί της ανακάλυψης ομαδικού τάφου στο Σμολένσκ. Η Σοβιετική Ένωση αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη, επιρρίπτοντας τη στη Γερμανία μέχρι το 1990, όταν επισήμως αναγνώρισε και καταδίκασε το έγκλημα εκ μέρους της NKVD, όπως και μεταγενέστερες προσπάθειες συγκάλυψής του. Το 2008 τα ρωσικά δικαστήρια προχώρησαν σε

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Συναγωνιστής Μίκης Μάντακας.. Παρών!


ΜΝΗΜΗ ΜΙΚΗ ΜΑΝΤΑΚΑ 2014
Γράφει η Ποσειδωνία..

Αμέσως μετά την άφιξη μας στη Ρώμη, παρατηρήσαμε την πολύ καλή δουλειά της Επιτροπής Μνήμης Μίκη Μάντακα, καθώς η Ρώμη ήταν γεμάτη αφίσες. Το γεγονός ότι, οι αφίσες δεν ήταν σκισμένες μας προξένησε μεγάλη εντύπωση και έπειτα ενημερωθήκαμε από Ιταλούς και Ισπανούς Συναγωνιστές ότι, όταν πρόκειται για αφίσες μνήμης υπάρχει σεβασμός από όλες τις πλευρές.

Κατά τις 6 το απόγευμα άρχισε να μαζεύεται κόσμος στο σημείο εκκίνησης της πορείας «Piazza della Liberta’» εν τω μεταξύ, η αστυνομία είχε ήδη μαζευτεί στο σημείο για να ελέγχει την κυκλοφορία. Θερμή παράκληση από την επιτροπή μνήμης ήταν να απενεργοποιηθούν τα κινητά τηλέφωνα. Έτσι, κατά τις 6.30μ.μ. ξεκίνησε μία άκρως πειθαρχημένη πορεία.

Ελλάδα χωρίς σύνορα και εθνικό στρατό ονειρεύεται ο Σταύρος Θεοδωράκης και το "ποτάμι" του.


Κατά την παρουσίαση των θέσεων του κόμματός του ο κ. Θεοδωράκης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ονειρεύεται μια Ελλάδα χωρίς... εθνικά σύνορα το «Ποτάμι», την ώρα που ήδη έχουμε εκχωρήσει την κυριαρχία μας στους δανειστές...

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι σημερινές τοποθετήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη όπου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για τις θέσεις του κόμματός του, εμφανίστηκε «ακραία ευρωπαϊστής» επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν εθνικά σύνορα, αλλά ευρωπαϊκά: «πρέπει η ΕΕ να γίνει χώρα μας. Ομόσπονδη Ευρώπη στην οποία θα παραχωρηθούν εξουσίες...» και συνέχισε λέγοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ούτε εθνικοί στρατοί: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί οι εθνικοί στρατοί πρέπει να υπάρχουν... Δεν υπάρχουν εθνικά σύνορα, υπάρχουν ευρωπαϊκά».

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ο ελληνισμός της Ουκρανίας


Στη δίνη του κυκλώνα βρίσκεται αυτήν την περίοδο ο ελληνισμός της Ουκρανίας, που διασώθηκε από τις εξελίξεις στη μετασοβιετική περίοδο, σε αντίθεση με άλλες χώρες όπου κυριολεκτικά αποδεκατίστηκε και τα κομμάτια του ως πρόσφυγες ήρθαν στη μητέρα Ελλάδα, που εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε κακιά μητριά. 
Ελληνισμός που ανθούσε για αιώνες στις περιοχές γύρω από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου, σταδιακά από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι και το τέλος του, απομειώθηκε ή και εξαφανίστηκε από αρκετές περιοχές.

Η σημασία της ενότητας και των εκλογών για τους Εθνικιστές


Ο Κοινός Παρονομαστής επαναδημοσιεύει μια συνέντευξη του συναγωνιστή Σπύρου Σταθόπουλου στην εφημερίδα "Νέοι Άνθρωποι" όταν είχε δημιουργηθεί η Εθνικιστική Συμπαράταξη. Μια συνέντευξη που το περιεχόμενό της αποτελεί ένα διαχρονικό  μήνυμα προς τους Εθνικιστές. Ένα μήνυμα που σήμερα ακούγεται πιο αναγκαίο  από ποτέ. Ενότητα των Εθνικιστών 

Συνέντευξη:

Γεννήθηκε στό 1940 στό. Αγρίνιο. Είναι διδάκτωρ ' Πολιτικών Επιστημών. Υπήρξε έκδοτης τοϋ περιοδικού ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ καί διευθυντής τής εφημερίδος ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. Διετέλεσε πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου Αθηνών «Ιωάννης Καποδίστριας». Μέχρι πρόσφατα ήταν μέλος τής Διοικούσης Επιτροπής τής ΕΠΕΝ καί έν συνεχεία τοϋ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. Σήμερα δίνει τήν Εθνικιστική του μάχη μαζί μέ τό ΕΝΕΚ.

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Ποιά σεμινάρια; Ο Οδυσσέας με την επιστροφή του στην Ιθάκη μας διδάσκει: Διαχείριση κρίσεων



Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά στην Βίβλο των Ελλήνων, δηλαδή στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα.

ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ελέγξουμε την παρόρμηση να έχουμε τις αισθήσεις μας και τις κεραίες μας ΑΝΟΙΧΤΕΣ και να μην παρασυρθούμε από την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορρά, στους σύγχρονους "μνηστήρες".