Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Η Φιλοσοφία των νεοτέρων χρόνων (Καρτέσιος, Φίχτε, Σέλλιγκ)


Από τήν Αναγέννησι καί μετά όταν ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός άρχισε νά ανδρώνεται  μι μεγάλη σειρά φιλοσόφων εμ­φανίστηκε στο πολιτιστικό προσκήνιο. Η Ευρωπαϊκή φιλοσο­φία είχε γεννηθή μέσα στή σύνθεση τής Αρχαίας Ελληνικής διανοήσεως καί εκείνου του ηθικού κλίματος πού ήταν ή κλη­ρονομιά τοΰ Χριστιανισμού.
Ό Καρτέσιος (RENE DECΚART) καί ό Φραγκίσκος Βάκων, ό ένας στήν Γαλλία καί ο άλλος οτήν Αγγλία είναι oι θεμελιω­τές του Ευρωπαϊκού φιλοσοφικού πνεύματος στόν 16ον και17ον κυρίως αιώνα. Αυτούς τούς ακολούθησαν ό Όλλανδός Βενέδικτος Σπινόζα, ο Γερμανός Λαίμπνιτς, τόν 18ο αιώνα ol Γάλλοι εγκυκλοπαιδιστές καί ο Εμμανουήλ Κάντ, ο κορυ­φαίος των Γερμανών ιδεαλιστών Γεώργιος-Φρειδερϊκος Χέγ­γελ, oι άναθεωρητές τής ιδεαλιστικής φιλοσοφίας τοΰ Χέγγελ Κάρολος Μαρξ καί Φριδερίκος ENGELS πού δημιούργησαν τό Ιδεαλιστικό ύλισμό οτύν 19ο αΙώνα. Καί τέλος στόν 20ο αΙώ­να ό Κικερκαντ, ο Κάρλ Γιάσπερς, ο Χαιντέγκερ δημιουργοί της φιλοσοφίας του ύπαρξισμού και ο Χουρσέλ τής φιλοσοφίας της Φαινομενολογίας.
"Ολα αυτά τά ρεύματα, είτε ιδεαλιστικά, είτε υλιστικά, είτε σύνθετα (σάν θεωρίες δηλαδή του δυϊσμού ή τής ταυτότητος) έχουν τρεις κοινές βάσεις:

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ο ΜΥΘΟΣ περί «ΕΠΑΝΑΚΑΜΨΗΣ» του Γ. Καρατζαφέρη.


Πόση αλήθεια κρύβουν τα στοιχεία και ο ..θόρυβος που γίνεται περί «επανάκαμψης» στην πολιτική σκηνή του κ. Γ. Καρατζαφέρη και του κόμματός του του ΛΑΟΣ;
Ας δούμε λοιπόν τα πραγματικά στοιχεία όπως καταγράφηκαν, ας αναλύσουμε τα δεδομένα και ας κάνουμε τις ανάλογες συγκρίσεις πέρα από προπαγάνδες και ευκαιριακούς διθυράμβους και σκοπιμότητες.
Στις βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο του 2012 το κόμμα του  κ. Γ. Καρατζαφέρη είχε πέσει σε απόλυτους αριθμούς ψήφων 97.099 και ποσοστό 1,6%
Δυο χρόνια μετά, στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής ο κ.  Καρατζαφέρης πάλι σε απόλυτους αριθμούς πήρε 153.920 και ποσοστό 2,7% δηλαδή 57.000 ψήφους περισσότερο ή μια ποσοστιαία μονάδα, αυτά είναι τα αριθμητικά δεδομένα.

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Η ΘΡΑΚΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ


ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΑΣΚΑΛΟ 
Προς: Τους Έλληνες συμπολίτες μας

Είναι γνωστό σε όλους πως το κράτος μας κάνει εδώ και χρόνια τα πάντα για να σώσει την αγαπημένη μας πατρίδα. Για να το επιτύχει αυτό έχει επιλέξει την οδό της οικονομικής μας εξαθλίωσης και παράλληλα της ψυχολογικής και ηθικής. Κάνει δηλαδή τα πάντα, για να μην κάνει τίποτα.
Την ίδια ώρα λοιπόν ,που στην ίδια χώρα οι περισσότεροι απογυμνώνονται οικονομικά (χάνοντας όλο και περισσότερα  στηρίγματα), σε κάποιους άλλους  χαρίζονται απλόχερα (με σχετική αμοιβαιότητα πάντα) χρηματικά πακέτα διόλου ευκαταφρόνητα τη σήμερον ημέρα.
Τώρα πολύ εύλογα θα αναρωτιέστε, ποιοι μπορεί να είναι αυτοί που καρπώνονται αυτά τα απλόχερα χαρισμένα δώρα. Κοιτάζοντας όμως κανείς για λίγο πια  το δέντρο και όχι το δάκτυλο, τότε χωρίς μεγάλη δυσκολία ξεκινά να αναζητά τον χρηματοδότη και όχι τον παραλήπτη.

