Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Οι Θέσεις του Εθνικιστικού Κινήματος για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ δείχνουν την αναγκαιότητα της ενεργής συμμετοχής των Εθνικιστών στα πολιτικά δρώμενα .


Όταν οι Εθνικιστές μιλούσαν για ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου στην Ελλάδα
Όταν οι Εθνικιστές ζητούσαν την διασφάλιση της εθνικής μας ταυτότητας
Όταν οι Εθνικιστές έβλεπαν την εικόνα του ζητιάνου που προσπαθούσε να δώσει στους Έλληνες το πολιτικό σύστημα
Όταν οι Εθνικιστές φωνάζανε ότι δεν ενημερώθηκαν οι Έλληνες για την ΕΟΚ και απαιτούσαν ουσιαστική ενημέρωση

Όταν οι Εθνικιστές ζητούσανε Δημοψήφισμα για την ένταξη μας στην ΕΟΚ
Όταν οι Εθνικιστές έλεγαν ότι η νέα γενιά θα υποστεί τα επίχειρα της συνδέσεως
Όταν οι Εθνικιστές έδειχναν με το δάχτυλο ποιοι είναι οι αυτόκλητοι εντολοδόχοι που θα οδηγήσουν την  Ελλάδα σε αυτή εδώ την θέση
Όταν οι Εθνικιστές επισήμαιναν την έλλειψη σαφούς προσανατολισμού μετά την είσοδο στην ΕΟΚ
δεν ήταν προφήτες ούτε και μέντιουμ να προβλέψουν το μέλλον .Ούτε είμαστε αρνητές των πάντων και ισοπεδωτικοί .

Ο Αθανάσιος Διάκος στην τέχνη


Αθανάσιος Διάκος έργο του
Θεόφιλου Χατζημιχαήλ
γράφει η Άννα Δημητρίου
Όταν το ηρωικό ιδεώδες ενός λαού συνδυάζεται με την αυτοθυσία, τότε γεννιέται ο θρύλος. Αν τύχει δε και η αυτοθυσία γίνει στον βωμό μιάς Ιδέας, όπως η Ιδέα της Εθνικής Ελευθερίας, τότε ο θρύλος ξεπερνά τα όρια του χρόνου, περνάει στην αιωνιότητα. Μαζί και η Ιδέα.
Στην διατήρηση των θρύλων βοήθησε η τέχνη γενικά και η δημώδης παράδοση. Παράδειγμα η θυσία του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου έγινε θρύλος και κράτησε ζωντανό το σκλαβωμένο Γένος στα φοβερά χρόνια της δουλείας του. Έθρεψε την Μεγάλη Ιδέα του Γένους, με την εδαφική της μορφή και το οδήγησε στον ξεσηκωμό και την απελευθέρωσή του. Ο Αγώνας αυτός της Ελευθερίας του Έθνους πλούτισε πάλι την δημώδη παράδοση και την λαίκή μας τέχνη με νέες ηρωϊκές μορφές που έμειναν σύμβολα και πρότυπα αυτοθυσίας. Έγιναν θρύλος.
Ο Διάκος
Ο λαός μας κανέναν από τους νεκρούς ήρωες του 1821 δεν θρήνησε περισσότερο από τον Αθανάσιο Διάκο, που προτίμησε να

Απίστευτη δημογραφική παρακμή


Σοκάρουν τα πλέον νεώτερα στατιστικά στοιχεία της γεννησιμότητας στην Ελλάδα: στα... 0,6 παιδιά ανά γυναίκα έχει φτάσει ο μέσος όρος στις ελληνικές οικογένειες! Δηλ. λίγο παραπάνω από μισό παιδί η γυναίκα (σαν τον Σολομώντα που θα έκοβε το βρέφος στη γνωστή ιστορία της Βίβλου...), αυτή είναι η σημερινή άκρως δραματική κατάσταση που επικρατεί γύρω από το ελληνικό δημογραφικό ζήτημα της χώρας μας...
Ελάχιστοι όμως είμαστε εμείς που κρούωμεν τον κώδωνα του κινδύνου στην Ελλάδα πάνω σ’ αυτό το θέμα: ο γράφων και, πολύ περισσότερο από εμάς, ο Στέφανος Σωτηρίου με την ΠΕΦΙΠ, ο Μανώλης Δρεττάκης, παλαιότερα η κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά με το βιβλίο της «Άτεκνη χώρα» και μερικοί ακόμα. Δυστυχώς, το σημαντικότερο σύγχρονο εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα της χώρας αντιμετωπίζεται... μηδενικά από τις υπεύθυνες (;) «κυβερνήσεις»!

