Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Τα κατακτητικά σχέδια της Τουρκίας για Ελλάδα – Κύπρο


Όταν τα ίδια τα γράφουμε εμείς κάποιοι αναγνώστες λένε: Εθνικιστές είναι, έτσι τα βλέπουν..λίγο ακραία. Όταν όμως τα γράφει η πρόεδρος του του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ) και με μερικές σελίδες βιογραφικού και τιμητικούς τίτλους τότε και ο εθνικισμός και οι εθνικιστές επιβεβαιώνονται.... Κ.Π

Ο σκληρός Ερντογάν και ο “μειλίχιος” δαπραγματευτής Νταβούτογλου
Της ΑΛΙΚΗΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ομ. καθηγήτριας και τέως πρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου, προέδρου του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ)
Στις 31 Μαΐου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη βίαιη καταστολή από την κυβέρνηση Ερντογάν των αυθόρμητων, μαζικών, ειρηνικών διαδηλώσεων στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, που ξέσπασαν με αφορμή την ανοικοδόμηση πολυκαταστήματος -mall- στη θέση του Πάρκου Γκεζί, αλλά με πραγματική αιτία τις τραγικές συνέπειες στον τουρκικό λαό της εγκληματικής πολιτικής των Ερντογάν-Νταβούτογλου. Η εξέγερση στην πλατεία Ταξίμ εξελίχθηκε γρήγορα σε επανάσταση καθώς επεκτάθηκε σε πάνω από 70 τουρκικές πόλεις.

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Κολομβία σε ευρωπαϊκό έδαφος...


Συχνά, στην πικρή πατρίδα μας, οι ειδήσεις φαντάζουν τόσο εξωφρενικές και δυσάρεστες, ώστε δύσκολα γίνονται πιστευτές ακόμα και από τους πλέον πεσιμιστές. Μία εξ αυτών αφορά τη φορολόγηση των επιδομάτων βιβλιοθήκης που λαμβάνουν οι πανεπιστημιακοί και των οδοιπορικών που παίρνουν πολιτικοί υπάλληλοι. Αυτά τα επιδόματα φορολογήθηκαν. Κακώς. Αυτά τα επιδόματα δεν πρέπει να φορολογούνται διότι δεν αυξάνουν το εισόδημα όσων υπαλλήλων τα λαμβάνουν. Απλώς τους βοηθούν στην άσκηση του λειτουργήματός τους. Οπως ήταν αναμενόμενο, ορισμένοι θιγόμενοι προσέφυγαν στα δικαστήρια (στο Συμβούλιο της Επικρατείας, εν προκειμένω) και δικαιώθηκαν.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ !



Σήμερα η εθνική Ελλάδος έκανε μια νίκη στο παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου στην Βραζιλία. Μια νίκη που πρώτη φορά την οδήγησε ένα βήμα παρακάτω σε αυτή την συμμετοχή της. Στους 16 ! 
Την ώρα που μεγαθήρια εθνικές ομάδες έμειναν απ' απέξω. Την ώρα που η οικονομική αξία ενός παίκτη από αυτούς της Ακτής Ελεφαντοστούν είναι δυο και τρεις φορές, του συνόλου της οικονομικής αξίας όλων των δικών μας παικτών. Σήμερα όμως μέτρησε η ελληνική καρδιά όπως δήλωσε και ο Αρχηγός της Γιώργος Καραγκούνης, βγάζοντας πάθος, μυαλό και δύναμη και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά αλλά τις αντιξοότητες που παρουσιάστηκαν στο σημερινό παιχνίδι. Σήμερα παρατηρήσαμε ότι οι παίκτες τραγούδαγαν δυνατά τον εθνικό ύμνο, σημάδι το τι θα επακολουθούσε. Αποδείξαμε ότι όταν είμαστε ενωμένοι, ομάδα μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ GREEKLISH


“Τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να εκδηλώνεται μία τάση να αντικατασταθεί το ελληνικό αλφάβητο από το λατινικό. Η τάση αυτή γίνεται φανερή κυρίως σε κείμενα παραγόμενα από ηλεκτρονικούς υπολογιστές – με χρήστες κρατικές υπηρεσίες ακόμη και Α.Ε.Ι. – σε κείμενα προβαλλόμενα από την τηλεόραση αλλά και από σχετικές προτροπές ξένων ραδιοφωνικών σταθμών. Είναι χαρακτηριστικό ότι η προσπάθεια αυτή, η οποία θα καταφέρη καίριο πλήγμα κατά της ελληνικής σκέψης και όλων των πτυχών του ελληνικού πολιτισμού που εκφράζονται με γραπτά κείμενα, αλλά και των γένει ανθρωπιστικών σπουδών, έφτασε μέχρι ν’ απασχολήση τον Τύπο και ν’ αποτελέση αντικείμενο ερωτήσεων βουλευτών προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Η γλώσσα μας η αρχαιότατη αλλά πάντα σύγχρονη και ζώσα, αυτή η γλώσσα που εμπλούτισε όχι μόνο τη λατινική, αλλά και τις κυριώτερες ευρωπαϊκές γλώσσες, που έχει και οπτικά συνδεθή άρρηκτα με το αλφάβητό της, δεν είναι δυνατό να υποστή μείωση με την κατάργησή του από εμάς τους ίδιους.

Δημοσθένης κατά Τιμοκράτους (353 π.Χ.)


«…Στο ολιγαρχικό πολίτευμα κάθε ηγέτης έχει εξουσία
να ακυρώσει τα πεπραγμένα και
να διατάξει ό,τι ο ίδιος νομίζει για το μέλλον,
οι νόμοι όμως ορίζουν τί πρέπει να γίνει στο μέλλον.»

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Η ΔΑΡΒΙΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΑΙ ΤΗΣ ( Η Μηχανιστική και Δογματική βουλησιοκρατική σκέψις )


Ό βιολόγος καί φυσιοδίφης Κάρολος Δαρβίνος (CHARLES DARWIN 1809-1882) υπήρξε ο πρώτος στά νεώτερα χρόνια, πού εφήρμοσε τήν επιλεκτική μέθοδο επάνω στή βιολογία, διατυπώνοντας τή θεωρία του γιά τήν έξέλιξι τών ειδών. Πρίν από τόν Λαμάρκ καί τόν Δαρβίνο υπήρχε ή γνώμη ότι ό κάθε ζωντανός οργανισμός ήταν αυθύπαρκτος καί δεν είχε καμμιά αχεσι μέ τόν άλλον. Από αυτούς άρχισε γιά πρώτη φορά στά νεώτερα χρόνια να οίκοδομήται ή θεωρία γιά τήν εξέλιξη όλων τών ειδών από κατώτερες μορφές σε ανώτερες. 'Ο Δαρβίνος βασίστηκε καί αΰτός μέ τή σειρά του, όπως ό Σοπεγχάουερ, στήν προσωκρα­τική φιλοσοφία καί ιδιαίτερα στον  Αναξίμανδρο, στον Ηρά­κλειτο καί στόν Εμπεδοκλή.

Ή Δαρβίνειος θεωρία αρνείται τήν μηχανιστική θεωρία τοϋ Λαμάρκ, ότι ή έξέλιξι είναι αποτέλεσμα της επιδράσεως τοϋ περιβάλλοντος πάνω στό κληρονομικό υπόστρωμα. Ό Δαρβί­νος απέδειξε ότι oι νόμοι της κληρονομικότητος είναι σιδερέ­νιοι καί γιά κανένα λόγο ή έξέλιξι δέν οφείλεται στήν κληρονομικότητα τών επίκτητων χαρακτήρων.