Όταν νικητής αναδεικνύεται …η στρατηγική της ήττας


Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου
Ήταν ξεχωριστές εκλογές. Με εξαίρεση την ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη και τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, όλοι οι άλλοι αισθάνονται και δηλώνουν πως …είναι Νικητές.
Ο Αντώνης Σαμαράς, έκανε πως δεν είδε να αποχωρεί το 25% της εκλογικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας και δήλωσε ικανοποιημένος για την αποτυχία των πολιτικών στόχων του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θεώρησε ως νίκη της κυβέρνησής του.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος, κάνει πως δεν είδε να εξατμίζεται το 33% της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ και δηλώνει νικητής …λόγω αποφυγής της πλήρους κατάρρευσης του τέως κραταιού κόμματός του.
Ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώνει και αυτός νικητής. Ίσως επειδή δεν μπόρεσε ούτε καν να καταφέρει να ακουμπήσει το προηγούμενο εκλογικό του ποσοστό αλλά… μπόρεσε να εκλέξει Περιφερειάρχη Αθηνών «με ψήφους αγνώστου πολιτικής προελεύσεως».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης με το συστημικό δημιούργημα «ποτάμι», που δήλωνε ότι

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

ΝΑΙ στην Ευρώπη των ΕΘΝΩΝ



Η άνοδος των εθνικιστικών κομμάτων στην Ευρώπη είναι δεδομένη όπως και ήταν αναμενόμενη καθώς οι λαοί διαισθάνονταν  την απειλή της απώλειας της εθνικής ταυτότητας αλλά και κυριαρχίας του κάθε έθνους. Έτσι σε αυτές τις ευρωεκλογές κατάφεραν ένα σοβαρό πλήγμα στις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και του εθνομηδενισμού. Με πρωτοπόρο την Μαρί Λεπέν και το Εθνικό Μέτωπο που έκανε τους φιλοκοινοτικούς να μιλούν για «Παγκόσμιο σοκ!» οι εθνικιστικές δυνάμεις αλλά και οι αντιευρωπαιστές έδωσαν κέρδισαν μια πολύ σημαντική μάχη: Αυτή των ευρωεκλογών. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις το Εθνικό Μέτωπο έπαιρνε 25,1% δίνοντας του την πρώτη θέση. Στην Ελλάδα η Χρυσή Αυγή κάτω από τις γνωστές αντίξοες συνθήκες,  κατάφερε να περάσει στην τρίτη θέση με ποσοστό σχεδόν διψήφιο αυξάνοντας τα ποσοστά της από τις εθνικές εκλογές και προερχόμενη από μια νίκη, γιατί νίκη ήταν το 16,1% στην Αθήνα του Ηλία Κασιδιάρη.

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Μαρί Λεπέν: Το ξεκαθαρίζουμε Καμία συμμαχία με την Χρυσή Αυγή


Συνέντευξη της Μαρί Λεπέν στο περιοδικό «BHmagazino»

Πως καταφέρατε ολόκληρη η Ευρώπη να μιλάει για εσάς σήμερα και ολοένα περισσότεροι Γάλλοι να σας ψηφίζουν;
Δεν υπάρχει μυστικό. Υπάρχει ένα έθνος. Ένα μεγάλο και ιστορικό έθνος, το οποίο θέλει να μείνει ελεύθερο και κατάλαβε με την πάροδο του χρόνου ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία δομή που παρομοιάζεται με μία πραγματική φυλακή η οποία έκανε την Δημοκρατία να καταρρεύσει και μας επέβαλε μία οικονομική πολιτική που μας ισοπεδώνει και μας αλλάζει. Εμείς δεν θέλουμε να αλλάξουμε. Πιστεύουμε ότι ο κόσμος έχει ανάγκη την Γαλλία και θα πρέπει η Γαλλία να παραμείνει η χώρα που είναι σήμερα.
Όλα τα ευρωπαϊκά έθνη σήμερα είναι εχθρικά και ξεσηκώνονται εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία εγώ αποκαλώ Ευρωπαϊκή Σοβιετική Ένωση, γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν πάρα πολλές ομοιότητες.