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ο Εθνικισμός μας είναι η έκφραση του Οικουμενικού Ελληνισμού


Ο Εθνικισμός στον οποίο πιστεύει το Εθνικό Μέτωπο δεν έχει σχέση με φοβικά σύνδρομα των άλλων λαών. Δεν εκφράζει την επιθυμία να μη μας γνωρίζουν να μη μας βλέπουν. Δεν είναι γεωγραφικός ιμπεριαλισμός και κατάκτηση γης.
Οταν ως οδηγός μας είναι ο Ελληνισμός δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε ότι οι Ελληνες
υπήρξαμε οικουμενικοί με κάθε τρόπο. Με τις αποικίες της αρχαιότητας που μετέφεραν το πολιτισμό στα πέρατα του τότε κόσμου. Με το Ελληνικό πνεύμα και γλώσσα που υπάρχουν χιλιάδες χρόνια κυρίαρχα και πηγή ανθρώπινης δημιουργίας. Με των Ελληνων τις κοινότητες των ομογενών πατριωτών μας,

Το "Βήμα της Κυριακής" με ολοσέλιδη αναφορά στο Εθνικό Μέτωπο


Ολοσέλιδη αναφορά στο Εθνικό Μέτωπο κυκλοφορεί το "Κυριακάτικο Βήμα". Στο σημερινό της φύλλο, αφού κάνει αναφορά σε ορισμένα από τα πιο προβεβλημένα στελέχη του Κινήματος, όπως τον Γενικό Γραμματέα κ. Μάνο Κώνστα, τον Διευθυντή Οργανώσεως κ. Γιώργο Βεργιάννη, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Καρδαρά και τον Περιφερειάρχη Μακεδονίας - Θράκης και υπ. Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Κουριαννίδη (καθώς και πολλούς άλλους), προβαίνει σε ορισμένα ερωτήματα και διαπιστώσεις που απαιτούν, από μέρους του Κινήματος, συγκεκριμένες απαντήσεις και διασαφηνίσεις.

Οι πολλές παρενθέσεις - σχολιασμοί δημιουργούν μια εικόνα ασάφειας. Ο κ. Μάνος Κώνστας είναι ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος, το Εθνικό Μέτωπο όντως καταδικάζει την άσκηση βίας στην πολιτική σκηνή, το Εθνικό Μέτωπο δεν διαθέτει τάγματα

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ του Σπύρου Παπαδόπουλου


Ο Κοινός Παρονομαστής ψηφιοποίησε και αναδημοσιεύει ένα άρθρο με τίτλο "ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ"  από την εφημερίδα Α1 της 22  Φεβρουαρίου 2014 και την στήλη "Ιχνηλάτης" 
Το άρθρο σχολιάζει ο συναγωνιστής Σπύρος Παπαδόπουλος. 
Ιχνηλάτης
Οι προδότες προκειμένου να δικαιολογήσουν την επαίσχυντη πράξη τους αναζητούν άλλοθι κατηγορώντας τους ορθοτομούντες την κατάσταση. Τα ίδια κι εδώ, τα ίδια και στην Κύπρο. Αδέλφια δεν είναι μόνο οι αγωνιστές αλλά και Νενέκοι.
Ενδεικτικές συγγένειες ΜΕΤΑΞΑΣ -ΓΡΙΒΑΣ, Τσολάκογλου - Γιωργάκης Πα­πανδρέου -ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΔΗΣ - ΣΟΛ. ΣΟΛΩΜΟΣ - Σαμαράς - Αναστασιάδης.
Τα κεφαλαία της ιστορίας και οι μικροί. Οι Σελίδες Δόξας και Τιμής και οι μικρές κουκίδες. Οι της δεύτερης κατηγορίας προσπα­θούν, λοιπόν, να μειώσουν ή να λερώ­σουν εκείνους που δεν οσφυοκάμπτουν αλλά όρθιοι με τις πράξεις μεταλαμ­παδεύουν το ΦΡΟΝΗΜΑ στις επόμενες γενιές.

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

H αποκαλυπτική συνέντευξη του Ζαν Μαρί Λεπέν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων


Είσθε ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου και ίσως το κόμμα σας να αναδειχθεί πρώτη πολιτική δύναμη στην Γαλλία. Ποιος πιστεύετε πως είναι ο λόγος γι αυτή την επιτυχία;
Εγώ πιστεύω πως το Εθνικό Μέτωπο είναι κατά κύριο λόγο ένας τόπος σύγκλισης των πατριωτών. Και έχουμε ανάγκη από την πατρίδα, η οποία άρχισε να διαλύεται σιγά-σιγά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και βρέθηκε αντιμέτωπη με τις απειλές, που επικρέμονται, για την ταυτότητά μας, την ασφάλεια και τις ελευθερίες μας. Κατά συνέπεια, οι Γάλλοι βρέθηκαν στην ανάγκη να αγωνίζονται ακόμη για την άμυνα του έθνους τους, τολμώ να πω...

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Στο φως πέντε βασιλικοί τάφοι στην Βεργίνα - Στην οικογένεια του Κάσσανδρου αποδίδεται η ταφική συστάδα


Ευρήματα από τις ανασκαφές
Θεσσαλονίκη 
Σε μέλη της δυναστείας των Τημενιδών, ακόμα και στον ίδιο τον βασιλιά Κάσσανδρο ή κάποιον από τους γιους του αποδίδει η διευθύντρια της ΙΖ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Αγγελική Κοτταρίδη, την ταφική συστάδα που βρέθηκε στη Βεργίνα.
Η κ. Κοτταρίδη προχώρησε σε «επιστημονικά τολμηρές» υποθέσεις για την αποκάλυψη των πέντε νέων βασιλικών τάφων στη διάρκεια της εισήγησής της το απόγευμα της Πέμπτης στο αρχαιολογικό συνέδριο του ΑΠΘ η διευθύντρια της ΙΖ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών αρχαιοτήτων, Αγγελική Κοτταρίδη.
Ο βασιλιάς Κάσσανδρος υπήρξε ένας από τους επιγόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου και σύζυγος της αδελφής του, Θεσσαλονίκης.