Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Το δράμα των εγκλωβισμένων Ελλήνων στα Σκόπια


«Πάνω στην κορυφή στο λόφο της Αχρίδας, είναι μια παλιά εκκλησία της Παναγίας καλά ζωγραφισμένη που την έχουν πάρει οι Βούλγαροι τώρα και λίγα χρόνια. Απ’ όλες τις εικόνες έσβησαν τα ελληνικά γράμματα και μόνο της Παναγίας άφησαν το όνομά της ‘Παναγία η Περίβλεπτος’»!
Ίων Δραγούμης, Μαρτύρων και Ηρώων αίμα (από το βιβλίο του Δ. Αλεξάνδρου, «Εγκλωβισμένοι... Οι Έλληνες των Σκοπίων» - Ερωδιός, Θεσσαλονίκη 2008).
Οι ανασκαφές στην Αμφίπολη, έχουν γίνει ο χειρότερος εφιάλτης των Σκοπιανών παραχαρακτών της ιστορίας. Των Σκοπιανών, που εδώ και δεκαετίες, συντηρούν μια εκστρατεία βίαιης αφομοίωσης του ελληνικού στοιχείου που διαβιεί στην επικράτειά τους. Το δράμα των εγκλωβισμένων στα Σκόπια Ελλήνων (και εξαιρούμε εδώ όσους προδότες σήκωσαν το όπλο κατά της χώρας τους στον συμμοριτοπόλεμο, προσπαθώντας να την ακρωτηριάσουν εδαφικά και σφαγιάζοντας Έλληνες), έχει μεγάλη διάρκεια.

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Ο αρχανθρωπος Βενιζέλος εξαφάνισε τα ευρήματα που ανατρέπουν την ιστορία της ανθρωπότητας (video)


Το Συμβούλιο της Επικρατείας, επτά χρόνια μετά την τελευταία διαταγή που υπέγραψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως υπουργός Πολιτισμού, έκρινε συνταγματικό και νόμιμο το πρωτόκολλο αποβολής της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος από το Σπήλαιο και τις γύρω εγκαταστάσεις (μουσείο, αναψυκτήριο κλπ) έκτασης 180.000 τετραγωνικών μέτρων. 
Η διαχείριση του Σπηλαίου είχε παραχωρηθεί στην Ανθρωπολογική Εταιρεία από τον ΕΟΤ το 1981 αλλά δυο χρόνια αργότερα, επί Μελίνας Μερκούρη, ο χώρος χαρακτηρίστηκε αρχαιολογικός και ο ΕΟΤ κατήγγειλε τη σύμβαση. Τότε ξεκίνησε ο δικαστικός μαραθώνιος των δυο πλευρών που κρατά μέχρι σήμερα. Δεκάδες δικαστήρια, που όμως στην πλειοψηφία τους δικαίωναν τον πρόεδρο της Ανθρωπολογικής Εταιρείας, τον 87χρονο σήμερα καθηγητή, Άρη Πουλιανό.

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Οι τρείς μέρες που άλλαξαν τα δεδομένα της ιστορίας


Χρονογράφημα του συνεργάτη μας Φοίβου Ιωσήφ                         

 Αύγουστος 480π.Χ. Θερμοπύλες

Ο βοσκός από το χωριό Αλπινοί, κοντα στην Τραχίνα ζήτησε αποβραδίς να μιλήση στον Βασιλιά Λεωνίδα. Όταν τον οδήγησαν στη σκηνή  του είπε: Βασιλιά, οι Πέρσες είναι πολλοί, μα πάρα πολλοί (δυόμισυ εκατομμύρια ήταν) και βρίσκονται κοντά, μα πάρα πολύ κοντά. Ο Βασιλιάς σηκώθηκε αγέρωχα όρθιος και απάντησε με βλέμμα που θα θρυμμάτιζε πέτρα: βοσκέ, ευχάριστα νέα μας φέρνεις, γιατί αυτό σημαίνει ότι και εμείς είμαστε πολύ κοντά. Στη Σπάρτη υπήρχε άγραφος νόμος, ποτέ να μην ρωτάνε πόσοι είναι οι εχθροί αλλά πού είναι.

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

H επιστολή των 34 ακαδημαϊκών για τον αντιρατσιστικό και το τέμενος!


Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,
Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ,
Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,
Η Ελληνική πολιτεία σκοπεύει να χρηματοδοτήσει την κατασκευή και λειτουργία τεμένους στο Βοτανικό, προφανώς για να ασκείται κρατικός έλεγχος σε αυτό. Όμως στην πραγματικότητα αυτή η κίνηση, γινόμενη υπό την πίεση της Τουρκίας και των Μουσουλμάνων λαθρομεταναστών, επαυξάνει σοβαρά τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα μας από το τεράστιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.
Η ανεξέλεγκτη εισροή αλλοεθνών στο έδαφος μιας χώρας είναι παράνομος εποικισμός, συνιστά έγκλημα εθνοκτονίας συντελούμενο κατά κανόνα υπό ανώμαλες συνθήκες πολέμου, και απαγορευόμενο από το διεθνές δίκαιο (Άρθρο 8.2.β.viii του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου).

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Κοινοβουλευτική Δημοκρατία: Τα κεφάλια μέσα...


Ανατροπή σε όσα συμβαίνουν στον χώρο της απονομής της ποινικής δικαιοσύνης - με εξευρωπαϊσμό των ποινών και για τα εγκλήματα της διαφθοράς, πρόβλεψη νέων θεσμών, όπως η κοινωφελής εργασία, η έκτιση της ποινής κατ’ οίκον αλλά και με ηλεκτρονική επιτήρηση, προβλέπει το σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα που προτείνει η επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης, υπό τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Βασίλη Μαρκή.
Όπως γράφει «Το Βήμα της Κυριακής», κορυφαία επιλογή της πλειοψηφίας της Επιτροπής είναι η κατάργηση του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημόσιου χρήματος με ρητή διάταξη –και ειδικότερα το άρθρο 333- που προβλέπει απόλυτα την κατάργησή του με μία μόνο φράση.

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ : Απόσπασμα από την ποιητική συλλογή «Η Πολιτεία και η Μοναξιά»


Η Πολιτεία λωλάθηκε  κι απόπαιδα τα κάνει,
το Νου, το Λόγο, την Καρδιά, τον Ψάλτη τον Προφήτη,
κάθε σπαθί, κάθε φτερό, κάθε χλωρό στεφάνι
στη λάσπη. Σταύλος ο ναός, μπουντρούμι και το σπίτι
Από θαμπούς ντερβίσηδες και στέρφους μανταρίνους
κι από τους χαλκοπράσινους, η Πολιτεία πατιέται.
Χαρά στους χασομέρηδες! Χαρά στους αρλεκίνους!
Σκλάβος ξανάσκυψε ο ρωμιός και